Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar KARINDAKİ SERTLEŞMELERDEN bahsetmişşiniz.benim bildiğim kadarıyla elinizi avcunuza koyduğunuzda karın avuc içinde toplanıyor hissi veriyorsa kaasılma var demekmiş.ama bu kasılmalar düzenli ve belli aralıklarla olursa (saatte 4veya 5i gecerse)ve dinlenir pozisyondayken dahi olursa sorun var demekmiş.ama yürürken veya düzensiz yani bir gü olup bir gün olmuyorsa sorun yaratmıyormuş.bu cocuk büyüdüğü için rahimde oluşan sıradan kasılmalarmış.inşallah bir daha yasamayız kızlar zamansız kasılmaları.
boncuk26 sanada cok geçmiş olsun ve basın sağolsun.benimde 1,5 ay oldu kızımı kaybedeli.allah hepimize sabır versin.allah bir daha böyle acılar yasatmasın .bebeklerimizi sağlıkla elimize alırız inşaallah.

Merhaba arkadaşlar.. bir kaç gündür bu forumu okuyorum... ilk günden itibaren tüm yazılanları okudum... benimle aynı kaderi yaşayan ne çok kişi varmış.. ben de pco yum.. geçen yıl hamile kaldım... 5.5 aylık olana kadar hiç bir sorunum yoktu.. hafif kanlı akıntım gelince garip bişeyler olduğunu hissettim ve doktora gittim.. doktor muayene ederken gözlerine inanamadı.. kese dışarı çıkmıştı.. ya ameliyatla denicez dikmeyi ve keseyi içeri sokmayı ya da hiç denemeyelim dersen alacağız bebeği dedi.. o sırada bebeğim tekme attı.. ben göz yaşları içerisinde elinizden geleni yapın kurtarın bebeğimi dedim.. gözlerimi açtığımda doktorum herşey yolunda ameliyat başarılı geçti..bundan sonra hep yatacaksın dedi.. yatarak 30 haftayı tamamladığımda kasılmalarım iyice artmış artık bebek dikişlerime baskı yaptığı için çok fazla kanamam olmuştur..derken bundan tam 1 yıl önce bugün 13 Ekim günü doğum yaptım..bir oğlum oldu.. 1450 kg ağırlığında hemen küveze aldılar.. önce herşey iyiydi zatürre oldu.. tam zatürresi geçti derken bir de öğrendik ki kalbinde sorun varmış.. fetal eko çektirmiş olmamıza karşın kalp damarları tersmiş...ve bunu doktor anlamamış.... ertesi gün hastaneye gittik ve bebeğimin ölüm haberini aldım...yavrum sadece 10 gün yaşadı.. hala acısı içimde... bugün oğlumun doğum günü... iyi ki doğdun meleğim.....

kızlar merhaba.Dün evime geldim.Çok zor bir yolculuktu açıkçası kusa kusa gittim.Dönüştede hızlı feribotla oturarak geldim.Çok şükür iyiyiz.şimdi doktorumunsöylediklerini size anlatayım.Rahimağzı dikişe kadar açılmış bunu zaten biliyorduk.Ama bu olağan beklenen bir şeymiş.Şu dakikakdan sonra artık hep yatmamı söyledi.hatta belinin altına yastık koyarak yat istersen dedi.Tuvalet ve bonya ihtiyaçlarımı sadece gidericem.Tabi ben çöktüm bunu duyunca.Çünkü normalde benim doktorum yatmamı tavsiye etmiyordu.Sizde bana bunu diyorsanız ben çok vahim durumdayım demek ki dedim.Oda hayır öyle değil, senin psikolojin bu bebekleri kaybetmeyi kaldırmaz.Zaten rapor almışsın.%1 lik bir risk dahi olmuş olsa yinede önlemini alalım.Artık benimi teselli etti yoksa hakkaten gerçek bu muydu bilmiyorum.Şimdilik hedefimiz 26.hafta dedi o haftaları görürsek 30 u hedeflicez dedi.24.haftada kortizon yapılacak akciğer gelişimi için.İltihap oluşmaması için iğneme devam ediyorum.İdrar kültürü ve iltahap için tetkik istedi.Gerekirse antibiyotiğe başlıcaz dedi.magnezyuma başladım.şimdilik bunları yapıcaz umarım herşey yolunda gider.

