Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mlkyyy canm me guzel sende magnezyum ise yarama bende yaramadi marka fark ediyomu bilmiyorm ama benmki gunde birkez cok zorda kalrsan ikikez dedi kalsiyumuda baska doktr yazdi magnezymla arasi 4saat olsn dedi suyi 3litre suyu zor iciyorm enfeksiymdndr diyorm antiibiyotignde faydasi olmadi rabbime siginiiyorm

gunaydin canlar..
mlkyyy cnm senin yattigin hastane ozel mi cnm gunlugu ne kadar kuvezi falan iyimi kuvez dr pr.doc. mi
efilum cnm magnezyum gunde bi defa ise yaramaz cnm ben 7.haftada gunde bi defa aliyordum bende gunde uc defa toplam 1500 mg falan oluyor ostaocarede mg az cnm gunde uc tane alsan dahi 1000 bile olmuyor..
ben hergun muz yiyorum maden suyu bende gaz sancisi yapiyor korkuyorum icmeye...

Gurbetci peki sen o magnezyumn faydasni gordnmu benmki bitmk uzere olmzsa bende ondn alaym
Gece cok skintilandm ama yinede icimde bir umutla hayal etym gurbetci ve merra zamaninda dogm yapiyorsnz ve buraya yaziyorsnz butun skinti agri ve kasilmalara ragmen biz vaktnde dogurdk sira efulim mlkyyy ve asosta kizlr hic uzulmeyn vaktnde dogm yapacksnz diye bize teselli veriyosnz insaallah hayallerm gerck olur

gunaydin canlar..
mlkyyy cnm senin yattigin hastane ozel mi cnm gunlugu ne kadar kuvezi falan iyimi kuvez dr pr.doc. mi
efilum cnm magnezyum gunde bi defa ise yaramaz cnm ben 7.haftada gunde bi defa aliyordum bende gunde uc defa toplam 1500 mg falan oluyor ostaocarede mg az cnm gunde uc tane alsan dahi 1000 bile olmuyor..
ben hergun muz yiyorum maden suyu bende gaz sancisi yapiyor korkuyorum icmeye...

Canım ben bu hastanede çalışan olduğumdan oda parası ödemiyorum.küvezi çok soruşturdum hep olumlu tepkiler aldım.bi prof bi doc bide yrd doc var küvezde.ben yenidogan yogunbakıma röntgen çekimi yapmak için giderdim disiplinine kızardım abartıyolar diye.bizi bi banyo yaptırmadıkları kalırdı ki bebeğe temasımız aıfırdı şimdi düşünüyorumda ne iyi yapıyolarmış.normal hastalara günlük 500liraymış

Canım amin inşallah.bizde dikişi aldırdık ilaçları bıraktık niye dogmuyolar diye yazarız inşallah

efilum cnm benim kasilmam var diye dr aradigimda uce cikar bazen de dort tanede aldigim oluyordu faydasini gordum hatta magnorm kullaniyordum ony birak magnezyum diasporal al dedi ve magnorm gunde uc defa alinca ishal yapiyordu o zaman dr iki al diyordu o zamanda agrim oluyordu bakti olmuyor dr magnezyumumu degistirdi simdi magnezyum diasporal aliyorum:)
ama devlet karsilamiyor icinde 20 sase var bi hafta bile gitmiyor:KK43:
neyse az kaldi
mlkyy cnm proluton depot gebelik hormonun ben 9. haftadan beri tam kullamiyorum500mg yani
bu hormon erken dogum yapanlarda arastirmislar cocunlugunda dusuk cikmis bu yuzden disardan veriliyorki hormon dusmesin diye bu hormonun fazlasini karaciger emiyor yani fazlasinin bi zarari yok:)
sifa olsun bize:)

Canım inşallah bu kez bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.gelişmelerden haberdar et bizi canım.banada acil serklaj yapıldı 24te ve 25de o günden bu yana yatıyorum 30+5oldum.her gebeliğim böyle geçicekmiş olurda bugünlerimi gözyaşlarımı hergun yediğim iğnelerimi korku paranoyaklığımı unuturda bı bebek daha düşünürsem bende ondan yaptırırım kimbilir..güzel haberlerini bekliyorum

Teşekkürler canım
Ben ınanıyorum sen sağlıkla bebeğini kucağına alıcaksın 31 hafta olmuş bıle az daha sık dişini annesi:)

Gurbetci peki sen o magnezyumn faydasni gordnmu benmki bitmk uzere olmzsa bende ondn alaym
Gece cok skintilandm ama yinede icimde bir umutla hayal etym gurbetci ve merra zamaninda dogm yapiyorsnz ve buraya yaziyorsnz butun skinti agri ve kasilmalara ragmen biz vaktnde dogurdk sira efulim mlkyyy ve asosta kizlr hic uzulmeyn vaktnde dogm yapacksnz diye bize teselli veriyosnz insaallah hayallerm gerck olur

aaaaaaah ah inşallah canım

Metal canım sen ne güzel yavrularına kavusmussun daeısı bizlere inşallah.kilolarıda iyiymiş maşallah barekallah...benim kızım daha 1400.hastanedeyim doğum yapanları görüyorum ki 47gundr bı cok doğuma şahit oldum bikaç işi hariç hepsının beneği yokun bakıma girmeden yanına geldi.çok imreniyorum onlara.bende yasarmıyım diye iç çekiyorum,hamilelik çok yordu bizi korkunç bı lohusa depresyonu yolda sanki:)

Hamd olsun canım. Rabbimîn izniyle sizlerinde güzel haberlerini buraya yazacaksınız.

Bilmezmiyin canım. Bende büyük oğlumda 24 haftada acil serklajlı 31 haftaya kadar hastanede hiç kalkmadan yattım. Diğer odalarda doğum sonrası insanlar sevinçleri yaşarken ben hep kaygı hafif kıskançlık yaşadım. Bu gebeliğinde hep odana gelmesi için dua ettin. Rabbim nasip etti. İlk gece yavrum yanımdaydı. Ona bakıp inanamadım o gece. Bide bu gebeliğinde 11 gün yattığım odanın hemen yanı yoğun bakımdı ve doğan bebekleri yıkadıkları yerin penceresi benim oda kapının hemen yanıydı. Doğan bebek oraya geliyor aileler dışardan oy çok güzel süper kime benziyor gibi her sevinçlerini ve tel ike gelen hayırlı osun tebriklerini duyuyordum. Geçen sefer sevinçlerini kıskandırın durumda bu sefer bende onlar afına hep sevindim. Ve mevlam o pencereden yavrunun yıkanış heyecanını eşimede yaşattı. Sonra ikinci gün yoğun bakıma alındı oğlum ana olsun.

Allah'ın izniyle az kaldı canım o insanlar gibi sende yavrunu kucagına aldığın gün çok mutlu olacaksın. Maşallah BarekAllah bu günlere geldin bundan sonrasında çok güzel olacak.

metal abla..
sende de gebelik sekeri vardi 100 te hangi saatin veye saatlerin yuksek cikmisti..
bide hamilelik sekeri olan bebeklerin cigeri daha gec gelisiyormus dogrumu bi bilgin varmi?

metal abla..
sende de gebelik sekeri vardi 100 te hangi saatin veye saatlerin yuksek cikmisti..
bide hamilelik sekeri olan bebeklerin cigeri daha gec gelisiyormus dogrumu bi bilgin varmi?

Canım benim ilk gebeliğimde 24 haftada normal çıktı fakat hastanede yatarken bebek hızlı kilo alınca tekrar yüklene yapıldı 28 ozaman yüksek çıkmıştı 1. Ve 2. Saatler. Geçen sene endokrinim istemişti yine yükleme yapılmıştı bundada 4. Saat de çok düşünce Dr insülin direncim olduğunu bunumda ileride şeker Hastalığı'na sebep olacağını söylemişti. Aynı Dr benim troid takibi bi yapıyordu. Ben gebelik düşünüyorum deyince gebe kalınca hemen gelmemi söylemişti. Gebelik olunca hemen gitti ve 12. Haftada yapılan şeker yüklemesinde daha ilk saat de yüksek çıkınca 2.ve3. Saati almadan beni diyabet Dr yönlendirdiler. Daha sonra hep diyetle gittiğim için hic yükselmedi. Evet 100 gr glikoz yapılmıştı.

Ciğer konusunda bilim yok canım. Dr bu konuda birşey denemişti.

gurbetci haklısın canım..haftasonu eşler oldugundan mı sessiz acaba bukadar...

ben geliyorum okuyorum sizleri ama ilaçlardan falan tecrübem yok sessiz sessiz duruyorum:)

Sessizligi bende bozaym dicm ama bayagi olms herkz gireli bugun dune gore iyiym cok sukur keske geri kalan gunleri kasilmasz gecrsemde gebelign tadini cikarsam bu arada bende gebelik sekeri cikmadi bidaha bakiliyomuki bide gecen merrayla konustk kilo meselesini ben daha 3 kilo aldm bu kotu bisey mi ya bebegm 28.haftada 1100grmdi onunda kilisu coj degl haftasyla aynidi simdi kac kilo bilmiyorm sadece haftasyla uyumlu diye biliyirm ben almadysm bebek alir diye seviniyidm umarm bebegm almstr hayrlisyla 31 oldk vebegm 2 kilo olsa bide 36 haftalik olsa rahtlicm rabbm hepimzn yardmcisi olsn

efulim iyiyim yazmıssınya cok sevindim..inş her günün bugün gibi gecsin...
kilo meselesine gelince cok takma kafana..o bünye ile ilgili bişe.
mesela benim bir akrabam 5kg verdi hamileliginde öyle çok kiloluda degildi.
ama bebek maaşallah saglıkla dogdu.senin yediklerinden alıyordur yavrucagın:KK16:

metal ..
benim 100luk yuklemede sadece birinci saat yuksek cikti bana once onemli degil dedi simdi ise ben cok kilo alinca az ye dedi az yiyorum o zaman da doymuyorum ben senin yediklerini yemiyorum cok olur diye ama senin ilk iki saat yuksek cikmasina ragmen boyleyse ben cok abartiyorum gorkem dr aradim sadece karbonhidrati azalti seker ve tuzu azalt dedi bende oyle yapiyim...
merry sekerim gel yaz olsun ya:))
efilum cnm olsun seker de yok sende bol bol et ye canim bak mangal mevsimide acildi ailen yapsin sende ye
akrabalarindan yapan olsa iste cnm bizim yapacak halimiz yok oglusun icin ye cnm uc kilo az bence ben 53 ile hamile kaldim suan 66 kiloyum cnm bide dikkat etmeme ragmen bide ben ilk 6 ay cok yedim o yuzden cok aldim
28 den sonra toplam 4 kilo anca almisimdir ...
kasilmanin olmamasida cok guzel haziran anneleri iki hafta sonra sezonu aciyorlar bende heyecanlandim:)
ha bu arada progestani vajinalmi aliyorsun cnm

X