Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İnşallah canım ya hepsi ayrı stres. Tetenoz u biraz geç olmayı düşünüyorum ama dr ne der bilmiyorum
Ben olmadım.tesaduf mu bilmem kaybim tetanozdan sonra oldu ve aynı şekilde kayıp yaşayan çok insan duydum.2.den önce 5 dozu tamamlamıştım aradan uzun zaman geçtiği için 1 doz hatırlatma dozu olmam soylendi çok araştırdım kararsız kaldım ama olmadım risk almak istemedim.

Bende bunu dra söyledim alakası yok dedi. Önceki hamileliğimde olacağım hafta kaybettim ama bende çok duydum. Hatta görümcem yeni hamileymiş çiviye bastı diye vurdular. Vuran hemşire düşerse aşıdan değil bak aklına kötü bir şey getirme demiş 1 hafta sonra düştü bebeği.
Olmamakta iyi değil ama en azından geç olsam olmaz mı ya

Ben biraz da daha önce 5 dozu tamamlamaya güvendim ama çok da araştırdım.riskli gebelere onermeyen doktorlar da var ısrarla yapılsın diyenler de var.benim dr eskiden bağda bahçede çalışan kadınlar için önemliydi şu an hastane ameliyathane şartları gayet steril küflü alet kullanmiyoruz neticede dedi.bana bıraktı birazda.yurt dışında yapmıyorlar mesela bizim ülkeye has birsey.bilmiyorum benim içime sinmedi ve yaptırmadı bir sorun olacağını da düşünmüyorum.

Bu arada yazmayı unuttum eğer yaptırmaya karar verseydim sağlık ocağındaki hemşire 28.haftada yaparız demişti.bence de eğer olacaksan da biraz geç ol,şu an kacinci haftadaydin karistiriyorum

Bu arada yazmayı unuttum eğer yaptırmaya karar verseydim sağlık ocağındaki hemşire 28.haftada yaparız demişti.bence de eğer olacaksan da biraz geç ol,şu an kacinci haftadaydin karistiriyorum
Adetime göre 20+0 drun ileri aldığı tarihe göre de 18+5
Ben daha önce oldum mu hiç bilmiyorum ama mide küçültme ameliyatı geçirdim ve bir sıkıntı yaşamadım

Bizimki de bugün o bayanı 26.jaftada gönderdim dedi ama hunileşmesi varmış. İnşallah bizde olmazda gitmek zorunda kalmayız. Drumu seviyorum anlaşıyoruz
Benim hep hunilesmem var. İleri seviyede. Vajinal ultrasonda da gozukuyor, gosteriyor bazen bana doktor da ama hep korkma dikişlerin tutuyor diyor. Mesela rahim agzinin elastik yapıda olmasi gerekirken benimki "gevrekmiş". Dokusunu da begenmedim demisti doktorum. Doktorun belli ki işini saglama alıyor, bu cok guzel bir şey. Risk gorurse seni ve bebeği korumak icin herseyi yapar. Ne guzel, bu açıdan bak

Orası öyle riske atmayı sevmiyo.
Gevrekmiş derken o ne oluyor?

Benim doktor da yaptirma gerek yok dedi. Yaptirmadim ben de. Hic duymamiştım düşük ile ilişkisi olabileceğini bu arada.

Dra ilk sorduğumda alakası yok erken doğumla falan dedi sonrada hele bir o hafta gelsin bakarız dedi.

Orası öyle riske atmayı sevmiyo.
Gevrekmiş derken o ne oluyor?
Doktorum Kıbrıs'lı, kendi ağziyla konusuyor. Bilmem tam olarak ne demek istedi ama elastik yapıda olması gerekirken öyle değilmiş yani benimki.

Mesela dikişlerin yerinde sağlam durduğunu ifade etmek için de "buz gibi duruyorlar, süper" diyor

Ne güzel ya eğlenceli, sormak lazım Google amcaya

Kızlar mesela bu her doktorun ölçümünün farklı olması kesin bilgi. Şöyleki ben acile gitmiştm 2 haft önce ordaki doktor alttan 40 ölçtü, 2 gün sonra kendi doktoruma gittim 40 değil yok asla dedi ama tam kaç olduğunu söylemiyor ben stres olmayayım diye galiba. Acildeki bana doktora, cihaza, o anki duruma göre ölçüm değişebilir dedi hatta. O yüzden galiba hep aynı cihazdaki ölçüm baz alınmalı. Ama bir de karın ve alttan da çok farklı, aynı doktorda karından yine 40 çıktı benim ama alttan 27 idi. Uzunluktan ziyade benim doktor hunileşmeden ve rahmin gevşek yapısından kıllanıyor ve bana kesin erken doğum bile dedi, umarım yanılır. Keşke her bildiğini bana söylemese daha iyi olacak

Benim de dikişim yok canım 7 haftadır hemen hemen aynı ölçüyle devam ediyoruz, doktorlar gerek görse tabi dikiş de yaparlar endişelenme, ben de sürekli düşündüm dikiş mi atılsa diye ama 3 doktor da benim haftamda açılma yoksa ve çok kısa değilse önermedi. İnşallah doğru karar vermişlerdir

Benimde doktorum kesin erken doğum dedi hatta hergün kar dedi hunileşmem çok artmış ayrıca kasılmalarım çok olduğu için serviste 1,46 cm 32 leri bir görebilsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…