Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben gormuyorum badecim nasil buyumus mu cadim:KK66:
pasam ariyim goruselim tatlim:)
kizlar saolun darisi size olsun insallah
sibel kiz bence git dr ne olur ne olmaz dualarinda bizi sakin unutma eline yaz:)
kurban oluyms enin çizelgene ben hemi:KK43::KK43::KK43:allahım işşallah 40 haftaları görürüüsn canım benim :KK48::KK48:arada görüşelim şan eşim evde işe gidicek işe şutlym çaldırıyım ara :102::102:
ya kizlr sizinde kasilma olunca bebegnzn harektleri azaliyomu yine kasilma oldu ilac kullandm 1 saattr kasilma yoj ama bebegmn harektleride azsabah daha coktu

canım şimdi dedikelrimi yap şerbetli bir su yap besmele çek 33 kere 3 yudumda iç solna yat sıpa bakta gör nasıl hareket edicem haftaların büyük canım bebegin yeri daralıyor için rahat etemzse doktornu ara olmadı hastaneye git dinle normalde bebek 20 atım atar yeri daralıncada 10 atımlıktır sakın unutma hayırlısıyla ş bebeleri dogruasınz zamanında vallahi ben hop oturp hop kalkıyom yeminle normal gebelere bakıyorumda eş iş vs neleri yapıyolar :KK31:insanın içi gidiyor :KK43:

Kız sen bu ara :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: bu ağlayanı çok mu kullanıyorsun bana mı öyle geliyor yersin şaplağı ona göre :KK22::KK22::KK22::KK22::KK22: sana haftada bir paşam kurallarını hatırlatırım ona göre :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Madem despotum ben biraz hakkını vereyim değil mi :KK1::KK1: AAA ağla ağla nereye kadar hem hamilelik ihtimalin var yasak sana stres ağlama ona göre yoksa hergün şaplak sana :KK1::KK1::KK1: ona göre bak burda bekliyorum yaz bakalım napcam sana :KK4::KK4::KK4::KK1::KK1::KK1:

gurbetçi bak ben kopyaladım çizelgeni oku burdan:)Kız maaşallahı var kızçenin:nazar:..Allahım bizlerede göstersin inşallah böyle günleri aminn.

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013

Hamileliğimin 32. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 59 gün kaldı.

Sonraki üç gün içinde bebeğinizin ayak tırnakları tamamen şekillenmiş olacak. Bu ay daha önceden yaşamış olduğunuz sırt ağrısı gibi bir çok aynı belirtiyi yaşayabilirsiniz. Siz ve bebeğiniz genişledikçe, sırtınız için yük denegelemek giderek zorlaşacaktır. Bebeğiniz daha hızlı kilo almaya başlıyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1780 gr. - Yaklaşık boyu : 42.4 cm. (Baştan Topuğa)

kız sen bu ara :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Bu ağlayanı çok mu kullanıyorsun bana mı öyle geliyor yersin şaplağı ona göre :KK22::KK22::KK22::KK22::KK22: Sana haftada bir paşam kurallarını hatırlatırım ona göre :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Madem despotum ben biraz hakkını vereyim değil mi :KK1::KK1: Aaa ağla ağla nereye kadar hem hamilelik ihtimalin var yasak sana stres ağlama ona göre yoksa hergün şaplak sana :KK1::KK1::KK1: Ona göre bak burda bekliyorum yaz bakalım napcam sana :KK4::KK4::KK4::KK1::KK1::KK1:

seviyorm kız seni :101::101::101:allah için çok şekerim böyle şeker birini dövermisin aynı ben bak:86::86::86:
Artık üzülmek yok bebem dün akşam eve gelince keyfim yerine geldi yeminle hayallerim gerçek oldu:124::124::124:işşallah böyle kaçamak yapmadam gidersem varya 7 görürüm kesin :KK76::KK76:kahvaltıda neler yedim söylüyüm dicem emme hamilelar var 7 takıma gir bak bir zahmet:90::90:canım çaılşmalar tüm hızıyla gidiyor dün annem çok ısrar etti kalın diye diyemiyormki artık anne bebege vesile olucez tanıyorm gelin gülerekten anne onlar çiçekler açtı yapıcek dedi:KK9::KK9:ay ne utandım ben sonra hadi gidin deid hay bu çiçeklere açtıya:KK9::KK9:kardeşimde dalga geçiyor çiçekler açmazsa söyle köyden gübre getirelim diyor:KK9::KK9:

