Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kanamam 2 hafta surmustu ve simdi tekrar adet goruyorum sizce adetim bittikten sonra hamile kalmamin sakincasi varmidir. insallah hepimizede cocumuzu kucamiza almak nasip olur.
karagozlum merhaba, 22 haftalıktı galiba düşüğün değil mi? benim bebeğim 18 haftalıktı ve en az 3 ay beklemen gerekiyor dedi doktorum.3 ayım doldu, hatta ben tam olarak toparlanmak için 6 ayı tamamlayacağım.

edamecrin çok teşekkür ederim.bize gerçekten o kadar yardımcı oluyosun ki,Allah da sana yardım etsin. ben o kadar korkuyorum ki,hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez izin alıp evde dinlensem diyorum korkudan.ama dediğin gibi önemli olan dikiş atıldıktan sonraki süreç.
inşallah hepimiz için herşey yolunda gider artık,doktorundan aldığın bilgileri yine bizimle paylaşırsan seviniriz.

iyi yapiyorsun canim her ihtimale karşi yatmaya devam et canim

inanki bu günler geçeçek ve sen sağlikla bebğini kucağina alacaksin

bursada hangi dr gidiyordun canim sen

ist hangi dr gidiyorsun

kanamam 2 hafta surmustu ve simdi tekrar adet goruyorum sizce adetim bittikten sonra hamile kalmamin sakincasi varmidir. insallah hepimizede cocumuzu kucamiza almak nasip olur.

merhaba karagözlüm benimde kanamam iki hafta sürdü ve doğumdan 35 gün sonra adetim oldu.adetten sonra doktora gittiğimde doktor en az 6 ay beklemem gerektiğini söyledi.bence beklemelisin canım.çünkü daha rahim kendini toparlamalı,hormonlar düzene girmeli.ayrıca benim azda olsa sütüm geliyor.senin gelmiyormu.süt hormonuda hamilelik olusumunu önlüyor.beklemek en doğrusu.

Mrb canım. Bride doğum yağtı, ayy77 bu ay tüp bebeğe balşıyacak. Bizim bebek işide hazirana kaldı. Sabırsızlıka bekliyorum. Seni topiğimizde görmek istiyoruz nede olsa hamileler umut veriyor arkadaşlarımıza. İnşallah sağ salim bebeklerini kucağına alırsın.

arkadaşım endişeni çok ii anlıyorum
ancak muayne etmeden sana nasıl cevap verebilir ki
bir çok sebeb sana bunu yaşatmış olabilir
bana bir sürü test yapmıştı ancak öyle tanı koydu
senin kaana neler taklıyo arkadaşım

iyi yapiyorsun canim her ihtimale karşi yatmaya devam et canim

inanki bu günler geçeçek ve sen sağlikla bebğini kucağina alacaksin

bursada hangi dr gidiyordun canim sen

ist hangi dr gidiyorsun
arkadaşım bursada ziya çetinle başladım
ii bir doktor gibiydi ama çok yoğun
2 hafta önceden randevu alıyosun
bi görsen merdivenlerde bekliyo hastaları
prof şakir küçükkömrcüye birde pembe mavide nedret hanıma gidiyorumoda bizim gibi doğum yapmış
rahim ağzı yetmezliği varmış
beni çok iii anlıyo
ama" istanbuldakinin üstüne tanımıyorum
hüseyin mutu
adam süper
hep temkinli davranıyo ona cok güveniyorum
sen neler yapıyosun arkadaşım

