Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gurbetci canm gecms olsn haftalr ilerledkce agrimayn yerimz kalmick herhalde anne olmk ne zor iste bunun icin rabbm cenneti ayajkarmzn altina koyms 34.haftayla ilgli ne guzek yaziyi ya cok rahtladm sagolsn metal insaalkah ogunleri gorursm biraz ayaklanacm ben ya yoksa norml dogm falan yapamicm bende sabah kalktmki karnimn ustune sanki tas baglamslr kaburgalarmn arasna vurms agrisi gece artk kackez kasiliyosm uyku arasnda ne yapalm kasilmalrla yasamaya alismaya calisacm yarin enfeksiyona bakacklr insaalkah gecmstr o gectyse gunde 5_10 arasi olan jasilmalari dusunmeye calisacm cok yiprandk rabbm bebegmizi kucagimiza alip o gunleri unutmayi nasip etsn amin

bizim bebişin pek bişeyi yok yaaa
beşik,yatak,uykuseti vs onla annem ilgileniyor 10 gün sonra gelecek dedi beğenmiş herşeyi siparişini vermiş, bir takım gecelik almış iç dış
süt sağma makinnesini nerden aldın netten mi link atar mısın bakayım
dr a sorayıp gidebilirsn derse hafta sonu alışverişe gideyim(
2 takım hastane çıkışı var başkada bişeyi yok kuzumun

merra amin cnm...
artik su saatten sonra alicaklar annesi
bide ye cnm ye valla benim seker olmazsa agzim hic durmaz herhalde ..
bizim karsiya komsu tasindi ikiz bebekleri var 36 haftada dogmus biri iki digeri iki bucuk kilo ben bakinca farki goruyorum iki bucuk olan masallah tosun olmus iki kiloysa daha zayif iki bucugu gecsin ve 36 doldursun baska da bisey istemiyorum :)
rabbim nasil hayirlisiysa oyle yapsin guc kuvvet versin..

efilym cnm cok sevindim moralin hep boyle yuksek olsun insallah enfwksiyonunda gecmistir annesi artik oglusunla ilgili hayaller kur alacaklarini kafandan gecir gercekten boyle daha iyi oluyor insann:))
artik bizim agrisiz kasilmasiz gun gecirmemiz imkansiz bu yuzden alismaya bakalim cnm ama yinede tedbiri elden birakma
merra bizim besik geldi esim kurdu cok guzel iki cekmeceside var kiz biraz buyuyunce parmakliklari cikarip kucuk bi baza olur kullamisli cnm odeme yapmamislarsa park yatagi kimse tavsiye etmiyor cnm
telden giriyorum cnm link atamiyorum
bi biberonda var ustunde ..
ha bide ayin yarisinda mathercare de etiketin yarisi cnm bilgin olsun bu ayin 15 inde etiketin yarisi aklinda bulunsun cnm orda bebek arabasi ve pusetlere bak istersen biraz tuzlu ama
ayin 15 inde indirime giriyor ....

Gurbetci canm alinacklari dusununce insn cok mutlu oluyo bende oyun parki dusunuyodm iyi deglmi diyosn besigi daha alamicmda onerilernz iyi olur ama ben kiradym odamda kucuk mobilya besik skinti olur dedilr simdilk bebegme odada yapamam seneye tayin isticz nasil bir evde otururz bilmiyirm bide an a kucagmi pusetmi alsam bilmiyorm annemlrdn evim 8 saat ama otobsle gidecm pusetle otobuse binebilrmiyim bilmiyorm anakucagd iyi drgl diyolr bende pek bisey almadm gecelik gastane cikisi bir tanede bebek takumi var cit citli zibin cok lazim herhalde bide bebek bezini nasil alacksinz madem konusuluyo bende soraym

34haftalk bebege 2500az demssinzde benm bebegm 1600 daha 34 tede 2 yi anck gecer keske 2 buck olsa azmi ya ben hafta hafta gebeligi takip ediyorm orada ortalama 1650 yaziyodu az degl yani keske fazla olsa ama degl

