- 31 Aralık 2012
- 862
- 0
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #44.241
Bılıyorum sağlık çok önemli ama şu an bunu düşünerek yaşayamıyorum hatta doktor artık bebeği almak zorundayız seni tehlikeye sokuyor dediğinde bişey olmaz biraz daha bekleyelim belki enfeksiyon geçer demiştim ama biliyorum sakinleyecek acım sadece o zaman gelene kadar ben nasıl dayanıcam bilmiyorum, senin 21 haftalık kaybından sonra ne kadar beklemen gerektiğini söylediler hemen yeni bebiş geldi mi?
Merhaba arkadaslar,
Bır kaç gün önce kendımdan bahsetmıstım, 21 haftalık bır kaybım var 2 hafta önce oldu herseybu forumda ılk baslarda daha çok kayıplar ve destek mesajları cogunluktaymıs sanırım sımdı ne mutlu bır çok hamıle ve dogum yapmış arkadas var. Umarım hepımız bır gün bebeklerimize kavuşuruz. Moralınızı bozmak ya da kötü günleri hatırlatmak ıstemem ama sizden başka beni şu an kimse anlamaz gibi geliyor. Nasıl basa çıktınız kayıplarınızla? Nasıl umutlandınız yeniden? Ben artık ne doktoruma (kı çok ıyı bı doktor) ne hamıle kalacağıma ne sağlıklı bır hamılelık gecırecegıme ınanıyorum. Önümde denemeye başlamak ıcın 6 ay var ve 3 ay sonra da hısteroskopi ve laporoskopi ameliyaı ıle daha önce amelıyat edılmıs septumumum yenıden duzeltılmesı var. Tüm bunlar hamıle kalmak sonra serklaj haftasına kadar bebegımın yaşadığını görmek, serklaj yaptırmak ve sonrasında da 25 hafta daha yatmak çok zor geliyor halbukı sımdı 6 aylık hamile olacaktım psıkologa gıdemem çünkü bılıyorum beni anlamayacak ve ben her gün aglamaktan mutsuz olmaktan umutsuz olmaktan günlerı satmaktan korkulardan çok bunaldım. Nasıl geçit zaman nasıl atlattınız..... ((((((
Bade canım başınız sağolsunmekanları cennet olsun İnşallah ..Zor zamanlardan geçiyorsun Allah sabır versin cnm ...Fırsat bulunca yaz cnm insan merak ediyor
Mumudihaba.iyi olmana çok sevindim canım 41 kere maşallahsu gibi geçsin haftaların İnşallah..
Umudum, canım bulantıların başlamış en kısa zamanda kesilir inşallah eminim çok zordurhayatta en dayanamadığım şey başımın dönmesi ve bulantıdır ...Kalp atışını duymana çok az kalmış güzel haberi bekliyorum cnm
gunaydin canlar bu gun 33+0 oldum son bi hafta kaldi 34 e elhamdulilah hamd olsun bu gunume darisi bu topikteki herkese insallah:)
pasam cnm kolay gelsin biz arada telden gorusuyoz
sahbamus aydan biriyemi gideceksin yoksa ozgur beye mi..
efulim evet cnm ikimiz bi duzenlu yaziyoz...
merra cnm sanirim ya annen ya da kayinvaliden yaninda bu yuzden yazamiyorsun evde biri olunca yazilmiyor..
