- 7 Haziran 2010
- 1.372
- 3
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #44.221
merracım geçmiş olsun arkadaşım..Moralini yüksek tutmaya çalış..Allahın izniyle çoğu gitti,azı kaldı.Allahım sabır versin,iç ferahlığı versin..
Umudum bulantın başlamış..Allah dayanma gücü versin arkadaşım..İnşallah bugünlerde geride kalıcak..kalp atışlarınıda duydunmu hayırlısıyla biraz daha rahatlarsın.
Merhaba arkadaslar,
Bır kaç gün önce kendımdan bahsetmıstım, 21 haftalık bır kaybım var 2 hafta önce oldu herseybu forumda ılk baslarda daha çok kayıplar ve destek mesajları cogunluktaymıs sanırım sımdı ne mutlu bır çok hamıle ve dogum yapmış arkadas var. Umarım hepımız bır gün bebeklerimize kavuşuruz. Moralınızı bozmak ya da kötü günleri hatırlatmak ıstemem ama sizden başka beni şu an kimse anlamaz gibi geliyor. Nasıl basa çıktınız kayıplarınızla? Nasıl umutlandınız yeniden? Ben artık ne doktoruma (kı çok ıyı bı doktor) ne hamıle kalacağıma ne sağlıklı bır hamılelık gecırecegıme ınanıyorum. Önümde denemeye başlamak ıcın 6 ay var ve 3 ay sonra da hısteroskopi ve laporoskopi ameliyaı ıle daha önce amelıyat edılmıs septumumum yenıden duzeltılmesı var. Tüm bunlar hamıle kalmak sonra serklaj haftasına kadar bebegımın yaşadığını görmek, serklaj yaptırmak ve sonrasında da 25 hafta daha yatmak çok zor geliyor halbukı sımdı 6 aylık hamile olacaktım psıkologa gıdemem çünkü bılıyorum beni anlamayacak ve ben her gün aglamaktan mutsuz olmaktan umutsuz olmaktan günlerı satmaktan korkulardan çok bunaldım. Nasıl geçit zaman nasıl atlattınız..... ((((((
Merhaba arkadaslar,
Bır kaç gün önce kendımdan bahsetmıstım, 21 haftalık bır kaybım var 2 hafta önce oldu herseybu forumda ılk baslarda daha çok kayıplar ve destek mesajları cogunluktaymıs sanırım sımdı ne mutlu bır çok hamıle ve dogum yapmış arkadas var. Umarım hepımız bır gün bebeklerimize kavuşuruz. Moralınızı bozmak ya da kötü günleri hatırlatmak ıstemem ama sizden başka beni şu an kimse anlamaz gibi geliyor. Nasıl basa çıktınız kayıplarınızla? Nasıl umutlandınız yeniden? Ben artık ne doktoruma (kı çok ıyı bı doktor) ne hamıle kalacağıma ne sağlıklı bır hamılelık gecırecegıme ınanıyorum. Önümde denemeye başlamak ıcın 6 ay var ve 3 ay sonra da hısteroskopi ve laporoskopi ameliyaı ıle daha önce amelıyat edılmıs septumumum yenıden duzeltılmesı var. Tüm bunlar hamıle kalmak sonra serklaj haftasına kadar bebegımın yaşadığını görmek, serklaj yaptırmak ve sonrasında da 25 hafta daha yatmak çok zor geliyor halbukı sımdı 6 aylık hamile olacaktım psıkologa gıdemem çünkü bılıyorum beni anlamayacak ve ben her gün aglamaktan mutsuz olmaktan umutsuz olmaktan günlerı satmaktan korkulardan çok bunaldım. Nasıl geçit zaman nasıl atlattınız..... ((((((
