- 12 Nisan 2013
- 703
- 10
- 36
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #43.521
ultrasonda beyaz beyaz seyler gördü kalsifikasyonmuş.son haftalarda olması gerekırken benım bu haftada oldu.bebegıme besın oksıjen yeterı kadar gıtmıyomus.2kıloya ulaştığı günleri görürmüyümCanım çok geçmiş olsun..Üzme kendini hemen..Doktorun açıklama yapmadımı?plesanta yaşlanması ne demekmiş?Haftan güzel Allah tamamına erdirsin .Amin.
plesanta yaşlanmasını yaşamadım bilgim yok :26:
ama kızım hep 1 hafta 10gün geriden geliyodu benim..32 haftadan sonra toparladı..yine iri bi bebek değil değil enson 3000gr dedi doktor..
sağlıklı olsunda geriden gelmesi önemli değil...
bildiğim gelişimi azda olsa devam ettiği sürece hamilelik sürdürülüyor..b
ebeğin gelişimi durursa falan müdahale ediliyor..
bi arkadaşımın bebeğide geriden geliyodu en son gelişimi durdu 34.haftada doğum yaptırdı doktoru..
2050gr doğdu..3-4 gün küvezde kaldı.
şimdi gayet sağlıklı maşallahhh...enson 3600 oldu demişti.doğum yapalı 1.5 ay oldu
kendini salma moralini yüksek tut..seni çok iyi anlıyorum..
az kalmış inşallah sağlıcakla gelecek bebeğin...
Regrete canim takma kafana senin o doktor biraz aptal galiba ortada birsey yok seni korkutmus bosyere sonucun guzel gelcek canim hic uzulme zaten boyle doktorlar yuzunden bu hallere dusmedikmi
Ben bu konuda ihtisas yaptım istanbuldaki en iyi hocalara gittim ameliyatımı çok iyi bir prof yaptı onkolog jinekolog en sonda seninin sayende kılıç hocaya canım ben bu hastalığı atlatmış biri olarak şunu söyleyeyim sana ben bu hastalığın kanser olmadan önceki seviyesindeydim yani cin 2 3 ona rağmen çok küçücük bir yara vardı ve hiiiç kanama yapmazdı bu cin 2 cin 3 seviyelerine gelmesi içinde en az 4 5 sene gerekir ki ona rağmen kanama yapmaz senin geçen seneki smearın iyi çıkmış mümkünatı yok onun için bana güven bişeey olmadığına inan ben amerikan kanser yayınlarına kadar çeviri yaptırıp okuyordum öğrenmediğim aşaması kalmadı bu kanserin kanama en son evrelerde oluyor mesela ben kendime müdahale ettirmeseydim bile 10 -12 sene sonra o kanama boyutuna gelirdim.Onun için o doktor aleti adam gibi sokmadım demezde seni böyle korkutmuş diye düşünüyorum...Her şey yolunda merek etme ....
regrete inşallah smearsonucun temiz gelecek telaş etme cnm
arkadaşlar bahsetmiş ama ben yine de düzeltmek istedim kucuk bir ayrıntıyı,kanama olabilir canım,yani kanamayı yaranın yapma olasılıgı tabii ki var.Ben doktora kanama şikayetiyle gitmiştim mesela,cin III Pap 4 seviyesinde bir rahim agzı yaram vardı ve hem muayenede hem de ara ara camaşırıma hafif kanlı akıntı geliyordu.Daha onceki smearın temiz cıktıysa yaranın o seviyeye gelme olasılıgı düşük ama bu demek degil ki olamaz,asla ihmali elden bırakmayıp her yıl testi yineletmek gerek.Ben yurt dışında benim durumumu ilk fark eden doktora sormuştum,bu virusu ben kaptıktan ne kadar sonra bu duruma gelir rahim agzı diye,5-10 yıl arası demişti.Ama bu garaknti degil,belli durumlara baglı olarak 1-2 yılda da durum ilerleyebilir diye.Bu sebepten her yıl duzenli smear testimizi yaptırmalıyız,sen de yaptırıyorsun zaten,hic korkmana gerek yok.Hic yara vs gibi bir durum oldu mu onceki smear testlerinde,bu onemli.
Kızlar bizde bugün güp güpleri duyduk:)
Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..
Hayirli cumalr kizlr nasiksnz ben pek iyi deglm sabah kalktigmda karnm bayagi sertti kahvaltidn sonra 10gibi nidilt aldm 12den beride 4kez falan kasilmam oldu halama cok uzuluyorm ondnda oluyi galiba once karnm yukari dogru sivrilesiyo fuze gibi sonra kasiliyorm simdi sizde bukadar kasilnca doktora gidip serummu taktiriyosnz yoksa nidiltmi iciyorsnz seruma bisey katmiyolr ondn gitmk istdmiyorm ama doktora gidincede kendimu emin ellrde hissediyorm kasilmalr cok ama duzenli degl
dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor
badecim çok güzel bir haber bu.. ne çok sevindim darısı tüm isteyenlere olsunKızlar bizde bugün güp güpleri duyduk:)
Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..
bu tavsiyeleri sevdimefilum uzuntu kesinlikle olmamali sen benim yaptigimi yap bencil ol bebegini dusun guzel enerjik muzikler dinle kesinlikle faydali ..
