Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok geçmiş olsun..Üzme kendini hemen..Doktorun açıklama yapmadımı?plesanta yaşlanması ne demekmiş?Haftan güzel Allah tamamına erdirsin .Amin.
ultrasonda beyaz beyaz seyler gördü kalsifikasyonmuş.son haftalarda olması gerekırken benım bu haftada oldu.bebegıme besın oksıjen yeterı kadar gıtmıyomus.2kıloya ulaştığı günleri görürmüyüm((

Sende kalp atışlarını duymuşsun rabbım tamamına erdırsın sapasağlam sağlıklı zamanında dogsun insallah

Bu hamilelik o kadar yıprattıkı beni hergün bi olay hergün bi sorun..benım bebeğim toparlyamıcak(düzelmiyomus bu durum.inşallah gebeliğm devam ederde 2kilo barı oluruz.bi yakınımla bırlıkte hamileyiz onun sorunu yok çok şükür.ama bebegının kılosuyla bile hava atıyo çok üzülüyorum..

efilum cnm hastaneye gitsen laktatli ringer fizyolojik serum takiyorlar bu bol su icmeyle ayniymis birden bi litre su ic ve soluna yat

Regrete canim takma kafana senin o doktor biraz aptal galiba ortada birsey yok seni korkutmus bosyere sonucun guzel gelcek canim hic uzulme zaten boyle doktorlar yuzunden bu hallere dusmedikmi

Aynen canım çok tşk ederim

Profesörüm benim çok tşk ederim canım :) Sonradan düşündüm zaten aleti sokarken çok kastım kendimi ondan olabilir bence İnşallah temiz çıksında rahatlayayım

Canım, 4 yıl kadar önce ara kanamam oldu dr gittim yara var dondurmamız yada yakmamız lazım dedi neyse ben 1 doktorun demesiyle hareket etmedim bi sürü doktora gittim gittiğim doktorlardan biri 25 yıllık doktorum sende rahim ağzı yarası varsa ben diplamamı yırtarım rahim ağzın tahriş olmuş hafif onu yara sanıyorlar dedi ve ondan sonra hiçbir sorun yaşamadım yaptırdığım smear testleri hep temiz çıktı en son 1 yıl kadar önce yaptırmıştım oda temizdi ve özellikle bebekten sonra Arda Bey ,Kılıç Bey olmak üzere en az 7 doktora gittim bir kişi bile yara var demedi Arda Bey ve Kılıç Beye sordum hatta hiçbirşey yok dediler Şimdi bu nerden çıktı anlamadım neyse son sözü smear söyleyecek hayırlısı diyorum bakalım ne olacak ..Desteğin için çok tşk ederim canım
Kızlar bizde bugün güp güpleri duyduk :)

Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..

Bade ,Canım maşallah hep böyle güzel haberler ver bize

efilum uzuntu kesinlikle olmamali sen benim yaptigimi yap bencil ol bebegini dusun guzel enerjik muzikler dinle kesinlikle faydali ..
ama ne yaparsan yap cok aglama cok gulme cok oksurme cok hapsirma cok oturma cok ayakta kalma seni kasacak herseyden uzak duuuuurrrr

Sofika da güzel bir bilgi vermiş demekki herkeste durum aynı değil benim hiiiç bir şikayetim yoktu tesadüfen yaptırdığım smear testinde çıkmıştı..

Kızlaar adet olacakmış gibiyim bade81 canım darısı bizlerinde başına ne güzel bir ses o güp güpler değil mi ben bir kaç defa duydum görümcemin ve ablamın hamileliğinde.

Bugün öyle bir rüya gördümki uyandım ağladım ağladım kendimi tutamadım güya bana bir oğlan bebek veriyorlarmış benim olacakmış artık evlatlıkmı ne ben doğurmamışım tam bebeğim oldu diye sevinirken ablam oğlumu elimden alıyor Allahım böyle bir acı var mı benim bebeğim nerde benim bebeğim nerde hani benim bebeğim diye ağlıyorum içim yandı içim uyandım yine başladım ağlamaya hani benim bebeğim diye eşimde adet oldumda ağlıyorum zannetti yazık adama sabaha kadar uyuyamadı canım kocacığım ben yiyorum kafayıda arada adamınkinide yiyecem...Ayıp olmasın diye gidip ablama göz aydınlığı diliyorum oğlu oldu diye anneme diyorum o oğlan benimdi annemde diyoki ablan çok bencil oldu yeter ama bu kadar diyo....vs vs dün ablam aradı bebeğe dirde kendilerine kurban keseceklermiş ne zaman kessekki diye bana soruyor havalar ısınsın dedim bende yaaaa arkadaş her şey zoruma gidiyor Allah herkese kazasın belasız doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin ama bana böyle seyler söyleyince ben çok kötü oluyorum yaaa

Kizlar betahcg yaptirdim yine 488 di en son bugun adet tarihimin ustunden birgun gecmis oluyor 1150 olmus sukurler olsun insallah hersey yolunda gider

Canım nidilatı 2 saatte birde alabilirsin. Boş serum da olsa yararı var. Dr bilğilendirmene fayda var. Düzenli olmasada sık kasılma dikişi zorluyor.

canım yaaa arkadaşlarında dediği gibi moralini yüksek tut canın sıkma inşallah kızında sabretcek sonuna kadar hayırlısıyla tamamlıycaksın

Kızlar bizde bugün güp güpleri duyduk :)
Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..
badecim çok güzel bir haber bu.. ne çok sevindim darısı tüm isteyenlere olsun
bu tavsiyeleri sevdim
sende kontrolune git gel bakalım prensesimizden haberler getir bize.
Kizlar betahcg yaptirdim yine 488 di en son bugun adet tarihimin ustunden birgun gecmis oluyor 1150 olmus sukurler olsun insallah hersey yolunda gider

ohh maaşallah kız bende hamile kalayım sürekli bhcg yaptırcam.ilkinde iki kere yapıp bırakmısım cahillik işte
bu seferkinde tüm hevesimi alayım diyorum

AYRICA mumudihaba güzel haberlerine sevindim canım.Allah saglıkla kucagına aldıgın günleri göstersin.