Karındaki sertleşmeler de düzenli olmadığı sürece bel ağrısı v.b. şeyler olmadığı sürece sorun olmadığı söylendi.hatta bir gece o haldeyken acile gittim.Bebek hareketleri olduğnu söyledi doktor.hatta gördüm birini çıldırmış gibi zıplıyordu.Ama yinede tabi bilemiyorum.

İkbalcim ben serklajı istanbul gaziosmanpaşa hastanesinde 650 ytl ye yaptırdım.Gaziosmanpaşa hastanesini arayarak tüp bebek bölümünden hüseyin bey i bağlatarak ona istediğin soruları sorabilirsin.
bana dua etmeye devam edin.Allah inşallah hepimizi bebişlerimize kavuşturur

Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum
Tubaa cım inşallah bebklerimizi alıcaz kollarımıza.Bence sen hiç o kanamadan korkma şimdiye kadar olsaydı 30 keere bişey olurdu.Benim bu zor günlerimde yanımdasınız ve beni çok iyi anlıyosunuz.İnşallah sağlıkla kızları doğurursam sizleri hiç yalnız bırakmıcam ve bütün denewyimlerimi sizinle paylaşıcam.Dua etmekten ba,şka şansımız yok.Umarım hepimiz için herşeyin en güzeli olur.

edamecrin iyi olduğuna çok sevindim arkadaşım, inşallah hayırlısıyla sonuna kadar böyle gider canım kendine çok iyi bak.. bu arada kızları diyorsun cinsiyetleri belli oldu demek çok sevindim canım Rabbim onları sağlıcakla sana bağışlasın...

bu arada aramıza yeni arkadaşlar katılmış, k ikbal, boncuk26, fuşyamanya aramıza hoş geldiniz.. bende pco hastasıyım ve bende sizin gibi 5.5 aylık ikiz bebeklerimi 3ay önce kaybettim, evet arkadaşlar sizinde anlattığınız gibi hepimizin hikayesi aynı hepimiz kendimizi anlatırken aslında birbirimiz anlatıyoruz gibi ne garip değilmi.. hepininize geçmiş olsun arkadaşlar,Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın..

sağol canim teşekkür ederim seninde başin sağolsun... Amin canim allah hiç kimseye evlat acisi vermesin inşallah... Inşallah sağlikla yavrularimizi aliriz kucağimiza....

canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah... sen şanslısın yine wc ve banyoya izin var benim dr.um onlarıda yasakladı. durumum biraz farklıymış... ben sizlerden ne farkım olduğunu pek anlayamadım ama vardır bir bildiği.... yani eğer hamile kalırsam wc ve banyoda yok
sıkma canını stres en büyük düşmanımız biliyorsun miniklerinide üzme stres yapıp... ayyy yerim ben onları ikiz kızlar :)

sağol canım hoşbulduk ne tesadüf ya acaba bu bir tesadüfmü merak ettim şimdi yani pko ile rahim ağzı yetmezliğinin bir bağlantısı varmı acaba ben pek bağlantı kuramadım ama vardır belki.... seninde başın sağolsun canım.... amin canım allah bir daha yaşatmasın inşallah kimseye...

mrb fuşyamanya başın sağolsun allah sabır versin .insallah bir daha ki meleginle saglıklı uzun ömürler gecirirsin.

edacım iyi haberlerini almak bizi mutlu ediyor.kızlarınla 26 değil 40.haftaya kadar sağlıkla eline alacaksın insallah.suanda kasılma için falan ilaç kullanıyormusun.dualarımız sen ve tuubay için canım.hersey güzel olacak.bu arada sen ilk üç ay calıştınmı yoksa raporlumuydun.o dönemde ne yapmak gerekiyor.

Arkadaşım kasılmaları önlemek için prepar ve magnezyum kullanıyorum.İlk 3 ayım yaz tatlinine denk gelmişti.o dönem bence riskli bir dönem değil.10-11.haftaya kadar çalışılabilir ama yinede buna doktorun karar verir.Ben şu an heyet raporuyla ewdeyim umarım çabalarım sonuç verir.

