Günaydın!
Gün nasıl başlar? Tabi ki sporla!
Öncesinde l carnitine takviyem ve bol limonlu ılık su ardından Jillian Michaels 30 Day Shred! Bugün 5. gün tamamlandı! Haftasonu hava yağmurlu görünüyor buralarda umarım şiddetli değildir çünkü planım açık havada 90 dakika yürüyüş.
Bugünle beraber sanırım vücudumdaki bütün ağrıları ve hamlığı atmış bulunuyorum.
Kahvaltı:
1 adet haşlanmış yumurta,
3 adet etimek ( birinin üzeri çemenle süslenmiş)
şekersiz çay
Dün eve 15 dakikalık mesafe kala yürümeyi tercih ettim ve arabadan indim. Markete de uğramış bulundum bu arada. Hoşuma giden atıştırmalıklardan aldım ofis çekmecesine zulalamak için:
Çikolata yemeye bayılıyorum ve diyet süresince bu mutluluğumu bozmamaya karar verdim!
Günlük 2 karecik %80 kakao oranına sahip bitter yeme izni koydum kendime.
Küçük bir araştırmayla bakın bitter hakkında neler buldum:
*Kakaoya acı tadını veren bileşenlerden biri olan epikateşin, kan basıncını düşürüyor. Ayrıca, haftada ortalama 60 gram bitter çikolata tüketmek, felç riskini yüzde 20’ye kadar azaltıyor.
*Aynı epikateşin, hücrelerin mitokondriyal işlevini de güçlendirebiliyor. Bu bilimsel detayın anlamı şu: Çikolata, vücudunun ekstra enerjiyle dolmasını sağlıyor.
Öte yandan, içerdiği bir miktar kafein, çikolatanın tek canlandırıcı unsuru değil. Rengi ne kadar koyuysa, çikolatanın içindeki teobromin adı verilen uyarıcı kimyasalın oranı da o kadar yüksek oluyor.
*Kakao yağı doğal endorfin hormonunu tetiklediği gibi, rahatlatıcı bir etkiye sahip olan anandamid adlı beyin kimyasalının da salgılanmasını sağlıyor. Bu kokteyl, seni mutluluktan uçurmaya yetiyor.
*Şimdi sıra en iyi haberde: Yapılan bir araştırma, düzenli çikolata tüketenlerin, çikolatadan tamamen uzak duranlara göre daha ince olduğunu ortaya çıkarmış.
*Polifenol adı verilen kakao antiok-sidanları, beynine giden kan akışını arttırıyor, zekânı ve hafızanı geliştiriyor. (Kişi başı çikolata tüketiminin yüksek olduğu ülkelerin daha çok Nobel Ödülü’ne sahip olduğunu biliyor muydun?)