Canim oncelikle basin sagolsun cok zor gunler bende 5 ay once bebegimi kaybettim inan gozumun yasi hic dinmedi taa ki yeni bir umutla dolasiya kadar o donemlerde sagolsun buradaki arkadaslar cok moral verdi birde ben kafami alisveris yaparak dagittim gerekli gereksiz esim hic ses etmedi benimle ayni anda hamile olan arkadasim vardi onunla ayni ortamda bulunmak zorunda kaldim cok zordu ordan cikinca sokaklarda bagira bagira agladim esim hep destekcimdi ben yeni hamile oldugumu ogrendim tekrar o gun yine giden bebegime agladim inan unutamazsin ama zaman acini biraz hafifletir bence laparoskopik ameliyat olacaksan dikisinide direk laparoskopik attir onun icin hamile olmana gerek yok daha garanti bir dikis bence chnb oyle dogurdu bir arkadas daha var oda hamile kalmadan laparoskopik dikis attirdi
Canim oncelikle basin sagolsun cok zor gunler bende 5 ay once bebegimi kaybettim inan gozumun yasi hic dinmedi taa ki yeni bir umutla dolasiya kadar o donemlerde sagolsun buradaki arkadaslar cok moral verdi birde ben kafami alisveris yaparak dagittim gerekli gereksiz esim hic ses etmedi benimle ayni anda hamile olan arkadasim vardi onunla ayni ortamda bulunmak zorunda kaldim cok zordu ordan cikinca sokaklarda bagira bagira agladim esim hep destekcimdi ben yeni hamile oldugumu ogrendim tekrar o gun yine giden bebegime agladim inan unutamazsin ama zaman acini biraz hafifletir bence laparoskopik ameliyat olacaksan dikisinide direk laparoskopik attir onun icin hamile olmana gerek yok daha garanti bir dikis bence chnb oyle dogurdu bir arkadas daha var oda hamile kalmadan laparoskopik dikis attirdi
Arkadaşım başın sağolsun. Bende 4 buçuk ay önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim, ilk zamanlar daha bir zordu kabul etmek lazım ama insanın aklından giden evladı hiç çıkmıyor durup durup ağlıyorum, okulda ders anlatırken bile oğlum hep aklıma geliyor. Dün gece uzun bir ağlama krizine girdim eşim en sonunda kızdı, psikoloğa gidelim dedi, ki önceden de çok demişti ben de aynen senin gibi beni anlamadıklarını düşünüyorum, buradaki arkadaşlardan başka kimse bizim anlayamıyor. Bir çok arkadaşımla beraber hamileydik bir kısmı doğurdu bir kısmı doğurmak üzere gidip bebeklerini de sevdim ama her seferinde içim yanıyor, her eve dönüşümde ağlamaktan içim çıkıyor. Doğum yaptığım günün ertesi günü doktorlar psikologla görüştürdüler, psikoloğun karşımda çaresiz kaldığını gördüm çünkü adamın karşısında gayet mantıklı konuşuyorum "Allah verdi Allah aldı elden gelen bir şey yok." insan tabi bunu böyle diyor ama ah ah içimde ne fırtınalar kopuyor. Ben oğlumu doğumda net bir şekilde göremedim sonra da hemşireler göstermedi bende eşime oğlumun fotoğrafını çektirdim şimdi bakıp bakıp resmiyle avunmaya çalışıyorum. Şuan her şey güzel gitseydi oğlum 1 hafta içinde doğacaktı o yüzden bu aralar daha bir perişanım hiç mutlu olamıyorum. Allah'ım hepimize sabır versin.
Mesajın ıcın çok teşekkür ederım ve sana sağlıklı ve sonuna kadar başarılı bı hamılelık dılerım. Sendinde rahım yetmezlıgın var degıl mı? Serklaj yapılacak mı? Benım doktorum tüm rahımı kapatacagı bı serklaj yapacagını söylüyor Turkıyede henüz yapan başka doktor yokmuş ama 20 hastasına uygulamış hepsı 38 haftayı tamamlamış ama tabı genede kafam karışık dendiğine göre serklaj, abdomınal serklajdan daha etkılıymıs.
