• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

Ders arasında olmuş bir olaydan sınıf öğretmeni mesul olmaz nöbetçi öğretmen de koridorda yani görev yerindedir yine bir sey olmaz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Avrupada bu tur agresiv saldirgan cocuklari ki tabi bu tavirlar slk tekrarlaniyorsa normal olmayanlarin okuluna ozel egitime aliniyor..sonucta kimsenin cocuguda sokakta bulunmadi dimi ama.ya gozune
zarar verseydi nolacakti..

Avrupanın sistemine bak :ssz:
sonrada avrupa özentisisiniz diyorlar
öğretmen diyor ben ne yapayım
veli diyor ben ne yapayım
mağdur diyor sizi dava edicem (ki eden çooook nadirdir bizim hukuk sistemi kağnı gibi işlediğinden )
o diyor banane bu diyor banane
çocuk bu kadar saldırgan madem tabi ki özel eğitime (o neyse kulağa hoş geliyor) gönderilsin

Allah aşkına anne ilgilenmicek öğretmen ilgilenmicek kim ilgilencek o zaman
Çocuğum yok olsaydı ve böyle bir şey olsaydı asla da 'çocuktur bunlar yapar' da demem
Ben çocuğumu yolunsun diye de okula göndermiyorum
Ben okulda çocuğumu öğretmene emanet ediyorsam oda ilgilenmek zorunda.
Her türlü de hakkını ara
Bugün çocuğun alnını yolan ilerde ne yapmaz Allah korusunda..

Çocuğum yok olsaydı ve böyle bir şey olsaydı asla da 'çocuktur bunlar yapar' da demem
Her türlü de hakkını ara
. Değil mi ama öğretmen teneffüste bile başlarını beklemeli...öğretmeni dadıyla karıştırmayın lütfen.

. Değil mi ama öğretmen teneffüste bile başlarını beklemeli...öğretmeni dadıyla karıştırmayın lütfen.

Cidden he.Dadı falan mıyız biz ?
Olay tenefüste olduysa ? Öğrenciler tuvaletinde cocuklar bu kavgaya tutuşmuşsa ? Öğretmen o anda kendi ihtiyacını gideriyorsa ?
Ben 40 dakıka ders içinde olanlardan ve nöbetçi öğretmensem olacaklardan sorumluyum.Gerisinde şayet kavga eden çocukları görürsem müdehale ederim o kadar.Onun dışında kendi sınıfım diye çocuk peşinde kosmam,koşamam,gücüm yetmez.Nöbet görev yerim içerisinde değilse de olay yine sorumlu değilimdir.Bahcede,korıdorda ve sınıflarda sadece güvenlik önlemlerinden sorumluyumdur.Önlemlerimi almam gerekıyordur.Alırım.Gerisi çocukların arasında geçecek olandır.Buna anne babalarımız her an müdehale edilmesini beklemezse daha dogrusu beklentiyi biraz aşağı alırlarsa veli-öğrtmen-öğrenci ilişkisi açısından daha saglıklı olur.

Son düzenleme:
Her türlü de hakkını ara

böyle düşünen veliler bi zahmet çocuklarına özel güvenlikçi tutsunlar. Öğretmenler zaten 40 dakika 40 öğrenciyle uğraşıyor. Teneffüste oturup bi 'oh' demesin mi 10 dakika... ya da veliler teneffüste çocuklarının başını beklesinler...

Ne alaka şimdi ? kime güvenipte göndericek o zaman okula ? sınıf öğretmeni ilgilenmiyosa nöbetçi öğretmen ilgilenecek.
madem nöbetçi öğretmene sorunu yüklüyosunuz oda mı dadı olmuş oluyo ?

