Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

bence gayet dengeli olmuş menun bende şu musliye bi alışabilsem çok iyi olacak ama yapamıyorum:KK19:

o zaman orucu tutmaya devam etmeden önce doktora git bi öğren ona göre gelişecektir zaten tutup tutmam:KK50:an ama erteleme babamdan bilirim mide rahatsızlıkları çok can sıkıcı olabilyor canım maalesef

tatlim sagol bugün doktora gittim, kan felan aldi ve pazartesi günü muayeneye devam edilcek...son iki gündür oruca ara verince sikayetlerim azalmaya basladi..evet canim cok rahatsiz ediyor insani bu arada babana da gecmis olsun:KK16:

Merhaba arkadaşlar ben de dün başladım ilk kez ramazanda diyet yapmaya çalışıyorum daha önce de epey diyet yapan biriyim birkaç kez 10 kilo civarı verdim sonra geri aldım falan... size dünkü yediklerimi yazayım

sahurda
2 dilim tost ekmeğiyle kaşarlı tost
1 haşlanmış yumurta
2 ceviz
6 yeşil zeytin
1 büyük bardak ayran
1 çay kaşığı vişne reçeli
suu

iftarda
1 kase mercimek çorba
1 büyük bardak ayran
2 hurma

iftardan 2.5 saat sonra
1 kase çorba

ara
2 hurma
1 büyük bardak süt

proteinim az oldu bugün bu yüzden canım sıkkın yarın iftardan biraz sonra proteinli bir şeyler yemem gerek
sizce sağlıksız mı yediklerim çünkü daha önceki diyetlerimde hep 6 öğün beslendim ve protein ağırlıklı beslenmiştim ramazanda nasıl olur bilemiyorum...

canim cok sevindim sonuclarinin iyi cikmasina. saclarinin dokulmesinin azalmasi cok iyi bir gelisme. yaptigin kurler ise yaramis demekki. zaten dugune daha var toparlarsin saclarini hatta yaptigin kurlerle dahada parlak ve guzel saclarin olur:)) oruca baslayinca gel artik aramiza senin yorumlarin guzel oluyordu sen menulere ok. deyince tamamdir diyordum nede olsa diyet konusunda tecrubelisin. evet bu ramazan cok onemli birde vermem gereken cok az birsey kalmisken kaytarmak istemiyorum ama bu ramazanda hayalimdeki gibide kolay gitmiyr su fazlaliklar.

teşekkür ederim cnm saol ewt işe yaradı kürler:)) desteğin ve verdiğin moral için teşekkür eederim. inş dediğin gibi olur da düğüne kadar saçlarım düzelir.. ben de aranıza dönmeyi döt gözle bekliyorum. çünkü verdiğim kiloyu almışım tekrar sanırım dün sapıttım. ama burda olunca sorumluluk duygusuyla daha dikkatli oluyorum. yorumlarımıda dikkate aldığın için ayrıca teşekkür ederim cnm. sen de güzel kilolar vermişsin ben de senin tavsiyelerinden yaralanmak isterim:)

arkadaslar iftarda balik izgara ve salata, yarim haslanmis misir sahurda sutlu musli(oatmeal cereal) vardi.

cnm menün güzel. mısırı ara öğün oarak yersen daha iyi olur. bir de her sahurda müsli yeme. metabolizmanı yavaşlatır sürekli tek gıda alımı.. zaten aaz bir kilomuz kaldı cnm. inş Allah ın izniyle bu ramazanda onlardan da kurtulcaz..

Merhaba arkadaşlar ben de dün başladım ilk kez ramazanda diyet yapmaya çalışıyorum daha önce de epey diyet yapan biriyim birkaç kez 10 kilo civarı verdim sonra geri aldım falan... size dünkü yediklerimi yazayım

sahurda
2 dilim tost ekmeğiyle kaşarlı tost
1 haşlanmış yumurta
2 ceviz
6 yeşil zeytin
1 büyük bardak ayran
1 çay kaşığı vişne reçeli
suu

iftarda
1 kase mercimek çorba
1 büyük bardak ayran
2 hurma

iftardan 2.5 saat sonra
1 kase çorba

ara
2 hurma
1 büyük bardak süt

proteinim az oldu bugün bu yüzden canım sıkkın yarın iftardan biraz sonra proteinli bir şeyler yemem gerek
sizce sağlıksız mı yediklerim çünkü daha önceki diyetlerimde hep 6 öğün beslendim ve protein ağırlıklı beslenmiştim ramazanda nasıl olur bilemiyorum...

