Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende tam bilmiyorum..kızımda ne nişlan nede su geldi..sancıyla gittim hastaneye ben..
eğer nişansa doğum herkeste farklı olmakla beraber 24 saati buluyor en uzun 48 saat..nisan annelerindeki arkadaşların bazılarında öyle oldu...
sancılarında hemen başlamaz zaten.

doktorunu ara bi sor ulaşabiliyosan...

ayy heyecanlandım sibel doğuruyo benim kızın geleceği yokkk:18:

gunaydin kizlar ..
inanin dun ne yaptim ne ettim hic bisey hatirlamiyorum basima ilk defa boyle bisey geldi ..
neyse eskisehir yolunda araba bozulunca ben bi taksi cevirdim allahim bi trafik bi trafik ben dr yetismek icin can atiyorum tam is cikisi ve avmlerin oldugu cadde herkes cuma diye gezmelerde,hemen klinigi aradim beni bekleyin dedim,hos gittimki iceri hasta kayniyo bizi boyle acelle ettirdi 6 da cikacaz diye :/
neyse ben gwldim esim 30 dk somra geldi hemsire beni hemen aldi iceri..
dr beni gorunce gel gel hastane hastane gezen dedi zoruna mi gitti ne bende hocam bana acil yedek bi hastane dedim hacettepe tadilatta dedi baskent hem kuvezide iyi diye baskentte ozel bakalim arastiriyom ne kadar bi defa aradim gunlugu 350..
sonra usg ye girdim kizim 1850 gr olmus masallah kizima nedense boyunu soylemiyor olsun ben kalsiyumumu aliyorum zaten:)
r.a uzunlugu ise 15mm dedi sesizce ben duymiyim diye kac kac dedim 15 dedi neyse suyu herseyi iyi dedi..
sira geldi 4D ye ilk acti an dedigim laf bu allahim dudaga bak kizim bu kez herseyini gosterdi bize :)
dr sana benziyor dedi esim bozuldu tabi bi dahakini kendime benzetirim demezmi:/
cd ve resimlerimizi aldik tekrar dr yanina geldim dr ilk sorum bu r.a 15 mm peki bu yirtilma falan olmadan sifira kadar inerse yinede belli bi sure tasirmi dedim iyi diktim tasir dedi sen en az 35 goruceksin dedi ve 37 dikisini alicaz dedi cok mutlu oldum ..
uc hafta sonra kontrol dedi cok degilmi dedim yat dinlen dedi buraya kadar gelmende sikinti dedi yoksa bende isterim gelmeni acil durumda lokman hekimden nst cektir r.a baktir bi sey yoksa eve git yat dedi bizden bu kadar kizlar...
sahbamus senide soyledim testlerini yaptirip gelsin dedi r.a bakmam lazim dedi..
iyi dilekleriniz icin tesekkurler kizlar:)
darisi size olsun..
bu gun esim evde isim konusunu netlestirecem sans dileyin bana

Heyecandan sabahın köründe kalktım bugün adet günüm .Gece belim ağrıyordu sancım vardı dedim kesin adet olacam ama bugün bir şey yok bekliyorm adet olacaksam olayımda bu bekleyişten kurtulayım artık...

Benim doğumumda önce su sonra çok hafif kanama olmuştu ama sancı hiç yoktu suni sancıyla saatler sonra çok zor bir doğumla oğlum dünyaya gelmişti. Yani sancı kasılma olmayabilir, bu arada iyi ki sezeryan yapılacak uyuyup uyanacaksın ve kızın kucağında. Ayrıca zor doğum ray a sebep olabiliyor. Vakit kaybetmeden hastaneye git bence. Allah bebeğine ve sana sağlık versin

Turgut özalda aydın köşüşe gidiyorum.ciddi anlamda memnunum sanslı olduğumu düşünüyorum.benim ray dan kaybım yok drum kaybetmeden farketti allahıma şükürler olsun.
ilk gebeliğim.deneyimsizim bu yüzden çok dr geçmişim yok

Geçmiş olsun dr n ne diyor? Bbebeği tutalım mı diyor? İnşallah 2 kiloya ulaşır en az...

Şimdilik tutuyolar.haftalar ilerledikçe fark olsun sorun degıl dıyo.yanı benım öyle lüksüm yok 40haftaya geliym bebeğim 36yla uyumlu olsun gibi.35e gelirsem dıye dua edıyorum benım serklajım acil yapıldı.çok çok ileriye göturmuyo biliyoruz.drum endişw etöemeöi söyluyo fakat nette korkunç seyler okudum.hatamız nette tanı koymakmı acaba???inş 2 olur

Sibel duru çok heyecanlandım arkadaşım:) Allah tez zamanda acısız olarak bebeğini kucağına nasip etsin..
Saftunç inşallah hayırlısı arkadaşım..Sonucunu merakla bekliyorum..Benimde bu hamileliğimde adet olucakmışım gibi oldu..Belim,sırtım ağrıdı..Geçen seferkinde böyle olmamıştı..Demekki vücudun tepkileri her hamilelikte aynı olmuyor.

