- 23 Ekim 2008
- 427
- 4
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #1.501
arkadaşlar hepinize merhaba!!öncelikle yeni yılınızı kutluyor,sizlere içinde sağlık,mutluluk ve huzur olan bir yıl diliyorum...ben şu rahimağzı yetersizliği denilen rahatsızlıktan yana birhayli dertliyim...geçen yıl doğum yaptım,bebeklerim -ikiz annesiyim bu arada-32 hafta 5 günlük doğdular...gebeliğin başlarında cervix boyu 3 cm civarlarındaydı...ancak 22 haftalık iken 3.5 cm çıkmış ve beni sevindirmişti...dr. cervix boyunun değişken bir yapısı olduğundan bahsetmişti,yani bazen uzayabiliyormuşta...24 haftalık kontrolümde yine 3.5 cm civarındaydı fakat iki hafta sonra 1 cm olduğundan acil hastaneye yatırıldım...bu saatten sonra dikiş atılamaz dendi...kasılmalar için serumlar ,ilaçlar vs...kullanıldı...28 haftalıkken rahim ağzının 2 cm açık olduğu tespit edildi,arada sancılanıyordum da...neyse 32 hafta 5 günlükken brden sancılandım,bu kez aktif sancılanma başladı,2 dakikada bir sancım geldi ve sezaryen ile bebekler alındı,rahimağzı da 6 cm açıktı...şimdi tekrar gebe kalmak istiyorum ,fakat aynı şeylerle karşılaşmaktan çok korkuyorum,bu sefer tek gebelik olcak inşallah acaba gene aynı şeyleri yaşar mıyım???
darısı sizlerin başına kısmetse kızlar
zaten epidural sezeryan olacağından hepinizz için dua etmeye bol bol zamanım olacak
iyiyz canım vallahi herkesi merakta bıraktım öyle birşey olmaz umarım bir daha teşekkür ederim ilgin için
bidaha kaybolma tiwikscim.merak ettik hepimizzz...iyi olmana sevindimm.
Kendine iyi bak...
tiwikscim oh dedik sonunda :)
içimiz rahatladı
bu arada ben de drdan geldim
çok heyecanlıyız
bebişim 2670 gr (35+2) olmuş
dr artık beklemeye gerek yok dedi
salı- çarşamba alalım
ablam yanımızdaydı bari 9 ocakta cuma günü olsun da 09.01.09 olsun doğum tarihi dedi
tamam cuma günü mübarek günde dedi dr
şaka gibi
saat 1de
sonra nstye bağladı sancılar çıktı ama braxton hicks bunlar dedi
bir tane 55lik bir tane 28lik bir tane 35lik 30dak. içinde
hatta bir tane bağlanmadan önce kasıldım dr bacaklarımın hareket kabiliyetini kontrol edip egzersizlerini yapıyor musun diye sorduğunda işte dedim hareketlerden sonra böyle kasılıyorum diye bir elledi baktı
ooo dedi maşallah bayağı sertleşiyo :)) ama çabuk gevşemeye başlıyor bu iyi dedi
günü verince e yavaş yavaş ev içinde kalkabilirsin dedi ama hemen oturacaksın gezmeyeceksin dedi
eşim atladı kalkınca kanama veya su gelişi olur mu diye
olabilir deyince o zaman biz kalkmayalım dedi
:)
p.tesi fethiyeye gidip çarşamba dönmek zorunda da - o yokken zaten ben kalkmaya cesaret edemem
perşembe güzel bir banyo için ve tartılmak amacıyla kalkıp geri yatacağım
cuma sabah 6 gibi güzel kahvaltını yap sonra birşey yemeden gel dedi
her ihtimale karşı p.tesi günü celestone da yapılacak
ihtiyacınız yok ama aklımızda soru işareti kalmasın dedi
