Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
betybo bilgin icin tesekkurler..
efilum hak veriyorum cnm benimde nidilat bitiydi iki gun kullanmiyim bakiyim ne olucak dedim yok sancilar artti esim gidip aldi geri bencede nidilattan cok erken dogum risk suan..
herhalde boyle gidicek bizim alismaya bakalim iyisimi..
hergun takvimde ne hesaplar yapiyorum bi bilsen aklin hayalin durur:))
su gun su kadar olucam neler neler:)
ayy ayagi kalmaya korkuyorum..

Gurbetçi canım bu senin için. :nazar::nazar:

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013
Hamileliğimin 33. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 52 gün kaldı.
Bu günlede bebeğiniz başparmağını emerek, emme egzersizi yapıyor. Kendinizi çok yorgun hissetseniz bile, uyumakta güçlük çekiyorsunuz. Bunu sebebi sırt ağrıları, bebeğin hareketleri, sıcak hissetmek, baş ağrıları, bacak krampları ve rahat posizyon bulamamaktır. Unutmayın, yattığınız zaman sol tarafınıza dönerek uzanın. Bu sizin ve bebeğin kan dolaşımını rahatlatacak, sindirim ve solumunuza yardımcı olacaktır. Artık bebeğinizin böbrekleri tam olarak gelişmiştir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2000 gr. - Yaklaşık boyu : 43.7 cm. (Baştan Topuğa)
Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın
:nazar::nazar:

Hepimzde ayni skinti var onun icin buraya yazip rahtlamk istiyorm nidilati duzenli almiyorm canm serum takildktn sonra hic almadm bugn ikinci kez aldm ah ise yaradigna inansam hep kulkanacm sanki bosa iciyorm sukur adet sancm yoj ama bugun bebek kasiklarima vuruyo sanki doktr gelse hastanedn cikmicm okadr moralim bozuk nugun yine bana uyku yok cok oldu bugun 15 dk bir oluyor saay 1 den beti hic kesilmedi enfeksiyndandr dedm sevndm antibiyotk ise yaradi gibi oldu ama bugun oda fayda etmedi dusunmiyim diyorm olmuyo allshma signdm buda bizim sinavimz napalm bada gelen cekiliyo

Efullim gurbetçi mıllky

Canlarım az kaldı. Çok daha zor zamanlardan geçtiniz. Rabbimîn izniyle biraz daha dayanın. Nidilat kullanın Dr verdiyse. Arda bey ilk önce bana vermedi. Dedim ben eskiden yeniden ne kullanılıyorsa hepsini denemek istiyorum csında keşke demek istemiyorum dedim aldım 31. Haftaya kadar da hiç kullanmadım. Ama hep kasıldım. Hastaneye yatınca dikiş zaten kaymıştı. 11 gün daha dayandım o un sayesinde. Hatta Suyum gelmeseydi kadılmalarım kesilmişti 2 gün öncesine kadar. Eşinle bizi çıkarırlar belki diye konuşuyorduk. Ne zaman akıntım oldu kıvamı koyü ve beyaz kokusuz ve de vajinam fokur fokur oldu ozaman Suyum sızdığı anlaşıldı ve doğum oldu.

Efullim canım büyük oğlum 31+ 5 de doğdu 11 gün yoğum bakımda kaldı. Oksijen desteği aldı.
Küçük oğlum 34 haftada doğdu. Yoğun bakında 2 gün kontrol amaçlı durdu. Yalnız kiloları ikisinizde 2 kg üstünseydi.

Mlkyyy canm inan iyi deglm dojtorm yok olsa gidp biraz rahtlicm haftamz ayniyms ben sendn 2 gun ondeym ah su 38 i gorsm yada kuveze girmick kadar olsaydi oda 35mi oluyo artk napim saglikli olsnda oda olur simdi bidaha sansimi deneyecm ebelere rica edip serum isticm takarlarsa rahtlarm belki biraz

Metal canm iste benim bebegm daha 2kilo degl o skintm zaten erkn dogsa kac gun kalacagi belli degl evet daha zor gunlrde gecti ama iste bunlrda skinti hep dayanmam lazm yapamiyorm rabbime signdm

metal abla cok saol:))))
evet zor zamanlardan gectik bende demin bi nidilat daha aldim biraz daha iyiyim ayagi kalkinca karnim tas gibi oluyor sende de varmiydi ki??
mlkyy cnm magnezyumu artirdim demissin nasil anlatirmisin bende magnezyum aliyorum diasporal gunde uc kez..
efilum git cnm hem bi nst usg yaparlar

