- 12 Ocak 2019
- 447
- 447
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #108.381
Aynı gün kaybetmişiz bebeğimizi canım bende 21+3 te kaybettim bu hamileliğimde doktorum serklaj atmayalım tesadüf eseri olmuş olabilir dedi ben serklajlı değilim ama önlem amaçlı serklaj yapılacaksa genelde 13-16 haftalar arasında yapılıyor o zamana kadar yatmana gerek yok canım ben öğretmenim 13. Haftaya kadar okullar açık olduğu için çalıştım ama özellikle 16. Haftadan beri çok dikkat ediyorum serklaja gerek yok her şey yolunda dese de doktorum içim rahat değil sürekli yatıyorum Eylülde okula başlamayacağım rapor alıp evde olacağım inşallah sen de hepimiz de bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırızMerhaba arkadaşlar. 21+3 te tüp bebek olan oğlumu kaybetmiştim. Bazı doktorlar rahim ağzı yetmezliği derken bazıları tek kayıpla teşhis konmaz dedi. Şimdi tekrar hamileyim tüp bebekle. Siz serklaja kadar hep yattınız mı arkadaşlar? Bu topicteki herkes sağlıkla bebeklerine kavuşsun inşallah.
16.haftamda 29 mm idi. Daha önce erken doğum öyküm de olduğu için serklaj yapıldı.Arkadaşlar serklaj olanlar kaç mm ile oldu benim şuan 25 mm doktor iyi dedi ama ben olmak istiyorum korkuyorum
Basınız sağolsun. Bence ruhsuz doktorların yorumu cok kötü. İlla on kere mi kaybetmek gerek. Temkinli ilaçlı ilerlenecek işte. Ama şu var. Hamile kalmadan evvel, adetten 3 4 gün sonra kadın doğumcuya gitmek gerek. 8 mm buji var. Eğer o rahme girerse rahim ağzı açık demek. Bu senin bi rahatsızlığın diye teşhisi konuluyor. Ama bunu yaptırmadan hamile kalmışsan , sıkı takip gerekiyor. İkinci hamileliğimde 14 üncü haftada açıklık vardı hemen serklaj oldum. O zmna kada r da yatmadım. Serklaj sonrası cok dıkkat ettım. Ama az cok burdan gördüğüm 28 e kadar bi şey olmuyorsa, o gebelik en az 37 kere kadar ilerleyebiliyor.Merhaba arkadaşlar. 21+3 te tüp bebek olan oğlumu kaybetmiştim. Bazı doktorlar rahim ağzı yetmezliği derken bazıları tek kayıpla teşhis konmaz dedi. Şimdi tekrar hamileyim tüp bebekle. Siz serklaja kadar hep yattınız mı arkadaşlar? Bu topicteki herkes sağlıkla bebeklerine kavuşsun inşallah.
Benim o kıvama gelmem 5 yıl sürdüUnutuluyor bi zmn sonra yaşadıkların. Kar zarar hesabı yapıyorsun
Maşallah canım ne güzel moral verdin. Eksik olmaSelamlar arkadaşlar hepinize,
Oğluma hamileyken bu topikte okur okur dururdum. Şimdi yavrum kollarımda 7 aylık oldu bile:) ben 16 da Serklaj oldum ilk 1 hafta çok dikkat ettim sonra ufak tefek bişeyler yaptım , yatağa bağlanamadım . 28dem sonra çok çook rahattım full alışveriş yaptımMental olarak ne zaman rahatlarsanıx kasılmalar da o zaman azalıyor . Çatı ağrım çok oluyor diye 30dan sonra adalatı 2 ye çıkardı doktorum. 38de sezeryanla aldılar bebeği. Dursa daha da dururdu. Enfeksiyona dikkat ettiğiniz müddetçe bişey olmaz Allah’ın izniyle . Size tavsiyem bol bol dinlenin , güzel uyuyun. Bu günler aranıyor. Sevgiyle kalın
30.hafta gibi diye düşünüyorum, 2 saatte 10 hareket deniyor, ama her bebeğin rutini farklı kimi sakın, kimi daha hareketli olabiliyor. Bazen pozisyon değiştiriyorlar mesela, bu da senin hissetmeni artırır yada azaltabilir. Ben öyle hiç saymadım, sadece hareketinin az olduğu zmnlarda dokundum yada bişeyler yedim tepki geliyosa sorun yok dedimkatinaizmir bişey soracağım sana
Bebeğin hareketlerini kaçıncı haftadan itibaren takip etmemiz gerekiyor?Ben geçen hafta doktora gittim ama bişey demedi.Birde nasıl saymamız lazım?Bu ara kafayı ona taktım
M Mrym44 sen nasılsın hastaneden çıktın mı?
