Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bende tiwiksden bi haber varmı diye baktım ama...inşallah dediğiniz gibi bilgisayarda veya internette sorun vardır.bende en son pazar sohbette görmüştüm.

kızlar yeni yıl hepimize sağlık mutluluk huzur getirsin.çektiğimiz sıkıntıları geride bırakacak büyük mutluluklar getirsin.sağlıkla kucağımıza alacağımız bebekler nasip etsin.hamişlere sağlıklı doğumlar dilerim.bebişleri olanlar bebişleriyle sağlıklı bir ömür.
tiwiks hadi gel artık güzelim.bizi merakta bırakma.yaren senden aldığımız haberlere sevindim.dediğin gibi bir problem olsa önce hastaneye giderdi.inşallah hersey yolundadır.

ssaslan doktorun adını daha öncede duymuştum.ii bir doktormuş.seninde az kaldı.güzel haberlerini bekliyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar 21 haftalık bebeğimi düşürdüm.hiç kanama yoktu feci şekilde sancım vardı.hastaneye gittiğimde rahim ağzı tamamen açılmıştı.acaba rahim ağzı yetmezliği olabilir mi?bide ilk gebeliklerde rahim gelişiyomuş bellibi büyüklükten sonra bebeği taşımıyomuş,genelde ilk düşükler bundan kaynaklanıyomuş.düşükten sonra hiç bi inceleme yapılmadı.hamile kalınca yapılıcakmış.benim durumumda olanlarada inceleme yapıldı mı arkadaşla yardım ederseniz sevinirim.

selam arkadaşlar
tekrar yeni yılınız kutlu olsun

yaren canım içimize su serpmiş ooldun teşekkürler

tuğba şeker rahim ağzı yetmezliği olma ihtimali yüksek benim 20. haftamda 3cm açıklıkla düşük yapmak üzereyken farkedilip acil serklaj yapılmıştı
farkedilmemiş olsa büyük olasılıklı senin durumun gibi sonuçlanacaktı

bir dahaki gebeliğinde druna mutlaka böyle bir şüphen olduğundan bahset canım

çok teşekkür ederim.bişey daha sorucam eşimle birlikte olmamında bununla alakası olabilir mi acaba?rahim ağzına etkisi olabilirmi.

bu konuda birşey söyleyemem canım
sağlıklı gebeliklerde herşey serbest oluyor ama
maalesef benim en başından beri devamlı düşük tehdidi kanama vb. sorunlarım olduğundan devamlı olarak yasaklıydık

çok teşekkür ederim.bişey daha sorucam eşimle birlikte olmamında bununla alakası olabilir mi acaba?rahim ağzına etkisi olabilirmi.

Canım merhaba, öncelikle geçmiş olsun..Allah sana sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah..Soruna gelince, servikal yetmezlik durumunda doktorlar genelde cinsel ilişkiyi yasaklıyor ya da kısıtlıyor..Ama tek başına cinsel ilişki düşüklere neden olmuyor..Yani demek istediğim tamamen sağlıklı giden bir gebelikte, cinsel ilişki tek başına geç düşük ya da erken doğum sebebi olmuyor..İkinci gebeliğinde çok daha dikkatli olursun, dikişle ve istirahatle önlenebiliyor..Üzülmemek elde değil ama sakın umudunu yitirme canım..

Canım merhaba.Sana bir sorum olacak..Benim de dikişim var ve doktorum 36. haftada alalım diyor..Şu an serviks boyum 3,5 cm ve açılmam yok..Ama arada sırada kasılmalarım oluyor..Ultrasonda hala incelme ve açılma görülmediğinden, bu kasılmalar doğumu başlatacak güçte değil diye düşünüyorum açıkçası..Sen ne düşünüyorsun bu konuda..Senin dikişlerin ne zaman alınacak? En azından 37-38'i beklemek daha mantıklı değil mi?

nery senin neden dikiş atılmıştı.. serviks boyun gayet iyi..Doktorum benimkini farkettiğinfr 2.2 idi ve dikiş için geçti 2 aralıkta doktora gıttıgımde.. 12 Aralıkta gıttıgımde servıks boyu kalmamıs dedı

Senın servıks boyunun ıncelmesı zaten en az 2 hafta alır sanırım.Tabııkı sureklı yatan ıcın. Doktorum hemen bırden ıncelmez yatan ıcın demıstı.. Ama sen sureklı yatmıyordun sanırım. Ben senın yerınde olsam beklerdım dıkıs alınması ıcın 38 haftaya kadar. en ıyısını doktorun bılır tabıııkıdee...

Canım doktorumun korkusu doğum başlarsa, rahim ağzımın yırtılması ve acı çekmem..Bu yüzden alalım dikişleri diyor galiba..Acaba dikiş alındıktan sonra, doğum hemen başlar mı?

