Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sorma canım yaa
dakikalar saat oldu sanki :)

uzunda gelse artık bundan sonraki tatlı bekleyiş canım inşallah hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın..:ecrin_bebek:Allah sana ve yavruna uzun uzun ömürler nasip etsinkaydirigubbakcemile3

uyudum uyudum geldim bir miskinlik var bende acayip sizde ayaktasınız maşallah yaren gel diyecem ben malum yerdeyim ama sen uyuyacaksın be

sağolun arkadaşlar

salihas canım eşimle ben üniversite ve yüksek lisans süresi boyunca izmirde okuduğumuzdan zaten izmir aşığıyız

her fırsatta izmire arkadaşların yanına kaçıyorduk
fakat 4 aydır izmirde olmamıza rağmen benim tek gördüğüm kaldığım evin odası ve hastane oldu insana fena dokunuyo :)
bu arada şu saatten itibaren 3 gün kaldı

doğumdan sonra drların vereceği kontrol tarihlerine göre dönüşümüz kesinleşecek
o yüzden şimdiden bişey söyleyemiyoruz

merhaba benimde 20 haftalık bir kaybım var hastaneye inanılmaz bi sancıyla gittim kanamam falanda yoktu.benimde sorunum belli değil sen bi cevap bulabildin mi?ikimizde de olanlar aynı gibi

Kızlar dün ateşim 39 derece oldu. Çok kötüydüm kayınvalide geldi sirkeli su falan biraz düşürdü. Bir üşüme bir terleme derken sabahı zor ettim. Şimdi biraz daha iyiyim ama hala bel ve baş ağrım ar. Kemiklerim sızlıyor resmen. Dudaklarım ateşten çatladı. Ateşim bebeği etkilemişmidir acaba? Vucüdum o kadar sıcaktı ki sirkeli sulu havluyu ağlaya ağlaya karnıma koydular

melek doktorunla görüştün mü?

Hemen haber versen iyi olur, bilgisi olsun mutlaka

canım bende birkaç hafta önce ateşlenmiştim 39lara geliyordu aynı senin anlattıkların bende de vardı çok şükür atlattım doktoruma ateşin bir etkisi olurmu diye sorduğumda çok uzun süre ateşin yüksek olursa etkisi olur ateşin yükseldiğinde sürekli düşürmeye çalış ılık duş al soğuk pansuman yap düşmezse parol iç demişti 2-3gün veya daha fazla sürede 39larda ateş olursa zararı olurmuş.geçmiş olsun.

Melekcim geçmiş olsun canım
Ben de aynı fikirdeyim doktorunla görüşsen iyi olur
Parol alıyor musun?

merhaba benimde 20 haftalık bir kaybım var hastaneye inanılmaz bi sancıyla gittim kanamam falanda yoktu.benimde sorunum belli değil sen bi cevap bulabildin mi?ikimizde de olanlar aynı gibi

arkadaşlar bende sancı ve kanamayla gittim ve bebekleri kaybettim ama şimdi dikişliyim belki de bebeklerimde problem vardı rahim dışarı attı bilemiyorum her 2.trimesterde doğum yapanın sebebi bu değil sanırım hepimizde tedbir amaçlı yapıldı bende tuttu tutmasaydı başka bir nedene bakacaklardı belki de benim sancım kasılmalarla ve bel ağrısıyla başlamıştı senağlama

canım drunu ara Allah korusun ateş iyi değildir hastanede serum falan verirler bu kadar endişen arasındabirde bunu düşünme canım ya çok üzüldüm

kızlar cok saolun ama dun doktor kontrolunden sonra eve geldıgımde boyle bısey oldu zaten.. gece ateslendım ama dedıgım gıbı sırkelı buz gıbı sularla dusurduler atesımı sımdı hala hastayım ama en azından atesım yok. Parolu bılmıyorum ama bır kere daha rahartsızlanmıstım bu kadar olmasada o zaman doktorum mınoset kullanabılırsın demıstı.. Bende dun aksam mınoset kullandım. Neysekı bebegım bugun hareketlı atesım yarım gun surdu oyle 2-3 gun degıl. Eger kı hastalıgım 1-2 gune gecmezse arıcam doktoru..

