- 22 Şubat 2020
- 178
- 142
- 41
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.141
Benim doktorum da aşıyı olmamamı istemişti ben de olmadım. Tesadüf ben de sabah aşı olmuştum 3-4 saat sonra rahim ağzım açıldı. Aşı sebep değildir belki ama ikinci hamilelikte aşı olmamak psikolojik olarak iyi geldi bana.Bende bunu dra söyledim alakası yok dedi. Önceki hamileliğimde olacağım hafta kaybettim ama bende çok duydum. Hatta görümcem yeni hamileymiş çiviye bastı diye vurdular. Vuran hemşire düşerse aşıdan değil bak aklına kötü bir şey getirme demiş 1 hafta sonra düştü bebeği.
Olmamakta iyi değil ama en azından geç olsam olmaz mı ya
Ben de hem serklaj hem pesser vardı. Hem günde iki kez progestan hap haftada bir depot iğne vuruldum. Sadece wcye kalkacak kadar katı kurallarla yattım. Sonuç hunileşme ilerledi bebeği sadece dikiş tuttu. Her vaka kendi başına değişik bir olay. Tek bir doğru yok ne yazık ki keşke olsa. İnşallah sağlıkla zamanında doğsun minikler.benim gittiğim perinatolog 27 mm ve hunileşme ile bana istirahat bile demed sadece ağır şey yapmam karnına bastırcak şeyler yapma dedi hatta yüryebilir ve yüzebilirsin dedi ama kendi doktorum çok pimpirikli davranıyor bilmiyorum hepsi farklı görüşte, belki de ben tedaviyle hamile kaldım hani biraz da zor bulduk durumu var ondan mı nedir yüksek seviyede önlemler alıyor gibi geliyor bana. Hatta bazı doktorlar progestan ve serklaj arasında anlamlı fark bulamamış, bazıları pesser halkanın daha etkili olduğunu söylüyor serklajdan, bazısı istirahat diyor bazısı onu da anlamsız buluyor ya ne değişik olay hakikaten ben anlamadım. Doktorlarımız yanılır inşallah ilk hedef 32 sonra 37, yine de umut etmeye devam ediyorum tabi bir de artık tükenmişlik psikolojisindeyim hani nolacaksa olsun moduna geçtim bu iyi mi kötü mü bilmiyorum