- 5 Kasım 2014
- 1.875
- 2.283
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.121
Üf ya keşke öyle demeseler risk var evette kalsalar yani ne var her gerçeği bilmesek nolur beni daha çok geriyor daha rahat doktor seviyorum ama kısmet işte denk gelemedim. Benim pazartesi kontrolüm var çok merak ediyorum uzunluğu çünkü kasılmalarım sanki kısalmaya işaretBenimde doktorum kesin erken doğum dedi hatta hergün kar dedihunileşmem çok artmış ayrıca kasılmalarım çok olduğu için serviste 1,46 cm 32 leri bir görebilsek
Benimde psikolojim kalmadı ama buna şükür diyorum korkum açılma olmuş demeleriÜf ya keşke öyle demeseler risk var evette kalsalar yani ne var her gerçeği bilmesek nolur beni daha çok geriyor daha rahat doktor seviyorum ama kısmet işte denk gelemedim. Benim pazartesi kontrolüm var çok merak ediyorum uzunluğu çünkü kasılmalarım sanki kısalmaya işaret32 ye gelince otomatik rahatlıcam ben de bir de ciğer geliştirici vurunsam da iyi olacak hergün bugün doğurursam kaygısıyla yaşamak beni tüketti iyice depresife bağladım bir de pandemi bitiyor heryer açılıyor biz yatıyor böyle tatsız bir durumla
Ben de aynı pazartesi yaklaştıkça geriliyorum sanki her kontrolde açılma var hastaneye yatırcaz dicekler gibi geliyor. Hareketsizlik kasılmayı tetikliyor ben buna eminim doktora da söylücem hatta. Bugün ilk kez kısa süreli yemek yaptım 15 dk falan ayaktaydım, takip edip deniyorum biraz böyle ayakta kaldığım günler daha iyi oluyor karnım, sertleşmem azaldı 1 haftadır böyle yaptım, korkudan kalkmaya kalkmaya ben yürümeyi unutcamBenimde psikolojim kalmadı ama buna şükür diyorum korkum açılma olmuş demeleriinş böyle böyle bir süre daha devam eder. Hareketsizlikten kasılmalarım daha çok artıyor sanki oturuncada semsert oluyor karnım. Ne yapacağımı şaşırırım hayırlısı ile şu zaman bir akıp geçseydi. Benimde kontrolüm salı günü bir aksilik olmazsa yüreğim ağzımda girip çıkıyorum
Bir de beni düşün rahim boyu 23 mm en son üç cm açıklık yarın 29 yeni bitecek bende hayırlısyla 30 üstü haftalara gelseydim birBen de aynı pazartesi yaklaştıkça geriliyorum sanki her kontrolde açılma var hastaneye yatırcaz dicekler gibi geliyor. Hareketsizlik kasılmayı tetikliyor ben buna eminim doktora da söylücem hatta. Bugün ilk kez kısa süreli yemek yaptım 15 dk falan ayaktaydım, takip edip deniyorum biraz böyle ayakta kaldığım günler daha iyi oluyor karnım, sertleşmem azaldı 1 haftadır böyle yaptım, korkudan kalkmaya kalkmaya ben yürümeyi unutcam
Yatak istirahati konusu da muamma..Her dr farklı birsey söylüyor.tek gebeliklerde hiç etkisi yok diyen de var,kesin yatak istirahati diyenlerde.benimki bir ara hafif yürüyüş bile önermişti,sonra bir dönem yat dedi.hareket kısıtlaması bence de şart.baskiyi azaltmak açısından ama sürekli yatmakta pıhtılaşma riski yapıyor ve psikolojik olarak hiç iyi gelmiyor.ben mecbur herseyi kendim yaptım minimum hareketle.yemegi oturarak yaptim,10 dk ayakta kaldıysam 1 saat uzandım.dediginiz gibi çok yattığım zamanlarda daha çok kasilmam oldu hele ki hep aynı pozisyonda yatarsam aşırı kasilmalarim oluyor.Ben de aynı pazartesi yaklaştıkça geriliyorum sanki her kontrolde açılma var hastaneye yatırcaz dicekler gibi geliyor. Hareketsizlik kasılmayı tetikliyor ben buna eminim doktora da söylücem hatta. Bugün ilk kez kısa süreli yemek yaptım 15 dk falan ayaktaydım, takip edip deniyorum biraz böyle ayakta kaldığım günler daha iyi oluyor karnım, sertleşmem azaldı 1 haftadır böyle yaptım, korkudan kalkmaya kalkmaya ben yürümeyi unutcam
