Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım inşallah ya kasılmalarım baya azaldı benim.benımde vajinal enfeksıyon vardı afedersin yeşil akıntım oluyodu.dr gynobiotic diye bi gıda takvıyesı kullandırdı 5gun akıntım bitti.yarın yıne kültür alıncak.bi bakrerın var ona gebelikte bısey yapamıyorum ama bu ilaç vajına floranı duzeltcek dedi.enfeksıyonda bızım için çok çok önemli.rabbım yardımcımız olsun.sizlerede hep dua edıyorum.dualarla bugünlere geldiğime inanıyorum.drumsa ikinci serklajdada bi hafta daha gider demişti kaç hafta gitti bu seferde böyle olur inşallah:KK43: drunla görüşebiliyomusunt nidilat dozunu artırsa?benım dr kasılman arttığında serum prepara geçeriz demişti sanada yapılabilirmi onu sorsan??aslında her tedavi kişiye göre yapılıyo ilaç ismi vermemz yanlış ama umut işte

Ah canm ben kucuk yerdeym gersey burada yapilmiyo mesela hic vajinadn kultr vermedm akintm koyu sari bazen azaliyi bazen cogaliyo suanki doktorm kasilmalarmn bu kadr sklastigni bilmiyo cunku gecen hafta yoktu nidilatida bu vermedi zaten nidilt kullandgmi bilmiyo antibiyitigm bitince gidecm ozamn herseyi konusacm serumda takiyolr ama bos serum sanirm kasilmalari enfeksiyona bagliyorm o gecse azalack sanirm dun cok az oldu 5kez faln bugnde azdi aslinda 12 yle bir arasi cok oldu simdi yine yok enfeksyonm zaten hic gecmemsti idrar kultrmde temz cikmsti bilmiyirm anlamadm bu kasilmalr ne olack canm du ad latmz seninle _2 yemi girdn ben seni _1 e girdn saniyodm ben daha 31+2 oldmah bir 37 38 olsk senin b endn sansli tarafn kuvezn hazrms insaallah gerek kalmz benm ne olacagmda belli degl nere bossa oraya gonderecklr bisuru tanimadk insn zaten dogmdn korkuyorm 36 dn once ne zamn yaparsm yapaym burada yapamicm dogmu oda beni korkutuyr

mlkkyy cnm rabbim hepimizden razi olsun insallah
moral bozmak yok uzulsukte yirtinsakta gunu zamani belli o zaman gelmeden once kimse onu dogurtamaz bizde o zamana gun gun gidiyoruz rabbim guc kuvvet versin insallah:)

Gurbetçi canım senin için

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013
Hamileliğimin 33. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 50 gün kaldı.
Bebeğinizin derisinin altında yağ biriktikçe, bebeğinizin cildinin rengi koyu kırmızıdan ve şeffaflıktan, pembemsi ve yarı saydam (koyu tenli bebekler için de geçerlidir) hale gelecektir. Hamileliğinizin son yarısında bebeğinizin protein ve yağ talebinde büyük bir artış var. Doğumdan önceki 6-8 hafta içinde bebeğinizin kilosu iki katına çıkacaktır. Nefes darlığı yaşama sıklığınız artabilir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2000 gr. - Yaklaşık boyu : 43.7 cm. (Baştan Topuğa)
Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

metal abla tesekkurler arada boyle okuyunca supriz gibi oluyor cok mutlu oluyorum:)))
tesekkurler :))))))
insallah 37+0. gunude yazarsin insallah........

kızlar,bu aralar giremedim pek.okul işleri yoğundu,haftasonu da eski dostlarımla ve üniversiteden arkadaşlarımla buluştum.o kadar iyi geldi ki anlatamam.enerji topladım,ilk defa bu kadar çok güldüm.taksime gittik.arkadaşımın kocası da iş gezisindeydi,onda kaldım.istanbul trafiği beni çok yordu ama bi o kadar da enerji verdi sanki.eski arkadaşlarla görüşmek çok iyi geliyor kızlar,tavsiye ederim.bi ara kimseyle görüşmemiştim,daha da kötü oluyo insan.
bu arada geçen hafta doğum yapanları tek tek tebrik edicem biliyorum geç kaldım ama.
adımı müjde verecekler kısmında görmek beni çok heyecanlandırdı.3 hafta sonra 8 ay bitecek ve üretim çalışmalarına başlıyorum:))hayırlısı artık.
okulda tenefüsteyim fazla yazanıcam şimdilik.hepinizi öpüyorum çoooook

yaaa kızlar özellikle haftası benle aynı olanlar gurbetçi merra benim belim iki gündür baya ağrıyo sizdede varmı bel ağrısı normalmıki

svly benimde benim agiriyor hatta bacaklarimda agiriyor bide kasiklarim ..
normal herhalde haziran annelerine bakiyorum onlarda da var bide biz yatiyoruz olmasi cok normal..

selam arkadaşlar inşallah sorunsuz geçiyordur bugünleriniz kızım 26 gün oldu hala küvezde emzirmeye gidiyorum ama hala küçük dualarınız eksik etmeyin lütfen

Kızlar merhaba..Bir kaç gündür bilgisayarı bile açamadım...Merak edenler olmuş..Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çok yakın iki akrabamı 1 er gün arayla kaybettim..Hastane,ev,duası derken bugüne geldik..Ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyim bende..Allah sabır versin..Gerçekten insan yıkılıyor.Bu aralar fazlasıyla yoruldum.Ama yapacak bişey yok..
Doğum yapan arkadaşlar olmuş..Hepsini tebrik ederim..Allahım yavrularına hayırlı ömürler nasip etsin..
Yeni gelen arkadaşlarada sabır diliyorum..