Canım kasılma esnasında acı hissetmiyosun dimi ani bi sertleşme.drum dısardaki gebelerde senın kadar kasılma yasıyo dedi.düzenli olursa korkalım strese sokuyoruz kendimizi.ve inan suyun çok faydasını gördüm 4ltreyi geçiriyorum.magnezyumda alıyorum.bu kadar geldik dahada ilerleyecek allahın izniyle.allah yardımcımız olsun

benim adet sancısı gibi bir sancıyla beraber oluyor kasılmam o an bir de kalbim sıkışır karnım sertleşiyor.
ben magnezyumu kalsiyumla birlikte alıyorum hap şeklinde.günde 300mg magnezyum almış oluyorum.
sen kaç mg magnezyum alıyorsun.suyu okadar içemiyorum senin maşallahın var ee wc olayını nasıl yapıyorsun.
ben 2-2,5 litre su içtiğim halde yarım saatte bir wc deyim.
allah seninde yardımcın olsun canım dr un plasentanın durumuyla ilgili yeni bişey söyledi mi

Acile gityim yalandn kucuck bir serum taktilr gitmedn once nidilt almstm galiba o rahtlatti simdi biraz daha iyiym kasilma evet agrida veriyo kalbin skisiyo karnin sepsert oluyo benmde ayaga kalkinca karnm sepsert oluyo gurbetci canm nstye girmedm var olan sanciyida gostermiyo zaten dedign gibi bununla yasamaya alismamz lazm galiba rabbm hakkimzda hayrlisini versn siz 34 e daha yakinsinz merayla once siz sonra biz gorurz ins 38i amin

merra cnm bende dort litreye yakin iciyorum lavaboya en yakin odaya tasindim 26. haftada:)
efulim cnm iyi etmisin celeston alda vursunlar cnm...
ben simdi acile gitsem dr hemen celeston vurdur diyor ben uc kez vurundum

Canım başın sag olsun allah sabır versin..inşallah drun başarılıdır bidaha kayıp yasamazsın.iyice araştırdın degilmi yapılacak tekniği.kaç kişiye yapılmış kaçı başarılı olmuş çok araştır naçizane tavsiyem sen daha iyi bilirsin tabi.

Evet araştırdım yanı tabı dünyada bile yeni bir yöntem ama uygulanan kısılerde basarı oranları hep % 90 üstü zaten mantık olarak da tüm rahimin kapanması çok daha uygun gelıyor sadece tecrubelı ve ıyı bı doktor olması gerekıyor
Gürkan arıkan da Internet'ten bak sende ıstersen çok başarılı bı cv sahıbı. Ayrıca sadece kadın dogum uzmanı degıl profesör, cerrah ve kadın onkolojı profesörü daha sonradan tüp bebek ve ınfertılıte uzerınde yoğunlaşmış. Avusturya, Almanya ve belcıkada profesörlük ve hatta dava bılırkısısı olarak gorev yapmış hala da hastaları var bu ülkelerden. Turkıyeye döndüğünden berı de 3 yerde çalışmış Acıbadem, memorıAl ve Fulya bahcecı. Sanırım bunlar ıyı referanslar hem çok anlayışlı ve en onemlısı ben daha 1 gün telefonunu açmadığını amelıyatta ıse amelıyattan çıkar çıkmaz gerı dönüş yapmadığını görmedım. Yanı güvevıyorum evet ama sende anlarsın kı hıcbısey benım ıcımı rahatlatmaya yetmez hele acımı asla azaltmaz. Sadece ınanmak zorundayım ve bunun ıcın de en ıyısı olduğunu düşündüğüme sarılmalıyım. Su ana kadar yaptıgım arastırmalarda benı ıyı hıssettırdı. Umarım bu yöntem herkese ozellıkle normal planlı serklaj ya da acil serklaj ıle başarılı sonuc alamamış herkese yardımcı olur. Umuyorum, ınanıyorum ve büyük bır sabırsızlıkla beklıorum bebegımı.

3gundr iyiydm yine kasilmalr basladi boyle olnca cok canm skiliyo doktr yok bisey olsa yine marasa gitmj zorunda kalacm babamlrda cenazeye gitti sehr disina hayrlisyla haftaici olsada su dojtr gelseydi icim biraz olsn rahtlicktim okadat kasilmaya ragmn rahmde acilmams rahm boyuda kisalmams ama raht olamiyorm iste bi turlu su 7hafta dolsada bebegm sag salim dogsa rahtlicktm kasilmalr olmasa hamilelk cok guzel dikis bu kadr skinti vermemsti ama bu kasilmalr psikolojimi mahvetti rabbime siginiyorm

sen nerde oturuyosunki maraşa gidiyosun...anlamadım??? ben maraşlıyımda :)

metal abla cok saol:))))
evet zor zamanlardan gectik bende demin bi nidilat daha aldim biraz daha iyiyim ayagi kalkinca karnim tas gibi oluyor sende de varmiydi ki??
mlkyy cnm magnezyumu artirdim demissin nasil anlatirmisin bende magnezyum aliyorum diasporal gunde uc kez..
efilum git cnm hem bi nst usg yaparlar