efulim ben uyurken hep sagima yatmisim kizin ayaklari sagimdaydi simdi soluma gecmis korktum bu dondumu yoksa
canim ameliyat falan olmadim o sekilde 3. kez hamile kaldim ilk bebegime hamile kaldiktan sonra ogrendim septumlu oldugumu 2. hamileligim 5 haftalikken gitti bebegim ama dr lar kese gorunmedigi icin dusuk olarak saymadilar.. rahmimdeki kalp seklinin cokta derin oldugunu soylediler 11 dr a gorundum hepside lprskp ile hstrskp ayni anda yapilmasi gerek dedi gel gor ki ben yaptirmayi dusundugum ay hamis kaldim sukurler olsun geldim buralara isin ilginc kismi 2.rahim 16. haftadan sonra buyumeye basladi ve bebegim 2 rahminde icine girdi kalp sekli 20. haftadan sonra yok oldu suan ne septum gorunuyor nede kalp sekli dr da sasirdi ama ben rabbimin mucizesi diyorum cok sükür binlerce kez şükür.. ayrica dr um bunu kacinci haftada dogurursan bundan sonrakileride o haftada dogurursun rahminin ne kadar buyuyebildigini bu bebekle gorucez dedi.. sıkıntilarini yasamiyor degilim mesela artik ayaga kalktigim zaman karnim taş gibi oluyor oturamiyorum bu haftalara kadar yine oturuyordum kalkiyodum eşim geldigi zaman disari cikiyodum 1 saat dolaniyordum ama artik zorlaniyorum olsun buna bin sükür.. dr a gore 24 ten sonra her an dogum dedi cunku benim kasilmalarim 20. haftada basladi 30 lari gorebilecegimi hic dusunmuyodum dr um da dusunmuyordu ...hala rüya gibi geliyo bana.. rabbim herkese gonlunun muradini hayirlisi ile versin insallah....
sende cok cekmissin sahbamuscum rabbim derdine derman olsun insallah
bu arada herkese kocamaaaannn merhaba
Ne cektin be umudum cocuk doguracan diye paraladin kendini ee doguracanda ne olacak hamileligini yatarak gecirecen napcaan be cocumm meccburrr.. Kizlar nasil olmus vasfiye teyze biraz gulelim dedim)
Canim ya oluyorum valla bulantidan sabah 5 te uyandim bulantiyla cok kotuyum yine bende reflu ve mide fitigi var sanki daha acimasiz geciyor hamilelik donemim bana dua edin cuma insallah duyarim kalp atislarini biraz lekelenmem oluyor ama boyle sari gibi daha cok onemlimidir acaba doktoru arasammi diyorum dunde olmustu
Allah sabır versin bende Ekim 2011 de 16 haftalik kızımı kaybettim ilk gunler cok zor zamanla hafifleyor 2. Bebek umudum güçlendiriyor seni ben çalıştım o donem cok yogunduk iyi geliyor fazla düşünme fırsatı olmuyordu 6 aylık korunma sûrem oldu her gun takvim elimdeydi gunleri sayıyordum birde dikişe rağmen durmayanlaro okuyunca morelim bozuluyor nasil bir hamilelik geçirecek diye korkuyordum ama bak simdi oğlum 3.5 aylık olacak hamileliğimde korktuğum gibi geçmedi kızımın acisida geçmedi ince biz sizi olarak kaldı icimde ama teselliyide Allah'ta buldum belki onlar sayesinde gireceğiz cennete çünkü meleklere annelerini babanlarini almadan girmezmiş cennete Allah'ta onlara kiyamazmis,hep dua ediyorum cennete kızıma kavuşayım diyeMerhaba arkadaslar,
