Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben de geldim yoklamaya artık eskisi gibi değilim vajende hafif sızlamalarım var yani şikayetlerim başladı ooo şu günler bir geçse kendimi dinlemekten yoruldum herkese iyi haftasonları

benımde agrılarım var
karnımda tumsek oldu ıkı yan boş sırtı duruyor kızımın yokuş gibi
sonlara yaklaştıkca zorlanıyoruz galıba canım

ben de geldim yoklamaya artık eskisi gibi değilim vajende hafif sızlamalarım var yani şikayetlerim başladı ooo şu günler bir geçse kendimi dinlemekten yoruldum herkese iyi haftasonları

Canım o sızlamalar normal..Bende de oldu..Nasıl korktum bebek iyice yerleşiyor diye..Meğerse artık vajen doğuma hazırlanıyormuş, çatı genişliyormuş..Çok kötü bir hiz ama yaşamamız gerekiyor işte..

bende çarşamba konrole gideceğim dr normal diyecek artık herkeste aynı şikayetler var tuvalete gitmek de ağrılar sızılarda artıyor sizlerinde az kaldı inşallah ya ben daha 30.haftaya yeni girdim ama 30 da hoşbir duyguymuş meğer

bebeğine kacuşacağını duymak bani çok sevindirdi.yanlız neden erken aldıklarını anlayamadım.bir sorun mu var.

kelebek canım doğum için
dikişler doğum sırasında alınacak
plasenta previa olduğundan normal doğum yapamıyorum ya
bu yüzden dikişleri sezeryan sırasında alacaklar

saliha bebiş açısından herşey yolunda suyu, kan akışı, gelişimi
fakat serviks 2 hatfadan beri gözlenemiyor ve bebiş dikişler sayesinde duruyor
bu benim ilk bebeğim
daha önce 9. haftada kalbi durduğu için bir bebeğimi kaybetmiştim
kasılmalarım oldukça dikişlerimi zorluyor ve dr da rahim ağzına dikişlerin zarar vermesini istemiyor
zaten doğumun olacağı gün bebiş 36+2 olacak yani 37. haftanın içinde olacak
premature sınırını dahi geçiyor ve yaklaşık 3kga ulaşmış olacak kısmetse

bu arada zaten dr almasa da benim doğum yaklaştı
belirtiler onu gösteriyor kasılmalarım bel ağrısıyla birlikte geliyor ve rahmimin alt kısmında uzun süre sızlamalar oluyor

Afferin kızlar bugün yoklamalar verilmiş..
ssaslan hadi canım seninle beraber bizde geri sayıyoruz.. doğum kasılmaları daha mı uzun yanii..
kelebek ssaslandan sonra sıra sende ve sonra nery veee ben veee tiwikss..
kızlar sıralamayı bozmak yok ona göre..hihoyyyt

tiwiks merak etme tatlım o vajinadaki sızılar, devamlı idrara çıkma ve az az yapma her an idrar kaçıracak gibi hissetme akıntı bizded oluyor.. ama tabiiki önemli olan sıklığı ve haftan.
haftalar ilerledikçe rahatlayacaz. Şu an hepimizin bebeklerinin yaşama riski artık çok yüksek. Ama ssaslan gibi 36. haftayı gorunce rahatlıcaz.

kızlar bu arada kontrollerınız ne zaman? Benım pazartesı. Bebegım daaha 2 kg bıle olmamıstır. 2.5 kg oldugu zaman rahatlayacam ınsallah.

doktorun daha iyi bilir tabi ki .Allah yardımcın olsun .dikişlerin en büyük tehlikesi rahme zarar vermesi.bende çok korkuyordum. baskı yaptıkça dikişlerim atacak diye. bebeğini sağlıkla kucağına almadı diliyorum.