Kizlar duyaydinda nasil dikis vardi bilen varmi schilkord mu yoksa mcdonald mi birde eny deki dikiside merak ettim ben mc donaldmiydi acaba bu dikis konusu cok hassas bir konu teyzemle konustum oda dedi alttan iki tur dikis varmis bir kok dikis bir uc dikis bir kadin varmis teyzemin tanidik tup bebekle ikiz hamile kalmis uc dikis yani mc donald koymuslar dikis acilmis maalesef tek bebegini kaybetmis digerini kurtarmislar hemen dikisi schilkord atmislar bebegi kurtulmus kadinin teyzem dedi aman sakin uc dikis attirma dedi

Canım 2 oglusunla çok mutlu bı hayatın olsun. Benım septum amelıyatımı yapan erbıl yağmur dü bahcecıden sonrasında Gürkan arıkan ıle devam ettım yanı hamılelık donemım ve kaybım b donem oldu. Yalnız benım açılmam çok anı oldu ben 7. haftadan 17. haftaya kadar haftada 1 sonrasında 2 haftada bır muayeneye gıdıyordum. BIr Cumartesı muayenedeydım rahım agzı boyu olculmustu ve normaldı Pazar gunü açılma oldu gece 2 de jınemed acıle gıttım doktor vajınal bakmadan bebek ıyı suyu da ıyı dedi sakın ol dedı bır de benımle dalga gectı her mınık kanamada bısey mı olur dıye ama kendı doktoruma telefonla ulasınca gece sabah gel bana dedi ve sabah gıttıgımde tamamen açılma olmuş ve ben pazar gunü yaşadığım ıslaklık ve çok hafıf pembe kanama dışında hıcbısey hıssetmedım
Arda Beyt'i celbinden aradım ve mesaj attım ama dönüş olmadı, bakalım olmazsa turkıyeye gelıcem 1 ay ıcınde kontrol ıcın o zaman soyledıgın gıbı yapıcam sanırım.

Canım 2 oglusunla çok mutlu bı hayatın olsun. Benım septum amelıyatımı yapan erbıl yağmur dü bahcecıden sonrasında Gürkan arıkan ıle devam ettım yanı hamılelık donemım ve kaybım b donem oldu. Yalnız benım açılmam çok anı oldu ben 7. haftadan 17. haftaya kadar haftada 1 sonrasında 2 haftada bır muayeneye gıdıyordum. BIr Cumartesı muayenedeydım rahım agzı boyu olculmustu ve normaldı Pazar gunü açılma oldu gece 2 de jınemed acıle gıttım doktor vajınal bakmadan bebek ıyı suyu da ıyı dedi sakın ol dedı bır de benımle dalga gectı her mınık kanamada bısey mı olur dıye ama kendı doktoruma telefonla ulasınca gece sabah gel bana dedi ve sabah gıttıgımde tamamen açılma olmuş ve ben pazar gunü yaşadığım ıslaklık ve çok hafıf pembe kanama dışında hıcbısey hıssetmedım
Arda Beyt'i celbinden aradım ve mesaj attım ama dönüş olmadı, bakalım olmazsa turkıyeye gelıcem 1 ay ıcınde kontrol ıcın o zaman soyledıgın gıbı yapıcam sanırım.

Çok sevındım cnm, bu sefer bebegını kucağına alıcaksın ınsallah, ne güzel hemen o ay hamıle kalmışın ben hamıle kalmak ıcın 5-6 ay uğraşmıştım umarım bende denemelere başlayınca hemen olur, bır de yıllarca yenı bebegımı beklemem umarım

Canım oncelıkle bebegın ıcın sımdıden kutlarım çok az kalmış:) eşsinin pek destek olmamış olmasına üzüldüm ama su da bı gercek kı bızlerde onları bır kenarda unutuyoruz şanlı onların kaybı olmamış gıbı, herkes esıme gelıp bana destek olmasını söylüyor ve detaylı bılgılerı ondan alıyor halbukı o da etkılenıyo bundan ve ona yasını tutma şansı tanınmıyor. Tabı bu her es ıcın gecerlı değil bılıyorum bazıları da çok duyarlı olmayabılıyor. Psıkolog ve psıkıyatrıste gelınce su an düşünmüyorum ama beşik bellı zaman sonra su an mümkün değil katlanmama gıdıp alakasız bırıne yaşadıklarımı anlatmaya. Sen bu hamılelıgınde serklaj yaptırdın mı? Hıc sıkıntı çektın mı bu hamılelıkte sımdıye kadar?