REGRETE canım geçmiş olsun sen gönlünü ferah tut hersey güzel olacak ..

SAFTUNÇ arkadasım bende buna benzer rüyalar görüyorum hep stressten sanırım..hayırlara çıksın inşallah

Yaptir canim doktor dedi bana yaptir diye suan bebek cok ufak goremiyoruz dedi 2gunde bir hcg baktir dedi iki katindan fazlaya yukseliyorsa o gebelik normal gidiyor demektir dedi 1500 de keseyi goruyorlarmis zaten canim

Kızlar biz bugün 24+1 olduk.Çok gerginim.Zeynep'imi 24+3'te doğurmuştum.Bugün daha önce hiç hissetmediğim bir şey hissettim. Sanki vajinanın içinde hareket ediyor bebek.Çok aşağıda hissediyorum.Çok korkuyorum.Eşime de söyleyemiyorum.Çok üzülüyor.Bir de bunları düşünme aklına kötü şeyler getirme.Negatiflik negatifliği getirir diyor.Bu başka bir hamilelik ikisi de aynı olacak diye bir şey yok diyor.Ama sen gel bunu bana anlat.Aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama içimdeki korkuya da engel olamıyorum.Ne olur benim ve kızım için dua edin.Çünkü çok ihtiyacım var.

Yaptir canim doktor dedi bana yaptir diye suan bebek cok ufak goremiyoruz dedi 2gunde bir hcg baktir dedi iki katindan fazlaya yukseliyorsa o gebelik normal gidiyor demektir dedi 1500 de keseyi goruyorlarmis zaten canim

umudum canım sen demiştinya ben kolay hamile kalırım die yanlıs hatırlamıyorsam.korunmayı bıraktıgın ay mı hamile kaldın.
yumurtlama günleri hesapladın mı..ya da gün aşırı ilişki oldu mu?
yani yoksa tamamen akışına mı bıraktın..az birazcık kopya çekeyim dedim

Canim 3kere hamile kaldim birincide biraktigim ay 5 haftalik gitti 2.ye yine korunmayi biraktigim ay hamile kaldim oda 5aylik gitti bu hamileligimde korunmayi biraktigim ay ve sadece birkerelik iliskiyle oldu doktor bana nisanda birak dedi korunmayi kardesiminde dugunu var temmuz basi tam serklaj tarihine dugun denk geliyor diye hesapladim ondan sadece bir kere yumurtlama doneminde iliski oldu ve hep dua ettim dogacaksa hamile kalayim insallah busefer hersey yolunda gider yalniz sunu soyleyim ikinci gebelikte ben 15 dk yatakta kaliyordum doktor demisti ben adetin ilk gununden tam 12 gun sayiyorum 12.ve 14.gun cok onemli demisti doktor

arkadasım haklısın yasadıklarında..insanız korkularımızla sevinçlerimizle üzüntülerimizle...

ben sana düşünme üzülme deswem nekadar etkili olur bilemem ama benm nacizane tavsiyem su olur bu hafta annen olur kv olur bir yakınına gidebilirsin orda yatsan mekan degişikliği olsa..ya da evine çağırsan ii anlaştığın birini..
yalnız kalmasan..öle fırsatın olmazsa netten bir diziye başlasan ya da sürekli oynanan bir oyuna..

aralarda bol dualar etsen...tabiki bende senin için dua ederim bu sefer kızına kavusacaksın canım hersey güzel olacak

Canim cok asagida hissediyorsan bebegi bence bir doktoruna danis ama sanci veya herhangi bir kanama kanli akinti gibi birsey olmadikca sakin korkma ben nelerin gebelikte onemli oldugunu cok iyi anladim bebek asagidaysa cok ara doktorunu sor onlemini al yinede cok stres yapma

oh ne güzel bari kolay hamile kalabiliyorsun
ben kaybettigim melegime 2yıl da hamile kalabilmiştim

bu ay ben neler yaptım kürler,klomençatlatma ignesi,yumurta takibi hemde en az 15gün ilişki.
ama olmayınca olmuyor işte.birde ben ilişki sonrası yatamıyorum hemen kalkıyorum acaba kötü mü yapıyorum.

bu ay da bıraktım herseyi oluruna.
evet canım benmde dualarım hep öyle,kucagına aldırmayacagın yavruyu nasip etmeAllah ım diyorum hep.
Hakkımında hayırlısı artık...

Canim kolay kalabiliyorumda sadece oda yetmiyor sonunun gelmesi onemli bence yat bana doktor oyle demisti en az 15 dk ayaklarinida havaya dik birde istersen yumurtlama testi yaptir canim oda cok yardimci olur sana hamile kalabilmek icin o test enaz 4gibi cikmasi lazimmis belki busefer kolay hamile kalirsin ve en onemlisi hepimiz kucagimiza alalim insallah

mmery inş. en kısa zamanda hamişler grubuna dahil olursun.
benim nacizane tavsiyem ilişkiden sonra ayaklarının altına yükseğe dik en az 15 dk yat.spermlerin tutunması için birde adetin 10-12.gününden itibaren sünaşırı yat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…