cnm menünü izninle yorumlayayım kendime göre. bence kaşar peynir yeme. acaip yağlı oluyor. onun yerine beyaz peynir ya da lor peyniri tavsiye ederim. zeytini 3-4 tane ye. çünkü içerdiği tuz vücutta şişkinlik yapar su toplar. gelelim en önemlisi mercimek çorbası. cnm çorbalar diyette vazgeçilmezdir. amma velakin mercimek ve kremalı çorbalar hariç. yanılmıyorsam bir mercimek çorbası 360 kalori civarıydı.. o yüzden mercimek çorbasını 1 kepçe kadar içmeni salata ızgara sebze yemeği yoğurt gibi besinlerle desteklemeni tavsiye ederim. zaten protein almadığının farkındasında bence bugün daha güzel bir menü paylaşacaksın bizimle:)) hadi yolunda başarılar inş. hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın..

Canim yorumun icin sagol dikkate aliyorum gercekten. Misir ara ogundu belirtmemisim. Sahur icin haklisin bugunde ayni sekilde yaptim ama yarin degistircem. Bak unuttugum bir noktaya degindin sagol valla. Sende cabuk gel aramiza artik.

Canim yorumun icin sagol dikkate aliyorum gercekten. Misir ara ogundu belirtmemisim. Sahur icin haklisin bugunde ayni sekilde yaptim ama yarin degistircem. Bak unuttugum bir noktaya degindin sagol valla. Sende cabuk gel aramiza artik.

sen de sağol canım.. harikasın gidecek bu son kiloların inş ramazan da.. Allah dan bişey olmazsa yarına ben de aranızdayım birlikte kurtulcaz bu yağlardan inş:))

slm kızlar.. günlerdir sizlere yazıyorum alıntılar yapıyorum ama bir türlü yazılarım topikte görünmüyor nedense sanırım teknik bir sorun var site de:44: bu arada dahiliye bölümüne gittim. testlerim yapıldı sonuç temiz.. en son 82 kg olduğum zaman buna benzer başka birşeyle ilgili test yapılmıştı ve çoğu değerim normal değildi. hani normal olmayan değerler koyu siyah oluyor ya öyleydi. bu defa test sonucuna baktığımda bütün değerlerin normal değerler aralığında olduğunu gördüm ve acaip mutlu oldum. yani 60kiloluk halimle:))
ve içsel bir hastalığımın olmadığını söledi doktor. ben de aldığım yağlardan kür yaptım kendime ve 2 gün oldu saç dökülmem yok denecek kadar az. ama istediğim seviyeye gelmesi için önümde kat etmem gereken uzun bir yol var sanırım.. çünkü saçlarımda yok denecek kadar azalmıştı:KK5: ve Allah nasip ederse ctesi oruca başlıyorum. o günden sonra tekrar sizlerleyim.. ben karman çorman yemek yiyorum ama yine de sikkat etmeye çalışıyorum. aman dikkat edelim kızlar bu ramazan bizim için şans değerlendirelim kurtulalım şu fazlalıklardan..
ayrıca hepinize tekarra teşekkür ederim destekleriniz için.. içime umut serptiniz:)
sevindim canım tekrardan geçmiş olsunnnnn :KK54:

tatlim sagol bugün doktora gittim, kan felan aldi ve pazartesi günü muayeneye devam edilcek...son iki gündür oruca ara verince sikayetlerim azalmaya basladi..evet canim cok rahatsiz ediyor insani bu arada babana da gecmis olsun:KK16:
teşekkür ederimcanım:KK54: pazartesi sonucunu paylaşırsın inş herşey yolundadır iç tarafta:KK1:

bu arada dünkü menüm
çorba
1porsiyondan az yağsız yoğurtlu makarna
2dlm karpuz
ara tarçınlı süt

