Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar merhaba.17.haftayıda bitirdikkkkkk. Çok şükür çok iyiyiz.Cumartesi günü istanbula kendi doktoruma gidiyorum çok mutluyum.Herşeyi oluruna bıraktım.Üzülmücem.Bilmiyorum ama içimden bir ses bu iş tamamlanacak diyor.O yüzden hep beraber büyük bir moralle inşallah tamamlıcaz kızlar bu hamilelik dönemini.
Zeyhat süpersin yaa burda seni görmek çok güzel.Ben diğer topikten tamamen koptum ama ayy77 ve seni çok merak ediyorum.Hamiş olanın nickini unuttum ama o doğurdu ve sağlıkla bebeğini aldı diye biliyorum.
Şimdi zeyhatçım.Tüp bebek uygulamaları ve rahime yapılan operasyonlar rahim ağzı yetmezsliğini sebep olabiliyor onu biliyorum.Burdaki hidenisko septum ameliyatı olmuştu ve rahimağzı yetmezliği oluşmuştu.Doktoru 12.haftada bu durumu gördü ve hamileliğini sonuna kadar götürdü.Benim durumum ise doğuştan.Benim rahimağzı normalden açık olduğu için böyle bir sonuç çıktı.
sevgili butterfly benim bildiğim rahimağzı boyları standart değil 2,5-5 cm arası değişiyor.Bence senin rahimağzı boyungayet iyi.
Dibircik nerdesin bana tavsiyelerde bulun ben neler yapimmm.???
Kendinizeçok iyi bakınnn.Görüşüürüzzz

edamecrin canım üzme kendini öncelikle ,biliyosun hrşeyin başı moral...benimde olmuştu yanılmıyosam 19 haftada doktora gittiğimde demişti.o haftalara kadar işe gitmedim sadece banya yemek ve tuvalet için kalkıyodm yine de olmuştu yani dkiş olmasa gitcek...doktor herşeyi yasakladı tuvalete bile kalkmadım banyo yapmadım, yemek yatakta herşey yatakta anlıycan (valla günlerce ağladım)kayınvaldem bakıyodu ve çok zoruma gitmişti...sadece gece yatağıma gidiyordum çünkü salonda uyuyamıyordum.banyoda yatakda saçımı yıkıyorlar ve vücüdümü siliyorlardı haftada bir...of çok zordu ama değdi.eğer imkanın varsa snde ole yap hiç riske atme sen elinden gleni yap.bide kesinlikle kabız olma...ben magnezyum kullanmıştım hem kasılma olmasın diye hemde bağırsakları ii çalıştırıyo.doktorum vermişti.daha öncede yazmıştım hastanede birisinin 22 haftada açıklığa rağmen 34 cü haftaya kadar gelmişti hemde ikiz...sende hemen canını sıkma.geçmiş olsun kendine ii bak...

sevgili toprak içimdeki çocuk özlemimi anlatmama gerek yok sana birbirimizi çok iyi anlıyabiliyoruz zaten. bir o kadarda hamilelik günlerimide arıyorum edamecrininde dediği gibi içimizdeki bu özlemi ancak yeni bir bebek giderebilir..o yüzden Allahım yine nasip ederse minik kuzularımı içimde hissetmek ve bu sefer hayırlısıyla kucağıma almak istiyorum..Rabbim onlardan ayırmasın bizi

yarencim galiba senin üç ay olmuştu.hamilelik içn erken değilmi bana gittiğim tüm doktorlar en az 6 ay bekle diyor.aslında yeni bir hamilelik cok korkutsa bile bazen bende diyorum 3 ay sonunda yenidenmi başlasak diye.ama rahim kendini ne zaman toparlar bilmiyor.ben çok kan kaybettiğim için kansızlık başladı.kan hapı kullanıyorum.siz ne kadar kan ilacı kuuladınız kızlar.

keşke hamileliğimin başından beri burayı keşfertseydim,kendimi yalnız hisstmezdim.çevremde böle bi olayı ben yaşadım.paylaşmak dertleşmek insanı çok rahatlatıyo...sizlerin yazılarınızı hep okuyorum.çoğu zaman yazamıyorum ama elimdn geldiği kadarıyla paylaşmak istiyorum.kendinize ii bakın ve yazın neye canınız sıkılıyorsa...