Cidden he.Dadı falan mıyız biz ?
Olay tenefüste olduysa ? Öğrenciler tuvaletinde cocuklar bu kavgaya tutuşmuşsa ? Öğretmen o anda kendi ihtiyacını gideriyorsa ?
Ben 40 dakıka ders içinde olanlardan ve nöbetçi öğretmensem olacaklardan sorumluyum.Gerisinde şayet kavga eden çocukları görürsem müdehale ederim o kadar.Onun dışında kendi sınıfım diye çocuk peşinde kosmam,koşamam,gücüm yetmez.Nöbet görev yerim içerisinde değilse de olay yine sorumlu değilimdir.Bahcede,korıdorda ve sınıflarda sadece güvenlik önlemlerinden sorumluyumdur.Önlemlerimi almam gerekıyordur.Alırım.Gerisi çocukların arasında geçecek olandır.Buna anne babalarımız her an müdehale edilmesini beklemezse daha dogrusu beklentiyi biraz aşağı alırlarsa veli-öğrtmen-öğrenci ilişkisi açısından daha saglıklı olur.

bizi koruyan yönetmelikler olmadıktan sonra öğretmen olarak kılımı kıpırdatmam cocukların nerdeyse tepemize etmedikleri kaldı
dün öğretmen arkadaşım ağız dolusu küfür yedi sınıfta üstüne yüründü
uzaklaştırma cezasından başka bi ceza yok
memleketimdeki okulda cocuğun teki diğerini darp etti uzaklaştırma cezası verildi cezayı milli eğitim reddetti aynı cocuk başka bir öğrenciyi okul bahçesinde öldürdü
dün gene sınav esnasında toplu kopya çekildiğinden öğretmen sınavı iptal etti diye şikayet edicimmmm diye yırtınan veliler vardı meydanda,üstelik terbiyesini veremediği ilerinin ne olcağını bilemediğim cocuğuda öğretmene büyüksen büyüklüğünü bil diye ortada yırtınırken....
öğretmene yüklenen onu sürekli suçlayan veliler azıcıkda kendi cocuklarının hakkını korumak için meydanlarda toplanıp yönetmeliklerin hesabını sorsa,bu gibi olaylar yaşanmaz
benim elimden tüm hakkımı al,disiplin uygulayamayacak duruma getir beni, sonrada onu yapsın bunu etsin demek kolay.
cocumun ocesine karışamazsın diye yırtınan velinin karşısında beni koruyan yoksa ben gene suçlu çıkarılıyorsam banane birbirini yiyen yesin yönetmelik neyse onu uygular geçerim

Ne alaka şimdi ? kime güvenipte göndericek o zaman okula ? sınıf öğretmeni ilgilenmiyosa nöbetçi öğretmen ilgilenecek.
madem nöbetçi öğretmene sorunu yüklüyosunuz oda mı dadı olmuş oluyo ?

Okulun bir duzeni vardir.Ogretmenler cocuklarin guvenligini saglamak icin orda degildir ki o ayrimda anlasamadik.Sona dogru yazdigim cok onemliydi.Ogretmen-idare guvenlik onlemlerini almak zorunda.en ufak ayritiyi bile dusunmek zorunda.Catidan sarkan kiremit,duvara sabitlenmeyen kitaplik,okul bahcesinin yanindaki cukur mesela.(İzmirli efenin basina gelen mesela)Bunlar bizim sorumlulugumuzda.Yakarsa bir ogretmeni yada idareciyi bu yakar.Yoksa bu olaydaki gibi cirmiklamis,kolunu burkmus falan yok bundan bisey cikmaz.Nobetci ogretmen ilgilenecek diyorsunuz hala.Burda ilgilenmekten kastiniz nedir?Belki ben yanlis anliyorum.Boyle dediginizde bende uyandirdiginiz 1. 2.sinif ogrencilerinin pesinde falan kossun nobetci ogretmen ya da sinif ogretmeni? Yanlis anladiysam duzeltin beni.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar benumde 1.sinufa giden bir kizum var
arkadaslarin yazdiklarini goruncenogretmenlerime ne kadar haksizlil edildiguni goruyorum
en 3o kisilil sinifin tenefuse ciktiguni dusunun kimi wc de kimi kantinde kimi bahcede nasip beklenebilur ki bu igretmen hepsine bur anda baksin
Hic wc gitmicekmi cay icmicek mi fotokobi cektirmicekmi
ne kadar cok sey bekliyorsunuz
Yeri geliyor annelerin yaninda cocuklar bir anda birbirune girip ayurana kadar birbirine zarar veriyorlar ozmaan kimsenin sesi cikmiyor
hak aramak derken cok abartildugini dusunuyorum
rabbim ogretmenlerimize sabir versin

Avrupada bu tur agresiv saldirgan cocuklari ki tabi bu tavirlar slk tekrarlaniyorsa normal olmayanlarin okuluna ozel egitime aliniyor..sonucta kimsenin cocuguda sokakta bulunmadi dimi ama.ya gozune
zarar verseydi nolacakti..