sahurda
4 5 kaşık çorba
1yumurta
salatalık
2küçük dilim kavun
3ltre su toplamda

slm kızlar.. günlerdir sizlere yazıyorum alıntılar yapıyorum ama bir türlü yazılarım topikte görünmüyor nedense sanırım teknik bir sorun var site de:44: bu arada dahiliye bölümüne gittim. testlerim yapıldı sonuç temiz.. en son 82 kg olduğum zaman buna benzer başka birşeyle ilgili test yapılmıştı ve çoğu değerim normal değildi. hani normal olmayan değerler koyu siyah oluyor ya öyleydi. bu defa test sonucuna baktığımda bütün değerlerin normal değerler aralığında olduğunu gördüm ve acaip mutlu oldum. yani 60kiloluk halimle:))
ve içsel bir hastalığımın olmadığını söledi doktor. ben de aldığım yağlardan kür yaptım kendime ve 2 gün oldu saç dökülmem yok denecek kadar az. ama istediğim seviyeye gelmesi için önümde kat etmem gereken uzun bir yol var sanırım.. çünkü saçlarımda yok denecek kadar azalmıştı:KK5: ve Allah nasip ederse ctesi oruca başlıyorum. o günden sonra tekrar sizlerleyim.. ben karman çorman yemek yiyorum ama yine de sikkat etmeye çalışıyorum. aman dikkat edelim kızlar bu ramazan bizim için şans değerlendirelim kurtulalım şu fazlalıklardan..
ayrıca hepinize tekarra teşekkür ederim destekleriniz için.. içime umut serptiniz:)

öncelikle geçmş olsun Allah şifa versin 82 kilodan bu kiloya inmen benim için de umut oldu destekle olucak inaşallah

öncelikle geçmş olsun Allah şifa versin 82 kilodan bu kiloya inmen benim için de umut oldu destekle olucak inaşallah

saol cnm teşekkür ederim. en önemli kararın diyete başlamak olduğunu düşünüyorum. kilo verme yolundaki en iyi tecrübem bu oldu diyebilirm. ben şubat ayında aniden diyete başladım. sabah kalktım ve diyetteyim dedim. diyete başladıktan 3 gün sonra ağır bi grip geçirdim. hastaneye gittiğimde korktuğum tek şey bana serum verirlerse düşüncesi oldu. serrumun kilo yapacağı fikrindeydim. neyseki korktuğum olmadı. ve bana nasıl bir azim geldiyse diyetimi asla bozmadım. hayatımda ilk defa bu kadar ağır bir gribe yakalandım ve uzun süre atlatamadım. sanırım vücuduma aldığım besinler az geldi. ama vazgeçmedim. haziran gibi tüm fazlalıklarımdan kurtulmuştm. benim ideal kilom 60 kiloymuş. düşünebiliyor musun 4 ayda hayatım değişti resmen. ben farklı bir ilde görev yapıyordum memleketimden. memlekete geldiğimde kimse beni tanımadı annem babam bile. kardeşim beni görünce korktu çığlık attı. 2 gün bana dokunamadı:))) korkuyorum yaklaşma dedi. demekki 22 kilo nasıl değiştirmiş beni. şimdi 2 kilo daha vermek istiyorum çünkü kilo alsam bile ideal kilom 60 ı geçmemek için. demem o ki ben yaptıysam sen de yapabilirsin yani umut her zaman var ve bu umut sensin. ben kendimi bildim bileli kiloluydum. hayatımda bir kere zayıflamıştım o da şimdiki gibi değildi. yani ilk defa bu kadar zayıf oldum ve çok keyif verici. sana da tavsiye ederim bu keyfi yaşamalısın. yazık etmişim geçen yıllarıma. yani bu kilo işi o kadar ciddiymiş..

saol cnm teşekkür ederim. en önemli kararın diyete başlamak olduğunu düşünüyorum. kilo verme yolundaki en iyi tecrübem bu oldu diyebilirm. ben şubat ayında aniden diyete başladım. sabah kalktım ve diyetteyim dedim. diyete başladıktan 3 gün sonra ağır bi grip geçirdim. hastaneye gittiğimde korktuğum tek şey bana serum verirlerse düşüncesi oldu. serrumun kilo yapacağı fikrindeydim. neyseki korktuğum olmadı. ve bana nasıl bir azim geldiyse diyetimi asla bozmadım. hayatımda ilk defa bu kadar ağır bir gribe yakalandım ve uzun süre atlatamadım. sanırım vücuduma aldığım besinler az geldi. ama vazgeçmedim. haziran gibi tüm fazlalıklarımdan kurtulmuştm. benim ideal kilom 60 kiloymuş. düşünebiliyor musun 4 ayda hayatım değişti resmen. ben farklı bir ilde görev yapıyordum memleketimden. memlekete geldiğimde kimse beni tanımadı annem babam bile. kardeşim beni görünce korktu çığlık attı. 2 gün bana dokunamadı:))) korkuyorum yaklaşma dedi. demekki 22 kilo nasıl değiştirmiş beni. şimdi 2 kilo daha vermek istiyorum çünkü kilo alsam bile ideal kilom 60 ı geçmemek için. demem o ki ben yaptıysam sen de yapabilirsin yani umut her zaman var ve bu umut sensin. ben kendimi bildim bileli kiloluydum. hayatımda bir kere zayıflamıştım o da şimdiki gibi değildi. yani ilk defa bu kadar zayıf oldum ve çok keyif verici. sana da tavsiye ederim bu keyfi yaşamalısın. yazaık etmişim geçen yıllarıma. yani bu kilo işi o kadar ciddiymiş..

