Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
saolun.gerçekten kimseye bişey soramıyorum anlatamıyorum,konuyu kime açsam(eşime,anneme bile)üzülüyorum diye konuyu kapatmaya çalışıyolar.olay yeni ya.gerçekten bana çok iyi geldi burası:)

Tuba nerde oturuyorsun bilmiyorum ama ben Anadolu yakasındayım yaren ve tiwiks Avrupa yakasında.. Ben Medical Park Göztepe hastanesinin doktoru Gökmen İyigün'e gidiyorum ve dediğim gibi memnunum. Avrupa yakasındaysen kızlar Çapaya gidiyorlar bildiğim kadarıyla ve çok memnunlar onlarda.

Umarım en kısa zamanda tekrar bebek sahibi olursun..:Saruboceq:

nery devamlı yatmakdan uyku düzeni falan kalmadı ki.. İşe gitmeyi bile özledim hihoyyyt

Ssaslancım bebişinin cicilerini gördüm şubat anneleri topiğinde..Allahım ne şirin şeyler öyle . Bir de erkek bebişlere şirin şeyler yok denir..Nasıl cici şeyler hazırlamışsınız..Allah güle güle, iyi günlerde, sağlıkla giydirmek nasip etsin inşallah..

arkadaşlar hepinize merhaba!!öncelikle yeni yılınızı kutluyor,sizlere içinde sağlık,mutluluk ve huzur olan bir yıl diliyorum...ben şu rahimağzı yetersizliği denilen rahatsızlıktan yana birhayli dertliyim...geçen yıl doğum yaptım,bebeklerim -ikiz annesiyim bu arada-32 hafta 5 günlük doğdular...gebeliğin başlarında cervix boyu 3 cm civarlarındaydı...ancak 22 haftalık iken 3.5 cm çıkmış ve beni sevindirmişti...dr. cervix boyunun değişken bir yapısı olduğundan bahsetmişti,yani bazen uzayabiliyormuşta...24 haftalık kontrolümde yine 3.5 cm civarındaydı fakat iki hafta sonra 1 cm olduğundan acil hastaneye yatırıldım...bu saatten sonra dikiş atılamaz dendi...kasılmalar için serumlar ,ilaçlar vs...kullanıldı...28 haftalıkken rahim ağzının 2 cm açık olduğu tespit edildi,arada sancılanıyordum da...neyse 32 hafta 5 günlükken brden sancılandım,bu kez aktif sancılanma başladı,2 dakikada bir sancım geldi ve sezaryen ile bebekler alındı,rahimağzı da 6 cm açıktı...şimdi tekrar gebe kalmak istiyorum ,fakat aynı şeylerle karşılaşmaktan çok korkuyorum,bu sefer tek gebelik olcak inşallah acaba gene aynı şeyleri yaşar mıyım???

Canım sorsam mı sorsamasam mı diye tereddütde kaldım ama.. bebeklerin yaşamıyor mu?

kelebek canım erken dogum ıhtımalıne karsın kuvez fıyatlarını arastırayım derken gıtıgım hastanede gunluk 350, yıne yakın bır hastanede gunluk 250 oldugunu ogrenınce(ssk ındırımlı fıyatlar bunlar) devlet hastanelerını arastırmaya basladım. Ben Anadolu yakasındayım ve Zeynep Kamıl devlet hastanelerın en ıyısı bu konuda dıye okumustum ama senın yorumlarının gorunce cok uzuldum Napcam ben sımdı senağlama
Insallah gerek kalmaz da oralara dusmem yoksa kuvez parasına guc yetmez

arkadaşlar beni çok merak etmişsiniz tlfdan girdim internete okudum yazdıklarınızı ama cevap yazılmıyor internet bağlantımda problem vardı bizde bir problem yok merak etmeyin öpüyorum sizi

yaren demek beni çapada aradın canım rkadaşım gözlerim doldu yedim bizimkinin başının etini bu internet yüzünden canım bu akşam görüşürüz artık

tiwiks iyi olmana sevindim canım.hepimiz cok merak ettik seni.
tuba seker umarım gerekli bilgileri burada alıyosundur canım.aramıza hoşgeldin.
kızlar hepiniz iisinizdir umarım.

