Run missi Run!

fark ettin di mi canım? :/ gitmeyen basenlerim, vücudumun KALESİ canlarım benim :))) sadece squatla olcak iş değil bu yürüyüş-koşu da yapmam gerek. Ama işte günlerin uzamasını bekliyorum.
Yok aslında fazlalığın var diyemem sadece bölgesel toparlanmaya ihtiyacı var sıkıntı yok uzun vadede kalıcı sonuçlar alırsın gayet iyi gittiğini düşünüyorum

Yok aslında fazlalığın var diyemem sadece bölgesel toparlanmaya ihtiyacı var sıkıntı yok uzun vadede kalıcı sonuçlar alırsın gayet iyi gittiğini düşünüyorum

Evden işe bi hayatım olduğu için sonuç bu işte :/ senin problemli yerin hangi bölge therapnecim? Göbek deme öyle özeniyorum ki bacakları ince ama sadece göbeği olan bayanlara :)

Belin ince
benim gibisin
benimde basen kalcamda toplanmis kilom
kollarim gobegim falan pek yok
bende kilo vereyim koyucam resimlerimi...

Ben kilo vermeden koyayım da gözümün önünde dursun dedim :)))
Sen de fotonu şimdiden çek yayınlamasan bile kendine sakla canım. Hırs yapıyo valla :)

Öğleden sonra neler oldu?

Missi sapıttı nolsun! Allah kahretmesin o dün marketten aldığım atıştırmalıkları. O koca koca wasa barları yedim bi anda hem de öğle yemeğinin üstüne. Bir kez daha görüldü kü benim zulam çekmece değil midem! Yok artık atıştırmalık falan. Atıştırmalık alınacaksa da öyle paket ürünleri değil kuru meyveler yenecek. Hoş son araştırmalarda deniyor ki atıştırmalık diye bir şey yok 6-7 öğün yok 3 öğün var , acıktığında öğün yapmak var. Hadi bugün cuma affettim seni missi.

Hem akşam yemeği yerine smoothie içerek ve günlük squat skorumuzu tamamlayarak ucundan yırttın azcık.

Bugün tartımın bozulduğunu fark ettim. Hemen yeni tartı siparişi verdim kuvvetle muhtemel pzt salı elimde olacak yani ilk haftalık tartılma ritüelim gerçekleşemeyecek. Hoş yarın regl döngüm başlayabilir bi de o şişkinlikle tartıya çıkmak moral bozucu olabilirdi. O sebeple tartılma işi ikinci pazartesiye sarkacak.

Bu haftada tartısız olarak burdayım!

Canim atistirmalik beyaz leblebi ye
Bir avuç
kalorisi düşük
kuru kayisi ye
diyet bisküviler hikaye..

Aynen öyle canım ya! Millete özendik alalım dedik, ki millet onları bi bardak sütle öğün olarak yiyolarmış ben maşallaaah! dediğin gibi yapıcam bundan sonra, ama zulalamadan bi avuç limit ile.
Bir avuç al leblebi yanina
5-6 kuru kayisi
cayla yersin acikinca aralarda
bide ben sekersiz turk kahvesi iciyorum
Sabah tok tutuyor..

Koş kız kooş plank yapıyoruz!

Bu hafta iyi sapıttım. Kafaya konulan hedef yolunun ilk haftası aşırı azim hırs tutku ve ay hadi şunu da yapayımlarla doludur çünkü. Ohhh şurama da biraz squat, verrr bridge ver bana bridge! Güzel haber ki azim yerini salışa değil daha disiplinli kararlara bıraktı. Haftasonu planım eve kapanıp (tabi ki yürüyüşler yapılacak) mini defterime haftalık egzersiz plan ve sürelerini yazmak olacak. Neye ihtiyacım var eksiğim ne önceliğim nedir vs vs. Burada karşıma çıkan en göz alıcı egzersiz plank gibi duruyor nedeni şöyle:

PLANK HAREKETİNİN FAYDALARI

Plank hareketi core (merkez) bölgesini güçlendiren en iyi hareketlerden biridir. Plank hareketini herkes yapabilir. Plank hareketi sadece karın kaslarınızı değil göğüs, sırt, bacak, omuz ve boyun kasları gibi vücudun hem ana hem de küçük kaslarının hepsini çalıştırır. Düzgün ve sağlam bir duruşa sahip olmanızı sağlar. Esnekliğinizi arttırır ve aynı zamanda dengenizi oldukça kuvvetlendirir. Beden farkındalığını ve odaklanmayı da geliştiren muhteşem bir harekettir.