Benimki de bu belki daha da erken olur demişti.30 haftalik kaybim ve 36 haftalik bir dogumum daha var yani 3.dogum olacak.her doğumda rahim ağzı biraz daha gevsiyor falan dedi.bazen çok felaket tellalcisi oluyorlar.insallah yanilir 37 yi görürüz.Üf ya keşke öyle demeseler risk var evette kalsalar yani ne var her gerçeği bilmesek nolur beni daha çok geriyor daha rahat doktor seviyorum ama kısmet işte denk gelemedim. Benim pazartesi kontrolüm var çok merak ediyorum uzunluğu çünkü kasılmalarım sanki kısalmaya işaret32 ye gelince otomatik rahatlıcam ben de bir de ciğer geliştirici vurunsam da iyi olacak hergün bugün doğurursam kaygısıyla yaşamak beni tüketti iyice depresife bağladım bir de pandemi bitiyor heryer açılıyor biz yatıyor böyle tatsız bir durumla
Gebelikte yapilan tetanoz asisi farklı.ben ilk gebelikte başladım 2 doz oldum.sonra o bebeği kaybettikten sonra kalan 3 dozu oldum.toplam 5 doz ömür boyu korur dediler şimdi de aradan 13 sene geçmiş 1 doz hatırlatma dozu yapılsın dediler ben yaptırmadım.face de rahim ağzı yetmezligi sayfasında riskli gebelerin çoğuna doktorları yaptirmamisti ve gerçekten daha önceki kayıpları aşı sonrasındaki günlere denk gelen çok kişi vardı ki benimde ilk erken doğum aşıdan sonra olmuştu.biraz şaibeli bir konu.doktor da artık ameliyathane şartları fazlasıyla steril eski kadinlar gibi tarlada küflü bıçakla kordon kesmiceksin sonuçta falan dedi,kararı da bana bıraktı cesaret edemedim.Adetime göre 20+0 drun ileri aldığı tarihe göre de 18+5
Ben daha önce oldum mu hiç bilmiyorum ama mide küçültme ameliyatı geçirdim ve bir sıkıntı yaşamadım
Hareket için bende aynı şeyi düşünüyorum biraz dışarı çıktığım zaman kasılmalarım daha az oluyor gibi geldi. Ama tekrar kısaldı mı bilmiyorum. Kasılmalar zaten sıklaşıyor hafta ilerledikçe de artıyor. Doktorum 33 ü görürsen halay Bile çekebilirsin dedi o kadar umudu yok heraldeYatak istirahati konusu da muamma..Her dr farklı birsey söylüyor.tek gebeliklerde hiç etkisi yok diyen de var,kesin yatak istirahati diyenlerde.benimki bir ara hafif yürüyüş bile önermişti,sonra bir dönem yat dedi.hareket kısıtlaması bence de şart.baskiyi azaltmak açısından ama sürekli yatmakta pıhtılaşma riski yapıyor ve psikolojik olarak hiç iyi gelmiyor.ben mecbur herseyi kendim yaptım minimum hareketle.yemegi oturarak yaptim,10 dk ayakta kaldıysam 1 saat uzandım.dediginiz gibi çok yattığım zamanlarda daha çok kasilmam oldu hele ki hep aynı pozisyonda yatarsam aşırı kasilmalarim oluyor.
32 ye gelsen rahatlıcaksın inşallah az kaldıBir de beni düşün rahim boyu 23 mm en son üç cm açıklık yarın 29 yeni bitecek bende hayırlısyla 30 üstü haftalara gelseydim bir
En çok psikoloji etkiliyor bence.bunu hep söylüyorum.yatip sürekli kendimi dinlersem değişik ağrılar hissediyorum biraz kafamı dağıttığımda ise bedenim de hafifliyor sanki.instsgramda çağrı gülümser hocanın birkaç yazısı vardı.surekli yatalak hasta gibi yatmanın hiç bir faydası yok diyor ama bana da dönem dönem yat dedi doktor.mesela bir ara kisa yürüyüş yap dedi sonraki kontrolde yat dedi.ne derse onu yapıyoruz işte yoksa insan huzursuz oluyor.Hareket için bende aynı şeyi düşünüyorum biraz dışarı çıktığım zaman kasılmalarım daha az oluyor gibi geldi. Ama tekrar kısaldı mı bilmiyorum. Kasılmalar zaten sıklaşıyor hafta ilerledikçe de artıyor. Doktorum 33 ü görürsen halay Bile çekebilirsin dedi o kadar umudu yok heraldeStresten bebeğime hiçbir şey almadım tek duam hepimiz bu sıkıntıların sonunda sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım
Yatak istirahati konusu da muamma..Her dr farklı birsey söylüyor.tek gebeliklerde hiç etkisi yok diyen de var,kesin yatak istirahati diyenlerde.benimki bir ara hafif yürüyüş bile önermişti,sonra bir dönem yat dedi.hareket kısıtlaması bence de şart.baskiyi azaltmak açısından ama sürekli yatmakta pıhtılaşma riski yapıyor ve psikolojik olarak hiç iyi gelmiyor.ben mecbur herseyi kendim yaptım minimum hareketle.yemegi oturarak yaptim,10 dk ayakta kaldıysam 1 saat uzandım.dediginiz gibi çok yattığım zamanlarda daha çok kasilmam oldu hele ki hep aynı pozisyonda yatarsam aşırı kasilmalarim oluyor.
