- 1 Mayıs 2008
- 219
- 4
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #1.461
çok teşekkür ederim.bişey daha sorucam eşimle birlikte olmamında bununla alakası olabilir mi acaba?rahim ağzına etkisi olabilirmi.
selam arkadaşlar
tekrar yeni yılınız kutlu olsun
yaren canım içimize su serpmiş ooldun teşekkürler
tuğba şeker rahim ağzı yetmezliği olma ihtimali yüksek benim 20. haftamda 3cm açıklıkla düşük yapmak üzereyken farkedilip acil serklaj yapılmıştı
farkedilmemiş olsa büyük olasılıklı senin durumun gibi sonuçlanacaktı
bir dahaki gebeliğinde druna mutlaka böyle bir şüphen olduğundan bahset canım
Canım merhaba.Sana bir sorum olacak..Benim de dikişim var ve doktorum 36. haftada alalım diyor..Şu an serviks boyum 3,5 cm ve açılmam yok..Ama arada sırada kasılmalarım oluyor..Ultrasonda hala incelme ve açılma görülmediğinden, bu kasılmalar doğumu başlatacak güçte değil diye düşünüyorum açıkçası..Sen ne düşünüyorsun bu konuda..Senin dikişlerin ne zaman alınacak? En azından 37-38'i beklemek daha mantıklı değil mi?
nery senin neden dikiş atılmıştı.. serviks boyun gayet iyi..Doktorum benimkini farkettiğinfr 2.2 idi ve dikiş için geçti 2 aralıkta doktora gıttıgımde.. 12 Aralıkta gıttıgımde servıks boyu kalmamıs dedı
Senın servıks boyunun ıncelmesı zaten en az 2 hafta alır sanırım.Tabııkı sureklı yatan ıcın. Doktorum hemen bırden ıncelmez yatan ıcın demıstı.. Ama sen sureklı yatmıyordun sanırım. Ben senın yerınde olsam beklerdım dıkıs alınması ıcın 38 haftaya kadar. en ıyısını doktorun bılır tabıııkıdee...
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar 21 haftalık bebeğimi düşürdüm.hiç kanama yoktu feci şekilde sancım vardı.hastaneye gittiğimde rahim ağzı tamamen açılmıştı.acaba rahim ağzı yetmezliği olabilir mi?bide ilk gebeliklerde rahim gelişiyomuş bellibi büyüklükten sonra bebeği taşımıyomuş,genelde ilk düşükler bundan kaynaklanıyomuş.düşükten sonra hiç bi inceleme yapılmadı.hamile kalınca yapılıcakmış.benim durumumda olanlarada inceleme yapıldı mı arkadaşla yardım ederseniz sevinirim.
canım sanırım benim dikişlerimi almayacaklar ayrıca
çünkü bende plasenta previa da var
mecburen sezeryan olacağım
muhtemelen sezeryan sırasında alırlar
yarın yine heyecandan unutmazsam soracağım
benim 19 aralıktaki son kontrolümde dr serviks gözleyemedii direk dikiş tutuyordu
o yüzden alırsa alır almaz doğum başlar sanırım
çünkü malum benim dikiş atıldığında zaten rahim ağzım 3 cm açıktı
ben hastaneye 1km mesafedeyim sanırım bu açıdan da biraz rahat drum
suyun gelirse veya kanaman olursa hemen haberim olsun demişti sadece
ve vajinal muayeneyle dikişlerin rahim ağzına zarar verip vermediğine bakmıştı
onun da tek endişesi rahim ağzına zarar vermeden doğum yaptırmak zaten artık 36nın içindeyim
canım sanırım benim dikişlerimi almayacaklar ayrıca
çünkü bende plasenta previa da var
mecburen sezeryan olacağım
muhtemelen sezeryan sırasında alırlar
yarın yine heyecandan unutmazsam soracağım
benim 19 aralıktaki son kontrolümde dr serviks gözleyemedii direk dikiş tutuyordu
o yüzden alırsa alır almaz doğum başlar sanırım
çünkü malum benim dikiş atıldığında zaten rahim ağzım 3 cm açıktı
ben hastaneye 1km mesafedeyim sanırım bu açıdan da biraz rahat drum
suyun gelirse veya kanaman olursa hemen haberim olsun demişti sadece
ve vajinal muayeneyle dikişlerin rahim ağzına zarar verip vermediğine bakmıştı
onun da tek endişesi rahim ağzına zarar vermeden doğum yaptırmak zaten artık 36nın içindeyim
çok teşekkürler.doktorlaravda güvenemiyorum.bikaçtane düşük yapmam gerekiyomuş incelenmesi için bana da saçma geliyoama.kaçtane doktora gittim.hepsi aynı şeyi söyledi.bide sancım oldu ama 4 tefalan başladı.6 da hastanedeydik rahim tamamiyle açılmıştı
ben de erkenciyim.sabah6da ayaktayım hergün. :)))))