Her gün geçtikçe saniye sayısını arttırmak kaydıyla plank yapmaya karar verdim. Amaç bi kaç ay sonrası değil bi kaç yıl sonrası ise bu sanırım en mantıklı hamle olacak. Dıkş dıkş!

Sigarayı bıraktığım için kahve içemiyorum bu ara tatlım ( yoksa kahve metabolizma konusunda da pek faydalı ah ahh. Sana afiyetler olsun benim yerime de iç
Evet turk kahvesi metabolizmayi hizlandiriyor..
anladim canim sigara ben iciyorum maalesef ..

Evden işe bi hayatım olduğu için sonuç bu işte :/ senin problemli yerin hangi bölge therapnecim? Göbek deme öyle özeniyorum ki bacakları ince ama sadece göbeği olan bayanlara :)
Benim genel olarak dağılmış ama bacak ve kollarımı sevmiyorum

Hava epey yağmurlu ve rüzgarlıydı buralarda, ama yürüyüş yapmaya engel değildi çünkü cumartesi planı dediğin eve tıkılmakla geçemezdi :)

Öğleden sonra okulda sınav görevim vardı ve aklıma koyduğum şey sınav sonrası eve yürüyerek gitmekti, öyle oldu da! Yaklaşık 2 saat süren bu yürüyüş manevi olarak içimi epet rahatlattı. Tek etken hareket etmen sevinci değil çoğunlukla doğaya dahil olduğum bir yolculuk olmasıydı. Ağaçlar toprak gökyüzü ne de güzeldiniz bugün..

Merhaba missipipi!
Ben 20 yaşında bi öğrenciyim. Göğüslerimden kollarımın ve bacaklarımın üst kısımlarından en çok da göbeğimden rahatsızım. Boyum 1.6o kilom 58. Yazın çok sıkıntı oluyor kollarımın üst kısmındaki o deve hörgücü gibi şişkin yağ deposu, pantolonlarimdan firlayan tisortlerimi kaldiran balkon gibi göbeğim, kocaman göğüslerim, dar paca pantalon giyince ters üçgen gibi duran bacaklarim... yazin kilo vermeyi denedim 2-3 kilo verebildim. 60dan 57ye düşmüştüm geri 58 oldum. Ideal kiloma ulaşmak için 4 kilo falan vermem lazım. Ve bunu bir an once yapmaliyim çünkü baharda müzikal gösterimiz olacak vücudu belli eden kiyafetler giyeceğiz giydiğim kıyafet yakışmalı, üniversite hayatimda ilk kez sahneye çıkıcam Ama ben gece gec saatlere kadar oturuyorum erken yatma alışkanlığım hiç yok bu nedenle de gece illa ki yiyorum. Uykumu düzene soksam aslında çok yararlı olacak ama... Programını beğendim bence en güzeli. Sağlıklı beslenmek, düzenli spor, düzenli uyku, tamamdır! Başarılar diliyorum. Bana da önerin varsa can kulağıyla dinliyorum.

merhaba mavilimmaviselim!

öncelikle ne kadar güzel bi yastasın farkında mısın? sanırım 30a bir kala sendroma girdim ben. düşün aramızda 9 yaş fark var ve senin metabolizman benden daha hızlı çalışıyor ve kilo vermen çok daha kolay. öncelikle bu durumu bil ve kilo vermenin bizlere nazaran daha kolay olacağını bilerek kendine güven. motive olduysan devam edeyim :)

öğrencisin. yurtta mı kalıyorsun yoksa evde mi bunu bilmek gerek. şayet ailenle yaşıyorsan bi level daha atlamış olursun ancak ben ailenden uzakta yaşadığını varsayıyorum. kendi öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum ve evet bende bahsettiğin durumlardan muzdariptim durumun farkındaydım ama değiştirmek adına pek bi şey de yapmıyordum. en önemli sorunum arkadaşlarıma uymaktı. kimisi kiloluydu benim gibi ve onları baz alarak işi birz daha koyuveriyordum kimisi ise oldukça zayıftı içten içe onlara özeniyordum. yapman gereken ilk şey yalnız olduğunun farkına var ve bedenin sadece sana özel kendini kimseyle kıyaslama. ayşe geceleri oturuyor olabilir ama o bu durumdan şikayetçi değildir ve üstelik zayıftır da. ama sen farklısın. kendini düzene sokmalısın. UYKUNU. evet ilk başlarda zor gelecek ama yatağın içinde dönüp durup koyun saysan da sık dişini. erken yatmaya alıştır bedenini. en az bir hafta sonra buna alışacaksın. eğer her sabah dersin yoksa haftanın belirli günlerinde çok daha erken kalkıp güzel bir yürüyüş yapabilirsin. bol bol yürü bol bol hareket halinde ol. imkanın varsa 2 adet dambıl edin ve sorunlu bölgelerin üzerinden egzersiz yapmaya başla. (internette eminim kendine göre bi çok egzersiz bulabileceksin)

