- 26 Nisan 2018
- 6.071
- 9.420
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.101
Aynen öyle bilmemek daha iyi zaten riskli bir durumda da dr müdahale ederBence cihazdan ve ölçümü yapan kişiden.bir de diyorum ölçüyü bilmemek daha mı iyi çünkü stres oluyor insan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen öyle bilmemek daha iyi zaten riskli bir durumda da dr müdahale ederBence cihazdan ve ölçümü yapan kişiden.bir de diyorum ölçüyü bilmemek daha mı iyi çünkü stres oluyor insan.
Ben olmadım.tesaduf mu bilmem kaybim tetanozdan sonra oldu ve aynı şekilde kayıp yaşayan çok insan duydum.2.den önce 5 dozu tamamlamıştım aradan uzun zaman geçtiği için 1 doz hatırlatma dozu olmam soylendi çok araştırdım kararsız kaldım ama olmadım risk almak istemedim.İnşallah canım ya hepsi ayrı stres. Tetenoz u biraz geç olmayı düşünüyorum ama dr ne der bilmiyorum
Bende bunu dra söyledim alakası yok dedi. Önceki hamileliğimde olacağım hafta kaybettim ama bende çok duydum. Hatta görümcem yeni hamileymiş çiviye bastı diye vurdular. Vuran hemşire düşerse aşıdan değil bak aklına kötü bir şey getirme demiş 1 hafta sonra düştü bebeği.Ben olmadım.tesaduf mu bilmem kaybim tetanozdan sonra oldu ve aynı şekilde kayıp yaşayan çok insan duydum.2.den önce 5 dozu tamamlamıştım aradan uzun zaman geçtiği için 1 doz hatırlatma dozu olmam soylendi çok araştırdım kararsız kaldım ama olmadım risk almak istemedim.
Ben biraz da daha önce 5 dozu tamamlamaya güvendim ama çok da araştırdım.riskli gebelere onermeyen doktorlar da var ısrarla yapılsın diyenler de var.benim dr eskiden bağda bahçede çalışan kadınlar için önemliydi şu an hastane ameliyathane şartları gayet steril küflü alet kullanmiyoruz neticede dedi.bana bıraktı birazda.yurt dışında yapmıyorlar mesela bizim ülkeye has birsey.bilmiyorum benim içime sinmedi ve yaptırmadı bir sorun olacağını da düşünmüyorum.Bende bunu dra söyledim alakası yok dedi. Önceki hamileliğimde olacağım hafta kaybettim ama bende çok duydum. Hatta görümcem yeni hamileymiş çiviye bastı diye vurdular. Vuran hemşire düşerse aşıdan değil bak aklına kötü bir şey getirme demiş 1 hafta sonra düştü bebeği.
Olmamakta iyi değil ama en azından geç olsam olmaz mı ya
Doktorlarin beceriksizlikleri, cihaz farkliliklari, kimisinin alttan kimisinin karindan olculmesi falan... Haftasindan emin değilim tam. 19-20 de olabilir. Gecmis gün şimdi.O kadar farklı çıkması neden ki acaba? 18.haftada erken detaylı için
Bu arada yazmayı unuttum eğer yaptırmaya karar verseydim sağlık ocağındaki hemşire 28.haftada yaparız demişti.bence de eğer olacaksan da biraz geç ol,şu an kacinci haftadaydin karistiriyorumBende bunu dra söyledim alakası yok dedi. Önceki hamileliğimde olacağım hafta kaybettim ama bende çok duydum. Hatta görümcem yeni hamileymiş çiviye bastı diye vurdular. Vuran hemşire düşerse aşıdan değil bak aklına kötü bir şey getirme demiş 1 hafta sonra düştü bebeği.
Olmamakta iyi değil ama en azından geç olsam olmaz mı ya
Adetime göre 20+0 drun ileri aldığı tarihe göre de 18+5Bu arada yazmayı unuttum eğer yaptırmaya karar verseydim sağlık ocağındaki hemşire 28.haftada yaparız demişti.bence de eğer olacaksan da biraz geç ol,şu an kacinci haftadaydin karistiriyorum
Anladım bakalım hayırlısı olsun inşallahDoktorlarin beceriksizlikleri, cihaz farkliliklari, kimisinin alttan kimisinin karindan olculmesi falan... Haftasindan emin değilim tam. 19-20 de olabilir. Gecmis gün şimdi.
