-
- Konu Sahibi hidennisko
kızlar karindaki sertleşmelerden bahsetmişşiniz.benim bildiğim kadarıyla elinizi avcunuza koyduğunuzda karın avuc içinde toplanıyor hissi veriyorsa kaasılma var demekmiş.ama bu kasılmalar düzenli ve belli aralıklarla olursa (saatte 4veya 5i gecerse)ve dinlenir pozisyondayken dahi olursa sorun var demekmiş.ama yürürken veya düzensiz yani bir gü olup bir gün olmuyorsa sorun yaratmıyormuş.bu cocuk büyüdüğü için rahimde oluşan sıradan kasılmalarmış.inşallah bir daha yasamayız kızlar zamansız kasılmaları.
Boncuk26 sanada cok geçmiş olsun ve basın sağolsun.benimde 1,5 ay oldu kızımı kaybedeli.allah hepimize sabır versin.allah bir daha böyle acılar yasatmasın .bebeklerimizi sağlıkla elimize alırız inşaallah.
kızlar merhaba.Dün evime geldim.Çok zor bir yolculuktu açıkçası kusa kusa gittim.Dönüştede hızlı feribotla oturarak geldim.Çok şükür iyiyiz.şimdi doktorumunsöylediklerini size anlatayım.Rahimağzı dikişe kadar açılmış bunu zaten biliyorduk.Ama bu olağan beklenen bir şeymiş.Şu dakikakdan sonra artık hep yatmamı söyledi.hatta belinin altına yastık koyarak yat istersen dedi.Tuvalet ve bonya ihtiyaçlarımı sadece gidericem.Tabi ben çöktüm bunu duyunca.Çünkü normalde benim doktorum yatmamı tavsiye etmiyordu.Sizde bana bunu diyorsanız ben çok vahim durumdayım demek ki dedim.Oda hayır öyle değil, senin psikolojin bu bebekleri kaybetmeyi kaldırmaz.Zaten rapor almışsın.%1 lik bir risk dahi olmuş olsa yinede önlemini alalım.Artık benimi teselli etti yoksa hakkaten gerçek bu muydu bilmiyorum.Şimdilik hedefimiz 26.hafta dedi o haftaları görürsek 30 u hedeflicez dedi.24.haftada kortizon yapılacak akciğer gelişimi için.İltihap oluşmaması için iğneme devam ediyorum.İdrar kültürü ve iltahap için tetkik istedi.Gerekirse antibiyotiğe başlıcaz dedi.magnezyuma başladım.şimdilik bunları yapıcaz umarım herşey yolunda gider.
Karındaki sertleşmeler de düzenli olmadığı sürece bel ağrısı v.b. şeyler olmadığı sürece sorun olmadığı söylendi.hatta bir gece o haldeyken acile gittim.Bebek hareketleri olduğnu söyledi doktor.hatta gördüm birini çıldırmış gibi zıplıyordu.Ama yinede tabi bilemiyorum.
İkbalcim ben serklajı istanbul gaziosmanpaşa hastanesinde 650 ytl ye yaptırdım.Gaziosmanpaşa hastanesini arayarak tüp bebek bölümünden hüseyin bey i bağlatarak ona istediğin soruları sorabilirsin.
bana dua etmeye devam edin.Allah inşallah hepimizi bebişlerimize kavuşturur
bu arada aramıza yeni arkadaşlar katılmış, k ikbal, boncuk26, fuşyamanya aramıza hoş geldiniz.. bende pco hastasıyım ve bende sizin gibi 5.5 aylık ikiz bebeklerimi 3ay önce kaybettim, evet arkadaşlar sizinde anlattığınız gibi hepimizin hikayesi aynı hepimiz kendimizi anlatırken aslında birbirimiz anlatıyoruz gibi ne garip değilmi.. hepininize geçmiş olsun arkadaşlar,Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın..