saol cnm teşekkür ederim. en önemli kararın diyete başlamak olduğunu düşünüyorum. kilo verme yolundaki en iyi tecrübem bu oldu diyebilirm. ben şubat ayında aniden diyete başladım. sabah kalktım ve diyetteyim dedim. diyete başladıktan 3 gün sonra ağır bi grip geçirdim. hastaneye gittiğimde korktuğum tek şey bana serum verirlerse düşüncesi oldu. serrumun kilo yapacağı fikrindeydim. neyseki korktuğum olmadı. ve bana nasıl bir azim geldiyse diyetimi asla bozmadım. hayatımda ilk defa bu kadar ağır bir gribe yakalandım ve uzun süre atlatamadım. sanırım vücuduma aldığım besinler az geldi. ama vazgeçmedim. haziran gibi tüm fazlalıklarımdan kurtulmuştm. benim ideal kilom 60 kiloymuş. düşünebiliyor musun 4 ayda hayatım değişti resmen. ben farklı bir ilde görev yapıyordum memleketimden. memlekete geldiğimde kimse beni tanımadı annem babam bile. kardeşim beni görünce korktu çığlık attı. 2 gün bana dokunamadı:))) korkuyorum yaklaşma dedi. demekki 22 kilo nasıl değiştirmiş beni. şimdi 2 kilo daha vermek istiyorum çünkü kilo alsam bile ideal kilom 60 ı geçmemek için. demem o ki ben yaptıysam sen de yapabilirsin yani umut her zaman var ve bu umut sensin. ben kendimi bildim bileli kiloluydum. hayatımda bir kere zayıflamıştım o da şimdiki gibi değildi. yani ilk defa bu kadar zayıf oldum ve çok keyif verici. sana da tavsiye ederim bu keyfi yaşamalısın. yazaık etmişim geçen yıllarıma. yani bu kilo işi o kadar ciddiymiş..

cnm menünü izninle yorumlayayım kendime göre. bence kaşar peynir yeme. acaip yağlı oluyor. onun yerine beyaz peynir ya da lor peyniri tavsiye ederim. zeytini 3-4 tane ye. çünkü içerdiği tuz vücutta şişkinlik yapar su toplar. gelelim en önemlisi mercimek çorbası. cnm çorbalar diyette vazgeçilmezdir. amma velakin mercimek ve kremalı çorbalar hariç. yanılmıyorsam bir mercimek çorbası 360 kalori civarıydı.. o yüzden mercimek çorbasını 1 kepçe kadar içmeni salata ızgara sebze yemeği yoğurt gibi besinlerle desteklemeni tavsiye ederim. zaten protein almadığının farkındasında bence bugün daha güzel bir menü paylaşacaksın bizimle:)) hadi yolunda başarılar inş. hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın..

Yorumun için çok teşekkür ederim çünkü bu kadar kilo vermiş birinin yorumları benim için çok önemli resmen gaza geldim seni görünce diyebilirim... Söylediklerini dikkate alacağım umarım gider bu kilolar...

ben iftardan 2 saat sonra 6 hızda koşu bandında 30 dk yürüyorum ama sonrasında egzersizle yaklaşık bir saati buluyor
bunu iftardan önceye alıcam ama korkuyorum malum susuzluk
bu şekilde yürüyenler var mı acaba

Merhaba ben iftardan once yuruyorum yalniz benim bulundugum yerde aksamlari hava guzel oluyor ve susuzluk cekmiyorum yada alistim artik. Uzmanlarda zaten iftardan 1,5- 2 saat sonra spor yapin diyor ama bana zor geliyor iftari actiktan sonra agirlik cokuyor resmen. Eger iftarda ipin ucunu kacirdiysam yarim saat evin icinde yuruyus yapiyorum yoksa herzaman degil.

ben iftardan 2 saat sonra 6 hızda koşu bandında 30 dk yürüyorum ama sonrasında egzersizle yaklaşık bir saati buluyor
bunu iftardan önceye alıcam ama korkuyorum malum susuzluk
bu şekilde yürüyenler var mı acaba

Yukarda yazdiklarim senin icindi alinti yapmayi unutmusum:))

Kizlar haftaya regl olacagim icin sismeye basladim ve tartidaki rakami guvenilir bulmuyorum. Aranizda dikkat edipte simdiye kadar kilo veren varmi?