Canım osteocare diye bi ilaca başladım.kalsiyum magnezyum d3 çinko var bunun yanında 2tane mg diaaporal alıyorum.maden suyu içiyorum ve ög içeriği yüksek besinler.ınanılmaz farkı gördüm.bol bol da su

benim adet sancısı gibi bir sancıyla beraber oluyor kasılmam o an bir de kalbim sıkışır karnım sertleşiyor.
ben magnezyumu kalsiyumla birlikte alıyorum hap şeklinde.günde 300mg magnezyum almış oluyorum.
sen kaç mg magnezyum alıyorsun.suyu okadar içemiyorum senin maşallahın var ee wc olayını nasıl yapıyorsun.
ben 2-2,5 litre su içtiğim halde yarım saatte bir wc deyim.
allah seninde yardımcın olsun canım dr un plasentanın durumuyla ilgili yeni bişey söyledi mi

Ne yazıkki wc yüzünden zombi gibi oldum uyku bile yok.plesantamıda beklicez dedı canım ayrıntılı çeken prof radyolog kadar korkınç konuşmuyor drum.plesanra rezervi yüksek dedi.magnezyumuda gurbetçiyede söyledim.osreocare içiyorum 2mg diasporal bol maden suyu muz vs.ve yıne su su su...ınan o kadar kasılmam olurdukı o kadar nidilata rağmen baya azaldı magnezyum ve suya bağladım.yoksa seeviks yok denecek kadar az açılma devam.sabrın sonu selamet.bebeklerımze kavusucaz inşallah

Metal canım sen ne güzel yavrularına kavusmussun daeısı bizlere inşallah.kilolarıda iyiymiş maşallah barekallah...benim kızım daha 1400.hastanedeyim doğum yapanları görüyorum ki 47gundr bı cok doğuma şahit oldum bikaç işi hariç hepsının beneği yokun bakıma girmeden yanına geldi.çok imreniyorum onlara.bende yasarmıyım diye iç çekiyorum,hamilelik çok yordu bizi korkunç bı lohusa depresyonu yolda sanki:)

Canım inşallah bu kez bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.gelişmelerden haberdar et bizi canım.banada acil serklaj yapıldı 24te ve 25de o günden bu yana yatıyorum 30+5oldum.her gebeliğim böyle geçicekmiş olurda bugünlerimi gözyaşlarımı hergun yediğim iğnelerimi korku paranoyaklığımı unuturda bı bebek daha düşünürsem bende ondan yaptırırım kimbilir..güzel haberlerini bekliyorum

Mlkyyy canm inan iyi deglm dojtorm yok olsa gidp biraz rahtlicm haftamz ayniyms ben sendn 2 gun ondeym ah su 38 i gorsm yada kuveze girmick kadar olsaydi oda 35mi oluyo artk napim saglikli olsnda oda olur simdi bidaha sansimi deneyecm ebelere rica edip serum isticm takarlarsa rahtlarm belki biraz

Küveze girmeden atlataıcaz allahın izniyle..sakin ol lütfen senı çok çok iyi anlıyorum.drun olmadığını bildiğinden vücudun oyun oynuyo belkı.bu yüzden teskin et kendini atlatıcaz de bebegıne..serumda bana laktatlı ringer takılıyodu.haberdear et bizi canım.dualrım senınle dıger hamıle arkadaşlarla.bigun buraya doğumdan geldık bebegımız yanımızda yazıcaz

Yine uykusz bir gece gecirdm saat 12bucukta lavaboya diye uyandm uyu uyuyabiliyosn dua ettm ne olur allahm uyuyum diyirm yok kasilmalr basladi sagima soluma donuyorm yok yok saat 3bucukta uykm geldi bukez namz icin uyanamam diye bekledm namzdn sonra zorla uyudm sabahta karnm tas gibiydi halada var ne olack boyle bilmiyorm insaallah vaktnde dogm yaparz
sahbamus canm maraslimisn hemsermsin yani ben goksunda oturuyorm malum kucuk yer doktr gidince marasa gonderiyolr
Gurbetci dedign igne ne ignesi anlamadm sana acilde vuruyolrsa nobetci kadin dogumcu vardr o izin verir bunlarn bisey amladigi yok hemen gonderecktide ben israr edince zorla takti kucuck bir bardk serumu

X