benim gittiğim perinatolog 27 mm ve hunileşme ile bana istirahat bile demed sadece ağır şey yapmam karnına bastırcak şeyler yapma dedi hatta yüryebilir ve yüzebilirsin dedi ama kendi doktorum çok pimpirikli davranıyor bilmiyorum hepsi farklı görüşte, belki de ben tedaviyle hamile kaldım hani biraz da zor bulduk durumu var ondan mı nedir yüksek seviyede önlemler alıyor gibi geliyor bana. Hatta bazı doktorlar progestan ve serklaj arasında anlamlı fark bulamamış, bazıları pesser halkanın daha etkili olduğunu söylüyor serklajdan, bazısı istirahat diyor bazısı onu da anlamsız buluyor ya ne değişik olay hakikaten ben anlamadım. Doktorlarımız yanılır inşallah ilk hedef 32 sonra 37, yine de umut etmeye devam ediyorum tabi bir de artık tükenmişlik psikolojisindeyim hani nolacaksa olsun moduna geçtim bu iyi mi kötü mü bilmiyorumBenimki de bu belki daha da erken olur demişti.30 haftalik kaybim ve 36 haftalik bir dogumum daha var yani 3.dogum olacak.her doğumda rahim ağzı biraz daha gevsiyor falan dedi.bazen çok felaket tellalcisi oluyorlar.insallah yanilir 37 yi görürüz.
33 e gelince o da yetmiyor.benim ilk hedef 32 ydi.onu geçtim şimdi 36 olsam diyorum.sorunsuz olsun başka yere sevk edilmiyim kuvoze girmesin istiyorum.dogurana kadar hiç bitmicrk endişelerHareket için bende aynı şeyi düşünüyorum biraz dışarı çıktığım zaman kasılmalarım daha az oluyor gibi geldi. Ama tekrar kısaldı mı bilmiyorum. Kasılmalar zaten sıklaşıyor hafta ilerledikçe de artıyor. Doktorum 33 ü görürsen halay Bile çekebilirsin dedi o kadar umudu yok heraldeStresten bebeğime hiçbir şey almadım tek duam hepimiz bu sıkıntıların sonunda sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım
Tetanoz ve aşı konuları çok kişisel tabi ama ben biraz işin içindeyim, o yüzden yaptırmamıştım kendi kararımla sonra zaten kısalık tespit edildi hani iyiki yaptırmadım diyorum ama tamamen kişisel kararım tabi bu. Aşı karşıtı da değilim ama hamileyken vücuduma bir girişim meselesini sağlıklı bulamıyorum ya, progestanı bile şüpheyle yapıyorum valla mecburen artıkGebelikte yapilan tetanoz asisi farklı.ben ilk gebelikte başladım 2 doz oldum.sonra o bebeği kaybettikten sonra kalan 3 dozu oldum.toplam 5 doz ömür boyu korur dediler şimdi de aradan 13 sene geçmiş 1 doz hatırlatma dozu yapılsın dediler ben yaptırmadım.face de rahim ağzı yetmezligi sayfasında riskli gebelerin çoğuna doktorları yaptirmamisti ve gerçekten daha önceki kayıpları aşı sonrasındaki günlere denk gelen çok kişi vardı ki benimde ilk erken doğum aşıdan sonra olmuştu.biraz şaibeli bir konu.doktor da artık ameliyathane şartları fazlasıyla steril eski kadinlar gibi tarlada küflü bıçakla kordon kesmiceksin sonuçta falan dedi,kararı da bana bıraktı cesaret edemedim.