Bu arada alışverıs hıc ılgımı cekmıyo çünkü su an 80 kıloyum önce hamılelık oncesı kıloma 70 kıloya düşmem lazımhıc bısey güzel durmuyo üstümde kendımı kadın gını bıle hıssedemıorum
Esım çok destek oluyor ve tabı acımı azaltmadıgı ıcın canı daha da çok yanıyo, sureklı yenıden bebegımız olacağını söylüyor. Sureklı tatıl yapalım dıyor alısverıs yaptırmaya çalışıyor hatta evde yemeklerı etrafı toplamayı herseyı ustlendı sureklı gozlerı benım üstümde ufacık gülümsemem ıcın herseyı vermeye hazır. Çok sanslıyım böle bı esın olduğu ıcın ama su an benı hıcbısey mutlu etimi ne yapayımyenı bı bebek dusuncesı benı mutlu eder ama doktor 3 ay sonra hısteroskopı ve laporoskopı yapmadan yenıden hamıle kalmamı ıstemıyo septumdan kalan ufak bı çökme var olduğunu düşünüyoruz rıske atamam dıyor, kanaman olmasını ıstemıorum hamıle kalınca dıyo çünkü kanama ıle dıkıs atılamıyor ve enfeksıyon rıskı yukselıyo. E ondan sonrada 3 ay ıyılesme surecı sonrada deneme yanı 6 ay var daha denemeye baslayalı bu sürede benı yenı gelecek bebegımden çok uzakta hıssettırıyor.
Yasım 32 ve 33 yasıma gırınce denemeler başlayacak, umarım çok zaman almaz çünkü hamıle kalmamda çok kolay olmuyor.
Bazen nasıl oluyor dıyorum, bebek ıstemeyenler 3 5 cocuk şahıbı oluyor sorunsuz bır de aldırıyorlar buz burda yanıp tutuşuyoruz ama yok ılla acılar cekıcez.
Bır de çok korkuyorum ben Septum ıcın hısteroskopı oldum sonra açıl serklaj sonra sünni sancı ıle dogum arkasından parça kontrolü ıcın kürtaj sımdı gene laporoskopı ve hısteroskopı olucak ve arkasından yenıden bır serklaj , nasıl kaldıracak bunları rahmım? Benım gıbı bu şeklide bır çok operasyon gecıren var mı?((((((
Merhaba arkadaslar,
Canim suan senin bunlari hissetmen cok normal cok zor bir olay benimde rahim agzi yetmezligim var ben ilk bebegimi 5 haftalik buyumedigi icin kurtaj olmak zorunda kaldim sonra agir bir rahim enfeksiyonu gecirdim sonra ikinci bebegimi senin gibi 21. Haftaya girmistim kaybettim canim suan gittigim doktor ilk kurtajda rahim agzi yetmezligi olusturmus olabilirler dedi dogustan olmasi cok zormus genelde gecirilen rahim ameliyatlari kurtajlar yada ilk gebelikteki normal dogum sebep olabiliyormus zaman en buyuk ilacin olacak tatlim hepimiz ayni acilari yasadik yasamayan bunlari anlayamaz bence rahimin bunlari kaldirir yeterki biran once kendini toparla burada ne arkadaslar bebek sahibi oldu biz neden olmayalim elimizden geleni yapiyoruz bencede psikolog seni anlayamaz bizler senin psikologun olacagiz buradaki arkadaslar cok yardimci oluyor canim yas olayini takma bende 32 yasindayim kismetimizde nezaman varsa ozaman olacak bence saglikli olduguna dua et cunku saglikli oldugun surece yeni sansin olacak