bana iyi bi doktor ve hastane önerir misiniz?bana hiç alttan bakılmadı.doktor herşey normal diyodu.niye niye düşünmektense sebeini öğreniyim.ona göre bişeyler yapılır.şimdiden çok teşekkür ederim.buradaki bütün bayanlar birer melek iyiki de bulmuşum busiteyi
sonrasında bebeklerle ilgili pek sorun yaşamadım cnm,çünkü ciğer geliştirici iğneden yapılmıştı bana 2 kez...sadece emme yetsi kazanabilsinler diye takipe alındılar...10 gün kuvözde kaldılar...solunum problemi olmadı hiç,ancak sonuçta prematüre doğdular ve buna bağlı ufak tefek şeyler yaşadık işte..acıbadem hastanesinde kaldılar cnm...ohh cok sukurr.. hemen tekrar bebek sahıbı mı olmak ıstıyorsun.. ne guzel.. genelde baya bır sure dusunmuyor ınsanlarda o yuzden. cok zor oldugunu soyluyorlar.. 32+5 de ıken dogum yaptım demıssın.. sonrasında bebeklerle ılgılı sorun yasadın mı? oncesınde onlem alınmısmıydı? cıger gelıstırıcı falan.. kuvezde ne kadar kaldılar nerde kaldılar..
hoşbulduk arkadaşım...öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben microenjeksiyon yöntemi ile gebe kaldım-bu yüzden çoğul gebelik gerçekleşti...ikinci bir hamilelik düşündüğümde ise doktorum ve ben sadece 1 adet embriyo transferine karar verdik,bu durumda tutarsa tek bebeğe hamile kalacağım..tabii bir doğa olayı gerçekleşip embriyo ikiye bölünüp tek yumurta ikizi olmazsa!!!bu sebepten tek olacağına emin gibi görünüyorum...evet haklısın iki bebeği olup ta benim gibi düşünen az insan var...ayrıca yüzde 50 risk altındayım erken doğum açısından...tekrarlama riski var tek gebelik bile olsa...ama benim merak ettiğim erken doğum yapıp da ikinci hamilelğini normal zamanda tamamlayan arkadaşlar var mı??çevremde duydum bir iki kişi takdir edersinki daha fazla doneye ihtiyacım var...bu arada sana da hayırlı doğumlar dilerim...hikayeni okumadım tam ama zorlu bir süreçten geçmişsin sanırım,umarım bebeğine kavuşursun zamanında ve sağlıkla....öncelikle hoşgeldin arkadaşım ikiz bebekten ve bebeklerinin bir yaşında olmasına rağmen ve o kadar problem yaşayıpta tekrar bebek istemene ve tekrar hamile kalıp tek bebek olacağından emin olmana şaşırdım Allah yardımcın olsun hem korkuyorsun hem de tekrar yaşarmıyım diyorsun elbette bu problemi tekrar tekrar yaşayan bebeğini kaybeden çok arkadaşım var bunlardan biri de benim bu problemin kendi kendi düzeleceğini sanmıyorum tekrar hamile kaldığında yaşadığın problemi göz önünde bulundurarak drun serklaj yapacaktır bu yolda sana da başarılar dilerim
kelebek canım erken dogum ıhtımalıne karsın kuvez fıyatlarını arastırayım derken gıtıgım hastanede gunluk 350, yıne yakın bır hastanede gunluk 250 oldugunu ogrenınce(ssk ındırımlı fıyatlar bunlar) devlet hastanelerını arastırmaya basladım. Ben Anadolu yakasındayım ve Zeynep Kamıl devlet hastanelerın en ıyısı bu konuda dıye okumustum ama senın yorumlarının gorunce cok uzuldumNapcam ben sımdı senağlama
Insallah gerek kalmaz da oralara dusmem yoksa kuvez parasına guc yetmez
selam kızlar
bir uğrayıp yoklamada var görüneyim istedim :)
geri sayımdayız kaldı 6 gün
bu arada iyi haftasonları
selam kızlar
selam kızlar