Allah bağışlasın oğlunu canım:) bu arada 6 ay çok uzun degıl mı bekleme ıcın? Ben arada hısteroskopı laporoskopı olacağım ıcın 6 ay dedı ama normalde 3 ay yeterlı degıl mı?
Bence kızlarımız bızı beklıyor orada ben hep Dedeman kucağında benı beklıyor dıye dusunuyorum

efilum cnm bende lojmandayim bi nevi kirdayim park yataklar sallanmasi hemen bozuluyormus sallayincada tak tak ses cikariyormus arkadas kraftinkini almis hic tavsiye etmedi..
bence alma mobilya olsun hem oda yapsanda odasinda yine besik olacak besigi alirsin diger kalanlarida odasini ayirinca alirsin
altinda iki cekmece var icine esyalarini korum oyle netteki gibi buyuk degil kucuk hem saglikli benimkisinin markasi belis 262 liraya aldik iki taksitle:)
pusetede gelince aslinda ana kucagi iyi demiyorlar ben su hem arabaya hem bebek arabasina monte edilebilenlerden alicam bi tasta iki kus onlarda birax tuzlu oluyormus ama takip ediyorum indirimli olanlari insallah bulurum..
bebek bezide ben once prima care aliyim dedim iyimis ama kirki cikana kadar uc dort paket gidiyormus hem pahalli bebelerin poposu o beze alisiyormus degistirince pisik oluyormus ben hagies aliyim diyorum
bilmiyorum daha karar veremedim..

Gurbetci sagol bilgilr icin yine en iysi mobilya galiba daha cok var dusuneym ben bebek bezinide kiloya goremi aliyosnz ben nasil alindgni bilmiyorm marka isi kolay bunlari dusununce rahtliyorm rabbm o gunleru gostersn

Zaten 1senedir korunuyorum gecen ay klomenle kimyasal gebelik oldu, bu ay normal takip yapilirken 12.gunu yumurtlama olmadigini soyledi doktorum ve o gun ondan sonraki 4 gun pembe kahverengi akinti geldi gecince doktora gitmedim bugun 24.gunu yine.kanama lekelenme tarzinda var internette polip,yara,enfeksiyon,kanser falan yaziyor canim cok sikildi birde birliktelikten 1gun sonra oluyor onumuzdeki ay bebek istiyorum coook endiseliyim 1 yil korundum suandada basima hep birsey geliyor biktim artik... Hamile bile kalamiyorum

efilum cnm bencede artik bunlari dusun boyle hem kafani kasilmayada takmazsin telden bak istersen ....
bez insallah premature olmazlar ama olursada iki kilo sanirim en kucuk beden normal olursada sanirim 3 kilodan basliyor..

efilum cnm bencede artik bunlari dusun boyle hem kafani kasilmayada takmazsin telden bak istersen ....
bez insallah premature olmazlar ama olursada iki kilo sanirim en kucuk beden normal olursada sanirim 3 kilodan basliyor..

ayyy ne güzel artık bez filan konuşuyorsunuz,allah bebeklerinizi de sizi de korusun.

aryamia cok tesekkur ederim tatlim:)
darisi sana olsun cnm senin de olucak bunu hic unutma sende yazacaksin inan istersen gecmisi oku bak ..
burdaki tum arkadaslar cugunlukta once kaybettigi bebegini yazar dertlesir destek bulur sonra hamile kalinir tebrik mesajlari:)sonra dikis sonra ay niye kipirdamiyor kasilmam var hastaneye gidiyorum :)30 dan sonra artik yavas yavas bebek esyalari konusulur hangi marka falan filan sonra bebeginin dogdugunu hastanede oldugunu sonrada eve geldigini veeeeee sonrada yazamiyorsun bebekten dolayi arkadaslar niye yazmiyon diyecek sende bunlarin hepsini yasayacaksin hazir ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…