ya hep aynı anda yazıyoruz herkes burdaymışşş.... şöle chet yaparak yazışabilsek ne ii olur .barış iyi ellerinizden öper teyzeleri.maşşalahı var normal ayını kilosunda yakaladı. bende işe başladım bu arada

yarencim galiba senin üç ay olmuştu.hamilelik içn erken değilmi bana gittiğim tüm doktorlar en az 6 ay bekle diyor.aslında yeni bir hamilelik cok korkutsa bile bazen bende diyorum 3 ay sonunda yenidenmi başlasak diye.ama rahim kendini ne zaman toparlar bilmiyor.ben çok kan kaybettiğim için kansızlık başladı.kan hapı kullanıyorum.siz ne kadar kan ilacı kuuladınız kızlar.

canım ben çok istiyorum ama zaten doktor karar verecek bu hafta adet olmayı bekliyorum belki cumartesiye kadar doktorumla görüşüp muayene olabilirsem tam ne zaman olacağını öğrenebileceğim.:uhm:bende acele etmiyeyim diyorum ama benim bir transfer işim var zaten, kaydirigubbakcemile5bebişlerimin orda beni beklediğini düşündükçe annelik dürtüsü herhalde içim içime sığmıyor bir an önce onlara kavuşmak istiyorum..kaydirigubbakcemileonları içimde hissetmeyi öyle çok özledimki canım yavrularım ne olur çabuk gelin, anneniz sizi çok özledi diyorum..:emir_bebek:

kızlar hepinizin yazılarını gördüm bugün çok mutlu oldum..
sevgili dibircik bizi hala burdanyalnız bırakmadığın için çok teşekkürler, senin desteğine ve motivasyonuna ihtiyacımız var özelliklede şu anda edamecrin ve tuubay ın. kendine ve baışa çok iyi bak canım sevgiler...
edamecrin sende sözünde durmaya başlamışsın arkadaşım bak stres yapmayınca kendini nasıl iyi hissediyorsun yazılarından ben taaaa burdan hissedebiliyorum bak. herşey tabiki çok iyi gidecek canım ne demiştik çok kötü günler yaşadık ama daha göreceğimiz günler var işte güzel günler geliyor canım kendine güvenini hiç kaybetme canım iyi düşün iyi olsun Rabbim sizi korusun...

kızlar bugün doktora gittim kontrolde rahim ağzı yetmezliği kesinleşti.ama bu arada rahim ağzında birde yara varmış.offfffffffffff oooofffffffffffff nedir bu kızlar.yara yakılıyomuş yada donduruluyormuş.doktor en iyisi dondurmak dedi. bu konuda bilgisi olan varmı.önemlimidir acaba.

kızlar bugün doktora gittim kontrolde rahim ağzı yetmezliği kesinleşti.ama bu arada rahim ağzında birde yara varmış.offfffffffffff oooofffffffffffff nedir bu kızlar.yara yakılıyomuş yada donduruluyormuş.doktor en iyisi dondurmak dedi. Bu konuda bilgisi olan varmı.önemlimidir acaba.
salihas merhaba, senin ne kadar olmuştu bebeğini kaybedeli, dikiş atilmişmiydi o olay sirasinda,o dikişten kaynakli bi yara da olabilir belki. Rahim ağzi yetmezliği tanisini neye göre koydu doktorun?

Kızlar merhaba... Yatmaya devam ediyorum çok zor yatmak.Ama buna şükür bebişlerim için herşeye değer.Sizlerin güzel haberlerini bekliyorum hepinizi öptüm...

salihas merhaba, senin ne kadar olmuştu bebeğini kaybedeli, dikiş atilmişmiydi o olay sirasinda,o dikişten kaynakli bi yara da olabilir belki. Rahim ağzi yetmezliği tanisini neye göre koydu doktorun?

mrb butterfly daha 40 gün oldu.dikis atılmadı zaten hamilelikte fark edilmedi olaydan sonra tanı kondu.bugünde vajinal muayene yapıldı.ölçüme göre tanı kondu.ama bana ölçüm sonucunu söylemedi.sadece yetmezlik var dedi.yarada enfeksiyonlardan kaynaklı olbiliyormuş.

