Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim doktorum da aşıyı olmamamı istemişti ben de olmadım. Tesadüf ben de sabah aşı olmuştum 3-4 saat sonra rahim ağzım açıldı. Aşı sebep değildir belki ama ikinci hamilelikte aşı olmamak psikolojik olarak iyi geldi bana.
Ben de hem serklaj hem pesser vardı. Hem günde iki kez progestan hap haftada bir depot iğne vuruldum. Sadece wcye kalkacak kadar katı kurallarla yattım. Sonuç hunileşme ilerledi bebeği sadece dikiş tuttu. Her vaka kendi başına değişik bir olay. Tek bir doğru yok ne yazık ki keşke olsa. İnşallah sağlıkla zamanında doğsun minikler.

Bende olmamayı isticem kafamın rahat olması için .

Kızlar şimdi kontrolden çiktim. Bebek 2870gr. olmuş Onun dışında kafası dikişlerin üstüne iyice oturmuş. İyice gerdiriyor. Ben de hissediyordum zaten. Progesteron kullanımı, iğneyi bırak dedi.Pazartesi sabah da dikişleri genel anestezi ile alacak. Ben de varisler var, o nedenle rahat alamam dedi eğer uyanık olursam. Sonrasında da sancılanmayı bekleyecegim.

Oh maşallah gözün aydın pazartesiye 3 kilo olur bakarsın. Darısı başımıza⚘

Ne mutlu sağsalim kucağınıda alırsın inş darısı başımıza

Hadi gözün aydın artık güneşli günler yakın

Hadi gözün aydın...sıra bana mı geliyo ne sırayı bozmadan ilerleyelim lütfen

Her antibiyotik her enfeksiyona iyi gelmiyor.belki serumla verir daha etkili olur.bir de daha önce de yazmıştım sanırım gunde bir avuç dut kurusu... çok iyi geliyor enfeksiyona.
Evde var yemeyi unutuyorum ya. Önce ornisid kullandım geçti bakalım dr gececi ,birazdan vizite gelince yazar ilacı

Bugün bir kere daha iyiki bu dra gidiyorum dedim.
Bizim dr bugün izinli diye dün beni başka kadın doğumcuya verdi. Bu drda çok rahat biri, demin ultrasona indik kültürden bahsettim. Fitil yazıyorum antibiyotik kullanma bence dedi. Benim drda elimde bulunsun diye yazardı şimdi ben ne yapayım antibiyotik olmadan bakteri geçmiyor diye biliyorum.

Reactions: Jou
Düşük mü çıktı acaba yoğunluğu fitili yeterli görmüş olabilir, belki fazla antibiyotik kullanma diye de yazmamış olabilir

Kızlar bebek büyüdükçe kasıklarda bıçak batması gibi şeyler yapar mı acaba bugün öğlenden beri kasıklarımda sancı gibi batmalar var bebek de o tarafa vuruyor uzandığımda ama ayağımı elimi bilemiyorum yani baya aşağıda sanki, yan yatınca geçiyor gibi sanki ama emin de olamadım ya gitsemmi hastaneye

Benimde kasıklarda hissediyorum ama bıçak batması gibi değil böyle ara ara karın alt bölgeme sızı şeklinde oluyor. Benimde sanki çatım ağrıyor bende huzursuzum

Benimde kasıklarda hissediyorum ama bıçak batması gibi değil böyle ara ara karın alt bölgeme sızı şeklinde oluyor. Benimde sanki çatım ağrıyor bende huzursuzum
O da oluyor yani karışık benim de şimdi okudum da bu haftalarda kasığa baskı yapar yazmışlar alt karın ağrısı falan da normalmiş ama bizim durumumuzda ben herşeyden kıllanıyorum ya belim bile ağrıyor galiba

Acaba antibiyotige karşı direnç gelişmesin diye mi vermek istemedi?

Bende bugün ayakta biraz fazla kaldım kuaföre gittim falan heralde ondan diyorum popo tarafıma doğru kemiğim ağrıyor psikoloji kalmadı ki birde sıcaklar Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…