ama ne yaparsan yap cok aglama cok gulme cok oksurme cok hapsirma cok oturma cok ayakta kalma seni kasacak herseyden uzak duuuuurrrr
Kizlar betahcg yaptirdim yine 488 di en son bugun adet tarihimin ustunden birgun gecmis oluyor 1150 olmus sukurler olsun insallah hersey yolunda gider
badecim çok güzel bir haber bu.. ne çok sevindim darısı tüm isteyenlere olsun
bu tavsiyeleri sevdim
sende kontrolune git gel bakalım prensesimizden haberler getir bize.
ohh maaşallah kız bende hamile kalayım sürekli bhcg yaptırcam.ilkinde iki kere yapıp bırakmısım cahillik işte
bu seferkinde tüm hevesimi alayım diyorum
AYRICA mumudihaba güzel haberlerine sevindim canım.Allah saglıkla kucagına aldıgın günleri göstersin.
REGRETE canım geçmiş olsun sen gönlünü ferah tut hersey güzel olacak ..
SAFTUNÇ arkadasım bende buna benzer rüyalar görüyorum hep stressten sanırım..hayırlara çıksın inşallah
Yaptir canim doktor dedi bana yaptir diye suan bebek cok ufak goremiyoruz dedi 2gunde bir hcg baktir dedi iki katindan fazlaya yukseliyorsa o gebelik normal gidiyor demektir dedi 1500 de keseyi goruyorlarmis zaten canim
umudum canım sen demiştinya ben kolay hamile kalırım die yanlıs hatırlamıyorsam.korunmayı bıraktıgın ay mı hamile kaldın.
yumurtlama günleri hesapladın mı..ya da gün aşırı ilişki oldu mu?
yani yoksa tamamen akışına mı bıraktın..az birazcık kopya çekeyim dedim
Kızlar biz bugün 24+1 olduk.Çok gerginim.Zeynep'imi 24+3'te doğurmuştum.Bugün daha önce hiç hissetmediğim bir şey hissettim. Sanki vajinanın içinde hareket ediyor bebek.Çok aşağıda hissediyorum.Çok korkuyorum.Eşime de söyleyemiyorum.Çok üzülüyor.Bir de bunları düşünme aklına kötü şeyler getirme.Negatiflik negatifliği getirir diyor.Bu başka bir hamilelik ikisi de aynı olacak diye bir şey yok diyor.Ama sen gel bunu bana anlat.Aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama içimdeki korkuya da engel olamıyorum.Ne olur benim ve kızım için dua edin.Çünkü çok ihtiyacım var.
Kızlar biz bugün 24+1 olduk.Çok gerginim.Zeynep'imi 24+3'te doğurmuştum.Bugün daha önce hiç hissetmediğim bir şey hissettim. Sanki vajinanın içinde hareket ediyor bebek.Çok aşağıda hissediyorum.Çok korkuyorum.Eşime de söyleyemiyorum.Çok üzülüyor.Bir de bunları düşünme aklına kötü şeyler getirme.Negatiflik negatifliği getirir diyor.Bu başka bir hamilelik ikisi de aynı olacak diye bir şey yok diyor.Ama sen gel bunu bana anlat.Aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama içimdeki korkuya da engel olamıyorum.Ne olur benim ve kızım için dua edin.Çünkü çok ihtiyacım var.
Canim 3kere hamile kaldim birincide biraktigim ay 5 haftalik gitti 2.ye yine korunmayi biraktigim ay hamile kaldim oda 5aylik gitti bu hamileligimde korunmayi biraktigim ay ve sadece birkerelik iliskiyle oldu doktor bana nisanda birak dedi korunmayi kardesiminde dugunu var temmuz basi tam serklaj tarihine dugun denk geliyor diye hesapladim ondan sadece bir kere yumurtlama doneminde iliski oldu ve hep dua ettim dogacaksa hamile kalayim insallah busefer hersey yolunda gider yalniz sunu soyleyim ikinci gebelikte ben 15 dk yatakta kaliyordum doktor demisti ben adetin ilk gununden tam 12 gun sayiyorum 12.ve 14.gun cok onemli demisti doktor
oh ne güzel bari kolay hamile kalabiliyorsun
ben kaybettigim melegime 2yıl da hamile kalabilmiştim
bu ay ben neler yaptım kürler,klomençatlatma ignesi,yumurta takibi hemde en az 15gün ilişki.
ama olmayınca olmuyor işte.birde ben ilişki sonrası yatamıyorum hemen kalkıyorum acaba kötü mü yapıyorum.
bu ay da bıraktım herseyi oluruna.
evet canım benmde dualarım hep öyle,kucagına aldırmayacagın yavruyu nasip etmeAllah ım diyorum hep.
Hakkımında hayırlısı artık...
oh ne güzel bari kolay hamile kalabiliyorsun
ben kaybettigim melegime 2yıl da hamile kalabilmiştim
bu ay ben neler yaptım kürler,klomençatlatma ignesi,yumurta takibi hemde en az 15gün ilişki.
ama olmayınca olmuyor işte.birde ben ilişki sonrası yatamıyorum hemen kalkıyorum acaba kötü mü yapıyorum.
bu ay da bıraktım herseyi oluruna.
evet canım benmde dualarım hep öyle,kucagına aldırmayacagın yavruyu nasip etmeAllah ım diyorum hep.
Hakkımında hayırlısı artık...