Normal olmayanların okuluna derken?

Son düzenleme:
Hayir bende anlatamiyorum herhalde.
Sinif icinde ogretmen cocuklardan sorumluysa sinif disarsindada nobetci ogretmenler sorumludur
Ne diye nobetci ogretmeni koymuslar oraya o zaman süs olsun diye mi ?

Normal olmayanların okuluna derken?

Arkadaş özel eğitim alan , sıkıntısı olan , sağlık sorunları olan ,yardım alan çocuklarla karıştırdı heralde.
Ki bunlar normal olmayan çocuklar değil.
Saldırganlık başka birşey, bunun için bir okul olmasa gerek.
Psikoloğa gitsin.

Arkadaş özel eğitim alan , sıkıntısı olan , sağlık sorunları olan ,yardım alan çocuklarla karıştırdı heralde.
Ki bunlar normal olmayan çocuklar değil.
Saldırganlık başka birşey, bunun için bir okul olmasa gerek.
Psikoloğa gitsin.

Yani...

Normal olmayan demek de çirkin bir ifade...

Sinif icinde ogretmen cocuklardan sorumluysa sinif disarsindada nobetci ogretmenler sorumludur

Sizin demek istediginizi ben de anlamadim.
Ilgilenmekten kastiniz nedir? Ne olmalydi mesela bu olayda? Nobetci ogretmen ne yapmaliydi?

Normal olmayan derken tam kkarsiligi bir kelime bulamadigimdan..yurtdisinda yasadigimdan kelimeleri unuttugum icin.kotu birvanlamda yazmadim..soyle izah etmeye calisayim..diyelimki bu cocuk bu olayi bir kac kez daha tekrarladi..diger cocuklara surekli zarar verme durumunda..yada uyum sagliyamiyor..vs..illa sakat vs. Olmasi gerekmiyor.bu konuda ozel egitim almis ogretmenlerin oldugu okullarfa egitim goruyorlar.ilerde katil falan olmamalari icin ..toplumda huzur bozmamalari icin..umarim izah edwbilmisimdir..

Sizin demek istediginizi ben de anlamadim.
Ilgilenmekten kastiniz nedir? Ne olmalydi mesela bu olayda? Nobetci ogretmen ne yapmaliydi?

ışık hızıyla hareket edip cocuğun elini tutmalıydı herhalde
öğretmen çekirdek çıtlatıp kavga seyretmez zaten orda olaya müdahale eder,tutanağını tutar idareye bildirir görevi budur.

Ben diger ogrencide hasar var mi onu merak ettim. Siddete egilimli, sorunlu ilan edilmis cocukcagiz. Acaba bu cocuk durup dururken, cani istedigi icin sessiz bir kizi mi cirmalamis? Cok cok abartilmis bence durum ya. Sanki hicbirimiz kavga etmedik ogrenciyken. Bu cocugun alni cirmalandiysa, otekinin de saci cekilmis, kolu kizartilmistir belki? Kim biliyor? Kimse. Bence abartmamak lazim. O cocuk cevresindeki herkese saldiran bir cocuksa acaba sorunu mu var derim ben. Yoksa baska ogrenciyle kavga etmisler diye bilmeden siddete egilimli, sorunlu ilan etmem. Oyle birsey olsa dunyanin cogu siddete egilimli olurdu herhalde.

2 tane 7-8 yasinda cocuk kavga etmis. Hic de garip degil. Evin icinde iki kardes bile birbirinin canina okurken... Benim icin konunun ozeti bu kadar basit. Simdiye barismis, birbirleriyle oynuyorlardir bile. Cocuklardan birinin annesi dava acmayi dusunurken. :ssz:

Ben bu tarz benim çocuğum çok kıymetli tribindeki velinin çocuğu için parmağımı oynatmam.

Her çocuğun başına bir nöbetçi öğretmen koymak gerekir o zaman sanırım.. Nöbetçi öğretmen koridorun başındayken birden bire ortasına ışınlanamaz, hayır fiziğe aykırı...... ama dile kolay

Back