Dibircik arkadaşım senn nerelerdesin umarım en kısa sürede girer ve sorularıma cevap verirsin.Arkadaşım sen kaçıncı haftadan itibaren yattın.Hiç karnından sertleşmeler hissediyoyormuydun. Araada birde bide vajinaya doğru sızı,baskı v.b ağrılar hissediyorum.Sen böyle bir şey hissettin mi? Hangi haftadan itibaren wc ye kalkmadın.Bana tavsiye edeceğin neler var.Sırtüstü yattın mı yoksa yan mı yattın?Deneyimlerini ne olur paylaş arkadaşım.Doktora nasıl gittin?Barışı öp benim için

sevgili boncuk 26 benim ilk bebeğimde kendiliğinden olmuştu.ancak korunmayı bıraktıktan 8 ay sonra olmuştu.bu sefer ise 4.denememizde yine kendiliğinden oldu.bu işte moral çok önemli biz artık ne zaman olursa demiştik kafamızdan atmıştık çok uğraşmamıştık da sonra hiç beklemediğimiz bir anda süüüüüüüpriiiiiiiiiiiiiiiiz........kafandan at böyle şeyleri allahın izniyle seninde olur inşallah.bizde 6 haftalık olduk haftaya kalp atışlarını alacak doktor inşallah.buna göre ankaradaki doktorum dikiş tarihini verecek.

edamecrin teşekkür ederim benim ki de özelde atılacakda merak etmiştim fiyatını.moralini yüksek tut inşallah allah hepimizin bebeklerini kucaklarımıza almamızı nasip eder.şu anda kaçıncı haftandasın.

canım aslında yazmıştım ama belki atlamışsındır nyse sen iyi olda ben yazarım yine...benimde hamile olduğumu öğrenir öğrnmez raporluydum ve 13 haftalarda dikiş atıldı daha sonrada ymek ve tuvalete kalkıyodum bide evin içinde kısa yürüyüşler sonra 19 veya 20 haftalardır doktora gittiğimde açıklık olduğunu söyledi senin olay gibi dikişe dayanmıştı ve tuvalet banyo yasak dedi v herşey yatakta yemekde...sadece haftada 1 saçımı yıkadılar ve vücüdümü sildiler .sırtüstü sürkli yatamıyodum belimi ağrıtıyordu değiştiriyodum her yöne ,bacaklarımın altına yastık koyuyordum.vajinaya doğru baskı bazen oluyordu korkuma bacaklarımı acamıyordum sürekli sıkıyordum o yüzdende bacak aram trliyordu...off çok gıcıktı neyse...sadece ayda bir doktora mecburen gidiyordum arabayla korka korka.zaten doktor bana hedef 30 hafta demişti...yani hiçbirşey yapmıycan yatcan...dönrken hareketlerin oldukça yavaş olcak..valla ıkınmadan tuvaletini yapmayı öğreniyosun:1rolleyes:ben öğrendim...çok zordu yatmak ama sonu ii oldu inşallah sende mutlu sona ulaşırsın:Saruboceq:sninle

bide ben 30 haftada enfeksyon olmuştum.yatrkende ole bi sorun oluyo ona dikkat et vajinada yanma veya kaşıntı hissedersen ihmal etme.yatarak çiş yapınca idrarı tam boşaltamıyormuşun oda enfksyonlara yol açabiliyomıuş kendine ii bak iyi haberlr ver

ankarada hangi doktora gidiyorsun? ben dikiş için ücert ödemedim sadece bir ip aldırmışlardı ama benim devlet hastanesindeydi.

selahattin kükner'e gidiyorum.zekai tahir buraktan ayrılma elit med diye bir kliniği var.iyi bir doktor çok moral veriyor bana.sen kime gitmiştin.nerde dikiş attırmıştın ve kime attırdın.sorularımı cevaplarsan sevinirim canım.

ankarada hangi doktora gidiyorsun? ben dikiş için ücert ödemedim sadece bir ip aldırmışlardı ama benim devlet hastanesindeydi.

canım ben ankarada selahattin kükner'e gidiyorum.zekai tahir burak tan ayrılma.elit med adında kliniği var.sanırım dikişi özelde atıcak.bu hafta allah kısmet ederse kalp atışlarını duyunca arıcam bana dikiş tarihini vericek.sen kime gitmiştin.dikişin nerde ve kimin tarafından atılmıştı.bu arada barış nasıl???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…