Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hızlı ve sağlıklı bir şekilde geçsin inşallah günler

Dogum zamanını konuşmadık ama en baştan dikislerimi 37.haftada sezaryende alacağını söyledi birkaç defa.haftaya olan kontrolde konuşacağım beklerse 37+1 de almasini isteyeceğim.temmuz 12 oluyor.bu benim isteğim tabi dr ne der,ekstra bir durum çıkar mı bilmiyorum.

Her an başlasa da artık bir sorun olmaz insallah ben 36+2 de aninden doğum yapmıştım oglum kuvoze girmemisti.artik daha rahat olabilirsin bence
Evet aylar sonra ilk kez bugun kediciğimi kucağima aldım, yerden kaldirdim. Korumak icin kendimi yapmazdim eskiden. Yarin da mesela doktordan once english home, lc waikiki falan gezme planı yaptım. Daha rahat içim ama bu kez de braxton hicks kasilmaları yoruyor. Dun gece tatliciya gittik, 2 saat oturduk ama kasildim sürekli. Uzanmak veya yürümek istedim hep.

Simdi de korkum yok ama bedenim dur coşma diyor bana

Ben o son zamanların hayaliyle yaşıyorum desem yeridir burada o kadar çok gezilecek yer var ki, her sene gittiğimiz mekanlar geçen sene pandemiden gidemedik. İyice sıkmaya başladı .
Tabi her şeyden önce sağlığımız dün geceden sonra başka bir şey istemem

Yok başka yere sevk edilme sinirini sordum. Mesela gecen hafta sancilansam beni devlet hastanesine sevk edecekti. Kabul etmiyor 36+'dan once sancilanan gebeleri. Risk almak istemiyor.

Bünye de alisiyo tabi hareketsizliğe :)) eski aktif günlerimi nasıl özledim.korkusuzca yürümeyi,işimi gücümü rahat rahat yapmayı.sanki 5 yıldır hamileyim gibi geliyor

Yok başka yere sevk edilme sinirini sordum. Mesela gecen hafta sancilansam beni devlet hastanesine sevk edecekti. Kabul etmiyor 36+'dan once sancilanan gebeleri. Risk almak istemiyor.
Bizimki de bugün o bayanı 26.jaftada gönderdim dedi ama hunileşmesi varmış. İnşallah bizde olmazda gitmek zorunda kalmayız. Drumu seviyorum anlaşıyoruz

Bünye de alisiyo tabi hareketsizliğe :)) eski aktif günlerimi nasıl özledim.korkusuzca yürümeyi,işimi gücümü rahat rahat yapmayı.sanki 5 yıldır hamileyim gibi geliyor
Aynen öyle kimseye minnet etmeden yaşamak büyük nimetmiş gerçekten

Benim gittiğim hastanede yenidoğan yoğun bakım var ama özel hastane olsa da kapasite düşük.her erken doğanı tutmamız mümkün değil dedi,hafta söylemedi ama sinirin altında olanlari en yakin il'e sevk ediyorlar anladığım kadarıyla.en yakın il de 5 saat,beni olası durumda sevk eder mi ne yapar hiç bilmiyorum.

Bizim hastanede aynı özel ve yenidoğan yoğun bakımı var ama belli bir haftanın altındakileri burda iyi edemeyiz dedi dr. Aynı şekilde en yakın ile gönderiyorlar, acilse helikopterle sevk ediliyorlar

Benim işte serklajdan beri ilk defa bakıldı.
Bu arada detaylı ultrasona gittiniz demi?
Evet 18. haftamda galiba gitmistim. O da ilginctir:

Sabah kendi doktorumda kontrolum vardı. Karindan rahim agzimi 31mm olctu.

2 saat sonra yeni bir doktora gorundum. Baska sıkıntım vardı goruş almaya gitmistim. Rahim ağzimi 19mm olctu.

Oradan ciktim detayli ultrasona girdim. 3. doktor yani. Ona sordum rahim ağzı uzunluğumu biz bakmiyoruz, kendi doktorunuzla konusun dedi

Ciktim oradan ilk kendi doktoruma gittim, yine olçtu. Bu kez o 19mm buldu.

İnanmadi, hocasini cagirdi. Hocasi 24mm olctu.

Kısaca detayli ultrason gunumu hic unutmuyorum!

Girmiştim detaylı ultrasona.o zaman radyoloji doktoru baktı.sanırım 3,6 falan ölmüştü.normal demişti.su an ne durumda bilmiyorum.
Bizimde nasipse önümüzdeki 1 2 hafta içinde detaylı zamanı ve burda tek dr var özel radyoloji uzmanı.
Riskli gebelik uzmanı yok,nasip olursa randevu alırız inşallah

O kadar farklı çıkması neden ki acaba? 18.haftada erken detaylı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…