Gurbetçi maaşallah küçük cadına:)
Allah 40ları göstersin arkadaşım..Şu takvimini yapsan artık:)

Geçen sene 2,5 ay yaptım dukan 10 kilodan fazla verdim..çok protein alınıyor çok uzun yapmamak lazım ama gerçekten uyulursa çok hızlı zayıflanıyor

Hadi bakalım hayırlı olsun ..gelsin bebişimiz sağlıkla :)

Stres topu olmuşsun sen sakin ol lütfen... bugün Adet gününse artık idrarda da çıkar test mi yapsan ki :))

Evet canim nisan gelmis benim kaybettigim bebegimde oyle oldu kizda boyle nisan gelir demisti annem hatta sonra benim 12saat sonra sancim basladi hadi allah kurtarsin hemen hastaneye git canim

Gurbetci canim masallah kizina doktorunda cok tecrubeli bence kendine guveni tam baksana 35 den once dogurmazsin demis insallah 38 leri gorursun

SAFTUNC benimde bu hamilelikte adet olacakmisim gibi oldu halada belim agriyor bence idrar testi yapsan bugun cikar ama istisna durumlarda cikmayabiliyor cikmazsa iki gun sonra tekrar yaparsin

canım benim o dukanın kralı regrete haberin yok galibabiz yapamıyorz o diyeti bebem kan pırtılaşması var biz az öz yiyicilerdenizdaha ben regretenin ban ısmarlıcagı birşey var ondan yicem divan pastanesine hazır ol regretecim az kaldı şrda
:18::18:kız doguruyorsn galiba sancı varmı burun akıntısı gibi hadi sana geçmiş olsun eşini ara git derim ama acele etme hastanedede ugraşırlar senle bizm gelinide götürmüştük 2 hafta sonra dogurduben sana pazartesiyi beklemicem demedimmi benim totem ttt naberne güzel peygamber efendimizizn dogum gününde dogrucan kutlu dogum haftanız bu arada hayırlara vesile olur işşallah
sakın korkma doguma gidince sol tarafına yat derin derin nefes al inanın böyle normal dogm yapan arkadaşların yanında olpta elini tutp destek olmak için nelerimi vermezdim sen çok korkarsanda beni düşün baş ucundayım ve sana hadi sibelim az kaldı yattın okadar emeklerinink arşılıgı geliyor emziriceksin uyksz hergece diceksin inan çok dyglandım yeminle içim bir tuaf old kızdarısı bizlere olsun işşallah saglıklıca dogr bende işşallah günün birinde yazarım buraya kkızlar dikişlerim alındı kızlar yavrumun syu nişanı geldi zamanında tabi ben dogurmaya gidiyorm diye istanbulda olaaanları bekliyorm bakın hastaneye gelinde hastaneye sevinçten aglaşalım bu sefer işşallah haber et bizlere birine telini ver banada ver istersern ben seni ararım dogruken burdan direktif veririm nasıl diyorduk
1 ıkınıcan
2ıkınıcak
3 ıkınıcan
mucizen karşında elhamdurillah
sen daha dr topigin yüz karası
hadi bakalım hayırlı haberler bekliyorz görüşemiyorz canım bu ara

canım üzülme bendede olmştu kızımda ablamın evini taşımaya gittiydim 4 gün anam agladı kolileri indir kaldır 3 metre halıları sirkele vs nama zkılıyım dedim baktım kahverengi akıntım gelmiş dedim anneme benim namaz yatar hasta olmuşm sonra beklemeye başladım ne gelen var ne giden sonra bir bakarımki hamileyim sol meme ucum agrıyor bgün hiç böyle olmamıştım kendimi psiklojilikmi kandırıyorm ama kızlar galiba ben hamileyim ya adet olursamda korkuyorum aynı kızımda canım ne çektiyse onları çekiyor canım iyimi eşim diyorki kızmı geliyor acabaallahım işşallah emeklerimizi karşılıgı verir okadar ugraşıyorz bebek için ay utandım bak