sevgili edamecrin bahsettiğin sertleşme karnım büyümeye başladıktan sonra bendede oluyordu ve bende senin gibi bebek hareketi olarak algılıyordum..aynı senin gibi birçok kişiden de duydum bu durumu doktoruna sorarsan bizimle de paylaş lütfen, bende ilk gebeliğim olduğu için ayırt edemiyordum bu sertleşme bebek hareketimi yoksa bahsedilen kasılmalar mı..benim çünkü rahim ağzım ağrısız açılmıştı, bu açılmanın bir belirtisimi oluyor yoksa her gebelikte olabilen normal bir durum mu?:uhm: bizide bilgilendir lütfen
:CüvCüv:canım birde yanlış hatırlamıyorsam sen düşükten döt ay sonra hamile kalmıştın.. bende tüp bebek yaptırdığım için bu sefer kullanabileceğim dondurulmuşlarım var. doktorum düşükten üç ay sonra bir sorun çıkmazsa transferini yapabiliriz demişti. burda arkadaşların gittiği doktorlarında kimisi üç ay kimisi 6 ay bekle diyormuş kafam karıştı biraz. doktorunun bilgi ve tecrübesine güvendiğini söylüyorsun senin için bir mahsuru yoksa benim durumumu sorabilirmisin? tüp bebekle 22 haftalık düşük yapmış bir bayan dondurulmuşlaryla transfer yaptılmak için ne kadar beklemesi uygun olur, eğer sorma fırsatın olurda sorabilirsen çok sevinirim canım.. kendine çok çok iyi bak sevgiler..a.s.

edamecrin yolu yarılamışsın maşşallah. inşallah diğer yarısı da sağlıkla tamamlanır arkadaşım. ben de 16 haftalığım ve sürekli evdeyim. wc ve yemeğe kalkıyorum, biraz biraz dolaşıyorum evde o kadar. genelde hep yatar ve oturur vaziyettetyim. okul açıldığından beri raporluyum ve inş. bittikçe de alacağım.sende olduğu gibi karnımda sertleşmeler oluyor ve ayırt edemiyorum acaba bebeklerin hareketimi yoksa kasılmalarmı diye. dr.uma sordum ama hiç ilgilenmedi o konuyla. değiştiriyorum da zaten dr.umu. ayın 21inde tıp fak. bi prof. randevum var. inş. o zamana kadar bi sorun olmaz ve nasipse onla devam etmeyi düşünüyorum. lekelenem hala devam ediyor. siyaha yakın, bazen kırmızımsı da oluyor. bazen çok koyu, tortu gibi, bazen akışgan oluyor. her anım her dakikam kontrolle geçiyor. hep bi korku var içimde. inşallah herkes ama herkes meleklerine sağ salim kavuşurlar.

tuubaycım seninde iyi olduğunu duymak çok güzel, sende yolu yarılamışsın arkadaşım inşallah sen ve edamecrin sağlıklıca bebeklerinize kavuşacaksınız, ikinizinde doğum haftaları aynı nerdeyse. inşallah ikinizinde hayırlı haberlerini arka arkaya alıcaz ve bir anda beş tane bebişimiz olucak..inanın bunları duymak yani sizin başarılarınız bizide mutlu ediyor ve bir okadarda umutlandırıyor. Allah önce sizin sonrada bu yola baş koymuş diğer arkadaşlarımızın yardımcısı olsun..Allah hepimizin yüzünü sonunda güldürsün ve kucaklarımızı kır çiçekleri gibi güzel ve mis kokulu bebişlerle doldursun canlarım...

ben 1 yıl önce kaybettim ikizlerimi
dr 2009 da sonra tedaviye başlamıyalım iyice toparlanman gerekiyor dedi

dinlenmedeyim şimdilik

kızlar sayfa yol almış yürümüşşş....okuyana kadar canım çıktı...buradaki hamişlerimizin günleri çok şükür iyi geçiyorr okuduğuma göre..sanırım eda buftteri ve tuba aramızda hamiş...onların doğumlarına kadar yanlız bırakmıyacağız..tabi buradaki hamişlerimzide bizlere dua ededecekler bizlere yeniden hamile kalmak için.....