üzülmek yok aglamak helede hiç yok ama mayısın 29 geliyor söz veremem ömürümün senesi devriyesi geliyor:KK14:dün gibi :KK5::KK5:ama evlatlarım için vericem bu kiloyu bir daha acı çekmek istemiyorm arkadaşım ikizleri kaybettiginde doktor şeker bebegi götürmüş erken dogumu tetiklemiş dedim birde 110 kilo düşün allahım hayırlısını versin işşallah arkadaşımında acısını dindirsin işşallah :KK14:bundan sonra hayatımda spor olcek diyet olucek hırs olucek 7 görmem lazım yoksa sen ban nasıl ciciler alırsın :101::101::101:

pasam cnm sende yapican o listeyi cnm cok yakin :)
aglarsan kaldiririm bak badeye bi mesajim yeter:KK66:
caldir ariyim..
efulim cnm yaninda kim varsa dinlesin ben o haftada oyleydim bide annesi artik duzenli olmasada uyuyorlar durt karsiligini al bakim:KK66:

Ben gidiyimde mutfagı halledeyim eşim evde çıkıcak birazdan namaız kılıyım tefficiyeye başlıcem kızlar sizlerden birşey isticemde utanıyorum ya:KK5::KK5:benim bir arkadaşım var 7 senedir bebegi olmuyor ona başlıcam selatı tefficiyeye canlar yardım etmek isteyenler varsa seviniirm sevaptır geçen araıd çok agladı bebegim olmuyor diye içim acıdı biz en azından anneligi azda olsa tatdık kızlar :KK43:allah rıazsı için yardım eden olursa onaylanmasını isterim okumak istemeyen olursa birşey demem siz bu konuyu bir düşünün oda yardım eder okumaya:KK5:
Ben kaçtım eşimle ilgileneyim ayde ben kaçtım :KK76::KK76::KK76:

kızlar günaydın doğuruyorum galiba haberiniz olsun :18: az önce wc ye gittim idrardan sonra tuvalet kağıdına akıntıyla beraber kahverengi ve kırmızı çok fazla değil ama kan geldi bidaha sildim yine geldi az bişey nişan böylemi oluyo acaba sancım falan yok böyle kanamadan ne kadar sonra doğum olur gerçisezeryan olacak ama bişeyler yemiştim şimdi hastaneyemi gitsem yanlızımda evde napayım bilemedim
Sibelcim bebişin gelmesi yakındır :)))
Hayırlı doğumlar olsun :))))

gunaydin kizlar ..
inanin dun ne yaptim ne ettim hic bisey hatirlamiyorum basima ilk defa boyle bisey geldi ..
neyse eskisehir yolunda araba bozulunca ben bi taksi cevirdim allahim bi trafik bi trafik ben dr yetismek icin can atiyorum tam is cikisi ve avmlerin oldugu cadde herkes cuma diye gezmelerde,hemen klinigi aradim beni bekleyin dedim,hos gittimki iceri hasta kayniyo bizi boyle acelle ettirdi 6 da cikacaz diye :/
neyse ben gwldim esim 30 dk somra geldi hemsire beni hemen aldi iceri..
dr beni gorunce gel gel hastane hastane gezen dedi zoruna mi gitti ne bende hocam bana acil yedek bi hastane dedim hacettepe tadilatta dedi baskent hem kuvezide iyi diye baskentte ozel bakalim arastiriyom ne kadar bi defa aradim gunlugu 350..
sonra usg ye girdim kizim 1850 gr olmus masallah kizima nedense boyunu soylemiyor :KK43: olsun ben kalsiyumumu aliyorum zaten:)
r.a uzunlugu ise 15mm dedi sesizce ben duymiyim diye kac kac dedim 15 dedi neyse suyu herseyi iyi dedi..
sira geldi 4D ye ilk acti an dedigim laf bu allahim dudaga bak kizim bu kez herseyini gosterdi bize :)
dr sana benziyor dedi esim bozuldu tabi bi dahakini kendime benzetirim demezmi:/
cd ve resimlerimizi aldik tekrar dr yanina geldim dr ilk sorum bu r.a 15 mm peki bu yirtilma falan olmadan sifira kadar inerse yinede belli bi sure tasirmi dedim iyi diktim tasir dedi sen en az 35 goruceksin dedi ve 37 dikisini alicaz dedi cok mutlu oldum ..
uc hafta sonra kontrol dedi cok degilmi dedim yat dinlen dedi buraya kadar gelmende sikinti dedi yoksa bende isterim gelmeni acil durumda lokman hekimden nst cektir r.a baktir bi sey yoksa eve git yat dedi bizden bu kadar kizlar...
sahbamus senide soyledim testlerini yaptirip gelsin dedi r.a bakmam lazim dedi..
iyi dilekleriniz icin tesekkurler kizlar:)
darisi size olsun..
bu gun esim evde isim konusunu netlestirecem sans dileyin bana:KK66:

Bol şans :))))
İsmi ne olursa olsun bal gibi tatlı bir fıstık gelecek :))))

Heyecandan sabahın köründe kalktım bugün adet günüm .Gece belim ağrıyordu sancım vardı dedim kesin adet olacam ama bugün bir şey yok bekliyorm adet olacaksam olayımda bu bekleyişten kurtulayım artık...

Ay sabırsızlıkla senden gelecek haberi bekliyorum :))) sordum ama yanıtını görmedim, ne zaman test yapacaksın ?
Aslında çıkar artık yapsan :))))

seviyorm kız seni :101::101::101:allah için çok şekerim böyle şeker birini dövermisin aynı ben bak:86::86::86:
Artık üzülmek yok bebem dün akşam eve gelince keyfim yerine geldi yeminle hayallerim gerçek oldu:124::124::124:işşallah böyle kaçamak yapmadam gidersem varya 7 görürüm kesin :KK76::KK76:kahvaltıda neler yedim söylüyüm dicem emme hamilelar var 7 takıma gir bak bir zahmet:90::90:canım çaılşmalar tüm hızıyla gidiyor dün annem çok ısrar etti kalın diye diyemiyormki artık anne bebege vesile olucez tanıyorm gelin gülerekten anne onlar çiçekler açtı yapıcek dedi:KK9::KK9:ay ne utandım ben sonra hadi gidin deid hay bu çiçeklere açtıya:KK9::KK9:kardeşimde dalga geçiyor çiçekler açmazsa söyle köyden gübre getirelim diyor:KK9::KK9:

üzülmek yok aglamak helede hiç yok ama mayısın 29 geliyor söz veremem ömürümün senesi devriyesi geliyor:KK14:dün gibi :KK5::KK5:ama evlatlarım için vericem bu kiloyu bir daha acı çekmek istemiyorm arkadaşım ikizleri kaybettiginde doktor şeker bebegi götürmüş erken dogumu tetiklemiş dedim birde 110 kilo düşün allahım hayırlısını versin işşallah arkadaşımında acısını dindirsin işşallah :KK14:bundan sonra hayatımda spor olcek diyet olucek hırs olucek 7 görmem lazım yoksa sen ban nasıl ciciler alırsın :101::101::101:

Vay be azme bak çalışmaya bak her akşam evcilik sen biraz da bundan zayıfladın sanırım :KK1::KK1::KK1::KK52::KK52: ..75 olduğunu göreyim sözüm söz ama 75.3 bile kabul etmiyorum tam 75 olduğunu göreceğim ona göre :KK1::KK1::KK1::KK1: ..Hamileysen ve 29 mayısta burda şu şuratla :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: bir sayfa yazı okursam bu sefer eve gelip atacağım saplağı ona göre burdan kesmez :KK52::KK1::KK1:...

Son düzenleme:
gurbetçi bak ben kopyaladım çizelgeni oku burdan:)Kız maaşallahı var kızçenin:nazar:..Allahım bizlerede göstersin inşallah böyle günleri aminn.

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013

Hamileliğimin 32. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 59 gün kaldı.

