Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İşte diyet yapıyorum tatlım ama İnan açım uyku uyuyamıyorum açlıktan inşallah canım ya benimde hedefim 28 onuda burdan öğrendim 28in önemini daha sık gelicem canım İnan hepiniz dualarımdasınız

günaydın bayanlar....

yeni doğuranlar olmuş...rumuzlarını hatırlamıyorum 3 kişiydiler heralde...maşallah maşallah....burda doğuranları gördükçe kendim doğurmuş gibi oluyorum valla....allah bizlerede göstersin inşallah bu duyguyu.....

bende faranjit olmuşum heralde...boğazımda gıcık öksürük hafif ses kısılması gibi.....nerden hastalandım anlamadım.....

bari bugün nane limon kaynatayım bol c vitamini depolayım......

bende mayısın ilk haftası gidecem ankaraya doktora inşallah.....

inşallah septum ameliyatına gerek görmez.....rahim filmim vardı son hali..azcık yumurta ucu kadar var perde...onunla doğurmaya engel olmazmış....eğer ameliyat edelim derse oda ayrı bi masraf tabi..ve 4 ay beklemek zorunda kalıcam...yok gerek yok derse hemen çalışmalara başlarım bende ....

neyse kahvaltı hazırlayım ben...görüşürüz öptüm herkesi...

geçmiş olsun canım.inş hep birlikte 38leri de görürüz.
duyaydın vardı onunda şekeri baya yüksekti,insülin iğnesi kullanıyordu ama 38 de doğum yaptı yüreğini ferah tut cnm

geçmiş olsun canım.inş hep birlikte 38leri de görürüz.
duyaydın vardı onunda şekeri baya yüksekti,insülin iğnesi kullanıyordu ama 38 de doğum yaptı yüreğini ferah tut cnm
Gerçekten böyle duyunca mutlu oluyorum benim insilüne gerek kalmıcak galiba diyetle düşürebildim ama tek derdim açım
Amin canım ya 38 leride görelim inşallah razıyım açlığada yeterki sağlıklı olsun bebişim

fuzuli83 seninde başin sagolsun 14gun oldu bugun sanadami serklaj atilmadi
hepinize teşekkur edrm

3gundr iyiydm yine kasilmalr basladi boyle olnca cok canm skiliyo doktr yok bisey olsa yine marasa gitmj zorunda kalacm babamlrda cenazeye gitti sehr disina hayrlisyla haftaici olsada su dojtr gelseydi icim biraz olsn rahtlicktim okadat kasilmaya ragmn rahmde acilmams rahm boyuda kisalmams ama raht olamiyorm iste bi turlu su 7hafta dolsada bebegm sag salim dogsa rahtlicktm kasilmalr olmasa hamilelk cok guzel dikis bu kadr skinti vermemsti ama bu kasilmalr psikolojimi mahvetti rabbime siginiyorm

Neden bugin bu kadar sakin topik kimse girmiyo destege gercktn ihtiyacm var sonunda skintidn agladm kendmi cok caresz hissediyorm kasilmalarm fazla ve doktr yok ne yapacagmi sasirdm

Ah canım benim. Benden sonra en çok karsılanlardansın. Bilmezmîyim. Yatmak hiç birşey değil. Şimdi beni her gören nasıl yatın dîyor Birdaha istemesin herhalde diyorlar. Rabbi olmayanlara versin bunlara sağlık sıhhat uzun ömür versin. Yatmak hiç birşey. Daha bitşncî ayda acıları ağrıları hatta kasılmaları bile unuttum. Fakat her sn erken doğum be bebeğine birşey olacak korkusu çok yıpratıcı diyorum.

Bende senin zamanlarında kazılmanın verdiği acı ve sıkıntıya katlanıyorımda bunlar birşeyin habercisiuse ve benim birşeyler yapmam gerekiyorsa Dr filan gitmem. Bu endişe insanı çok yoruyor.