Benim her diyet dönemimde oluşturduğum mini bi defterim olur. en iyi arkadaşımda o defterdir. sana da öneririm. gün içinde yaptığın egzersizleri, yediğin içtiğin şeyleri, uyku saatlerini o deftere yaz. haftalık tartılma ve aylık ölçü günleri oluştur kendine. günlük 2 litre içtiğin suyu bile yaz! ve yanlışın nerede ne yapmışım da eksik kalmış diye kendini gör. ideal kilona kavuşmak için plan yapman iyi bir yaklaşım olacak, bu uğurda ilerlerken planlar bazen iyi gider bazen suya düşer. bu da hayatın olmazsa olmaz bir parçasıdır ve çaresizliğe neden olmamalıdır. moralini bozmak yerine durumu tekrar gözden geçirip planlarında neleri değiştirmen gerektiğini belirlemelisin. aksiliklerin seni yarı yolda bırakmasına izin verme. şundan emin ol ki bi süre sonra dönüp baktığında iyi ki o aksilikler olmuş diyeceksin :)

baharda olacak o müzikali unut! evet ilk hedefin bu. ama diyelim ki o tarihe kadar fit olamadın ne olacak? karalar mı bağlayacaksın? hayır. sen güzellik yarışmasına değil performansın ve yeteneğin sayesinde o müzikaldesin :) kendinle barışık olmayı ve mutlu olmayı ihmal etme. bizim çalışmamız bahara kadar değil bir hayat boyu sürmeli. 2 ay hiç bi şey yeme istersen kus evet zayıflarsın. sağlıksız ve kötü bir görünümle. ama istediğin bu değildir eminim :) ve yine eminim ki hareketi hayatına daha çok dahil eder ve porsiyonlarını küçültüp sebze ve protein ağırlıklı beslenirsen baharda şu halinden daha iyi bi mavilim göreceksindir.

şimdi yapman gerekenleri toparlarsak:

- uyku düzenini oluştur.
- mini bi defter edin. ve o deftere her yediğini içtiğini egzersizlerini kilonu ve ölçülerini yaz. her ay bu durumu yinele.
- her gün 40 dakika tempolu yürümeye çalış.
- her 15 günde bir gününü detoksa ayır ve o gün sadece detoks çorbası ya da sıvılarıyla beslen.
- 2 adet dambıl edin ve düzenli olarak kol çalış.
- kendine 30 day challenge programı oluştur. ve bu sadece karın egzersizleri üzerine olsun. her gün set sayısını arttır.
-ve laptop sahibiysen benim tatlı aşkım jillianın programını her gün 30 dakika yapmaya çalış.

inanıyorum ki başaracaksın :)

güç bizimle!

Yatağın içindeyim ve belim ikiye ayrılıyor. regl durumları..
muzlu bi smoothie patlatıp ağrı kesici aldım bugün yürüyüş yapamayacağım. ama haftalık mutfak alışverişimi yapmak için kısa bi market turu olacak. yoksa bi hafta boyunca ofise götüreceğim sağlıklı besinlerim olmayacak. ileri ki saatlerde kendimi daha iyi hissedersem, squat ve dambıl çalışmayı hedefliyorum.

Hazır yatağa çakılmışken şu saatlerde düzenli bi egzersiz planı oluşturup haftalık programımı mini defterime geçirebilirim. hem yarın sipariş ettiğim tartım da gelmiş olur. yeni bir hafta çok daha güzel olacak gibi. tabi şu period dönemini sağ salim tatlı krizlerine girmeden atlatabilirsem.

şimdi yanımda elma sirkeli su şişemle kitaplarımı okuyayım ardından programı oluşturayım sonrasında biraz uyku. ardından saçlarımı uzatmak ve gürleştirmek için uyguladığım haftalık saç kürümü yapayım, sonra sıcak bir duş, sonra market alışverişi, sonra squat... eh gün bitti :)

iyi pazarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…