Kızlar merhaba..Bir kaç gündür bilgisayarı bile açamadım...Merak edenler olmuş..Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çok yakın iki akrabamı 1 er gün arayla kaybettim..Hastane,ev,duası derken bugüne geldik..Ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyim bende..Allah sabır versin..Gerçekten insan yıkılıyor.Bu aralar fazlasıyla yoruldum.Ama yapacak bişey yok..
Doğum yapan arkadaşlar olmuş..Hepsini tebrik ederim..Allahım yavrularına hayırlı ömürler nasip etsin..

başınız sağolsun canım,geçmişi okumadım ama rahatsızdın sanırım çok çok geçmiş olsun

bu arada en iyi arkadaşlarımdan biri geçen hafta 5 haftalık düşük yaptı,o da bahçelievlerde oturuyordu,ona da gittim.çok üzgündü.bana zamanında insanların çok daha büyük problemleri var,bu kadar takma,uzatma gibisinden şeyler söylemişti,çok üzülmüştüm.teselli maksatlı söyledi ama acımı anlayamadığını düşündüm.kendisi de hamile olduğunu öğrendikten 1 hafta sonra düşük yapmış,bu sürede bile bi sürü giysi aldım,hayaller kurdum diye ağlıyordu.ben yavrumla 25 hafta geçirdim,şimdi beni daha iyi anladığına eminim.allahım kimselere yaşatmasın.o da çok hassastır,benim gibi geç mi iyileşir bilmiyorum ama çok kötüydü.bi de kocası çok tutucu,evlenmeden önce özgür olan arkadaşım şimdi esaret altında sanki,kız arkadaşlarıyla bile görüştürmüyormuş.ancak evde görüşebilirmiş.ağladı hep kızcağız.kendi kocama şükrettim valla

bi de bi arkadaş 13 ocak,ben 14 ocakta doğum yapcaktık.ben yapamadım tabii o tarihte.geçen gün biriyle hbr göndermiş,kırgınım hiç gelmedi aramadı diye.insanlar ne kadar anlayışsız,biraz daha sabretse arayacaktım zaten.sadece biraz daha zamana ihtiyacım vardı.ancak toparlanabiliyorum,1-2 haftadır.neyse aradım ben de hemen,benim acımın tazelenmesi önemli değil nasılsa yeter ki onu gönlü olsun da!!!kuru bi hayırlı olsun demek bu kadar önemli mi,insan arkadaşım iyi olsun da,beni geç de arasa önemli değil der.aradığımda da bebeğinden bahsedip,sesini dinletti,evine davet etti,bebek yapma hevesim gelirmiş!!!ben çok kötü oldum,sbha kadar uyuyamadım,benim bebeğimle aynı gün doğacaklardı.asıl o beni çok kırdı ama belli etmedim.

neyse bi arkadaşım daha vardı o da yine ocakta doğum yapacaktı ve yaptı,onu aradım,asıl o benden özür diledi,ben seni üzerim diye arayamadım beni affet dedi ve ben bebeğini sordukça,kendisi konuyu kapattı.canım ya böyle insanlar da var işte ne kadar düşünceli.eşime de msj atmış faceden beni sormak için.aramaya cesaret edememiş üzülürüm diye.eşim de faceye pek girmiyo bu aralar,görmemiş tabii

umarım kötü hbr yoktur kimseden,son 3 günü hiç okuyamadım.eve gidince de temizlik yapıcam,haftasonu gezince işler bugüne kaldı tabi.haftasonu kocamsız gezdim ama çok özlemişim onu.bi daha sensiz bi yere gitmem dedim de hayırlısı bakalım:KK66:biraz önce de sınıfa gül göndermiş öğrencisiyle aşkım,aynı okulda çalışıyoruz da biz:)fakat kendisini pek görmem okulda.pek aynı okulda çalışıyomuşuz gibi olmuyo.

