Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sağolun. Çok dikkat edin inşallah sıkıntısız bir yolculuk olur. Eve gidince hemen uzanın ve ayaklarınızın altına yastık alın. Allah ım kimseye evlat acısı yaşatmasın

Ohh cok sukur. En azindan simdilik bir sorun yok. İnsallah pazartesi gunu güç toplamiş şekilde cikarsin hastaneden.
İnşallah ben zaten dra diyecektim kalsam olur mu diye oda dedi kalmak istermisin. Psikolojik olarak daha iyi hissedersin bari dedi. Hem evin uzak git gel yapma dedi. Ben de hemen olur dedim. Bebek bir yere vuruyor ağrıtıyor dedim ayakları aşağıda mesaneye vuruyordur dedi.
Çok şükür şimdilik iyiyiz

Benim serklaj öncesi yoğun akıntım vardı. İlk doktorum farkli ilaclar verip deneme/yanılma yapiyordu. İkinci doktorum dedi ki bana rahim ağzın açık, bu nedenle yoğun akıntim varmış. Hatta bin kutu ilaç da kullansan kurutamazsın akıntını, cunku sağlıklı rahimden sürekli akıntı ureterek orayı temizliyor demisti. Serklaj sonrası akıntım da azalmıştı.

Doktorum diyordu ki kaşıntın yoksa, idrar yaparken yanma yoksa korkma. Kiminin çok akıntısı olurmuş.

Belki senin de öyledir. Enfeksiyon diye sartlamayalim kendimizi. Gebelikte akıntı çogalır hep. İnsallah ters bir durum yoktur.

Yarin ailenin yanına gidince, insallah daha cok rahatlayacaksin. Umarim iyi gelecek onlar sana

Allah'ın işi gercekten. Olacağı varsa oluyor. İnsan söyleyecek laf bulamıyor. İnsallah hepimizin böyle mutlu hikayeleri olur
İnşallah canım inşallah.
Yaşam sınırını geçince bir sorun görürse rahimağzında hemen daha ileri seviye hastaneye gönderiyorum dedi. Ambulansta veya helikopter de zaman kaybetmemek için.
İnşallah bizim öyle bir sıkıntımız olmadan görürüm şu 3lü haftaları

Aynen öyle benimde serklajdan önce çok ve tuhaf akıntılarım vardı anlam veremiyordum. Şimdide dr serklaj varken akıntı illaki olur yeter ki koku kaşıntı yanma olmasın dedi.

Üşütmeden de oluyor.gecen gün terleyip soğudum aynı ağrı bana da oldu.insan tedirgin oluyor bel ağrısı gibi,hafif yanlara doğru oldu benim de.sicak tutunca hafifledi.
Olabilir evet üstümü açıyorum dünden beri kum torbası bağladım belime hala var inş yarına hafifler

Aynen öyle benimde serklajdan önce çok ve tuhaf akıntılarım vardı anlam veremiyordum. Şimdide dr serklaj varken akıntı illaki olur yeter ki koku kaşıntı yanma olmasın dedi.
Benim de sarı akıntım olurdu mantar vardı fitil kullandım bir kez sonra baktım yok oldu bir müddet sonra şimdi akıntım nerdeyse yok su da üç litre üstü içiyorum oda çok rahatlattı beni

Canım geçmiş olsun ben yemi gördüm iyimisin durumun ne çok geçmiş olsun
Sağol iyiyim çok şükür, bebekte iyi.
Rahimağzı kapalı dedi dr tedbir amaçlı yatış verildi. Pazartesiye kadar burdayım. Bebeğim aşılama olduğundan geriden geliyordu, adete göre hesaplayınca oğlumu kaybettiğim haftadayım.
Drda bunu biliyor gidip evde stres yapma diye burda kal dedi.
Serum verdiler işte yatıyorum. Kültür almıştı oda yarına anca çıkar.

Benim de sarı akıntım olurdu mantar vardı fitil kullandım bir kez sonra baktım yok oldu bir müddet sonra şimdi akıntım nerdeyse yok su da üç litre üstü içiyorum oda çok rahatlattı beni
Sarı akıntı bende hep var ben de ara ara antibiyotik kullandım. Fitilde kullandım bir kaç kere.
Şimdide wc ye gittikçe peçeteye geliyor sarımsı. Dün içinde pembemsi renk görünce dra geldim hemen

Benim eltim normal kontrolü sırasında açıklık ve bebeğin aşağıda olmasıyl acil serklaja alındı 26. Haftada, tam 40. Haftada doğum yaptı Allah ne yzdıysa onu yaşayacağız.

İnş kötü bişey çıkmayacak içini ferah tut dikişte sorun yok çok şükür inş kültüründe temiz gelir orda kalman daha iyi için rahat olur

Benim eltim normal kontrolü sırasında açıklık ve bebeğin aşağıda olmasıyl acil serklaja alındı 26. Haftada, tam 40. Haftada doğum yaptı Allah ne yzdıysa onu yaşayacağız.
Yaaa böyle şeyler duydukça da içim ferahlıyor. Allah bizi iyi doktorlarla karşılaştırsın işimiz rast gitsin inşallahh. Mutlu oldum bunu duyunca :))

Buda ağrısız rutin kontrole gelince dr görmüş açıldığını. Dikiş varmış onun sayesinde

Yaaa böyle şeyler duydukça da içim ferahlıyor. Allah bizi iyi doktorlarla karşılaştırsın işimiz rast gitsin inşallahh. Mutlu oldum bunu duyunca :))

Buda ağrısız rutin kontrole gelince dr görmüş açıldığını. Dikiş varmış onun sayesinde
ve o gün doktor randevusunu iptal edecekmiş başka zamana, temizlik yapacaktım dedi. Yani düşünsenize öyle yaptığını işte Allahın takdiri böyleymiş iyi oldu sonu çok şükür şuan tatlış 3 aylık oldu bile. Darısı bizim başımıza

O zaman ben de size bir güzel haber vereyim. İnternetten tanisip, ara ara Instagramda yazistigim bir gebe vardi. Onda da dikiş var bizler gibi. Az once paylaşim yapti, oğlu 37. haftada sağlikla dünyaya gelmiş. O da her kontrolde kısalma, hunileşme ile dertliydi. Sordum doğum hikayesini, paylaşırsa anlatirim size de.

Darısı başımıza hepimizin senin imzada 37.hafta yazıyor gün aldın mı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…