sana dün ayzıyordm inan pc aziizligine ugradım oysaki okadar şey yazdım gitmedibak sana 2 şey anlatayım dinle
7 sene bebegim olmadı tedaviyle hamile kalamadım neyse o sene memelekete gittim ablamın yanına neyse bebekten açıldı konu aglıyorm aama nasıl diyorm abla bak ablam benden 8 sene sonra evlendi onn bebegi var benim yok benle evlenenler 2 dogurd vs alahıms anki evden cenaze çıkmış öyle böyle degil ablam yüzüme dediki paşa ben doguruym sana veriyim üzülme dedi bende surat aynen busen dedi çok gzüel annelik yaparsın 2 cocugunada ben bakltım ablamın neyse nasıl sevindim bebegim olucak vs ne akıl degiştirdiyse bu sefer paşa vazgeçtim sana anne eşine baba derse kötü olrumd edi aman dedi bebegi olmayanların canı yokmu üzülme dedi nerden bilsin evlat acısını nerden bilsein evlat hadretini bende dedimki zaten verseydin almazdım ben yavrmdan ayrıldım nasıl ayırıyım senden dedim anlıcagın hayallerim suya düştüneyse o sene hamile kaldım ben duanın gücüne inanırım inan kaynanamlara gittik birgün eltim nisbet yaparmış gibi 2 bebeg başladık heran hamile olabilrim dedi içim acıdı dedim paşa gene laf sokmalar beklede dr dedim o zaman benle alay etti hamileyim diye vs işte benimi bekledin be kadın alay etmek için eşimle 1 hafta küsülü yattık sabah kalktım evi temizleidm yemekleri koydum vs düşün 7 sene olmadı tedaviyi biraktım 1 sene sonra hamile kaldım ogün namazı kıldım tespihimi çektim seccadede otrdum dua ediyorm herzamanki gibi
sonra beni sen bir aglama tutt abartmıyorm ellerimi açtım göge allahım ne olur benide gör paşa klnla dalga eçtiler dedim saymaya başladım okadar hıçkıra hıçkıra agladımmi öyle böyle degil nefesim kesildi yattım secdeye nasıl aglıyorm ban sakat diyorlar allahım herkezin alay kons oldm bana acıyarak bakıyorlar vs ama nasıl aglıyorum içim içimi yedi panik atagım azdımıs ana da ederken allahım nefes yetmiyor o akşam eşim eve geldi gene küsüz adam haklı dalga geçtiler diye kızdı ben bir lafına kızldım eşimin sanane hiç sevmem biri bana o lafı desin karşımda tik gibi kim olursa öldüresin geliyor hiç sevmem o lafıneyse eve geldi yedik içtik gene çık yok benimkide konuşmyor yemek yeriz ses yok bende grurumdan ses vermiyorm o gelicekte bana özür dilicek diyorm
neyse yassıyı kıldım odada oda tv seyrediyor gene aglama krizleri namazda duada artık sinirleirm nasıl bozulduysa eşim aglamam geldi çömktü seccadenin yanına paşam dedi sarıldık aglaştık dedim canıms en haklısın 3 krşlk insanlar dalga geçti yerden göge kadar haklısın dedim olsun onların bebkeleri dedi allah bizide görüyor bizede vericek üzülme dedibarıştık o akşam bir rüya gördüm eşim bir bayanla bize geldi diyorm canım misafirimiz kim diyor bizde kalıcak artık diyor sebep diyorum senin veremedigini ban o vericek diyor bebek dogurucak bana diyor yapama canım desemde hoşna giderse burda kal yok yok gitmedi yürü ananın evine diyor düşün artık nasıl stresliysem rüyaya bak allahım oadaya gidiyorlar gelmiyorlar ebnle ilgilenmiyor vs sesleri gelir vs ne aglıyorum yalvarıyorm neden diye sen yaptın diyor bana çock veremedin seni brda tuttuguma şükret diyor bir kabustu ya düşün eşimin uyks agırdır top patlasa duymaz nasıl rüyamda bagırdıysam beni sesledi paşa paşa diye kanter içinde kaldım düşün okadar korktumki gözümü açtım baktım kimse yok bu sefer aglamaya başladım gene eşim dedi ne old deidm böyle böyle dedi ban güldü toton açıkta kalmış delü senden başkasını istermiyim ben ya dedi allahtan herşey dedi sabret bizimde olcek bir baktım o ay oglma hamileyim eltim ban nispet yaptı bende sonra hamile kaldı allaha kalbin dogru olcak hoş onnki dryor benimki cennete gittiiçim acımıyrmı zannediryorsun acıyorİNSANA EN ÇOK KOYANDA YAKINLARININ SENİN ANLAMASI ONUN İÇİN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEMEYELİM BİZ BİZE YETERİZ BEBEM
RABBİM OKADAR BÜYÜKKİ YEMİNLE OKADAR UGRAŞA OLMADI O AY SOGAN KÜRÜ YAPTIM HAMİLE KALDIM

ben gormuyorum badecim nasil buyumus mu cadim
pasam ariyim goruselim tatlim:)
kizlar saolun darisi size olsun insallah
sibel kiz bence git dr ne olur ne olmaz dualarinda bizi sakin unutma eline yaz:)

Kizlar sibel durunun ayni benim gibi olmus benimde oyle kanli akinti geldi sonra sancim basladi sonrada sularim gelmisti insallah hayirli dogumlari olsun

Ya kizlr sizinde kasilma olunca bebegnzn harektleri azaliyomu yine kasilma oldu ilac kullandm 1 saattr kasilma yoj ama bebegmn harektleride azsabah daha coktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…