Sonraki üç gün içinde bebeğinizin ayak tırnakları tamamen şekillenmiş olacak. Bu ay daha önceden yaşamış olduğunuz sırt ağrısı gibi bir çok aynı belirtiyi yaşayabilirsiniz. Siz ve bebeğiniz genişledikçe, sırtınız için yük denegelemek giderek zorlaşacaktır. Bebeğiniz daha hızlı kilo almaya başlıyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1780 gr. - Yaklaşık boyu : 42.4 cm. (Baştan Topuğa)

badecim sana bi gorev veriyorum hergun bana yaz :)
ben gormuyorum k.k. mesaj attim donduler ama arizayi hala gidermedilet..
hideniskocum cok tesekkurler teyzesi:)

Kızlar saftunc kan testi yaptırmış sonucu negatif malesef :KK43: morali çok bozuk benim yazmamı rica etti ....Bende çok üzüldüm hamile olduğunu düşünüyordum :KK43: Çok zor bir süreç gerçekten İnşallah en kısa sürede kendini toparlar

Pasam ve gurbetci sagoln kizlr minik kusum beni alistrdi icerde tepinmeye az harekt edince korkuyorm aslinda buyudu artik tekme yerine tokat atack :) bileklerini falan oynatrmsta ben hafta hafta gebeligi takip ediyorm 30.haftada bebegnzn harektleri azalrsa dikkat edin dojtorunuza danisn diyo 10 hareketini sayin bir saattn fazla suruyosa skinti yaziyodu ama cok sukur bir saatte cok hizli olmasada 10dn fazla harekt etti

Kızlar saftunc kan testi yaptırmış sonucu negatif malesef :KK43: morali çok bozuk benim yazmamı rica etti ....Bende çok üzüldüm hamile olduğunu düşünüyordum :KK43: Çok zor bir süreç gerçekten İnşallah en kısa sürede kendini toparlar

Cok uzuldum canim hayirlisi olsun hakkinda bir bakmissin dogal yolla olmus onumuzdeki aylarda allah buyuk dualarim onunla allah hayirli zamanda bebisini versin saftunc a uzmesin hic kendini saglikli bir bayan elbet birgun olacak

gunaydin kizlar ..
inanin dun ne yaptim ne ettim hic bisey hatirlamiyorum basima ilk defa boyle bisey geldi ..
neyse eskisehir yolunda araba bozulunca ben bi taksi cevirdim allahim bi trafik bi trafik ben dr yetismek icin can atiyorum tam is cikisi ve avmlerin oldugu cadde herkes cuma diye gezmelerde,hemen klinigi aradim beni bekleyin dedim,hos gittimki iceri hasta kayniyo bizi boyle acelle ettirdi 6 da cikacaz diye :/
neyse ben gwldim esim 30 dk somra geldi hemsire beni hemen aldi iceri..
dr beni gorunce gel gel hastane hastane gezen dedi zoruna mi gitti ne bende hocam bana acil yedek bi hastane dedim hacettepe tadilatta dedi baskent hem kuvezide iyi diye baskentte ozel bakalim arastiriyom ne kadar bi defa aradim gunlugu 350..
sonra usg ye girdim kizim 1850 gr olmus masallah kizima nedense boyunu soylemiyor :KK43: olsun ben kalsiyumumu aliyorum zaten:)
r.a uzunlugu ise 15mm dedi sesizce ben duymiyim diye kac kac dedim 15 dedi neyse suyu herseyi iyi dedi..
sira geldi 4D ye ilk acti an dedigim laf bu allahim dudaga bak kizim bu kez herseyini gosterdi bize :)
dr sana benziyor dedi esim bozuldu tabi bi dahakini kendime benzetirim demezmi:/
cd ve resimlerimizi aldik tekrar dr yanina geldim dr ilk sorum bu r.a 15 mm peki bu yirtilma falan olmadan sifira kadar inerse yinede belli bi sure tasirmi dedim iyi diktim tasir dedi sen en az 35 goruceksin dedi ve 37 dikisini alicaz dedi cok mutlu oldum ..
uc hafta sonra kontrol dedi cok degilmi dedim yat dinlen dedi buraya kadar gelmende sikinti dedi yoksa bende isterim gelmeni acil durumda lokman hekimden nst cektir r.a baktir bi sey yoksa eve git yat dedi bizden bu kadar kizlar...
sahbamus senide soyledim testlerini yaptirip gelsin dedi r.a bakmam lazim dedi..
iyi dilekleriniz icin tesekkurler kizlar:)
darisi size olsun..
bu gun esim evde isim konusunu netlestirecem sans dileyin bana:KK66:

OY OY OYYYY ...çok güzel haberlerle dönmüşsün...sen benim umudumsun bu topikte unutma.... İYİKİ DOKTORA BAHSETTİN BENDEN...BİLSİNKİ İNTERNETLERDE ADINDAN KONUŞULDUĞUNU DA ONA GÖRE HASTALARI İLE İYİ Bİ İLGİLENSİN...teşekkürler gurbetci.....BANA HANGİ TESTLERİ İSTEYECEĞİMİ YAZSANA...NOT ALAYIM..NE VAR NE YOK YAPTIRAYIM ÜNV HASTANESİNDE...

