- 18 Nisan 2007
- 404
- 2
- 38
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #1.481
arkadaşlar hepinize merhaba!!öncelikle yeni yılınızı kutluyor,sizlere içinde sağlık,mutluluk ve huzur olan bir yıl diliyorum...ben şu rahimağzı yetersizliği denilen rahatsızlıktan yana birhayli dertliyim...geçen yıl doğum yaptım,bebeklerim -ikiz annesiyim bu arada-32 hafta 5 günlük doğdular...gebeliğin başlarında cervix boyu 3 cm civarlarındaydı...ancak 22 haftalık iken 3.5 cm çıkmış ve beni sevindirmişti...dr. cervix boyunun değişken bir yapısı olduğundan bahsetmişti,yani bazen uzayabiliyormuşta...24 haftalık kontrolümde yine 3.5 cm civarındaydı fakat iki hafta sonra 1 cm olduğundan acil hastaneye yatırıldım...bu saatten sonra dikiş atılamaz dendi...kasılmalar için serumlar ,ilaçlar vs...kullanıldı...28 haftalıkken rahim ağzının 2 cm açık olduğu tespit edildi,arada sancılanıyordum da...neyse 32 hafta 5 günlükken brden sancılandım,bu kez aktif sancılanma başladı,2 dakikada bir sancım geldi ve sezaryen ile bebekler alındı,rahimağzı da 6 cm açıktı...şimdi tekrar gebe kalmak istiyorum ,fakat aynı şeylerle karşılaşmaktan çok korkuyorum,bu sefer tek gebelik olcak inşallah acaba gene aynı şeyleri yaşar mıyım???
iyi olmana sevindim tiwiks gercekten cok merak ettık senı
tiwikscim oh dedik sonunda :)
içimiz rahatladı
bu arada ben de drdan geldim
çok heyecanlıyız
bebişim 2670 gr (35+2) olmuş
dr artık beklemeye gerek yok dedi
salı- çarşamba alalım
ablam yanımızdaydı bari 9 ocakta cuma günü olsun da 09.01.09 olsun doğum tarihi dedi
tamam cuma günü mübarek günde dedi dr
şaka gibi
saat 1de
sonra nstye bağladı sancılar çıktı ama braxton hicks bunlar dedi
bir tane 55lik bir tane 28lik bir tane 35lik 30dak. içinde
hatta bir tane bağlanmadan önce kasıldım dr bacaklarımın hareket kabiliyetini kontrol edip egzersizlerini yapıyor musun diye sorduğunda işte dedim hareketlerden sonra böyle kasılıyorum diye bir elledi baktı
ooo dedi maşallah bayağı sertleşiyo :)) ama çabuk gevşemeye başlıyor bu iyi dedi
günü verince e yavaş yavaş ev içinde kalkabilirsin dedi ama hemen oturacaksın gezmeyeceksin dedi
eşim atladı kalkınca kanama veya su gelişi olur mu diye
olabilir deyince o zaman biz kalkmayalım dedi
:)
p.tesi fethiyeye gidip çarşamba dönmek zorunda da - o yokken zaten ben kalkmaya cesaret edemem
perşembe güzel bir banyo için ve tartılmak amacıyla kalkıp geri yatacağım
cuma sabah 6 gibi güzel kahvaltını yap sonra birşey yemeden gel dedi
her ihtimale karşı p.tesi günü celestone da yapılacak
ihtiyacınız yok ama aklımızda soru işareti kalmasın dedi
arkadaşlar beni çok merak etmişsiniz tlfdan girdim internete okudum yazdıklarınızı ama cevap yazılmıyor internet bağlantımda problem vardı bizde bir problem yok merak etmeyin öpüyorum sizi
tiwikscim oh dedik sonunda :)
içimiz rahatladı
bu arada ben de drdan geldim
çok heyecanlıyız
bebişim 2670 gr (35+2) olmuş
dr artık beklemeye gerek yok dedi
salı- çarşamba alalım
ablam yanımızdaydı bari 9 ocakta cuma günü olsun da 09.01.09 olsun doğum tarihi dedi
tamam cuma günü mübarek günde dedi dr
şaka gibi
saat 1de
sonra nstye bağladı sancılar çıktı ama braxton hicks bunlar dedi
bir tane 55lik bir tane 28lik bir tane 35lik 30dak. içinde
hatta bir tane bağlanmadan önce kasıldım dr bacaklarımın hareket kabiliyetini kontrol edip egzersizlerini yapıyor musun diye sorduğunda işte dedim hareketlerden sonra böyle kasılıyorum diye bir elledi baktı
ooo dedi maşallah bayağı sertleşiyo :)) ama çabuk gevşemeye başlıyor bu iyi dedi
günü verince e yavaş yavaş ev içinde kalkabilirsin dedi ama hemen oturacaksın gezmeyeceksin dedi
eşim atladı kalkınca kanama veya su gelişi olur mu diye
olabilir deyince o zaman biz kalkmayalım dedi
:)
p.tesi fethiyeye gidip çarşamba dönmek zorunda da - o yokken zaten ben kalkmaya cesaret edemem
perşembe güzel bir banyo için ve tartılmak amacıyla kalkıp geri yatacağım
cuma sabah 6 gibi güzel kahvaltını yap sonra birşey yemeden gel dedi
her ihtimale karşı p.tesi günü celestone da yapılacak
ihtiyacınız yok ama aklımızda soru işareti kalmasın dedi
çok şükür sağlıklılar...1 yaşında oldularrr...Canım sorsam mı sorsamasam mı diye tereddütde kaldım ama.. bebeklerin yaşamıyor mu?
uffff twikscim seni çok merak ettik hepimiz yaa
Çok şükür ikiniz de iyisiniz
Bizi habersiz bırakma canımcım lütfen
Kendine dikkat et lütfen
İyi haberlerini bekliyoruz!
çok şükür sağlıklılar...1 yaşında oldularrr...