Benim hep hunilesmem var. İleri seviyede. Vajinal ultrasonda da gozukuyor, gosteriyor bazen bana doktor da ama hep korkma dikişlerin tutuyor diyor. Mesela rahim agzinin elastik yapıda olmasi gerekirken benimki "gevrekmiş". Dokusunu da begenmedim demisti doktorum. Doktorun belli ki işini saglama alıyor, bu cok guzel bir şey. Risk gorurse seni ve bebeği korumak icin herseyi yapar. Ne guzel, bu açıdan bakBizimki de bugün o bayanı 26.jaftada gönderdim dedi ama hunileşmesi varmış. İnşallah bizde olmazda gitmek zorunda kalmayız. Drumu seviyorum anlaşıyoruz
Orası öyle riske atmayı sevmiyo.Benim hep hunilesmem var. İleri seviyede. Vajinal ultrasonda da gozukuyor, gosteriyor bazen bana doktor da ama hep korkma dikişlerin tutuyor diyor. Mesela rahim agzinin elastik yapıda olmasi gerekirken benimki "gevrekmiş". Dokusunu da begenmedim demisti doktorum. Doktorun belli ki işini saglama alıyor, bu cok guzel bir şey. Risk gorurse seni ve bebeği korumak icin herseyi yapar. Ne guzel, bu açıdan bak
Benim doktor da yaptirma gerek yok dedi. Yaptirmadim ben de. Hic duymamiştım düşük ile ilişkisi olabileceğini bu arada.Ben biraz da daha önce 5 dozu tamamlamaya güvendim ama çok da araştırdım.riskli gebelere onermeyen doktorlar da var ısrarla yapılsın diyenler de var.benim dr eskiden bağda bahçede çalışan kadınlar için önemliydi şu an hastane ameliyathane şartları gayet steril küflü alet kullanmiyoruz neticede dedi.bana bıraktı birazda.yurt dışında yapmıyorlar mesela bizim ülkeye has birsey.bilmiyorum benim içime sinmedi ve yaptırmadı bir sorun olacağını da düşünmüyorum.
Dra ilk sorduğumda alakası yok erken doğumla falan dedi sonrada hele bir o hafta gelsin bakarız dedi.Bu arada yazmayı unuttum eğer yaptırmaya karar verseydim sağlık ocağındaki hemşire 28.haftada yaparız demişti.bence de eğer olacaksan da biraz geç ol,şu an kacinci haftadaydin karistiriyorum
Daha önce yaptırmışmıydın peki ?Benim doktor da yaptirma gerek yok dedi. Yaptirmadim ben de. Hic duymamiştım düşük ile ilişkisi olabileceğini bu arada.
Doktorum Kıbrıs'lı, kendi ağziyla konusuyor. Bilmem tam olarak ne demek istedi ama elastik yapıda olması gerekirken öyle değilmiş yani benimki.Orası öyle riske atmayı sevmiyo.
Gevrekmiş derken o ne oluyor?
Hic bir fikrim yok. Yıllar önce okulda yapılmıştır belki. Ama yetişkinliğimde yok hiç yaptirmadimDaha önce yaptırmışmıydın peki ?
Ne güzel ya eğlenceli, sormak lazım Google amcayaDoktorum Kıbrıs'lı, kendi ağziyla konusuyor. Bilmem tam olarak ne demek istedi ama elastik yapıda olması gerekirken öyle değilmiş yani benimki.
Mesela dikişlerin yerinde sağlam durduğunu ifade etmek için de "buz gibi duruyorlar, süper" diyor
E peki bu yap diye direten drlar neden ?Hic bir fikrim yok. Yıllar önce okulda yapılmıştır belki. Ama yetişkinliğimde yok hiç yaptirmadim
Benim de dikişim yok canım 7 haftadır hemen hemen aynı ölçüyle devam ediyoruz, doktorlar gerek görse tabi dikiş de yaparlar endişelenme, ben de sürekli düşündüm dikiş mi atılsa diye ama 3 doktor da benim haftamda açılma yoksa ve çok kısa değilse önermedi. İnşallah doğru karar vermişlerdirArkadaşlar sizde dikiş var ya her gittiğinizde ölçüm yapıyor mu doktorlarınız? Ortalama ne kadar aynı seviyeyi koruyup ne zamanda kısalma oldu sizlerde? Yada dikişli olunca hiç kısalma olmadı mı?
Bende dikiş yok 2 haftadır aynı uzunlukla devam ediyorum.
Benimde doktorum kesin erken doğum dedi hatta hergün kar dedi hunileşmem çok artmış ayrıca kasılmalarım çok olduğu için serviste 1,46 cm 32 leri bir görebilsekKızlar mesela bu her doktorun ölçümünün farklı olması kesin bilgi. Şöyleki ben acile gitmiştm 2 haft önce ordaki doktor alttan 40 ölçtü, 2 gün sonra kendi doktoruma gittim 40 değil yok asla dedi ama tam kaç olduğunu söylemiyor ben stres olmayayım diye galiba. Acildeki bana doktora, cihaza, o anki duruma göre ölçüm değişebilir dedi hatta. O yüzden galiba hep aynı cihazdaki ölçüm baz alınmalı. Ama bir de karın ve alttan da çok farklı, aynı doktorda karından yine 40 çıktı benim ama alttan 27 idi. Uzunluktan ziyade benim doktor hunileşmeden ve rahmin gevşek yapısından kıllanıyor ve bana kesin erken doğum bile dedi, umarım yanılır. Keşke her bildiğini bana söylemese daha iyi olacak