- 23 Ekim 2008
- 427
- 4
- Konu Sahibi hidennisko
- #1.501
arkadaşlar hepinize merhaba!!öncelikle yeni yılınızı kutluyor,sizlere içinde sağlık,mutluluk ve huzur olan bir yıl diliyorum...ben şu rahimağzı yetersizliği denilen rahatsızlıktan yana birhayli dertliyim...geçen yıl doğum yaptım,bebeklerim -ikiz annesiyim bu arada-32 hafta 5 günlük doğdular...gebeliğin başlarında cervix boyu 3 cm civarlarındaydı...ancak 22 haftalık iken 3.5 cm çıkmış ve beni sevindirmişti...dr. cervix boyunun değişken bir yapısı olduğundan bahsetmişti,yani bazen uzayabiliyormuşta...24 haftalık kontrolümde yine 3.5 cm civarındaydı fakat iki hafta sonra 1 cm olduğundan acil hastaneye yatırıldım...bu saatten sonra dikiş atılamaz dendi...kasılmalar için serumlar ,ilaçlar vs...kullanıldı...28 haftalıkken rahim ağzının 2 cm açık olduğu tespit edildi,arada sancılanıyordum da...neyse 32 hafta 5 günlükken brden sancılandım,bu kez aktif sancılanma başladı,2 dakikada bir sancım geldi ve sezaryen ile bebekler alındı,rahimağzı da 6 cm açıktı...şimdi tekrar gebe kalmak istiyorum ,fakat aynı şeylerle karşılaşmaktan çok korkuyorum,bu sefer tek gebelik olcak inşallah acaba gene aynı şeyleri yaşar mıyım???
öncelikle hoşgeldin arkadaşım ikiz bebekten ve bebeklerinin bir yaşında olmasına rağmen ve o kadar problem yaşayıpta tekrar bebek istemene ve tekrar hamile kalıp tek bebek olacağından emin olmana şaşırdım Allah yardımcın olsun hem korkuyorsun hem de tekrar yaşarmıyım diyorsun elbette bu problemi tekrar tekrar yaşayan bebeğini kaybeden çok arkadaşım var bunlardan biri de benim bu problemin kendi kendi düzeleceğini sanmıyorum tekrar hamile kaldığında yaşadığın problemi göz önünde bulundurarak drun serklaj yapacaktır bu yolda sana da başarılar dilerim
Son düzenleme: