Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Slm kızlar ..

Buralar biraz sesiz bu sıralar sanırım

Paşam nerdesin? Adet oldun mu?...

Feryal,canım seni de merak ediyorum ses ver tedavi başladı mı nasılsın?

Ayrıca Bade nerelerdesin canım sen kaç gündür aklımdasın iyimisin herşey yolunda mı?

Mumudihaba sen de aynı şekilde cnm yazmıyorsun Bursa gurubu çok sessizleşti yazın kızlar arada merak ediyoruz

BENDE AFŞİNLİYİM :)) ARITAŞLIYIM.... hemşeriymişiz....kaderimizde memleketimizde aynıymış görüyo musun???? şimdi senin rumuzunu asla unutmam :)) hep karıştırıyorum burda da....kim kimdi bilemiyomda :))

evet senin içinde çok zor durum yaaa orası uzak maraşa demi..1,30 saat....ambulans çağır acil durumda...göksunda hastane vardır ambulans felan vardır..o seni götürür maraşa....ben son bebeğimdekanamam olmuştu 112 yi aradım ambulans geldi..2 saatte kastamonuya gittim..rahat oluyor ambulansta yatarak gidiyorsun...

sen kaç haftalıksın efulim..kaç kaybın var öncesinde???ve bu halde nasıl namaz kılıyosun anlamadım???

BENDE AFŞİNLİYİM :)) ARITAŞLIYIM.... hemşeriymişiz....kaderimizde memleketimizde aynıymış görüyo musun???? şimdi senin rumuzunu asla unutmam :)) hep karıştırıyorum burda da....kim kimdi bilemiyomda :))

evet senin içinde çok zor durum yaaa orası uzak maraşa demi..1,30 saat....ambulans çağır acil durumda...göksunda hastane vardır ambulans felan vardır..o seni götürür maraşa....ben son bebeğimdekanamam olmuştu 112 yi aradım ambulans geldi..2 saatte kastamonuya gittim..rahat oluyor ambulansta yatarak gidiyorsun...

sen kaç haftalıksın efulim..kaç kaybın var öncesinde???ve bu halde nasıl namaz kılıyosun anlamadım???

kızlar benim oldum olası hep akıntı gelir benden.... hergün günlük ped kullanırım...her ay belli dönemlerde müthiş akıntı olur...yumurtlama dönemlerinde akıntı olurmuş...şimdi akıntım olduğu zaman yumurtlama dönemimmi oluyor ki???

badeyi göremedim bir kaç gündür:26:

chnb seni de özledim

meryciğim ben de özledim. Bakıyorum çıkıyorum. yoğunum bu aralar. okulda bilgisayar kursuna da kalıyorum. yazacak bir şey de bulamıyorum.

bursa gurubu ben de merak ediyorum sizi...

efulim maşallah günler ilerliyor...

sahbamus kaç günde adet oluyorsun. mesela 30 ise 30 -14 te yumurtlama olur genelde bir iki gün öncesi baş ve işaret parmağında uzayan akıntı olur yumurtlama akıntısıdır...

paşam nasılsın?

tüm arkadaşlar siz?

Ahmet Arda geceleri huzursuz ben de uykusuzum okul da var. idare ediyoruz...

merhaba kizlar umarim herkez iyidir.. efulimcim bbenim karnim bu aralar her daim cok sert surekli kasiliyo eskiden bir bolge kasilirdi simdi farkli yerlerdede kasilma oluyorbu hafta karnim birden bire cok buyudu.. ben magnezyum haricinde birsey almiyorum dr prulutonuda nidilati da coktan kesti..kasilmalardan ve rahmimdeki anomaliden dolayi erken dogum riski vardi simdi birde suyumun az olmasi eklendi her an alabilirmis dr um her hafta kntrl dedi..bakalim guzel arkadasim allah bilir sadece.. bu arada namazini kilmaya devam et sen bol bol ya mudiu de sende esinde cunku sifasinda ne o bebek dusecektir nede zamanindan once dogacaktir yaziyor ben inaniyorum bbebeklerimizi rabbimin izniyle zamaninda dunya ya getiricez saglikli olarak insallah..
bu arada herkes karnin asagi dusmus diyor bende guluyorum daha hic yukari cikmadiki benim karnim... birden bire agirlasip kasiklarimda siddetli bir itilme hissediyorum tamam diyorum simdi incek asaggi yatarken bile insan bunu hissedermi ben hissediyorum.. rabbim hepimizin yardimcisi olsun

Benim aynen öyle olurdu, dene o günleri atlama derim :)))

Efulim az kaldı cnm sık dişini, bebişinle karşılaşınca hepsi unutulacak :)))

Benimde 11 gündür kızım hasta ( balgamı öksürüğü bitmedi bir türlü
Doktor ilaç da vermiyor ((

Bebegin kilosu iyiyse sorun etme hatta ne kadar az kilo alasanız daha iyi doğumdan sonra birde bu kilolardan kurtulma derdi var ben simdi vermeye ugrasiyorum,benim dokyorum sen ac bile kalsan bebek kendi kendini besler demişti hem son haftalarda kilo alımı çoğalıyor

Sahbams kiz bide afsinlimisn bendw afsinliyim simdi koyumu soylesm korkarsn adimz cikms iste:) daglica kasabasi eski adiyla maravuz ama benm koyle alakm yok 20yildr goksnda oturuyorz afsinede bayrmlr tatillrde giderz ben sivasta evliym gerci afsinede gidemz oldm burada doktrda hastanede varda canm kadin 23nisanida bahane etms izin alms 1 hafta yoktu ondn skinti oldu yoksa marasa gitmiyrdm ambulnsta cok salli yo dogrmicksnda dogurursn babamn arabasi var cok mecbr kalrsk insaalah kalmayz onunla giderm
Canim ben 31.haftaya girdm cok sukur bundn once 15 ve 18 haftalik olmk uzere 2 dusugm var namazi oturark kiliyorm ne kadr riskli olsada canm namazi birakamzdm bu bebwgi verende sagligi verende rabbim hatta en basta oturark bilwe kilmadmda 22.haftada dusuk tehlikesi atlatnca oturark kilmaya basladmbenm rahm boyum cok kisa degl 2.9 biraz ona guvendm cok sukur bugunlere geldk rabbim insaalkah 38ide gosterir akinti konusna gelince benmde akintm hep cik olur eger hep oluyosa yumurtlama gununu ayirt edemeyebilirsn canm bence yumurtlama testlerndn al burada bircok kusi onunla hamile kaldi tabu bende

Asos canm bende seni merak ediyrdm haftalarmz ayni sen hastanede yatiyordn ne oldu ah bu kasilmalrdn cok cektkte sen yine kasilmaya ragmn iyi bisey yutmadn gidiyosn biz kizlrla nidilt aliyorz mutlaka prolutnu niye kesmski bari onu vurulsydn
Rabnime guveniyirz canm namazi birakmadm kolay kolayda birakmam her gece yatarkn karnimi ellkeyp ya mubdiu diyorm canm gundzde tesbh cekrken diyorm Ondn baska kimimz var O Istemedktn sonra kimse bu bebegi dogrtamz vaktide geldyse kimse durduramz iste bizim yapacagmz ona siginp vaktnde olsn diye dua etmk
Hidennisko canim bebisne gecms olsn ya kiyamambizler bile hastaliga zor dayaniyorz minklr nasil dayansn ilacta iyi bisey deglde bogazi kapandysa keske doktr bisrylr versdi
Eylulgulu canm simdilk kilom az herkz son aylrda alrsn diyo bakacz bebegm iyi olsnda benm almamam zaten iyi bisey benm icin sonra veremiyz

dağlıca duydumdu....bende babannem rahmetli oldu ondan gitmez oldum arıtaşa 6 yıldır...özledim valla....yine amcalar var kuzenler var babamın akrabalşarı var....ağırlayacak çok kişi var beni...babanneme çok düşkündüm....hep onun için giderdim onla zevkli olurdu...at arabası vardı dedemin üzümbağlarına gider kasa kasa üzüm toplardık.....ahırda yumurtalar taze taze....bahçeden taze yeşillikler elmalar dut ağaçları....elimde sopayla anne kaz önde arkada pati pati, yürüyen 9-10 yavrusu minik minik...onları ahıra sokardım....pınarımız vardı suyu buz gibi tabi şimdi kurudu....o pınarın suyu evlerin bahçelerinden geçerdi..babannemin bahçesinden de geçerdi...pınarın üstünde tahtadan 4 yanı kaplı tuvalet vardı...yaptıkların suya düşüyo nere gidiyosa artık... önümüzdeki evde böyleydi...bazen tuvaletimi yaparken pınara bakardım .oklar giderdi içinde...dedim aha biri ön evde .ıçıyor