Bugun iftarda su, ceviz, badem, zeytin yedim on dakika ara verdim sonrasinda karnibahar, buharda haslanmis karisik sebze salatasi, biraz kiymali yumurta, az biraz ekmek yedim. Daha sonrasinda bir kac biskuvi yedim. 3 lt su+ 50 dak. yuruyus yaptim.

ramazana girmeden önce kilom 59 dum geçen cuma 56 olmuşum şok oldum. hemdesindirim problemim varken ve spor falanda yapmadan 7günde 3kg akşamki tek aktivitem sofra hazırla sofra topla sonrası ikramlar kayınvalidemle oturuyorumda malum misafir olunca zaten ölüyorum bitiyorum zaten ama Allah'tan ramazanda pek misafirimiz olmadı henüz :KK1:

umarım ramazan sonunda istediğim kiloya düşerim :KK24:

bu arada cumartesi menum
akşam
3dlm kepek ekmek
az yağlı menemen
cacık

gece
yumurta
1dlm ekmek
akşamdan kalma menemen
5ltre su maalesef

pazar
akşam ızgara tavuk köfte(2şer adet)
salata
limonata

sahurda
2dlm köfte
biraz bazlama
yumurta salatası
2dlm karpuz
3ltre su

Son düzenleme:
Kizlar haftaya regl olacagim icin sismeye basladim ve tartidaki rakami guvenilir bulmuyorum. Aranizda dikkat edipte simdiye kadar kilo veren varmi?

Bugun iftarda su, ceviz, badem, zeytin yedim on dakika ara verdim sonrasinda karnibahar, buharda haslanmis karisik sebze salatasi, biraz kiymali yumurta, az biraz ekmek yedim. Daha sonrasinda bir kac biskuvi yedim. 3 lt su+ 50 dak. yuruyus yaptim.
merhaba cnm..2 kilo verdim görünüyor tartıda:nazar:..bende haftaya regl olacam..böyle devam edermi bilmem..ama endişe ediyorum acaba bu giden kilolar yağmı..kasmıdır yoksa..proteinime vitaminime dikkat ediyorum ama..bilemiyorum tabi..

merhaba arkadaşlar bu topiği daha yeni gördüm herneyse bende boş zamanlarımda takılırım yazılarınızı okudum birbirinize yardımcı olmanız güzel.ramazan ve diyet konusu birleşince zorlanıyor insan en azından neyi nasıl yapmamız gerektiği konusunda hemfikir olalımki bu kadar çaba harcıyorsak hakkınıda verelim dime ama................

Canım bende 72.7 ile ramazana girdim bugun iftardan önce tartıldim 69,5 geldim inanılmaz degerler yahu cok şaşkınım:))
Bu arada bugünkü iftarım soyle
20.32
4yk Coban kavurma
Sogus domates salatalık
1dilim Çavdar ekmegi

22.30
3 incir
Bol su ( bağırsaklar icin:KK66:)
şimdide yatıyorum:KK66:
Sahur da da
Düduklu tencerede kendi yagiyla pişmiş 1dilim antrikot
1dilim Çavdar ekmegi
Bol su
Yapicam inşallah:KK66:

Menüme yorumlarınızı bekliyorum:KK66:

ya ben üzgünüm ama spor yapamıyorum fırsat olmuyor. kayınvalidemlerle oturuyorum yemek bulaşık cay falan derken namaz uyku sahur gün bitiyor.. ramazandan sonra yüürüyüş inş...

dün akşam çok çok abarttım telefi edeceğim ama inş.
akşam
yarım çorba
4 5 kaşık makarna
2adet köfte
2kaşık taze fasulye
salata
karpuz
2 çatal falan güllaç

çayın yanınada yarım dilim basma kadayıf

gece
yumurta
azıcık bazlama