Bır kaç gün önce kendımdan bahsetmıstım, 21 haftalık bır kaybım var 2 hafta önce oldu herseybu forumda ılk baslarda daha çok kayıplar ve destek mesajları cogunluktaymıs sanırım sımdı ne mutlu bır çok hamıle ve dogum yapmış arkadas var. Umarım hepımız bır gün bebeklerimize kavuşuruz. Moralınızı bozmak ya da kötü günleri hatırlatmak ıstemem ama sizden başka beni şu an kimse anlamaz gibi geliyor. Nasıl basa çıktınız kayıplarınızla? Nasıl umutlandınız yeniden? Ben artık ne doktoruma (kı çok ıyı bı doktor) ne hamıle kalacağıma ne sağlıklı bır hamılelık gecırecegıme ınanıyorum. Önümde denemeye başlamak ıcın 6 ay var ve 3 ay sonra da hısteroskopi ve laporoskopi ameliyaı ıle daha önce amelıyat edılmıs septumumum yenıden duzeltılmesı var. Tüm bunlar hamıle kalmak sonra serklaj haftasına kadar bebegımın yaşadığını görmek, serklaj yaptırmak ve sonrasında da 25 hafta daha yatmak çok zor geliyor halbukı sımdı 6 aylık hamile olacaktım psıkologa gıdemem çünkü bılıyorum beni anlamayacak ve ben her gün aglamaktan mutsuz olmaktan umutsuz olmaktan günlerı satmaktan korkulardan çok bunaldım. Nasıl geçit zaman nasıl atlattınız..... ((((((
merhaba kizlar ben paşamin arkadasi 13nisanda 23+5 gunluk gebeyken ikiz dogum yaptim nisam karnimda melek olmus zumramda 35 saat yaşadi dedelerinin kucagina verdim 2sinide
1marta 4.5cmdi rahim boyu ozel druma gtmstim
15marta özel drun onerisiyle tip fakultesine gttim hersey normaldi
23marta 2.5cmdi rahim boyu dr normal dedi agrim oldugu icin dogum evine gtmistim
27martada doppler ultrasona grdim bebegin başinda kloroid pleksus kisti goruldu 28.haftada gececek dediler uzuldum hemen ozel drumu aradim randevuyu erken almak icin 29martaydi randevum dr bna gelme tip fakultesine gt diye beni geri cevirdi 15nisandaydi randevum tip fakultesinde ama 10nisandan itibaren az az su geliyordu ben akinti sanmistim
12nişan is donusu dogum evine gttim ve ogrendimki bebegim melek olmuş 3cm acilmam var 13nisanda dogum yaptim kizimi nisami cennete yoladim kardeşi agladi yasiyordu bir umut dedim ama olmadi 14nisanda oda cennete gtti 440 470gram dogdular
ozamana kadar tum doktorlar çalişabilir demişlerdi ama yatip çalişmamam gerekiyormuş rahim dikilmeliymiş toparlanmaya çalisiyorum ama hep sesi kulagimda yavrumun zumramin ve nisamin olurken yaptigi hareket hic silinmiyor gózumden
allah hepimize miadinda dogumlar versin meleklerimiz hz.ibrahime emanet olsun
arkadaşlar giremedim nete...
22 nisan akşamı 23 te suyum ve nişan geldi...
hastaneye gittik hemen...
doktorumun dediği gibi kızım bir türlü aşağı inip doğum kanalına inmedi...
bekledik biraz 5cm açıklık oldu hala aşağı inmedi..
doktorum daha fazla beklemedi hemen sezeryana aldı...
hayırlısı böyleymiş demek..
ve 23 nisanın ilk saatlerinde kızım sağlıkla dünyaya geldi..bayram kızı oldu.
3790gr ve 50cm maşallah herşey yolunda...
benim sezeryan sonrası ağrım var normal olarak..
çarşamba eve geldik..büyük kızım az sorun çıkartıyor inşallah düzelir...
şimdilik bizden bukadar...
inşallah sizlerde iyisinizdir ve herşey yolundadır?
Canım inşallah bu kez bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.gelişmelerden haberdar et bizi canım.banada acil serklaj yapıldı 24te ve 25de o günden bu yana yatıyorum 30+5oldum.her gebeliğim böyle geçicekmiş olurda bugünlerimi gözyaşlarımı hergun yediğim iğnelerimi korku paranoyaklığımı unuturda bı bebek daha düşünürsem bende ondan yaptırırım kimbilir..güzel haberlerini bekliyorum
herkese merhaba
gelen giden oluyor bide 2 çocuk malum pek giremiyorum..
inşallah yavaş yavaş düzene girecek herşey...
herkes iyidir inşallah
hepsini okuyamadım...
dualarınıza amin diyorum..iyi dilekleriniz için çok sağolun...
hala kızımın yüzüne bakınca rüyadamıyım diyorum...