Ah canm ben kucuk yerdeym gersey burada yapilmiyo mesela hic vajinadn kultr vermedm akintm koyu sari bazen azaliyi bazen cogaliyo suanki doktorm kasilmalarmn bu kadr sklastigni bilmiyo cunku gecen hafta yoktu nidilatida bu vermedi zaten nidilt kullandgmi bilmiyo antibiyitigm bitince gidecm ozamn herseyi konusacm serumda takiyolr ama bos serum sanirm kasilmalari enfeksiyona bagliyorm o gecse azalack sanirm dun cok az oldu 5kez faln bugnde azdi aslinda 12 yle bir arasi cok oldu simdi yine yok enfeksyonm zaten hic gecmemsti idrar kultrmde temz cikmsti bilmiyirm anlamadm bu kasilmalr ne olack canm du ad latmz seninle _2 yemi girdn ben seni _1 e girdn saniyodm ben daha 31+2 oldmah bir 37 38 olsk senin b endn sansli tarafn kuvezn hazrms insaallah gerek kalmz benm ne olacagmda belli degl nere bossa oraya gonderecklr bisuru tanimadk insn zaten dogmdn korkuyorm 36 dn once ne zamn yaparsm yapaym burada yapamicm dogmu oda beni korkutuyr

Canım 31+0oluyorum yarın yanlış yazmışım sanırım.inşallah küveze hiç gerek kalmaz.dogurup yanına alırsın.burda imreniyorum ben doğunca bebegı yanına gelenlere.rabbim bizede nasip eder inşallah.ve evet enfeksiyon kasılma yapıyo kasıklarım bile sızlardı benim.vajinal kültürede baktır bence

Mlkyyy canm dedigm gibi atamzda 2 gun var insaallah ikimzde 38 i gorur ayni gun dogm yaparz bende cok ozeniyorm hemn kucagna alanlara insaalkah kuveze gerek kalmz vajinal kultr vermem zor canm baska yere gitmem lazim onuda simdilk ben istemiyorm alttn bakinca anliyo napim fitil verir yine kullanirm
Bade canm basinsagolsn
Aryamia canm seni en iyi biz anlarz cok zor biriyle ayni anda hamile kalpta onun dogm yapip senin kaybetmn benmdr 2.kaybimda 10 kisi vardi hamule ben dusurdm onlr dogrdu ilk zamnlr ne aglamstm kimseyi arayp sormadm ama anlamitolr iste simdi yine hamileym elbette bebegmi unutmadm cennette gorusecegz umidm var ama acum hafifledi sende oyle olacksn insaallah

Son düzenleme:
bade cnm basin saolsun gercekten insan ister istemez etkileniyor ..
sende yorma kendini cnm kahverengi lekelenmelerin vardi dikkat et..
aryamia cnm bende senin yasadiklarini yasadim o tur kisilerden uzak dur hic degilse bebegini kucagina alana kadar..
kizlar ne kadar sicak ya uzerimde bi yorgunluk bi kirginlik varki hic sormayin pencere acik bi gr esme yok disarida bi adam yok sicaktan bu nasil is ya bi balkona cikiyim dedim cok sicak..

meryciğim ben de özledim. Bakıyorum çıkıyorum. yoğunum bu aralar. okulda bilgisayar kursuna da kalıyorum. yazacak bir şey de bulamıyorum.

bursa gurubu ben de merak ediyorum sizi...

efulim maşallah günler ilerliyor...

sahbamus kaç günde adet oluyorsun. mesela 30 ise 30 -14 te yumurtlama olur genelde bir iki gün öncesi baş ve işaret parmağında uzayan akıntı olur yumurtlama akıntısıdır...

paşam nasılsın?

tüm arkadaşlar siz?

Ahmet Arda geceleri huzursuz ben de uykusuzum okul da var. idare ediyoruz...
kolay gelsin canım çalısınca zamanın kalmıyordur haklısın..
Ahmet Ardamız da gecmiş olsun öüorum sizi
Benim aynen öyle olurdu, dene o günleri atlama derim :)))

Efulim az kaldı cnm sık dişini, bebişinle karşılaşınca hepsi unutulacak :)))

Benimde 11 gündür kızım hasta :KK43:( balgamı öksürüğü bitmedi bir türlü
Doktor ilaç da vermiyor :KK43:((
hidennsco canım Bademze de geçmiş olsun
hvalar br garip tam hstlık zamanıydı gecen hafta.yazık bbişlere:KK43:

Canım Allah sabır versin.Başınız saolsun

sende rahim aagzinda kisalma var yanlis hatirlamiyorsam ama benim oyle bir sıkıntım yok 39mm idi basta sonra 35mm olcmustu dr um ama vajinal olmadigi icin netlestiremdi olcuyu yani bende serklaj yok gerek gormedi.. bende sadece cift rahim var ayrica rahmim kalp seklinde 2 ayri septum var anlayacagin.. prulutonu bu saatten sonra ise yaramaz zaten dedi nidilatida almamaya calis dedi oyle kaldi canim 1 hafta ictim sadece.. hastaneden ciktim bizim simdiki sorunumuz suyum az bebegin hareketlerini takip etmeye calisiyorum dr her an alabiliriz dedi insallah bebegimin bobrekleri duzelmistir ve suyum artmistir cumartesi randevumuz var hayirlisi sukur yarin 32 ye giriyoruz cok sukur rabbime binlerce sukur

X