Aynen regrete bende yine olur gençsiniz dediklerinde boğazlarını sıkmak istiyorum, tüm tanıdıklarıma ve arkadaslarıma mesaj attım ve benımle hıcbırsekılde ıletısıme gecmemelerı rıcasında bulundum. Konuşmak ıyı gelmıyor yaşayıp gercekten anlamayanlarla. Su an sadece seçimle bunu konuşmaya tahammülüm var bır de buraya yazmaya ( kı buraya yazmak bıle zor geldı ılk) sanık konusunca gercek oluyor konusmazsam hala benımle bebegımArkadaşım,aramıza hoş geldin başın sağolsun( acın daha çok yeni en zor zamanlardasın ama inan zaman herşeyin ilacı zamanla kendini daha iyi hissedecek ve geleceğe umutla bakacak tekrar umutlanacak ve gerçekten kalben isteyeceksin ...Bana iyi gelen şey zamandı ilk kaybettiğim zamanlar gençsin yine olur dediklerinde inan küfür etmişler gibi geliyordu sanki gidenin hiç bir önemi yokmuş gibi ..ben başka bebek istemiyorum kaybettiğimi istiyorum onun gibi olmaz onun gibi hissetmem diyordum..Biliyorum hep içimde bir sızı kalacak ama şimdi yeni bir bebek için öyle istekliyimki daha olmadan heycanlanıyorum hayal ediyorum umutlanıyorum ..İnşallah sende zamanla kendini daha iyi hissedecek ve buraya umut ve mutluluk dolu cümleler yazacaksın
Merhaba arkadaslar,
Allah sabir versin insallah.bende 24 haftalik oglumu kaybedeli bugun 33 gun oldu.rabbim bir sure sonra kabullenmen icin bir guc veriyor.zor gercekten cok zor psikolog falan hikeye agla istedigin kadar agla soylenen herseye kulak tika.hic icine atma.herkes acisini kendi icinde yasiyor. canim ben oglumu kaybettigim yogun bakimda calismak zorundayim her zaman acim tazelenecek ama yuce rabbimin izniyle onuda asacagim insallh.burda butun ic sikkintilarini paylas paylasilanlari oku kendini toparlamakta cok faydasi oluyor.Allah herkesten razi olsun. Allah hepimize dayanma gucu versin.
Merhaba arkadaslar,
Mesajın ıcın çok teşekkür ederım ve sana sağlıklı ve sonuna kadar başarılı bı hamılelık dılerım. Sendinde rahım yetmezlıgın var degıl mı? Serklaj yapılacak mı? Benım doktorum tüm rahımı kapatacagı bı serklaj yapacagını söylüyor Turkıyede henüz yapan başka doktor yokmuş ama 20 hastasına uygulamış hepsı 38 haftayı tamamlamış ama tabı genede kafam karışık dendiğine göre serklaj, abdomınal serklajdan daha etkılıymıs.
Bu arada alışverıs hıc ılgımı cekmıyo çünkü su an 80 kıloyum önce hamılelık oncesı kıloma 70 kıloya düşmem lazımhıc bısey güzel durmuyo üstümde kendımı kadın gını bıle hıssedemıorum
Esım çok destek oluyor ve tabı acımı azaltmadıgı ıcın canı daha da çok yanıyo, sureklı yenıden bebegımız olacağını söylüyor. Sureklı tatıl yapalım dıyor alısverıs yaptırmaya çalışıyor hatta evde yemeklerı etrafı toplamayı herseyı ustlendı sureklı gozlerı benım üstümde ufacık gülümsemem ıcın herseyı vermeye hazır. Çok sanslıyım böle bı esın olduğu ıcın ama su an benı hıcbısey mutlu etimi ne yapayımyenı bı bebek dusuncesı benı mutlu eder ama doktor 3 ay sonra hısteroskopı ve laporoskopı yapmadan yenıden hamıle kalmamı ıstemıyo septumdan kalan ufak bı çökme var olduğunu düşünüyoruz rıske atamam dıyor, kanaman olmasını ıstemıorum hamıle kalınca dıyo çünkü kanama ıle dıkıs atılamıyor ve enfeksıyon rıskı yukselıyo. E ondan sonrada 3 ay ıyılesme surecı sonrada deneme yanı 6 ay var daha denemeye baslayalı bu sürede benı yenı gelecek bebegımden çok uzakta hıssettırıyor.
Yasım 32 ve 33 yasıma gırınce denemeler başlayacak, umarım çok zaman almaz çünkü hamıle kalmamda çok kolay olmuyor.