Allahın izniyle günleri geçirip kızımı kucağıma aldım....
bugün 8. gün oldu bile...
zaman çok çabuk geçiyor gerçekten...
inşallah Rabbim hepinize bu günleri göstersin.....
Merhaba arkadaslar,
Merracığım beni merak etmişsin, eksik olma canım. Beni son doktor kontrolümde idrar ve vajina kültürü alınmıştı. İdrar normal çıktı ama vajinal kültür de enfeksiyon çıktı. Bu arada üstüne grip de eklendi 6-7 gündür antibiyotik kullanıyorum. Ama pek de fayda görmedim aşırı öksürüyorum ve öksürük de balgamlı. Öksürmekten karnım feci acıyor, yırtılacak gibi oluyor, çok korkuyorum bebişime birşey olmasından. Biraz önce doktorumu aradım dahiliyeye görün dedi. Umarım önemli birşey yoktur. Bakalım dahiliye ne diyecek?
Merra,slm cnmsanırım evde biraz bunalmışsın yüzdün yüzdün yolun sonuna geldin biraz daha dayan bebeğini kucağına aldığında bu günlerin hepsi unutulacak senin bebişinden başka şeye kafa yoracak vaktin kalmayacak canım
sanırım aydan biriye gideceğim.....ilk kontrolde ne dicek bakalım...
ALLAH ALLAAAHHH...VALLAHA MUCİZE....NASIL BÜYÜRMÜ ÖYLERAHİM YAA....BÜYÜMÜŞ ŞEKİLLENMİŞ PERDEYİ YOK ETMİŞ DİYOSUN YANİ....aaaa ben kaç kere ameliyat oldum onun için...ve üstelik çok derinmiş seninki....hayret yaa....çok şanslıymışsın....çok...ee peki rahim ağzı yetmezliği var dedilermi..nasıl rahim ağzı uzunluğun...30u geçtiydin sanırım..yatıyonmu paso öylece evde....valla benim 4. gebelikten önce rahim filmi çektirdim yumurtanın ucu kadar hafif çıkıntı var rahimde....inşallah sen gibi oda tamamen kaybolmuştur düzelmiştir.... bakalım ne dicek doktor..alalım dicekmi...inşallah hiç bi operasyona gerek görmezde elimde olan tahlillerle yetinirde...direk hemen çalışmalara başlarım bende....inşallah...
ay ne güldüm be umudum
allah yardımcın olsun....bilmezmiyim..4 defa hamileliğimde yaşadım bu durumu...yemekler iğrenç kokuyo...hiçbişey istemiyorum öğürüp duruyorum bi kaç defa istifra ettiğimi bilirim....3.aydan sonra hafifliyodu....çekyatın üstüne kıvrılır yatardım .....hiç bişey yiyemiyodum mecburiyetten bi iki, yiyodum tamam...yaşadığın şeyler normal....geçecek sabırlı ol...gülü seven dikenine katlanırmış... :)
ee dikişi ne zaman atacak....dedimi doktor
gunaydin canlar :)
metal ablacim:)))
cok saol orada aceleci bebekler icin cok guzel bi hafta diyor :) cok saol:)
.....
bettybo cnm hatirladim seni tekrar basin saolsun en buyuk ilac zaman ben uc sene ara verdim cnm ama hala aklimda uc evladim var suan benimde iki oglum iki kizim var ucuyle bu dunyada degil obur dunyada koklasicam evlatlarim beni bekliyorlar orda..
kizlar bu gece saat 3 gibi karnima bi sanci girdi hic sormayin sol kasigima dedimki aha doguruyorum odum koptu 5 dk yatakta kivrandim esim uyandi ne oldu diye sancim var dedim adamin bi yataktan firlayisi vardi hic unutmam garibim uykulu uykulu hos bende uyuyordum birden sanci girdi kasilma degil sanci ..
simdi iyiyim ama kiz hareket ettikce sol kasigim agiriyor kaslarim ust ustemi geldiki acaba ://