Kızlar merhaba... Yatmaya devam ediyorum çok zor yatmak.Ama buna şükür bebişlerim için herşeye değer.Sizlerin güzel haberlerini bekliyorum hepinizi öptüm...

mrb eda mercin moralin daha iyi gibi.umarım hersey yolunda gider.canım çalışmıyorsun heyet raporumu aldın.dualarımız seninle.güzel haberlerini bekliyorum

kızlar merhaba... Yatmaya devam ediyorum çok zor yatmak.ama buna şükür bebişlerim için herşeye değer.sizlerin güzel haberlerini bekliyorum hepinizi öptüm...
edacim merhaba,allah kolaylik ve güç versin sana. Sen ne zaman izne ayrildin, daha doğrusu hamile olduğunu öğrendikten sonra çalişma-izin durumlari açisindan süreç nasil işledi?

CANIM RABBİM kolaylık versin bilirim yatmanın ne demek olduğunu
ama sonunda yaşayacağın mutluluğu düşün

sizlerin başarıları bizlerin umudu oluyor

sevgili edamecrin iyi olduğunu duymak çok güzel.. hihoyyytbebeklerine sımsıkı sarıl, tabiki onlar için herşeye değer, annelik duyguları ve onları koruma duygusu daha onlar dünyaya gelmeden başlıyor işte canım.:CüvCüv:.ama bunca sıkıntıdan ve zorluktan sonra onları sağlıklıca kucağına aldığında herşeyi unutucaksın bunu sende çok iyi biliyorsun.. içimden bir ses bu sefer olucak diyorsun..:nazar: inşallah olucak arkadaşım yolu yarıladın say, çoğu gitti azı kaldı Yüce rabbimin izniyle bu sefer olucak canım bende hissediyoruma.s.

merabalar ben yeni katiliyorum.ben 1 ay once dusuk yaptim 22 haftalikti bebegim . 36 sene oncede bunu yasamistim 21 HAFTALIK HAMILELIGMDE. ben sende EDAMECRIN doctorunun numarasini mumkunse almak isterim. cunku ben fransada yasiyorum ve ilk dusukte ne oldunu bilemediler ikincide rahim agzi yetmezli dediler ben turk doktorlarina guveniyorum burdaki doktorlardan cok daha bilgilliler. bunu ucuncu kez yasamak istemiyorum.tesekurlera.a.s.

Arkadaşım benim doktorum istanbulda.Adı Hüseyin MUTLU.Maya klinik olarak internete girersen onu oradan da araştırabilirsin.Telefonu 0212 2661696. Rahimağzı yetmezliği konusunda bence iyi.Bu konuda da deneyimli.Ben burdaki Hideniskodan adresini almıştım.O bebeğini kucakladı bile.Ben Bursada oturuyorum ama hafta sonu ona gidicem.Burda aynı zamanda bir profösörede muayene oluyorum ama bu konuya hiç hakim değil.Ondan da heyet raporu alabiliyorum.Onun dediklerini pek dikkate almıyorum ve verdiği ilaçlarıda kullanmıyorum.Ama Hüseyin Bey benim için tam bir güven kaynağı.

sevgili edamecrin iyi olduğunu duymak çok güzel.. hihoyyytbebeklerine sımsıkı sarıl, tabiki onlar için herşeye değer, annelik duyguları ve onları koruma duygusu daha onlar dünyaya gelmeden başlıyor işte canım.:CüvCüv:.ama bunca sıkıntıdan ve zorluktan sonra onları sağlıklıca kucağına aldığında herşeyi unutucaksın bunu sende çok iyi biliyorsun.. içimden bir ses bu sefer olucak diyorsun..:nazar: inşallah olucak arkadaşım yolu yarıladın say, çoğu gitti azı kaldı Yüce rabbimin izniyle bu sefer olucak canım bende hissediyoruma.s.