Turgut özalda aydın köşüşe gidiyorum.ciddi anlamda memnunum sanslı olduğumu düşünüyorum.benim ray dan kaybım yok drum kaybetmeden farketti allahıma şükürler olsun.
ilk gebeliğim.deneyimsizim bu yüzden çok dr geçmişim yok

allahın sevgili kuluymşsun...aman dikkat et kendine...yat paso...iyi bi doktora denk gelmişsin...haftanda iyi sanırım..riskli haftaları atlattın galiba...hayırlısı olsun canım...

Geçen sene 2,5 ay yaptım dukan 10 kilodan fazla verdim..çok protein alınıyor çok uzun yapmamak lazım ama gerçekten uyulursa çok hızlı zayıflanıyor

ee korumadınmı kilonu..yapan bi arkadaş var haftada 1 gün sırf protein yiyerek kilosunu koruyormuş..hiç almıyormuş.... valla benimde var 15 kilo fazlam....istikrar yokki..azim yok...hiç uğraşamıyom diyetlerlen...

MERRa canim ikinci bir doktor dusunuyorum demistim ya ben namiktan haric senin doktoru dusunuyorum hem sirinyerde yakin hemde perinatologmus kendisi nasil sen memnunmusun ahmet beyden telefonunu veriyormu birde muayene ucreti ne canim birde kac haftada kontrole cagriyor

badecim sana bi gorev veriyorum hergun bana yaz :)
ben gormuyorum k.k. mesaj attim donduler ama arizayi hala gidermedilet..
hideniskocum cok tesekkurler teyzesi:)

Valla aklımdan geçmedi değil..Her gün yazarım kısmetse..Sen mutlu ol , şu cadıyı 38e kadar tut gerisini bize bırak:)

Çok üzüldüm..Ne desem bilemedim..Kelimer kifayetsiz kaldı:KK43:
Kısmet ..Allahım hayırlı zamanda nasip etsin inşallah..

Saftunçççç ne diyim canım üzüldüm. İnşallah aniden doğal gelir bebişin...

Gurbetçiii canım maşallah kuzuna...İsim konusunda başarılar canım...

milky canım inşallah iyi olsun her şey...

paşam nette hızlı incelme diyeti yazınca çıkıyor... Ama ben yürüyorum da...

eylülgülü zayıflarsın devam et canım...

sibel hayırlı doğumlar nişanın gelmiş...

sahbamus cnm esim gelsin dosyada yazarim tabi sutanesinden de bahsettim gelsin tabi ben hacettepe degilim dedi hastalari geri cevirmem dedi:)
bade cnm saol bebegim:KK66:
saftuncccc cnm inan tuylerim diken diken oldu okuyunca kandami yaptirdin idrardami idrarda belki cikmayabilir ..
rabbim tez zamanda yuzunu guldursun kollarini gobusunu bos birakmasin insallah su mubarek gunde
rabbim guc kuvvet versin sana yar ve yardimcin olsun bu konuda inan cok uzgunum cok..

gurbetçi sutanesinden nasıl bahsettin? dedin mi laparoskopik oldu diye? bu arada doğum yaklaştıkça samimi olmaya başladınız dr nle...

gurbetçi sutanesinden nasıl bahsettin? dedin mi laparoskopik oldu diye? bu arada doğum yaklaştıkça samimi olmaya başladınız dr nle...

aynen ayne o bana alisti bende ona gercekten seviyorum artik ben bu dr ya:)
sutanesi ilk aylar gitmek istiyordu ama lakoroskobik oldugunu belki kabul etmeyecegini dusunuyordu ..
bende anlattim kayiplarini arda lembetide soyledim bi sey demedi¿¿
gelsin bakarim tabi dedi...

X