Merhaba arkadaşlar.. bir kaç gündür bu forumu okuyorum... ilk günden itibaren tüm yazılanları okudum... benimle aynı kaderi yaşayan ne çok kişi varmış.. ben de pco yum.. geçen yıl hamile kaldım... 5.5 aylık olana kadar hiç bir sorunum yoktu.. hafif kanlı akıntım gelince garip bişeyler olduğunu hissettim ve doktora gittim.. doktor muayene ederken gözlerine inanamadı.. kese dışarı çıkmıştı.. ya ameliyatla denicez dikmeyi ve keseyi içeri sokmayı ya da hiç denemeyelim dersen alacağız bebeği dedi.. o sırada bebeğim tekme attı.. ben göz yaşları içerisinde elinizden geleni yapın kurtarın bebeğimi dedim.. gözlerimi açtığımda doktorum herşey yolunda ameliyat başarılı geçti..bundan sonra hep yatacaksın dedi.. yatarak 30 haftayı tamamladığımda kasılmalarım iyice artmış artık bebek dikişlerime baskı yaptığı için çok fazla kanamam olmuştur..derken bundan tam 1 yıl önce bugün 13 Ekim günü doğum yaptım..bir oğlum oldu.. 1450 kg ağırlığında hemen küveze aldılar.. önce herşey iyiydi zatürre oldu.. tam zatürresi geçti derken bir de öğrendik ki kalbinde sorun varmış.. fetal eko çektirmiş olmamıza karşın kalp damarları tersmiş...ve bunu doktor anlamamış.... ertesi gün hastaneye gittik ve bebeğimin ölüm haberini aldım...yavrum sadece 10 gün yaşadı.. hala acısı içimde... bugün oğlumun doğum günü... iyi ki doğdun meleğim.....
kızlar merhaba.Dün evime geldim.Çok zor bir yolculuktu açıkçası kusa kusa gittim.Dönüştede hızlı feribotla oturarak geldim.Çok şükür iyiyiz.şimdi doktorumunsöylediklerini size anlatayım.Rahimağzı dikişe kadar açılmış bunu zaten biliyorduk.Ama bu olağan beklenen bir şeymiş.Şu dakikakdan sonra artık hep yatmamı söyledi.hatta belinin altına yastık koyarak yat istersen dedi.Tuvalet ve bonya ihtiyaçlarımı sadece gidericem.Tabi ben çöktüm bunu duyunca.Çünkü normalde benim doktorum yatmamı tavsiye etmiyordu.Sizde bana bunu diyorsanız ben çok vahim durumdayım demek ki dedim.Oda hayır öyle değil, senin psikolojin bu bebekleri kaybetmeyi kaldırmaz.Zaten rapor almışsın.%1 lik bir risk dahi olmuş olsa yinede önlemini alalım.Artık benimi teselli etti yoksa hakkaten gerçek bu muydu bilmiyorum.Şimdilik hedefimiz 26.hafta dedi o haftaları görürsek 30 u hedeflicez dedi.24.haftada kortizon yapılacak akciğer gelişimi için.İltihap oluşmaması için iğneme devam ediyorum.İdrar kültürü ve iltahap için tetkik istedi.Gerekirse antibiyotiğe başlıcaz dedi.magnezyuma başladım.şimdilik bunları yapıcaz umarım herşey yolunda gider.
Karındaki sertleşmeler de düzenli olmadığı sürece bel ağrısı v.b. şeyler olmadığı sürece sorun olmadığı söylendi.hatta bir gece o haldeyken acile gittim.Bebek hareketleri olduğnu söyledi doktor.hatta gördüm birini çıldırmış gibi zıplıyordu.Ama yinede tabi bilemiyorum.
İkbalcim ben serklajı istanbul gaziosmanpaşa hastanesinde 650 ytl ye yaptırdım.Gaziosmanpaşa hastanesini arayarak tüp bebek bölümünden hüseyin bey i bağlatarak ona istediğin soruları sorabilirsin.
bana dua etmeye devam edin.Allah inşallah hepimizi bebişlerimize kavuşturur
edacım iyi haberlerini almak bizi mutlu ediyor.kızlarınla 26 değil 40.haftaya kadar sağlıkla eline alacaksın insallah.suanda kasılma için falan ilaç kullanıyormusun.dualarımız sen ve tuubay için canım.hersey güzel olacak.bu arada sen ilk üç ay calıştınmı yoksa raporlumuydun.o dönemde ne yapmak gerekiyor.
Dibircik arkadaşım senn nerelerdesin umarım en kısa sürede girer ve sorularıma cevap verirsin.Arkadaşım sen kaçıncı haftadan itibaren yattın.Hiç karnından sertleşmeler hissediyoyormuydun. Araada birde bide vajinaya doğru sızı,baskı v.b ağrılar hissediyorum.Sen böyle bir şey hissettin mi? Hangi haftadan itibaren wc ye kalkmadın.Bana tavsiye edeceğin neler var.Sırtüstü yattın mı yoksa yan mı yattın?Deneyimlerini ne olur paylaş arkadaşım.Doktora nasıl gittin?Barışı öp benim için
edamecrin teşekkür ederim benim ki de özelde atılacakda merak etmiştim fiyatını.moralini yüksek tut inşallah allah hepimizin bebeklerini kucaklarımıza almamızı nasip eder.şu anda kaçıncı haftandasın.
ankarada hangi doktora gidiyorsun? ben dikiş için ücert ödemedim sadece bir ip aldırmışlardı ama benim devlet hastanesindeydi.