Bazen nasıl oluyor dıyorum, bebek ıstemeyenler 3 5 cocuk şahıbı oluyor sorunsuz bır de aldırıyorlar buz burda yanıp tutuşuyoruz ama yok ılla acılar cekıcez.
Bır de çok korkuyorum ben Septum ıcın hısteroskopı oldum sonra açıl serklaj sonra sünni sancı ıle dogum arkasından parça kontrolü ıcın kürtaj sımdı gene laporoskopı ve hısteroskopı olucak ve arkasından yenıden bır serklaj , nasıl kaldıracak bunları rahmım? Benım gıbı bu şeklide bır çok operasyon gecıren var mı?((((((
Ah arkadaşım ah. Keşke yaşanmasaydı...5:
Ben de 2003'te ve 2011 de 8 haftalık, 2010 da 25 haftalık 800 gram bebğimi kaybettim. 4 gün 4 saat yaşadı melek oğlum. Oğlumu normal doğum yaptım ve doğum sonrası ağlayışını duydum. O sesi ömrümün sonuna dek unutamam. Şu an bile gözümden yaş süzülüyor...Hatta çok manyakça belki ama ben bu bebeğimi yaşarken de vefatında da gördüm defin öncesi ama hiç dokunmadım. O yüzden de kadın doğum dr me sırf bu yüzden çok büyük sevgi ve saygı duydum oğluma dokundu diye ( Ben dokunamamışken...
Dedim ki yeniden doğum yaparsam acım hafifler. Hatta çok istedim normal doğum yapayım. Benim laparoskopik abdominal serklaj oldu 13 artı 4 te. Üstten atıldığı için sezaryen olmalıymışım. Dedim o zaman epidural olsun.Dr m epidural spinal yapalım dedi. Ama malesef farkememişim kontrole gittim 3 cm açılmam olmuş nst de düzenli sancı çıktı. 10 saat önce de kan sulandırıcı iğne olmuştum bu yüzden genel sezaryen oldum acilen...( Belki bebeğimin sesini o ana duysaydım acım azalırdı bilmiyorum. Ama 10 tane bebek doğursam ben unutamam. Ki doğum günü yaklaşıyor meleğimin. 2010 lu çocuk görsem içim cız ediyor... Çok üzülüyorum... Çok şükür önce Allahın sonra Arda beyin sayesinde Ardamı kucağıma aldım. Tek tesellim oğlumun cennette olması...
Canım yine de birkaç dr ye git kararını ona göre ver. Mümkünse bu hastalardan birkaçıyla görüş telde...
Çok zor günler geçirmişsin cnm ya Arda sana büyük destek ve umut olmuştur ne güzel. Allah analı babalı huzurlu ve sağlıklı büyütsün , sen sanırım 4. Hamılelığınde bebeğine kavuşmuşsun değil mi? Abdominal serklaj ile kaçıncı hafta doğum gerçekleşti? Benım doktorum Avusturya, Almanya ve Lüksemburg da Prof olarak çalışmış ve 4 sene nice gelmıs turkıyeye geldıgınden berı de memorıAl doktorlarına danışman olarak sonrasında Acıbadem ve en son Fulya bahcecı de gorev yapıyo . Bu amelıyatı uyguladığı 20 vaka da yurtdışında yanı görüşmem çok zor:) ama başka doktorların da fıkırlerını alacağım tabı, bugün Arda beye ulaşmaya çalıştım ulaşamadım yurtdışında yaşadığım ıcın gıdemıyorum bakalım telden ılk gorusmeyı yapıp sonrasında tr geldıgımde görüşmeye gıdıcem bakalım. Sen memnun musun Arda bey den gercekten fark yaratan bır doktor mu? Senı memorıAl da mı takıp ettı? Bır de benım doktorum telefonla aradığım an telını acar ya da amelıyattaysa anında doner . Daha kendısıne ulaşamadığım ya da 1 saat bıle geç aradığı olmamıştır bnım ıcın çok onemlı bu Arda bey nasıl? Mesela bugün bana donemde mesajıma da gerçi cevap vermdı