M mucizemmelegim sende en son hastanedeydin nasıl oldun çıktın mı?
Canım haftan ileri ama açıklık yoksa risk faktörü diğer haftalardan çok da farklı değil endişelenme. Enfeksiyon yoksa vakit kaybetmeden yaptır. İlk zamanlar moral bozuluyor ama sonra alışıyorsun.Merhaba herkese, 22 haftalık hamileyim. ilk hamileliğim düne kadar da bir sorun yoktu. Dün detaylı ultrason sırasında doktor rahim ağzının 30 mm olduğunu ama karna baskıyla 19 mme gerilediğini söyledi. Erken doğum riski çok yüksek dedi. Serklaj ve progesteron öneriyorum dedi. Dünden beri ağlıyorum. çok geç bir hafta mı?
Canım serklajın planlı olup olmaması önemli faktör. Acil yapılan serklajlarda çok daha dikkat etmek gerekiyor. Benim planlı idi ilk bir ay maksimum dikkat ettim. Şimdi ev içinde minimal işler yapıyorum oğlumla ilgileniyorum. Haftada 2-3 duşumu banyomu yapıyorum. Bu sıcaklarda kendime eziyet etmiyorum yani.Merhaba arkadaşlar. 21+3 te tüp bebek olan oğlumu kaybetmiştim. Bazı doktorlar rahim ağzı yetmezliği derken bazıları tek kayıpla teşhis konmaz dedi. Şimdi tekrar hamileyim tüp bebekle. Siz serklaja kadar hep yattınız mı arkadaşlar? Bu topicteki herkes sağlıkla bebeklerine kavuşsun inşallah.
Canım o senin içinin güzelliğiCok tatlısın yaaaa
Geçmiş olsun.Ağrın sızın olmadı inşallah.Basınız sağolsun. Bence ruhsuz doktorların yorumu cok kötü. İlla on kere mi kaybetmek gerek. Temkinli ilaçlı ilerlenecek işte. Ama şu var. Hamile kalmadan evvel, adetten 3 4 gün sonra kadın doğumcuya gitmek gerek. 8 mm buji var. Eğer o rahme girerse rahim ağzı açık demek. Bu senin bi rahatsızlığın diye teşhisi konuluyor. Ama bunu yaptırmadan hamile kalmışsan , sıkı takip gerekiyor. İkinci hamileliğimde 14 üncü haftada açıklık vardı hemen serklaj oldum. O zmna kada r da yatmadım. Serklaj sonrası cok dıkkat ettım. Ama az cok burdan gördüğüm 28 e kadar bi şey olmuyorsa, o gebelik en az 37 kere kadar ilerleyebiliyor.
Şu an hastanedeyim. Sabah serklaj oldum. Üstelik açıklığım da yoktu ama rahim boyu 27 mm di. Garantici davrandık. Biz elimizden velimizden geleni yapalım, gerisi Allahtan. Benim oğlum 18 kilo, su zamana kadar ara ara gün içinde hep kucağıma almak zorunda olduğum zamanlar oldu. Sürekli yatarak bu haftaya gelmedim.
Ama simdi bi hafta full yatacak eşim izin aldı. Sadece WC ve duş için kalkarım. Sonrasında da genelde uzanır pozisyon, yemek yapma, belki çamaşır sermeye ; katlamaya kalkarım o kadar. Önemli olan enfeksıyona dikkat edip farkedebilmek.
Allah aynı acıyla sınamasın tekrar sizi. İnş sağ Salim kucağınıza alın evladınızı
Hiç ağlama 21+0 da atıldı benim serklajim 22 mmdi ve hunilesme vardi. İki farklı doktor (biri perinatolog) serklaj önerdi. Ben de onlara güvendim ve bugünlere geldim şükür. Ben de çok ağladım, okuduklarimdan çok etkilendim. Her an kaybedebilirim diye düşündüm, psikolojini anlayabiliyorum.. bu korkuları çoğumuz yaşadık, yaşıyoruz. Bence bı görüş daha al için daha rahat edecekse ama serklaj atilmamasi da ufak bir risk değil malesef. Beni en çok ikna eden o olmuştu, ya yaptirmadigima pişman olursam diye düşünmüştümMerhaba herkese, 22 haftalık hamileyim. ilk hamileliğim düne kadar da bir sorun yoktu. Dün detaylı ultrason sırasında doktor rahim ağzının 30 mm olduğunu ama karna baskıyla 19 mme gerilediğini söyledi. Erken doğum riski çok yüksek dedi. Serklaj ve progesteron öneriyorum dedi. Dünden beri ağlıyorum. çok geç bir hafta mı?