Evet canım sürekli yatmıyorum, hatta dün ufaktan yattığım odayı süpürdüm viledayla sildim..Yeni yıla pasaklı girmeyelim diye Zaten dediğim gibi, baştan beri ufak tefek işlerimi kendim görüyorum..Eeee insanın iyi gününde yanında olanlar, kötü gününde kaybolunca böyle oluyor işte..Allah yardımcım oldu diyorum hep, doğuracak olsam bir yandan kasılmalar bir yandan yanımda yardım edenimin olmaması çoktan doğururdum zaten.. Bir de her kasılma incelmeye neden olmuyor sanırım, düzenli gelmesi önemli..Çünkü bazen geceleri kasılmayla uyanıyorum, ertesi gün doktora gidiyorum serviks boyum aynı..Hatta geçen hafta benim doktorun ultrasonu mu bozuk yoksa dedim, aynı hastanedeki başka bir doktora gittim.."Sizin serviksiniz gayet normal görünüyor" dedi..Bilmiyorum canım ya..Hakkımızda hayırlısı artık..

canım sanırım benim dikişlerimi almayacaklar ayrıca
çünkü bende plasenta previa da var
mecburen sezeryan olacağım
muhtemelen sezeryan sırasında alırlar
yarın yine heyecandan unutmazsam soracağım

benim 19 aralıktaki son kontrolümde dr serviks gözleyemedii direk dikiş tutuyordu
o yüzden alırsa alır almaz doğum başlar sanırım
çünkü malum benim dikiş atıldığında zaten rahim ağzım 3 cm açıktı

ben hastaneye 1km mesafedeyim sanırım bu açıdan da biraz rahat drum
suyun gelirse veya kanaman olursa hemen haberim olsun demişti sadece
ve vajinal muayeneyle dikişlerin rahim ağzına zarar verip vermediğine bakmıştı
onun da tek endişesi rahim ağzına zarar vermeden doğum yaptırmak zaten artık 36nın içindeyim

geçmiş olsun arkadaşım
rahim ağzı yetmezliğinde sancı çekilmeden rahim ağzının açılmaya başlamış olması gerekiyor
en önemli belirti bu bence
ben kaybettikten sonra rahim filmi çektirdim
başka bir sürü şey olabilir demişti doktorum
rahim filminde ortaya çıktı
rahim ağzında açıklık varmış
rahim ağzı yetmezliğine de bu sebep olmuş
bence sen hamilelik öncesi rahmi hormonlarına falan baktır
ii bir doktor seni daha ii yönlendirecektir

Canım cevabın için teşekkürler..Benim hastane de yakın ama yine de önlemimizi alalım diyoruz..İlk defa bu defa 15 gün arayla gideceğim doktora..Gelecek hafta cumartesi gittiğimde 34 bitmiş olacak, 35'den gün alacağız..O zamanki durumuma göre doktorumla yeniden görüşeceğim..Eğer hala serviks boyum gözlenebilirse, yataktan hiç kalkmadan biraz daha idare edebilir miyiz diye soracağım..Hayırlısı olsun artık canım..24. haftada başlamıştı kasılmalarım, bu haftalara kadar geldiğim için şükürler olsun diyorum sadece..Ama bebişiminde hayata mücadeleyle başlamasını istemiyorum..Çok zor bir ikilem..Hepimiz için hayırlısı olur inşallah..

çok teşekkürler.doktorlaravda güvenemiyorum.bikaçtane düşük yapmam gerekiyomuş incelenmesi için bana da saçma geliyoama.kaçtane doktora gittim.hepsi aynı şeyi söyledi.bide sancım oldu ama 4 tefalan başladı.6 da hastanedeydik rahim tamamiyle açılmıştı

tiwiks hala gelmemiş senağlama

canım yaa ne güzel sıra sende...36.haftan bitiyor. Benim de hedefim olan haftadasın. Seninde bebeğinin güzel güzel haberlerini alacağız inşallah.:Saruboceq: Bak her gün gir iyiyim de lütfen.

canım hangi hastaneye ve doktora gidiyordun? Ben kaybım olmadan farkedildi benim serviks yetersizliği. Yani bebek erkenden doğum pozisyonunu alınca kafasını leğen kemiklerinin içine sokup kendini vajinayaya dayanınca doktor kontrol etmek zorunda kaldı herhalde. Şu an 32.haftadayım öğrendiğimde 27.haftadaydım. Bence sen iyi bir doktor bulmalısın önce..

Günaydın kızlar..Melek sen de benim gibi erkencisin heralde canım..Uyumaya çalışıyorum ama saat 7'de ayaktayım..Umarım bebişlerimizi kucağımıza alırız da, daha güzel sebepler için erkenden uyanırız..
Ben de senin gibi tiwiks'i merak ettim..Yine yazmamış..Kayınvalidesi falan geleckti..Yanlış mı hatırlıyorum..Belki onunla ilgilenirken fırsat bulamıyordur.

bana iyi bi doktor ve hastane önerir misiniz?bana hiç alttan bakılmadı.doktor herşey normal diyodu.niye niye düşünmektense sebeini öğreniyim.ona göre bişeyler yapılır.şimdiden çok teşekkür ederim.buradaki bütün bayanlar birer melek iyiki de bulmuşum busiteyi

ben de erkenciyim.sabah6da ayaktayım hergün. :)))))

Sana da günaydın canım..İstanbul'daki arkadaşlar sana iyi bir doktor önerebilir bence..Tiviks ve yaren arkadaşlarımız doktorlarından çok memnundu..Onlardan birisi ya da diğer arkadaşlar sana yardımcı olacaktır..Umarım en kısa zamanda sorunu öğrenirsin de, sağlıklı bebeklerini kucağına alırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…