Ama şu an sadece bel ve bıraz bas agrım kaldı bırazda kemıklerım acıyor hala..onun dısında ıyıyım..atesım yok usume yok yanı su an..saolun ama dun gece korktum..

melekcim minoset ağrı kesici bir ilaç bildiğim kadarıyla gebelikte genelde veriyor doktorlar.sen yinede doktorunla görüş canım.biliyorsun bizim durumumuzda olanlar zaten tedirginliği cok birde bunun için endişe etme.doktorla mutlaka görüş derim ben.
tiwiks canım dediğin gibi hiç sancısız değildi benimde doğumum ama kasılmalar daha önce başlamıştı birde wcye girdiğimde silik kan vardı.tabi ikinci hamilelikte kesin tanı konacak ama insan acabalarla kafayı bozuyor.ama yinede elimizden birşey gelmiyor.gelecekte güzel günleri görmek iiçin dua etmekten başka.

Arkadaşlar korka korka hacettepedeki doktordan sinan beksaçtan randevu aldım kontrol için 27 Ocak'a gün verdiler
İnanın elim hiç gitmedi hem çok istiyorum hem de ya kötü bişey duyarsam diye o kadar çok korkuyorum ki
Umarım şansım vardır:Saruboceq:
Özellikle hamile arkadaşlar lütfen duanızı eksik etmeyin!

kızlar ılgınız ıcın cok saolun ama bugun fena degılım bakalım kotulesırsem arıcam bu sefer doktorumu..

ece ınsallah guzel haberler getırırsın..27 Ocaka daha cok varmıs.. Sen moralını yuksek tut ıyı seyler dusun lutfen ıyı seyler olsun.. Dualarımız senınle

melekçim geçmiş olsun
bence de druna haber vermende fayda var
en azından telefonla görüş canım

ece76 inş güzel umut dolu haberle dönersin kontrolündan
haberlerini bekliycez

bu arada yoklamamızı da verelim :)
kaldı 3 gün :S

kaydirigubbakcemile2oh ne güzel son üç gün sağlıkla al bebişini kucağına da sonra onunla bolca gezersiniz izmiri:dance::dance:hem bak ne güzel bebeğinin nüfus cüzdanında doğum yeri izmir yazıcak güzelim.:teytey:tabi zor günler gecirdin ama işte ne yapalım kötü olayların içinde iyiyi görmeye calışıyoruz.hadi 2,5 gün kaldı sayılır.:1hug:

melekcim geçmiş olsun
parol iç arkadaşlarında dediği gibi hem ağrını azaltır hem atesini
bende dün gece 1 itibariyle baya bir sancılandım 50-55 dk arayla sürdü,sabah ezanına uyudum
cuma gününe randevu aldım,bakalım ne olacak
iştimayada katılmıs oldum :)

hoşgeldin canım artık sancılar normal herhalde korkmana da gerek yok 1-2 hafta daha dayan ne kaldı şurda sen ve bebeğin çok güçlü unutma artık doğum hayalleri kur güzel güzel rahatla kaydirigubbakcemile5

hoşgeldin canım artık sancılar normal herhalde korkmana da gerek yok 1-2 hafta daha dayan ne kaldı şurda sen ve bebeğin çok güçlü unutma artık doğum hayalleri kur güzel güzel rahatla kaydirigubbakcemile5

aslında ben dayanmaya dayanırımda rahımin acılması ne kadar oldu onu bılmıyorum
cunku acılan yerın acıdıgını sureklı hıssedıyorum,korkutan benı o,cumayı beklıyorum dort gözle
sen nasılsın ıyımısın

ben iyiyim canım benimde kontrolüm yarın senin hissettiğin bebeğin doğum kanalına girmesi yada bebeğim başının baskısıdır muhtemelen inşallah güzel haberlerle dönersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…