Benim dr kendiyle bile çelişiyor düşün o kadar karmaşık yanibenim gittiğim perinatolog 27 mm ve hunileşme ile bana istirahat bile demed sadece ağır şey yapmam karnına bastırcak şeyler yapma dedi hatta yüryebilir ve yüzebilirsin dedi ama kendi doktorum çok pimpirikli davranıyor bilmiyorum hepsi farklı görüşte, belki de ben tedaviyle hamile kaldım hani biraz da zor bulduk durumu var ondan mı nedir yüksek seviyede önlemler alıyor gibi geliyor bana. Hatta bazı doktorlar progestan ve serklaj arasında anlamlı fark bulamamış, bazıları pesser halkanın daha etkili olduğunu söylüyor serklajdan, bazısı istirahat diyor bazısı onu da anlamsız buluyor ya ne değişik olay hakikaten ben anlamadım. Doktorlarımız yanılır inşallah ilk hedef 32 sonra 37, yine de umut etmeye devam ediyorum tabi bir de artık tükenmişlik psikolojisindeyim hani nolacaksa olsun moduna geçtim bu iyi mi kötü mü bilmiyorum
Benimkinin de umudu yok, kesin erken doğum olacak dedi yani daha ne desin ama ben yine de en az 32 ye göz diktim, belki bu hafta ciğer geliştirici yapmaktan bahsedebilir, potansiyelimi yüksek görüyor, rahim ağzın gevşek yapıda diyor mesela bir de değişkenmiş çok bi gidiyorum iyi göryor bi gidiyorum felaketHareket için bende aynı şeyi düşünüyorum biraz dışarı çıktığım zaman kasılmalarım daha az oluyor gibi geldi. Ama tekrar kısaldı mı bilmiyorum. Kasılmalar zaten sıklaşıyor hafta ilerledikçe de artıyor. Doktorum 33 ü görürsen halay Bile çekebilirsin dedi o kadar umudu yok heraldeStresten bebeğime hiçbir şey almadım tek duam hepimiz bu sıkıntıların sonunda sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım
Evet, çok fazla ilaç yüklenmek beni de endişelendiriyor.proluton iğne progestan antibiyotikler omega 3 demir takviyesi d vitamini magnezyumTetanoz ve aşı konuları çok kişisel tabi ama ben biraz işin içindeyim, o yüzden yaptırmamıştım kendi kararımla sonra zaten kısalık tespit edildi hani iyiki yaptırmadım diyorum ama tamamen kişisel kararım tabi bu. Aşı karşıtı da değilim ama hamileyken vücuduma bir girişim meselesini sağlıklı bulamıyorum ya, progestanı bile şüpheyle yapıyorum valla mecburen artık
Allahım ya bana da aynısını yapıyorBenim dr kendiyle bile çelişiyor düşün o kadar karmaşık yanibir gidiyorum hafiften yürü diyor bir dahakine yat sadece yemeğe kalk diyor.ben de artık kafama göre takılıyorum ama açıkçası baştan bu yana çok yattığım da söylenemez.evde çocuk var mecbur yemek ufak tefek işler yaptım hep.
Hiç sorma sabah gözümü açıyorum ilaç akşam gözümü kapatıyorum ilaç yani diyorum bunların inşallah bi zararı olmaz ileri zamanlar için. Hele şu vitamin içmekten artık gına geldi bana, bazı değerlerim de düşük mecbur içiyorum onları da. Tetanoz bana da masum gelmiyor, zaten evdeyiz nerden pas bulaşacak bize şimdi ameliyathanelerde öyle pas falan yok artık zaten o yüzden bizim gibi yatanlar için çok elzem değil sankiEvet, çok fazla ilaç yüklenmek beni de endişelendiriyor.proluton iğne progestan antibiyotikler omega 3 demir takviyesi d vitamini magnezyumbunlar mecburi.aşi konusu daha kişisel,benimki biraz araştırma biraz da yoğurdu üfleyerek yeme..hiç güvenemiyorum gebelikte tetanoz asisi masum gelmiyor.
İnş geliriz32 ye gelsen rahatlıcaksın inşallah az kaldıgünler çok zor geçiyor bize zamanın izafiyetini en iyi biz anlıyoruzdur şuan
Bende araştırdım biraz bir kaç kişi size bir şey olmasa bebekte enfeksiyon olur falan yazmış. İyice kafam karıştı ama öyle yada böyle 28lerden sonra olurum illaki ol derlerse de. İhtimal bile olsa sonuçta kötü bir durum.Gebelikte yapilan tetanoz asisi farklı.ben ilk gebelikte başladım 2 doz oldum.sonra o bebeği kaybettikten sonra kalan 3 dozu oldum.toplam 5 doz ömür boyu korur dediler şimdi de aradan 13 sene geçmiş 1 doz hatırlatma dozu yapılsın dediler ben yaptırmadım.face de rahim ağzı yetmezligi sayfasında riskli gebelerin çoğuna doktorları yaptirmamisti ve gerçekten daha önceki kayıpları aşı sonrasındaki günlere denk gelen çok kişi vardı ki benimde ilk erken doğum aşıdan sonra olmuştu.biraz şaibeli bir konu.doktor da artık ameliyathane şartları fazlasıyla steril eski kadinlar gibi tarlada küflü bıçakla kordon kesmiceksin sonuçta falan dedi,kararı da bana bıraktı cesaret edemedim.