Ben gece uyanıp iciyorum, böylelikle çay kahve ya da sut ürünleri ile etkileşim riski olmamış oluyor. Genel olarak kabızlığı artırıyor tipik yan etkidir. E bu da gaz olarak döner çok normal. Ben ferrum flakon kullanıyorum memnunumKızlar ben de size bir şey danışayım. 24.hafta muayenem de doktoruma demir takviyesini hatırlattım. Unutmuş olduğunu fark ettim çünkü. Sonra yine dalmış sanırım reçetede demir ilacı yoktu. Eczacı gyno ferno sanol verdi. onunla mı alakalı bilmiyorum ama kullanmaya başladığımdan beri gaz sıkışması problemi yaşadım hem de aralıksız 3 gün falan. Bugün içmedim artık. Floradix mi öyle birşey sipariş ettim şurup. Siz hangisini kullanıyorsunuz ve ne zaman? Sabah aç karnına da mideme ayrıca dokunuyor çünkü.
Ayakta kalmak sancı vs bişeye sebep olmuyorsa, tek şampuanla banyo işini beş altı dkda cozebilirsin. Psikoloji herşeyden önemli, kendinizi bu kadar kisitlamayin, her gün olmasa da iki günde bir kısa bir duş alıp motivasyonunu artir derim. Tabi haftada bir duş olayı doktor tavsiyesi değil ise..Geçmiş olsun.Ağrın sızın olmadı inşallah.
Eve geçecek misin bugün?
virginiastat ben geç serklaj olduğum için hep yatırıyorum biliyorsun.Haftada bir banyo yapıyorum dediğin gibi kendime eziyet oluyor bu sıcaklarda
Merhaba kızlar inşallah bende bugün taburcu olacağım doktor bebeklere baktı sıkıntı yok dedi benimde rahim ağzı 1 cm ancak ölçülüyor enfeksiyon tedavimde bitti şükür evde istirahate devam bende bu günlere yatarak geldim sadece yemek WC ve banyo harici kalkmadım ya tam yattım yada uzanarak oturdum şükürler olsun bugünlere geldim inşallah bende 33 yada 34 leri görebilirimkatinaizmir bişey soracağım sana
Bebeğin hareketlerini kaçıncı haftadan itibaren takip etmemiz gerekiyor?Ben geçen hafta doktora gittim ama bişey demedi.Birde nasıl saymamız lazım?Bu ara kafayı ona taktım
M Mrym44 sen nasılsın hastaneden çıktın mı?
M mucizemmelegim sende en son hastanedeydin nasıl oldun çıktın mı?
Ben direkt Demir tüketmiyorum. Imom omega 3 kullanıyorum. İçinde Demir de dahil olmak üzere tüm vitaminler var. Ama sen gibi direkt tüketenlerde bu tarz sıkıntılar olduğunu duydumKızlar ben de size bir şey danışayım. 24.hafta muayenem de doktoruma demir takviyesini hatırlattım. Unutmuş olduğunu fark ettim çünkü. Sonra yine dalmış sanırım reçetede demir ilacı yoktu. Eczacı gyno ferno sanol verdi. onunla mı alakalı bilmiyorum ama kullanmaya başladığımdan beri gaz sıkışması problemi yaşadım hem de aralıksız 3 gün falan. Bugün içmedim artık. Floradix mi öyle birşey sipariş ettim şurup. Siz hangisini kullanıyorsunuz ve ne zaman? Sabah aç karnına da mideme ayrıca dokunuyor çünkü.
Allah razı olsun saolasın canım. Yok şükür ufak tefek var tabi ama olacak o kadar.Geçmiş olsun.Ağrın sızın olmadı inşallah.
Eve geçecek misin bugün?
virginiastat ben geç serklaj olduğum için hep yatırıyorum biliyorsun.Haftada bir banyo yapıyorum dediğin gibi kendime eziyet oluyor bu sıcakla