Yarencim çok tatlısın.bana çok moral verdin.Bazen çok korksamda bana da olacak gibi geliyor.Bir kere rahimağzı açılalı bir hafta oldu.Çok şükür iyiyim.Ayağa kalktığımda karnım sertleştiğinde korkuyorum ama onun dışında bir problem yok.İkizlerin olması şansmı yoksa şansızlık mı görücez artık.Hedefim 34 hafta.17 yi bitirdim.İnşallah herşey yolunda gider.Desteğin için teşekkürler.Umarım bizim için herşeyin en iyisi ve en hayırlısı olur

Kızlar sorularınıza cevap vereyim.Ben dikiş atıldıktan sonra 12.haftada atılmıştı hemen rapor aldım.Doktorum gereksiz görmüştü.Ama sizde takdir edersiniz ki endişeden böyle birşey yaptım.Raporum heyet raporu.Bizim durumumuzda heyet raporu çıkması çokta zor değil.1 aylık rapor almıştım.şimdi 2 aylık heyet aldım.ne olur ne olmaz diye sürekli yatıyorum.Bir tek tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum.İstanbuldaki doktoruma bunu anlatmadım.bu hafta sonu gittiğimde ona danışıcam.Bu bölümü açan hidenisko doğum iznine kadar çalışmıştı.Ben önlem olsun diye yatıyorum biraz da psikolojik tabi benimki.Ancak şunu biliyorum.Dikişin açılması o kadar kolay bir şey değil.Ancak doğum nsancısı açıyormuş buda beni rahatlatıyor.Ayağa kalktığımda karnım sertleşiyor.Bu neden oluyor anlamıyorum.Bebek hsreketlerimi veya başka bir şey mi.Bunu doktoruma gidince sorucam.Dibircik arkadaşım sende de böyle sertleşmeler oluyor muydu.Bu konuyla ilgili bir bilgin var mı*
Kızlar desteğiniz için çok teşekkürler.umarım herşey yolunda gider ve heğimiz için moral olur.Hepinizi öptüm

Kızlar sorularınıza cevap vereyim.Ben dikiş atıldıktan sonra 12.haftada atılmıştı hemen rapor aldım.Doktorum gereksiz görmüştü.Ama sizde takdir edersiniz ki endişeden böyle birşey yaptım.Raporum heyet raporu.Bizim durumumuzda heyet raporu çıkması çokta zor değil.1 aylık rapor almıştım.şimdi 2 aylık heyet aldım.ne olur ne olmaz diye sürekli yatıyorum.Bir tek tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum.İstanbuldaki doktoruma bunu anlatmadım.bu hafta sonu gittiğimde ona danışıcam.Bu bölümü açan hidenisko doğum iznine kadar çalışmıştı.Ben önlem olsun diye yatıyorum biraz da psikolojik tabi benimki.Ancak şunu biliyorum.Dikişin açılması o kadar kolay bir şey değil.Ancak doğum nsancısı açıyormuş buda beni rahatlatıyor.Ayağa kalktığımda karnım sertleşiyor.Bu neden oluyor anlamıyorum.Bebek hsreketlerimi veya başka bir şey mi.Bunu doktoruma gidince sorucam.Dibircik arkadaşım sende de böyle sertleşmeler oluyor muydu.Bu konuyla ilgili bir bilgin var mı*
Kızlar desteğiniz için çok teşekkürler.umarım herşey yolunda gider ve heğimiz için moral olur.Hepinizi öptüm

mrb edamecrin banada hamile kaldığımda dün giitiğim doktor heyet raporu verilebileceğini söyledi.sen bursadan doktoruna gittiğini yazmıssın yolculuk zara vermiyormu.bende hamile kaldıgımda ucakla izmire gelmeyi planlıyorum gerçi daha erken ama simdiden arastırıyorum sorun olurmu diye.birde dün gittiğim hastanede doktorun yeri doğumhanenin yanıydı.görsen tüm doğum yapan bayanlar sedyeyle çıkıyor.sonra bebekler. eşleri ,akrabaları heyecanla kapıda bekliyorlar.inşallah sende onlar gibi o sedyede sağlıklı bebeğinle mutlu bir sekilde cıkarsın hastaneden.hepimiz yasarız bu mutluluğu inşallah

X