Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ah be canim herkese el kol kanat geren ben kendime yapamadim dogum evindeki dr dgnce gercekten dedim yolunda hersey sorun etme ama olmadi maalesef simdi hcbir dr guvenemiyorum
yumurta takibile kalmstim 1.5yilin sonunda sagolsun drum cok iyiydi ama ozel muayhane oldugu icin 8.haftada birak beni dmsti hersey yolunda bundan sonra baska dr takibini yapsn dmsti
sagolun hepimizin başi sagolsun ilk gryorum bu klube pek bilmyrm

mmery ellerine sağlık
ilk 3 e girmişim rabbime binlerce kere şükürler olsun:nazar::nazar::nazar: :21:
saol merracım evet top 3 tesin:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

artık sen gurbetçi ve sevilay gözdelerimiz..

bu arada doğum anında özellikle su hamile haberini bekleyen arkadaslarına dualarını bekliyorum:)
temmuzda 3.yilimiz olcak allah kismet ederse

anladım arkadaşım.benimde hazirn da 3.yılım olacak..

neden sana başka doktora git dediyse özel olunca pahalı die mi?
yoksa kendine mi güvenemedi.çünkü ikiz gebelik normal gebelikten daha da riskli oluyor.
senin için liste yayınladım doktor tavsyeleri bundan sonr hersey güzel olur inşallah

maddiyat yuzunden gucum yetmiycekti
sagol cemil akgule gtmeyi dusunuyorum ama biraz daha zaman gecsin

merhaba kizlar ben paşamin arkadasi 13nisanda 23+5 gunluk gebeyken ikiz dogum yaptim nisam karnimda melek olmus zumramda 35 saat yaşadi dedelerinin kucagina verdim 2sinide
1marta 4.5cmdi rahim boyu ozel druma gtmstim
15marta özel drun onerisiyle tip fakultesine gttim hersey normaldi
23marta 2.5cmdi rahim boyu dr normal dedi agrim oldugu icin dogum evine gtmistim
27martada doppler ultrasona grdim bebegin başinda kloroid pleksus kisti goruldu 28.haftada gececek dediler uzuldum hemen ozel drumu aradim randevuyu erken almak icin 29martaydi randevum dr bna gelme tip fakultesine gt diye beni geri cevirdi 15nisandaydi randevum tip fakultesinde ama 10nisandan itibaren az az su geliyordu ben akinti sanmistim
12nişan is donusu dogum evine gttim ve ogrendimki bebegim melek olmuş 3cm acilmam var 13nisanda dogum yaptim kizimi nisami cennete yoladim kardeşi agladi yasiyordu bir umut dedim ama olmadi 14nisanda oda cennete gtti 440 470gram dogdular
ozamana kadar tum doktorlar çalişabilir demişlerdi ama yatip çalişmamam gerekiyormuş rahim dikilmeliymiş toparlanmaya çalisiyorum ama hep sesi kulagimda yavrumun zumramin ve nisamin olurken yaptigi hareket hic silinmiyor gózumden
allah hepimize miadinda dogumlar versin meleklerimiz hz.ibrahime emanet olsun

Başın sağ olsun arkadaşım :KK43:(

herkese hayırlı cumalar rabbim hepimizin gönlünün muradını versin inşallahhh oğlum için başladığım doğuma kadar bitsin diye niyetlendiğim kuran hatmimi bitirdim çok şükür allahım kabul etsin mutlu oldum sizinle paylaşmak istedim

Allah kabul etsin canım...

Günaydın canlar

Hepinizin cuması mübarek olsun.
Yüce Mevla hamile kalmak için uğraşan tüm canlara tez vakitte sağlıklı bi gebelik ve yavrularını zamanın da kucaklarına almayı nasip etsin.

Şuan yavrularını sağlıkla kucağına almak için emek harcayan canlar mevla güç kuvvet sağlık versin. Günleriniz su gibi akıp geçsin. Bebişleriniz zamanında sağlıklı doğsun.

Bu zorlu süreçleri Rabb'inin izniyle aşıp kuzularını kucaklayan canlar. Yavrularımız sağlıklı ve sıhhatli Salih evlatlar olmayı mevlam nasip etsin. Bizlere sağlık güç kuvvet ve sabır versin.

Eşlerimizi Rabbim başımızdan eksik etmesin. Sağlık ve anlayış versin.

Rızklarımız bol yuvamızda huzur olsun.
Allah'a emanet olun.

Âmin.

Aminnn...

ENYYY güzel arkadaşım inan öyle üzgünüm ki... Hiç aklımdan çıkmıyorsun:KK43:( Buraya bile yazasım gelmiyor:KK43:(
Allahım bu zor süreci atlatmanı nasip etsin. İnşallah bundan sonrası güzel gelişir. Doğru dr, doğru tedavi yavrularına kavuşursun. Seni çok seviyorum canım arkadaşım...