Canım. Mümkün olduğunca bol su içmeye çalış. Kullanabileceğin ilaçları kullanmaktan çekinme ve mümkünse uyumaya çalış. Bide tesbih çekmeye çalış.

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym
Ben bunu çok çektim çok rahatlatıyor.

Metal canm gercektn cok skintidaym evlere sigmiyorm daraliyi bunaliyorm daha dune kadar38de doguracm iyiym diyodm bugn okadar cok kasilmam olduki sanku simdi doguracm gecen doktora gittigmde de kasilmam coktu ne acilma vardi ne rahim boyu kisaydi 2.9iyi ama iste ne zamn ne olacagi belli olmuyo doktr olsa yune bisrkilde icim raht edeck dojtrda yok metkeze gitmk benm icin cok zor evde kardesletm var annltde yok niliyirm ranbim benm gibi nankor kylunu siniyi velkide vaktnde doguracm ama ben cok sabirsizm icim daraliyo bebegme bisey olsn istemiyorm sonra sen geliyosn aklina sende erkn dogm yaptn bebegn yasiyo benimkidr yasar insaallah kadetde varsa cekerz diyorm zaten 36.haftada olsam beni artk dogrtn dayanamiyorm derdm herhalde bebegme skinti veriyorm cunku canim sende 31de dogrmustn dimi kacgun kuvezde kaldi cok mu zor kuvez suteci destege cok ihtiyacm var 34 e kadat dayanda kuveze girmz mi

efulim cnm rabbim yardimcin olsun gercekten coj zor benim kasilmam dan cok agrim var adet sancisi gibi ayaga kalkmaya korkuyorum resmen dikislerim sanki patlayacak benim bide rahim agzim kisa bi ikinsam kizim dogar o derecedeyim bi 34 gecseydim..
sende bol bol tespih cek..
bide benim dr hep agrim oldugunu soylerdim son kontrolumde yine soyledim artik unut diyor bak 20 haftadan beri agrin var dogurdun mu yok o zaman takma artik diyor bende takmiyorum ama agrim var yine

Merhaba
Ben de bir cogunuz gibi rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 21 haftalık kızımı 10 gün önce acıl serklaja ragmen kaybettım, doktorum anı bir açılma olduğu ıcın farkedılmesı mümkün değildi dedi. Şansızlığım en baştan rahîmde septum ile kendini göstermişti ve ameliyat olmuştum sanırım tam temizlenememesı nedeniyle ilk haftalar kanamam oldu, doktorum bunun da neden olabıleceğini söyledi, enfeksıyon yaratmış olabılır dedı. Ameliyatı yapan ilk doktorumdu ama ben ikinci doktorum ile yola devam ediyorum. Sımdı yeniden ameliyat olucam hısteroskopi ve laporoskopi ile ardından da hamileliğimın 13. Haftası total cervıcal occlusion denilen bir yöntem ıle rahîm tamamen kapatılacak. Bu normal serklajdan çok daha başarılı (%90 ustu) ve enfeksıyon rıskını sıfırlayan bır yontemmıs. Bunu su an Turkıyede sadece benım doktorum yapıyormuş ( kendısı Avusturya'dan geldı ve orada profesör) ben doktoruma çok güvenıyorum ama beklemedeyım ne yazıkkı denemeler ıcın 6 ayım var, bu süre ıcerısınde belkı sızın ısınızı yarar bu bılgı. Doktorum doçent Gürkan arıkan bahcecı Fulya tüp bebek merkezı. Herkese sağlıklı bebişler dılıyorum....

