Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yaa sizin doğuma az kalmış rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallah…serklaj olduktan sonra süreciniz nasıl geçti rahat ettiniz mi? Psikolojik olarak da yıpranıyor insan .. doktorum pazartesi bakalım dedi duruma göre … idrar yolu enfeksiyonu mu vardı sizde yoksa başka bir şey mi bende idrar yolu enfeksiyonu var biraz

Amin inşallah hepimize Yatak istirahatindeyim, eşim evden çalışıyor o destek oluyor, yeni yeni biraz ayakta kalmalara başladım diyebilirim. İdrar yolu ve sonra da vajinal enfeksiyon görüldü, sürekli tekrarladı, kasılmalarım epey fazlaydı. O yüzden hep bı endişe ve korku yaşadım, şükür bugüne geldim. Kolaydı diyemem, sancılar yüzünden epey yıpraticiydi psikolojik olarak. İyiye odaklanmayı seçtim, kendimi gözlemledim. İçime sinmeyen her durumu basit de olsa doktoruma sormaktan çekinmedim. Size de geçmiş olsun, herkesin süreci farklı işliyor, hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun

Arkadaşlar serklaj olanlar kaç mm ile oldu benim şuan 25 mm doktor iyi dedi ama ben olmak istiyorum korkuyorum
Merhaba benim 16. Haftada 25 mm idi serklajım yok ama çok sıkı takip et doktorum. İğne ilaçlarla şuan hamdolsun 40mm. Eğer Serklaj olmayacaksan çok şükür takipte olmalısın ben 10 günde bir gidiyorum hastaneye

Canım benimde enfeksiyonum var ve etkiler diye korkuyorum. Galiba mantar da var.

Şimdiden geçmiş olsun canım. Ne güzel önlemsel atılıyor bakterinde bitsin hemen inşallah haberdar et bizi de
Allah razı olsun canım. Bu arada kasılman vs olduğunda neler verdi doktorun, yani şu haftaya kadar kullandığın ilaçlar nedir ? Serklajın yok ya , o yüzden merak ediyorum,

Canım benimde enfeksiyonum var ve etkiler diye korkuyorum. Galiba mantar da var.
Düzenli sancım olmuştu benim rahim boyunu o etkilemişti. Tabi ki takipte ol, idrar kültürü ver, mantar daha basit, fitille çözülüyor tekrar etse de.. Bol su zaten hem enfeksiyona, hem de kasılmalara iyi geliyor. Korkma hiç, sadece ihmal etme..

Allah razı olsun canım. Bu arada kasılman vs olduğunda neler verdi doktorun, yani şu haftaya kadar kullandığın ilaçlar nedir ? Serklajın yok ya , o yüzden merak ediyorum,
Kasılmam pek olmadı Allah’a şükür. Bi kere oldu hemen gel bakalım dedi magnezyum başladık. Haftada bir prolutan iğne
günde 3 kez progestan 200 mg
günde 2 kez magnezyum
Demir ilacı ama böyle şişede karamelli bi şey
Decavit
d vitamini birde daha yeni kalsiyum başladık.
Benim süreç şöyle işledi. Doktorum başka biriydi ağrım vardı okulda nöbetçiydim çok yorulmuştum. Doktor bana bebek bira aşağıda bı durumu pek istemeyiz dedi gönderdi. Ama benim ağrım hiç azalmadı kasıklarıma hep baskı vardı. Başka bir doktora gittim bende o hemen rahim ağzına bakaLım dedi ve 25mm çok az seni bu gece hastanede yatırıcam yarın eğer artış olmazsa serklaj yapıcam dedi. Birde ben çok istifra ettim 23. Haftaya kadar lokma atamadım ağzıma. bir gece hastanede kaldım gündüz 33mm oldu. Bir hafta sonra gittim 28 düşmüştü. Sonra tekrar gittim 36mm çıktı hep. Şu an da vajinal bakıldı 40 mm dedi ilaçlarım çok etkili oldu. Birde doktorum sağolsun hep moral verdi bana ben hiç tamamen yatağa bağlanmadım. Yemeğini yap çok eğilme ağır kaldırma dışarı çok ayaklarını uzat otur vs. Dedi. Senin gebeliğin riskli değil sıkı takipli öyle düşün dedi ve ben yemek yaptım evde hareket ettim ama hep mola verdim. Moral de baya etkili oldu. Umarım böyle devam eder

Doktora bahsettim geçen gün idrar vermedim ama bunlar enfeksiyon belirtisi dedi hemen ilaç başladı. 3 günlük bir ilaç birde bir toz bir gecelik. Mantar için fitil kullanamadım vermişti aslında ama sirke deneyeceğim

Sancın nasıl bir sancıydı canım. Kendimi takip edeyim diye soruyorum

Çok saol canım uzun uzun yazmışsın elin kolun dert görmesin. Çok saolasın. Moral konusunda çok katılıyorum. Sen üzülürsen kasılma sancı oluyor.

Zaten 28 inci haftayı geçince risk de bitiyor. Ben burda hep bunu okudum. İnş senin de öle olacak. Sonra darısı bize inş

Canım sirkeyi sordum ben doktora kesinlikle hayır dedi. Sirke kötü bakteriyi öldürür ama iyi bakteriyi de öldürür ve flora bozulur dedi. Bence sen bi danış doktoruna

Ay inşallah seninde öyle olur. Senin ikinci bebiş sanırım. Ben şuan 2. Düşünemiyorum bile

Sirkeyi duş sonrası dış bölgedeki kaşıntı varsa eğer kullanabilirsin, haftada bir iki olarak, tabi sirkeyi suyla seyrelterek.fakat içteki enfeksiyonu sirkenin geçirmesi mümkün değil, vakit kaybetmiş olursun. İlaçların bittikten bir süre sonra da idrar tahlilini tekrarla derim, geçmemiş olabiliyor. Geçmemiş olursa eğer kültür ver ki bakteri türü tayin edilsin, ona göre seçilsin antibiyotik

Son düzenleme:
Canım sende bakteri çıkmış mıydı hiç

Sancın nasıl bir sancıydı canım. Kendimi takip edeyim diye soruyorum
Ben en son battaniyeyi ısırıyordum.. o sancıyı hisssetmemek mümkün değil. O zmn haftam küçüktü, regl agrisi gibi, itme hissiyle birlikte bele de yayılan bir ağrıydı, hatırlamak bile istemiyorum. Sancı için ilaca başladım azaldı ama gün içinde yine oluyordu. Büyüdükçe karnım bu kez ağrılı bolgesel yumrular olusuyordu, yine kasığa doğru itme hissiyle birlikte.

Canım sende bakteri çıkmış mıydı hiç
Başta kültür hep temiz çıktı ama idrar tahlili ve şikayetlerim enfeksiyona işaret ediyordu. İki farklı antibiyotik kullandim, hala gecmemisti her hafta tahlil verdim ama bakteri saptanmadı bı buçuk ay fln. Defalarca laboratuvar, hastane denedim, sadece bır özel laboratuvarda bakteri tanımlandı.

Adı neydi ki ? Bende ilk gebeliğim sonlandıktan sonrakı günkü testlerde e.coli saptandı. Çok uzun zman geçmedi , bir sürü antibiyotık kullandım.
Oğluma hamileyken streptococcus gibi bi ismi olan bakteri vardı. Hemen geçti şükür
Şimdi de amip çıktı. İkinci kutu antibiyotiği kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…