tiwikscim oh dedik sonunda :)
içimiz rahatladı

bu arada ben de drdan geldim
çok heyecanlıyız
bebişim 2670 gr (35+2) olmuş
dr artık beklemeye gerek yok dedi
salı- çarşamba alalım
ablam yanımızdaydı bari 9 ocakta cuma günü olsun da 09.01.09 olsun doğum tarihi dedi
tamam cuma günü mübarek günde dedi dr
şaka gibi
saat 1de
sonra nstye bağladı sancılar çıktı ama braxton hicks bunlar dedi
bir tane 55lik bir tane 28lik bir tane 35lik 30dak. içinde
hatta bir tane bağlanmadan önce kasıldım dr bacaklarımın hareket kabiliyetini kontrol edip egzersizlerini yapıyor musun diye sorduğunda işte dedim hareketlerden sonra böyle kasılıyorum diye bir elledi baktı
ooo dedi maşallah bayağı sertleşiyo :)) ama çabuk gevşemeye başlıyor bu iyi dedi

günü verince e yavaş yavaş ev içinde kalkabilirsin dedi ama hemen oturacaksın gezmeyeceksin dedi
eşim atladı kalkınca kanama veya su gelişi olur mu diye
olabilir deyince o zaman biz kalkmayalım dedi
:)
p.tesi fethiyeye gidip çarşamba dönmek zorunda da - o yokken zaten ben kalkmaya cesaret edemem
perşembe güzel bir banyo için ve tartılmak amacıyla kalkıp geri yatacağım
cuma sabah 6 gibi güzel kahvaltını yap sonra birşey yemeden gel dedi
her ihtimale karşı p.tesi günü celestone da yapılacak
ihtiyacınız yok ama aklımızda soru işareti kalmasın dedi

canım sağol da sen şimdi doğuma mı gideceksin aaaaaaaaaaaaaa:1shok:ben 38 i falan beklersin sanmıştım ama sevindim biraz rahatlarsın artık banyo yap şöyle bol bol suyla

evet canım ya benim için de biraz şok oldu ama artık kasılmalar direk dikişleri zorluyor diye
rahime zarar versin istemedi

ayyyy cok heyecanlandım valla.. 36 haftayı gormenın darısı basımıza artık. Ama daha erken degılmı kı yanı 1 hafta daha beklesenız 15 ocak falan en azından.. gercı doktorun en ıyısını bılıyordur.. tarıhte cok guzel bır tarıh..Sımdıden dogumun kolay olsun dıyeyım bebegını saglıcakla kucagına al..:Saruboceq:

arkadaşlar beni çok merak etmişsiniz tlfdan girdim internete okudum yazdıklarınızı ama cevap yazılmıyor internet bağlantımda problem vardı bizde bir problem yok merak etmeyin öpüyorum sizi

uffff twikscim seni çok merak ettik hepimiz yaa
Çok şükür ikiniz de iyisiniz
Bizi habersiz bırakma canımcım lütfen
Kendine dikkat et lütfen
İyi haberlerini bekliyoruz!

Ayyyy süper çok sevindim iyi haberlerine
İnşallah bebişimize kavuşucaz
Biliyosun o bizim de bebişimiz
Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin arkadaşım
Ne olur bize de dua et!

uffff twikscim seni çok merak ettik hepimiz yaa
Çok şükür ikiniz de iyisiniz
Bizi habersiz bırakma canımcım lütfen
Kendine dikkat et lütfen
İyi haberlerini bekliyoruz!

iyiyz canım vallahi herkesi merakta bıraktım öyle birşey olmaz umarım bir daha teşekkür ederim ilgin için

çok şükür sağlıklılar...1 yaşında oldularrr...

ohh cok sukurr.. hemen tekrar bebek sahıbı mı olmak ıstıyorsun.. ne guzel.. genelde baya bır sure dusunmuyor ınsanlarda o yuzden. cok zor oldugunu soyluyorlar.. 32+5 de ıken dogum yaptım demıssın.. sonrasında bebeklerle ılgılı sorun yasadın mı? oncesınde onlem alınmısmıydı? cıger gelıstırıcı falan.. kuvezde ne kadar kaldılar nerde kaldılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…