ahhh ahh...valla anılarım depreşti....bigün terör basmıştı köyü...ay ne çok korktuydum....ben giderdim her yaz çocukluğumda 2 ay kalırdım..annemlerle telefonda görüşürdük...telefonda ağladım anne baba beni alın burda silahlar patlıyo çok korkuyorum felan....ama şükür yakalandılar hemen....3-5 gün sürdüydü o korku....pınarda naylonu sermişler buğday yıkarlardı üstünde...hedik kaynatırlardı ...tasla gider hedik alırdım yerdim....babannemin ineği vardı...taze sütler....her akşam süt kaynatırdım tabağa koyar biraz şeker atar içine sonra o ambara gider kuru halinden yufka alır elimle ufalar yerdim...yufka ekmek ıslatırdık hep...babannem ne çokelikler peynirler tereyağları yapardı.....oooffff.....ne ceviz ağaçlaro vardı..cevizden azmı kına yaktım.... bahçeleri vardı at arabasıyla giderdik orda dut ağacınaçıkar dut yerdim paso.....vay babannecim vaaayyy...bide ben nişanlı olduğum zaman ilk defa sertifika almıştım ilk defa afşinde özel eğitim rehabilitasyon merkezinde çalıştıydım ..ilk kurumumdu 8 ay...8 ay babannemde kaldım arıtaşta...26 yaşımdaydım o zaman...şimdi 32 yaşımdayım....
VELASIL BANA KÖYÜMÜ HATIRLATTIN BE YAAA...ÇOK ÖZLEDİM YAAA.....babama diyom en kısa zamanda arabayla gidek bahar ayında diye...hep maddi imkanlar yada bişiler erteletiyor....

velasıl öyle yani...sen facede bizim grupta üyemisin..bakıyım tipine faceden merak ettim eklesene beni....grupta var adım sanım....

çok kötü boğazım kızlar...gece yatarken hep öksürük...dün kocam uyuyamadı kalktı gitti odaya...

bende naptım biliyonuzmu.... hemen kalktım gece 2 ye kadar yatamadımdı öksürükten...hemen su ılıttım içine 1 kaşık bal 7-8 damlada limon damlattım iyice karıştırdım bal eridi içinde onu içtim yattım ...anaaaaaa kesildi öksürük...

AKLINIZDA BULUNSUN KIZLAR....

Benm boyle anilarm yok afsinde ne guzelms insan gecmisi ne ozluyo bende heo gurbette izmitte ojurkn ve sivastaykn hep goksunu ozlerm bu arada gecms olsn faranjit kotu ya gicik bir oksuruk yapiyiso bogazina bide canm benm face yok malesf

iyiyim diyelim cnm okuyorum ve çıkıyorum

bılıyorsunuz zor bır sureç bızımkı

hergun bırsey cıkıyor bende bırgun basım agırıyor bırgun ishal oluyorum bırgun kasılmam oluyor bırgun bebeğin varlığını hıssetmıyorum onun endışe oluyor vs henuz mıde bulantılarımda tamamen geçmedı istahım yok yemek yıyemıyorum

ayyy kusura bakma bı selam istedın bırsuru sey yazdım

Rutin pazartesi kontrolüm vardı bugun.serviksim 1,42ye düşmüş.drum 1 2 hafta daha belki gider dedi aşırı kasılmalarımda yok eskisi gibi.çok ümitsiz konuştu bu hafta.yenidogan yokum bakıma yerım bıle hazırmış((ne yapmalıyım kızlar ayağa hiçmi kalkmayım.varmı bu kadar kısa seeviksi olan.ben 2nin altında serviksle 6hafta geçirdim dört hafta daha....

mlkyyy cnm benim 15mm ayni seninle sen hic korkma o hemen birden sifira inmez benim dr oyle dedi ve o rahim agzin sifira inse bile dikis tutar biraz daha dedi sen hic korkma lavabo haricinde kalkma hos ben kalkiyorum o kadar sikmiyorum kendimi kasilman yoksa korkma cnm bende iki hafta geridesin sanirim Allah buyuk cnm

cnm cuma gelse iki hafta olucak cnm 31+4 de gitmistim ..
28+4 de ise 19 mm di ..
yani birden inmez cnm insallah 37 kadar goturur cnm sen gidecek de gider bu dikis beni 37 kadar goturecek de ki bedeninde onu yapsin cnm:)
o gulen yuzede somurtma sukurler olsun bu haftamiza :)

Oyle tabi canım hastaneye ilk yattığımda 24+1dim allahım 3 4hafta gecermi diyodum yıne bugünüme şükürler olsun.yarın 32ye giriyorum.allah yardımcımız olsun cokda umut oldun bana allah razı olsun senden..

Mlkyyy canm korkma rabbime guven bak 24ten bugnlere gelmssn insaallah dahada gider kasilma cok deglse uzulme hemde duzenli deglse kasilmalr rahm boyunu kisaltiyo galiba bide yanls bilmiyism metalmiydi 0rahm boyuyla 4 hafta gitti diyrlrdi yanls olmasnda az kaldi insaallah canm rabbm yuzumze baksn bak bende enfeksiyndn kurtulamiyirm antibiyotk kyllaniyorm hala kasilmam var ilk defada idrarda yanma oldu gece bir saatte 4 kez kasilma oldu 15 dk arayla tekrarlrsa gidecm napim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…