ben şu anda bitki tedavisi uyguluyorum..ibrahim saraçoğlunu tavsiye ettiği ssoğan ve incir...şu andan adetliyim 5 günüm ama halen kanamam yoğun ..sabahları aç karnına soğan yiyorum...hamişler mideniz bulanmasınn...:sm_confused:kendimi sıcak tutuyorum...sıcak şeyler içiyorum süt, ıhlamur,narçiçeği....bunları içiyorumm..inşallah yaptığıma değer...
hepinizi çokkkkkkkkk öpüyorummmmm:asigim::asigim:

hihoyyytsevgili toprak uzun zamandır sende yazmıyordun bende seni merak etmeye başlamıştım. canım soğan ve inciri ne için yiyorsun yumurtlama için falan mı?
:CüvCüv:bu arada canım farkettiğin gibi hamişlerimiz maşallah çok iyi gidiyorlar şimdilik beş bebişimiz :ecrin_bebek:yolda görünüyor darısı bizlere tez zamanda hepimiz birden hamiş olucaz inş..inş inşallaaaaaaaahhhh:dance:

CANI GÖNÜLDEN İNŞALLAH DİYORUM

HAYIRLISIYLA TEZ ZAMANDA BİZLERDE HAMİLE KALABİLİRİZ

AMİNNNNNNNNN.......nnn

arkadaşlar bende de pco olamasına rağmen 3 ay olmadı 4. ayda hamile kaldım.eminimki anne olmamızın bir zamanı var.allah o zaman nasip edecektir hepimize hiç moralinizi bozmayın bende 5 haftalık hamileyim 13.hafta da ankara ya doktoruma gideceğim dikiş atılacak.hep içimde bi korku var allahım inşallah tamamına erdirir hepimizinkini de.bu arada edamecrin dikişe ne kadar ücret ödediniz arkadaşım.sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim.a.s.a.s.

toprak ve yaren çok teşekkürler kızlar. her zaman tüm kalbimizle bebeklerimle birlikte dua ediyoruz inş. allahım kabul eder. mumudihaba senin de başın sağolsun, meleklerin cennette seni bekliyorlar. inş. en kısa zamanda allhaım tekrrar meleklerine kavuştursun seni de.

Kizlar merhaba,ben kendimi oyle bi biraktimki bu olaydan sonra, saclarimi bile kestirmek istemiyo, kirik dokuk beyazlari cikmis halde geziyorum oyle.

Kizlar merhaba,ben kendimi oyle bi biraktimki bu olaydan sonra, saclarimi bile kestirmek istemiyo canim, kirik dokuk beyazlari cikmis halde geziyorum oyle.

selam canim bende 1,5 ay önce 6 aylik doğum yaptim 5. Ayda dikiş atilmişti ama açlmam olduğu için ve nişanim gelmiş olduğu için ancak 1 ay dayandi. Dikişim açilmadi ama nişanim önceden gelmiş olduğu için suyum geldi ve normal doğum yaptim.... Yavrum sadece 14 gün yaşadi... Bende pko yum ayni zamanda seninle kaderimiz ayniymiş. Demek 4. Ayda oldu canim çok sevindim ...inşallah bu sefer sağlikla alirsin yavrunu kucağina... Darisida bize inşallah... 1,5 ay kaldi bizimde korunma süremizin bitmesine inşallah bizimde hemen olur canim ya bana çok büyük umut oldun... Ilk bebeğin nasil oluştu canim kendiliğinden mi yoksa tedaviyle mi? Benim ilk bebeğim aşilamayla olmuştu .....

Kizlar merhaba,ben kendimi oyle bi biraktimki bu olaydan sonra, saclarimi bile kestirmek istemiyo canim, kirik dokuk beyazlari cikmis halde geziyorum oyle.

bende seninle aynı durumdayım.göreve başladığımda cocuklara ders anlatırken bile gözlerim doluyor ve kötü oluyordum.ama bak ne güzel hamişlerimiz bize umut oluyorlar.inşallah meleklerini sağlıklı bir sekilde ellerine alacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…