canım benim bebişin kilo gelişimi
23+5 587 gr --- 27+ 5 1110 gr --------31+1 1608gr--------33+2 2119 g---------35+2 2670 g
şeklinde senin önceki kontrollerle karşılaştırırsan belki hangi haftada ne kadar olabileceği konusunda fikir edinebilirsin
gerçi herkesin çok farklı olabiliyor ama yakınsa en azından fikir verir
bu arada idrar hissi 30 lu haftalarda azalıyor kızlar
sonlara yaklaştıkça çoğalıyor derlerdi
şimdi kasılmalar oldukça bebiişin başını dikişlerin orayı iterken hissediyorum ardından bir hareket ediyor sürgüyü yetiştirebilene aşkolsun
devamlı kaçak hali yani :)

kelebek bahsettiğin kartal araştırma hastanesi mi? Zeynep Kamil doğum üzerine olduğu için başka yer araştırmadım zaten Allahım devletin eline düşürmesin diyorum ama yine de araştırmak durumundayım. Sen kontrollere oraya mı gidiyorsun? Doktorun kim?

Benimde rahimde dikiş yok ama idrarımı tutmak bana ölüm geliyor kasılma başladığı an idrarımı zaten tutamıyorum bebeğin başıda tamamen doğum kanalına girmiş zaten idrar kesem azcık dolduğu gibi kasılmayı o bile tetikliyor anında kasılıyorum.

canım devlet hastanesine gitmiyorum ben,dr.um özel özkan hastanesinin dru,ama doğum için özel kartal umut hastanesine gelebılecegınıde soyledı.Ben her ay muaynanesine gidiyorum adı Medet Yılmaz ücreti 50 ytl,Tavsiye ederim sanada canım,ama her ne olursa olsun zeynep kamılden uzak dur,orda arkadas edındıgım kız benden sonra dogum yapmıs,doğumlara uzmanlar değil asistanlar giriyor zaten,plesantayı ıcerde unutmuslar,sezeryana almıslar aksamına plesanta ıcın,ayrıca 16 dikişi var nasıl kestıyse,yok yok uzulmenı ıstemem orayı unut sen

benımde dıkıs yok da.. sen kac haftalıksın yatıyormusun

canım ben 37+5 oldum artık önümüzdeki cuma sezeryana alacak yani 38+3 de ama tabi bu günlere gelene kadar kötü günler geçirdim 25 gün hastanede yattım erken doğum tehlikesine karşı falan filan darısı tüm arkadaşların başına inşallah hepsi bu günleri görsün dilerim.

ınanamıyorum ssaslan ıle aynı gun sezeryana gırecksınız....Ne guzel darısı basımıza artık. senın erken dogum rıskın neyden kaynaklanıyordu.. rahım agzı boyundan mı?

20+2 :408 gr
23+2 : 600 gr
26+5 : 1131 gr
28+4 : 1352 gr
30+0 : 1712 gr

oo melekcim maşallah yavruşuna :)
güzel besleniyor
hiç korkma canım sen
diğer konu başlıklarından birinde okumuştum 2500 kgın üzerini premature grubuna sokmuyorlardı bile zaten haftada 200-250 gr civarı alıyorlar artık
yeni kontrolünde 2kgı görürsünüz bence

simlamutlu hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
geri saymak çok tatlı bir heyecan

Saol tatlım kontrolum yarın..buyuk ıhtımal henuz 2 kıloları goremem ama 4 hafta sonra 2.500 olur ınsallah.36.haftamda yanı.. O zaman ayaga kalkmayı dusunuyorum.delikafadulden

Melekcim yazdıgımı görmemişsin galiba ben yeniden yazayım dedim.
canım devlet hastanesine gitmiyorum ben,dr.um özel özkan hastanesinin dru,ama doğum için özel kartal umut hastanesine gelebılecegınıde soyledı.Ben her ay muaynanesine gidiyorum adı Medet Yılmaz ücreti 50 ytl,Tavsiye ederim sanada canım,ama her ne olursa olsun zeynep kamılden uzak dur,orda arkadas edındıgım kız benden sonra dogum yapmıs,doğumlara uzmanlar değil asistanlar giriyor zaten,plesantayı ıcerde unutmuslar,sezeryana almıslar aksamına plesanta ıcın,ayrıca 16 dikişi var nasıl kestıyse,yok yok uzulmenı ıstemem orayı unut sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…