Gurbetci canm doktorn haklida iste olmuyo ben normaldede cok stresli bir insanim hayatmda hicbirseyi bosveremems bir insanm ki bunu hic veremiyorm olacagi varsa olack vajtndn once bu cocugu kimse dogurtamz vaktide geldyse kimse durduramz ben inancli bir insanm en buyuk skintim tevekkul edemiyirm ve rabbm bana tevekkulu ogretmk icin bunlari veriyo istesydi 22.haftada dusuk tehlikesi atlattm ozamn aldayfi ne yapabilecktm hicbirsey binlrce sukur olsnki rabbime bebegmi bu gune kafat bana bagslafi insaallahta bundn sonrada bana ve bizlete bagslr doktorm olsa birz rahtlicktm acilma olr diye ebelr mudahale etmiyo merkezede tekrar gidemem doktr gelince gidecm artk her hafta gerekrsr birkac gun yatip 37 ye kadar dayansm onada raziyim bebegm i yu i olsnda srnde ski tilisn cik sukur 34e az kaldi insaalkah birz daha raht ol urda vaktnde doguryrsn bende 34 olsm belji biraz daha rahtlarm dicmde kolay kolay rahtlamam ben

efulim
geçmiş olsun allah yardımcın olsun canım
benim de çok kasılmam oluyor,ilacın süresi biraz uzatayım desem başlıyor kasılmalar.bir de gurbetçinin dediği gibi adet sancısı gibi sancım var ve bebeğim dikişe baskı yapıyor buda acı,batma hissi... yapıyor.
ilacı kaç saat arayla alıyorsun bilmiyorum ama ilaçdan değil erken doğumdan kork diyor dr
çaresiz olduğunu hissediyordun dr olmadığından bu da sende çok stres yapıyor.
stres de kasılmaları tetikliyor.hepimizde aynı korkular var ama bak şükür bu günlere geldik 28 i geçtik.38 i de göreceğiz inş. hep birlikte.yanşız değilsin yani bak daha ilacı alalı 2 saat oldu şuan kasılmalarım ve sancım var((
allahım sen bizi ve yavrularımızı koru

Efülim nasılsın iyimisin?ben 30+4gunlugum.bi hafta öncesine kadar aşırı kasılmam oluyodu günde saatleri düzensiz en az 20kez.ustelık 4saatte bi 2tane nidilat alıyorum.magnezyum çok almaya başladım suyu 4ltreye çıkardım sertleştiği an pozisyon değiştiriyorum azaldı kasılmalarım.serviks boyum1,67cm o kadar vahimim ve açıklığımda var.umudunu kesme.ben hergun akşam olduğunda çok şükür bugünde bitti diyorum hergun korku stres belirsizlik...yapmamız gereken sanırım sakin olmak.drum 300gram geri bebek dese saatlerce ağlıyorum sinirlerim harap oldu.allah yardımcımız olsun bi 5hafta daha inşallah

yeni bir yöntem öğrendik canım sağol
peki dr un bu yöntemi nezamandır kullanıyormuş, kaç kişiye uygulamış

Bu arada bebeğim ters şuan makat gelişte.tekme atınca ayaklarını hissediyorum.kafasının dikişe dayanmasımı daha iyi ayaklarınınmı??yani taktığım konulara bakın:)ve sanslısınızki sizi sinir eden insanlar yok.hastanede yatıyorum her gelen yemiyosun ayağa niye kalkıyosun diyo.benden çok düşünüyolar sanki bebeğimi.ben bide bunlarla uğraşıyorum

Canım başın sag olsun allah sabır versin..inşallah drun başarılıdır bidaha kayıp yasamazsın.iyice araştırdın degilmi yapılacak tekniği.kaç kişiye yapılmış kaçı başarılı olmuş çok araştır naçizane tavsiyem sen daha iyi bilirsin tabi.

Canım kasılma esnasında acı hissetmiyosun dimi ani bi sertleşme.drum dısardaki gebelerde senın kadar kasılma yasıyo dedi.düzenli olursa korkalım strese sokuyoruz kendimizi.ve inan suyun çok faydasını gördüm 4ltreyi geçiriyorum.magnezyumda alıyorum.bu kadar geldik dahada ilerleyecek allahın izniyle.allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…