Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yarencim hayırlısıyla atlatmış ya annen gözünaydın
atalarımız hep demişler ya iyi dost kara günde belli olur
böyle zamanlarda insan dostunu iyii tanıyor
sonrasında da kimseye hakettiğinden fazla değer vermemeyi öğreniyor
devir çok kötü herkes sadece kendini düşünür oldu

kızlar hepinize geçmiş olsun Allah bebeklerinizide sizleride korusun benimde tansiyon yüzünden erken doğum riskim var bu ciğerleri geliştirmek için kullanılan iğnenin adını ve kaçıncı haftada başladığınızı yazarmısınız

Canım merhaba, sana da çok geçmiş olsun..İlacın adı Celestone, ama başka isimde muadilleri de var diye biliyorum..3 doktora gittim 3'ü de 28. haftadan sonra başlanıyor dedi..28. haftamda 2 ampul vuruldum, 32. haftanın sonunda da 2 ampul vurulacağım..Ama daha riskli durumlarda daha sık da vurulabilir diye biliyorum..Sen kaçıncı haftadasın..Nidilat, adalat, prepar gibi ilaçlar hem tansiyonu düşürüyor hem de erken doğumu önlüyor diye biliyorum..Ben Nidilat kullanıyorum, normalde de düşük olan tansiyonum yerlerde yani..Kasılmaların yok diye sana verilmemiş olabilir..Allah yardımcın olsun canım..

ignenın adı celestone
herkeste farklı uygulanıyor örneğin benim ilk 26.haftamda uygulandı ,su kesesi yırtıldıgı ıcın 24 saat arayla birer doz,toplam 2 kere
ve en son 32 .haftamda uygulandı gün aşırı arayla 2 doz şeklinde,toplam 4 kere,yanı 6 kez vuruldum
herkeste farklı haftalarda uygulanır
etkısı 10 gun kadarmıs

Son düzenleme:

canım cvp için çok teşekkür ederim,ben Allah ın izniyle 25.haftanın içindeyim,bendede kasılma biraz erken başladığı için pre-par ve tansiyon için alfamet kullanıyorum ama malesef protein atımım başlamış o yüzden bu iğneden benimde vurulmam gerekecek,dr konuşacağım ama sizin tecrubelerinizde çok önemli tekrar teşekkürler:1hug:

canım çok geçmiş olsun yaşadıklarını biliyorum konunuzu başından sonuna kadar okudum cvp için teşekkürler,Allah emeklerinizin mükafatını verir inşallah.

Canım ben de 24 saat arayla diye biliyorum, ama benim doktorum 12 saat arayla vurulacak diyor..Soramadım bi türlü "yanlış hatırlıyor olmayasınız" diye :sm_cool: Ama cumartesi günü, uygun bir dille sormak istiyorum..

canım çok geçmiş olsun yaşadıklarını biliyorum konunuzu başından sonuna kadar okudum cvp için teşekkürler,Allah emeklerinizin mükafatını verir inşallah.

teşekkür ederim canım,Allah sana da acil şifalar nasip etsin,bebeğine sağlık versin,stresten uzak dur,güzel düşün güzel olsun tatlımkaydirigubbakcemile5

ben şuan 12 haftalığım yani daha çook yeniyim,önümde bayağı bi uzun yol var,ocak 7de dikiş atılcak,bundan önce 3 bebeğimi kaybettim bu ilk dikişim yani,umarım busefer bebeğime bişe olmaz çok korkuyorum hergün dua ediyorum,hamile olduğumu öğrenir öğrenmez yatıyorum işte böyle arkadaşlar bugün dr kontrolüm var bakalım nediycek,acaba şimdiden rahim ağzı ölçümü yaparmı,seninde az kalmış sabret bence çok güzel sonuçlar alcaksın.Allah hepimizi korusun

Melekcim doktor randevun vardı diye hatırlıyorum..Nasıl geçti, doktorun ne dedi bizi de haberdar et canım..

bazen tek dozları 12 saatte yapıyorlar canımcım ama çok nadir sanırım bu
2 doz oluncada gün aşırı diyorlar
senin dr aceleci olmasın sırnaşık şey

bazen tek dozları 12 saatte yapıyorlar canımcım ama çok nadir sanırım bu
2 doz oluncada gün aşırı diyorlar
senin dr aceleci olmasın sırnaşık şey

Evet canım benimki de 2 doz şeklinde yapıldı..Bilmiyorum ki bir zararı var mı acaba 12 saatte yapılmasının..Bir rahatsızlık hissetmedim ama, yine de sorayım bari..

arkadaşlar yarın doğuma gidiyorum,,bana dua edin.

Canım umarım sağ salim bebeğini kucağına alırsın, bebeğinin doğum günü senin için çok daha huzulu, sağlıklı, mutlu günlerin de başlangıcı olur ve umarım bebeğin hem sağlıklı hem de hayırlı bir evlat olur..Kadınlar, doğumdan sonra günahlarından da arınırmış, sen o tertemiz halinle bizim için dua et..Bizim de dualarımız seninle..

çok tatlısın,bu güzel dileklerin için teşekkür ediyorum. dualarım hep sizinle.Allah hepimizin yardımcısı olsun.hepimiz başaracağız ,

canım son ölçüm 12.hhaftada yapılıyor zaten için rahat olsun dikişle daha güvende olacak bebeğim emin ol öpüyorum seni

yaa gordun mu bosu bosuna aklına takıyorsun. Buyuk gecmıs olsun. Tiwiks senin kız mı erkek mi? Bu arada aşağıda neden takvimin yok. Sat tarihini söyle ben sana hazırlayayım.
benim bebeğim erkek canım satın da 13 haziran takvim için teşekkürler çok sevinirim yaparsan canım ben linki bulamadım ilk hamile kaldığımda yapmıştım blog kayboldu ben de vazgeçmiştim

arkadaşlar yarın doğuma gidiyorum,,bana dua edin.

ne güzel canım yarın mutlu sona ulasıyorsun.dünyaya yeni başlangıçlar getirerek.:ecrin_bebek:allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin bebişine.dualarımız seninle.bizi haberdar et.sezeryan dimi.antepte hangi doktora gidiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…