Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
12 ye kadar pek bi şey olmuyor eger bebekte bi sağlık sıkıntısı olmazsa sanırım. Çalışmanda bi mahzur yok. Ama enfeksıyona dikkat et. Okul ortamı malum. WC kullanma , kantinden yeme, ya da maskeyi çıkarma bence. Okulda gribi bilmem nesi de gelip seni bulmasın diyor söylüyorum onca öğrenci vardır sonuçta.
Sen elinden geleni yap. Sağ Salim doğacaktır inş

Bende bu şekilde düşünüyorum. Önceki hamileliğimi de bu şekilde geçirdim. Ilık suyla 5 dk girip çıkıyordum.

İyi dilekleriniz o kadar iyi geliyor ki. Allah razı olsun. Siz de evladınıza sağlıkla kavuşun.

Bende bu şekilde düşünüyorum. Önceki hamileliğimi de bu şekilde geçirdim. Ilık suyla 5 dk girip çıkıyordum.
Serklajdan çıkmışsın,şimdi okudum. Çok geçmiş olsun. İnşallah hersey yolunda gidecek Ben de başlarda çok yiprattim kendimi, ogle yemeğini yatarak yediysem duş izni verdim kendime, tuvalette biraz fazla otursam vicdan yaptım vs. Haftalar ilerledikçe alıştım, kontrollerde sorun olmadığını gördükçe rahatladım. Kendini dinleyerek yol almak en iyisi, kasılma vs. olmuyorsa beş on dklarin günahı yok

Allah razı olsun cok saol. Amin inş hepimizin
Aynen öle. Zaten agrı sancı bi şey varsa, hadi kalkıp camları sileyim diyemiyorsun otomatik olarak. İçindeki ses seni yönlendiriyor. Ben son haftalarda, normal hamileler gibiydim. Tamam dışarda yürüyüşe çıkmıyordum ama evde hep hareketim vardı.

Ben 16dan beri kullanıyorum canım ve sabah aç karnına içince çok kabızlık yapmıştı sonra bıraktım duphalac içip kabızlık sorununu hallettim ardından gece yatmadan içmeye başladım Demir ilacını şimdilik gayet iyi gidiyor kabızlık veya gaz yapmıyor gynoferon kullanıyorum ben de
Doktorunla konuş canım zaten serklaj yapılacaksa devamında çalışamayacaksın serklaj da 13. Hafta gibi yapılır o zamana kadar çalışırsın ardından heyet raporuyla süreci tamamlarsın zaten

Geçmiş olsun canım serklaj için inşallah yine sonuna kadar gidip bebeğini vakitlice sağlıkla kucağına alacaksın

Banyoyu doktoruma sormadım hiç
Ama her muayeneden sonra yemek ve wc harici kalma diyor
3 gebelik kaybı ve yaşım da 37 olunca ben biraz tedirgin oluyorum

katinaizmir ve R Renklirenkli dedikleriniz doğru ama 32 yi göreyim biraz daha rahat ederim
Tabi 32 ye gelincede 36 yı da göreyim dermiyim bilmiyorum

Canım bir doktorunda görüşünü al için rahatlasın.Okul başlayınca kendini koruman gerekecek tabi.Heyet raporu alabilrsin durumunu doktoruna anlatıp

Diyosun tabi, içini ferah tutmaya çalışen iyisini kişinin kendi bilir, için nasi daha rahat edecekse ona göre davran tabi ama hep iyi düşün

Hem de nasıl dersin bir günün hesabını yapıyor insan
Endişelerin yersiz değil. Ama haftan ilerledikçe geçecek merak etme

Kızlar size bir sorum olacak. Biraz ayakta kalsam akıntım oluyor çamaşırım ıslanıyor su gibi ama beyaz gibi de normal mi ?

Ben hastanedeyim canım kanamam tamamen kesilmiyor. Bazen artıyor bazen de lekelenme şeklinde devam ediyor. Her gün muayene oluyorum, nst ye bağlıyorlar herhangi bir sorun görünmüyor. Burdaki doktorlar çok düşünceli 8 tüp bebek denemem olduğunu söyledim. Kıymetli gebelik deyip beni göndermiyorlar. Herhangi bir sorun olursa hemen müdahale ederiz diyorlar. Şimdilik burdayız.

R Renklirenkli ooo bazı serklajlı hanımlar aramıza katılmış Enfeksiyon olmadan atlat inşallah çok geçmiş olsun
Amin inş. Allah razı olsun
Kızlar size bir sorum olacak. Biraz ayakta kalsam akıntım oluyor çamaşırım ıslanıyor su gibi ama beyaz gibi de normal mi ?
Yani progestan alıyor muydun vajinal ? Ondandır gibi geliyor. Kullnamıyorsan ve yıne de oluyorsa doktora yaz bence

Bu konu biraz kişiye özel değişiyor malesef.. Ayakta kalıp, hareket halinde yer çekimi ile çamaşıra gelmesi normal ama rengi, fazlalığı vs.bunlar değişir dediğim gibi..

Bugün kendi doktorum kontrol etti rahim ağzı uzunluğu 3,5 cm ölçtü ama açıklık da görüyorum dedi. Progestan ve magnezyum başlattı perşembe yine kontrol edelim eğer bir şey görürsek o zaman dikişini atalım dedi

Geçmiş olsun, inşallah hepsi geride kalır sorunsuz bir şekilde

Canım haftan ileri ama açıklık yoksa risk faktörü diğer haftalardan çok da farklı değil endişelenme. Enfeksiyon yoksa vakit kaybetmeden yaptır. İlk zamanlar moral bozuluyor ama sonra alışıyorsun.
Bugün doktor kontrolünde açıklık var ama perşembeye kadar bekleyelim dedi. İstirahat verdi evde yatıyorum sürekli. Magnezyum ve progestan başlattı. bir önceki kontroldeki hunileşmeyi göremedi o yüzden hemen atmayalım doğumu da başlatma riski var dedi. Tek duam bu süreci bir şekilde atlatmak. Buradaki hepiniz için de dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…