Lütfen yaz... Bizi biz anlarız. Burnumun direği sızlıyor...

svly rabbim kabul etsin dualarinda bizide unutma..
kizlar bloktaki kadinlar iki gundur cardakta 5 cayi yapiyorlar allahim icim gidiyor ya karsimda da cezaevi var icerde nasil yatiyorlar diyorum tam karsimda kafin cezaevi var icerde cocuklarda var anneleri yuzunden yatan bebekler onlar dusununce biraz olsa rahatliyorum ama bebeklere cocuklara cok uzuluyorum esim anlatiyor goz yaslarimi tutamiyorim bu gun bi kadin mahkum varmis yaninda da uc yasinda bi kiz cocuk onuda hucreye koymuslar gardiyan kadinda hic vicdan yokmus esim cok etkilenmis bundan banada anlatti cok uzuldum gozumden yas suzuldu esime dedim o kiza ust bas alalim oyuncak falan verelim dedim yasak dedi benim karsi komsum gardiyan onunla konusayim o versin ona bazi cocuklar hayata 1-0 yenik basliyor ne yaxikki:KK43:(

Merra canm ben 65kiloyla hamile kaldm 7kilo verdm verdklerimi tekrat alip ustune 3 kilo aldm toplam 10kilo alms okuyorm ama norml kilomdn 3kilo fazlaym nasil hesaplicm simdi ben 10kilomu aldm 3kilomu

merhaba kizlar ben paşamin arkadasi 13nisanda 23+5 gunluk gebeyken ikiz dogum yaptim nisam karnimda melek olmus zumramda 35 saat yaşadi dedelerinin kucagina verdim 2sinide
1marta 4.5cmdi rahim boyu ozel druma gtmstim
15marta özel drun onerisiyle tip fakultesine gttim hersey normaldi
23marta 2.5cmdi rahim boyu dr normal dedi agrim oldugu icin dogum evine gtmistim
27martada doppler ultrasona grdim bebegin başinda kloroid pleksus kisti goruldu 28.haftada gececek dediler uzuldum hemen ozel drumu aradim randevuyu erken almak icin 29martaydi randevum dr bna gelme tip fakultesine gt diye beni geri cevirdi 15nisandaydi randevum tip fakultesinde ama 10nisandan itibaren az az su geliyordu ben akinti sanmistim
12nişan is donusu dogum evine gttim ve ogrendimki bebegim melek olmuş 3cm acilmam var 13nisanda dogum yaptim kizimi nisami cennete yoladim kardeşi agladi yasiyordu bir umut dedim ama olmadi 14nisanda oda cennete gtti 440 470gram dogdular
ozamana kadar tum doktorlar çalişabilir demişlerdi ama yatip çalişmamam gerekiyormuş rahim dikilmeliymiş toparlanmaya çalisiyorum ama hep sesi kulagimda yavrumun zumramin ve nisamin olurken yaptigi hareket hic silinmiyor gózumden
allah hepimize miadinda dogumlar versin meleklerimiz hz.ibrahime emanet olsun

canım Allah sabırlar versin. Bende 1.5 ay önce ikizlerimi kaybettim. benimkiler oğlandı. Rabbim cennette bebklerimize kavuştursun hepimizi...neler hissettiğini, yaşadığını en iyi bizler anlarız. inşallah en yakın, en hayırlı zamanda bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz.

beni de listeye almışsın; çok sevindim...inşallah hamileler ve doğum yapanlar listesinde olmayı da nasip eder Rabbim. gerçi önce hayırlısıyla tayin olmam gerekiyor. sonra sizlerin önerdiği doktorları bir bir dolaşacağım.

Merra canm ben 65kiloyla hamile kaldm 7kilo verdm verdklerimi tekrat alip ustune 3 kilo aldm toplam 10kilo alms okuyorm ama norml kilomdn 3kilo fazlaym nasil hesaplicm simdi ben 10kilomu aldm 3kilomu

canım dr lara göre 3 kilo almış oluyorsun.çok kilo vermişsin sen yaaa.dr un ne diyor kilona.
bebeğin gelişimi iyiyse sorun yok diye düşünüyoruz aslında yanlış.bebek bizden alıyor kemiklerimizden ve dişlerimizden.
gebelik sonrası diş çürükleri,diş kayıpları,ileri yaşta kemik erimesi vs. sen zaten bunları biliyorsundur tatlım aman dikkat et kendine.
çok kilolu insanlarda 6-7 kilo normal aslında doğuma kadar ama senin kilon normal.benim dr 12-15 ideal diyor.
inş. bebişler sağlıklıdır da ...

gozun aydın canım

tşk ederim arkadaşım :KK16:

Cok sevindim canim sukurler olsun demekki birdaha o doktora gitmeyeceksin aptalmi ne nasil strese soktu seni simdi bebek haberine geldi sira:KK66:

İnşallah canım :) çok teşekkür ederim evet bir daha kesinlikle gitmeyeceğim :))

Gözün Aydın canım. Şimdi sıra bebişteeee :KK9::KK9::KK9:

TŞK ederim canım :KK16: inşallah :) gelsin inşallah en kısa sürede hayırlısıyla :)

ragri cnm ben sana demedimmi o dr bence bi daha gitme seni strese soktu kim olsa girer yani ..
simdi sira bebekte yolun acik olsun hadi bakalim mayis ayi bebek haberleriyle dolup tassin:)

Çok tşk ederim canım hemde nasıl strese soktu neyse temiz çıktıya önemli olan o :))) İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda veririm bebek haberi :)

arkadasım ne denir ki bu acıya..
sen gördn demek bebegini ben görmedim gstermediler ne annem ne eşim.
zaten dogum suni sancıyla olunca ben cok sarsılmıstım dogumdan sonrada hep aynı seyleri söyleyip aglamışım.
ailemi korkutmusum..sonra birkaç kez anneme anlattırdım nasıl bir bebekti diye..bazen çok pişman oluyorum biliyormusun.

atlatmak cok zor..kaç ay geçti yaram halakanıyor ama Allah işte dayanma avunma gücü veriyor.

gözüm aydın canım aklıma hemen meleklerin geldi korudular mı seni acaba:))

enny...İçin nasıl yanıyor kavruluyordur inan burda hepimiz bilioruz..sana cok dua ettim inş. etkisini gösterir senin için en hayırlısı olur.
her zaman gel burdan da özelden de ne istersen dertleşmek konusmak elimden geleni yaparım arkadasım.

Canım inan ilk günden itibaren yardım istedim meleklerden :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: çok şükür iyi çıktı :KK16::KK16::KK16::KK16: ...Şimdide bebek için başaladım meleklerle iletişime :KK1::KK1::KK1::KK1: İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla gelir :emir_bebek::nazar::KK1:

Aryamia ve paşam çok tşk ederim kızlar :KK16::KK16::KK16::KK16:

Gözden kaçırdığım varsa özür dilerim hepinize çok tşk ederim :KK16::KK16::KK16::KK16: :KK1::KK1:

Valla canm ben sizlr kadar sansli deglm kucuk bir yerde devlt hastanesine gidiyorm doktorm benim kilomla ilgili hic yorm yapmadi cunku bu benm 3.doktorm evet cok kilo verdm bulantularm coktu 4ay hicbisey yiyemedm sonra bulanti gecsede istahm olmadi daha yeni istahm acik inanrmisn hepimz skintilydkta ben dahami evhamliydm ne bilmiyorm 22.haftadn 28e kadar hep bebegmi kaybedecm korkusu oldu istah falan kalmiyi insanda bende kendime sasiyorm hamile kalmadn once heo alay eferdk benm biraz popom falan buyuktr karnim bir yere popom bir yer gider cok kilo alir cok cirkinlesirm diyodm cok garip karnm yeni beli oldu popomda kuculdu bebegn kilosuda haftasyla ayniydi canm bundn sonra sende bebekte kilo alrsn diyo bakacz bebegm iyi olsnda hayrlisyla bende iyi olurm sizin bebegnz 28.haftada kac kiloydu hatrliyomusunz simdi 31 e girdmde kac kiko oldugnu bilmedigmdn 31 i soramicm

bir yerde durmadınki sen nereye ben oraya yorldm yeminle topik topik gez:KK57::KK57:bir daha yerinde dur bakıyım :KK9:

:KK9::KK9:topigin yüz karası gelmiş maşşallah aldın demek kucagına bebegini benim yerimede çek kokusunu içine:KK5::KK5::KK5:
rabbim analı babalı atalı büyütsün işallah :KK16:

:KK59::KK59::KK59:biri mezarmı dedi benim ilk oglmn mezarı var kaynatam tanımadıgımız birinin ayak ucuna gömmüş oglm çok yalvardım götürmedi unuttum dedi içim acıyor 2 bebegimide patolojiye verdik vermek itemedim ama bebeklerin ya gene gdierlerse dediler mezarları yok istemzmiydim 3 yavrumunda mezarı olsun hepsine tek seferde gidip öperdim topraklarını mezar taşını yaptırmazmıydım içim açıyor :KK43::KK43::KK43:ben çok kötü bir anneyim karnımda sahip çıkamadım mezar taşları bile yok benim gibi anneyi kim ne etsin :KK43::KK43::KK43:

:KK43::KK43::KK43:senin adına çok seviniyorm kendi adıma üzülüyorm sabah kalktım adet olmuşum :KK43:3 aydır hep cumaya geliyor ve hep 26 sına :KK43:içimde bir umdt vardı kendimikandırdım galiba s gibi gidiyor kanamam agrım desen fena :KK43:ne olucak benim bu halim 2 sene ara verdim ya hamile kalamzsam ne olur benim halim :KK43:
bebeklerini kucaklarına alan arkadaşlara allah ömür versin kvvet versin bizlerede tattırsın işşallah anneligi keşke benimde olsa dogrsam zamanında saglıklı saatli bende koksnu içime çeksem diyorm paşa sabret sende alıcaksın kucagına acaba kendimimi kandırıyorum bilemiyorum :KK43::KK43:
sizlere bahsetmiştimya 2 bebegini kaybeden arkadaşı ondada rahim agzı açıklıgı çıktı korktgum başıma geldi braya gelicek yardım edelim ona kızlar konşalım acısını dindidirelim sevaptır oda ikizdi 2 kızı cennete gitti:KK43::KK43:
herkeze hayırlı cumalar bu arada:KK5::KK5:

CANİM SENİ KARAMSIRLIĞA SÜRÜKLEMEK İSTEMEM AMA.... YUMURTALAR KORUNMAKTAN TEMBELLEŞİYORMUŞ...ONDAN UZUN SÜRE KORUNANLARDA HEMEN TUTMAYABİLİYOMUŞ BEBEK...NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM... her ilişkiye girdiğinde bebek olsun diye odaklanma bence ...odaklanınca tutmuyor bi türlü...akışına bırak....bigün hiç ummadığın anda hamile kalıcaksın.... her ay adet günlerini sayma......senle aynı yaştayız sanırım...ben 81 liyim...

arkadaşlar giremedim nete...
22 nisan akşamı 23 te suyum ve nişan geldi...
hastaneye gittik hemen...
doktorumun dediği gibi kızım bir türlü aşağı inip doğum kanalına inmedi...
bekledik biraz 5cm açıklık oldu hala aşağı inmedi..
doktorum daha fazla beklemedi hemen sezeryana aldı...
hayırlısı böyleymiş demek..

ve 23 nisanın ilk saatlerinde kızım sağlıkla dünyaya geldi..bayram kızı oldu.
3790gr ve 50cm maşallah herşey yolunda...
benim sezeryan sonrası ağrım var normal olarak..
çarşamba eve geldik..büyük kızım az sorun çıkartıyor inşallah düzelir...

şimdilik bizden bukadar...

inşallah sizlerde iyisinizdir ve herşey yolundadır?

Maşallah canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin İnşallah :nazar:

nasılsın arkadasım geceleri geliosun görüyorum ama yazmıyorsun bize.
bebegin cinsiyeti belli oldumu ekleyyeyim hemen listeye.

gündüz de merra yazdı sana,merak ettik seni

canım nasılsın neden artık hiç yazmıyorsun.umarım herşey yolundadır.allah evladını sana bağışlasın
Canım hep takip ediyorum sizi sürekli okuyorum çok şükür benim iyi geçiyo haftada bi kaç gün dışarı çıkıyorum çok yorulmadan hava alıyorum canım gebelik şekeri çıktı bende hemde çok yüksek onla uğraşıyorum kaç haftadır diyetisyen endikrinolog arası mekik dokuyorum bebişimin suyunda normalden azmış dikişin üstüne bunlardı çıktı artık bunada şükür diyorum tatlım 27 haftamı bekledim buraya yazmak için az kaldı kızım olucak bu arada :KK16::KK16:

nasılsın arkadasım geceleri geliosun görüyorum ama yazmıyorsun bize.
bebegin cinsiyeti belli oldumu ekleyyeyim hemen listeye.

gündüz de merra yazdı sana,merak ettik seni
Canım geliyorum hepinizin haberleri alıyorum ben iyiyim çok şükür unutmaya çalışıyorum serklajı açıklığı ama başka bişii çıkıyor Allah beterinden korusun şimdide şekerle uğraşıyorum doktorum şekeri olan annelerin bebeklerinin erken doğmamalı diyo ee dikişe ne zamana kadar gider bilmiyorum böle canım ya

Canım geliyorum hepinizin haberleri alıyorum ben iyiyim çok şükür unutmaya çalışıyorum serklajı açıklığı ama başka bişii çıkıyor Allah beterinden korusun şimdide şekerle uğraşıyorum doktorum şekeri olan annelerin bebeklerinin erken doğmamalı diyo ee dikişe ne zamana kadar gider bilmiyorum böle canım ya

geçmiş olsun canım ah bu seker gebelerde cıkıyor cok.diyet ya da dikkat et mutlaka şekerli şeylere.
sen gönlünü ferah tut iyi olacak hersey insallah.haftan cok iyi önce 28 sonra 38leri görüces.

sen yazmıssın bilemedim birde ben yazdım üzerine:) olsun sen arada ses ver merak ederiz biz:)

X