Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Regrete canim takma kafana senin o doktor biraz aptal galiba ortada birsey yok seni korkutmus bosyere sonucun guzel gelcek canim hic uzulme zaten boyle doktorlar yuzunden bu hallere dusmedikmi

Canım çok sevindim nasıl mutlu oldum benim kızım olacakmış gibi..Bu sefer her şey güzel olacak inşallah sağlıkla mutlulukla haberlerin olsun hep..

Ben bu konuda ihtisas yaptım istanbuldaki en iyi hocalara gittim ameliyatımı çok iyi bir prof yaptı onkolog jinekolog en sonda seninin sayende kılıç hocaya canım ben bu hastalığı atlatmış biri olarak şunu söyleyeyim sana ben bu hastalığın kanser olmadan önceki seviyesindeydim yani cin 2 3 ona rağmen çok küçücük bir yara vardı ve hiiiç kanama yapmazdı bu cin 2 cin 3 seviyelerine gelmesi içinde en az 4 5 sene gerekir ki ona rağmen kanama yapmaz senin geçen seneki smearın iyi çıkmış mümkünatı yok onun için bana güven bişeey olmadığına inan ben amerikan kanser yayınlarına kadar çeviri yaptırıp okuyordum öğrenmediğim aşaması kalmadı bu kanserin kanama en son evrelerde oluyor mesela ben kendime müdahale ettirmeseydim bile 10 -12 sene sonra o kanama boyutuna gelirdim.Onun için o doktor aleti adam gibi sokmadım demezde seni böyle korkutmuş diye düşünüyorum...Her şey yolunda merek etme ....

okadar yazdım alıntı aldım elektiirk gitti iyimi
canım şimdien örgülere başlayalım bizanca yetiştiririz kızçeyeallahım analı babalı atalı büyütsün işşallah dinine baglı bir ebebeyin olsn 40 haftaları görürüsün işşallah canım arkadaşım inan ssen çok hakediyorsun bendende öncelikte tabi işşallah gzüel haberler alırız bu topikte kötü haber almak ne isterim nede vermek isterim isim düşündünüzmü
dün biz ne konştk senleben sana birşey diyeyimmi ayıp olcek burda utanarak diyorum şakaya almayın heben geçen genital bölgeme agda yaparken birşeyi farkettim şimdi nasıld iyimde anlayın afedersiniz iç düdüaklarım yanları böyle pürtü gigi şimdi tam anlatayım bir arkadaşa sordm 40 kere anlatılırmı kardeşim vajianın dudakları degilde dudaklarının çıvrımının iç taraı yanı ayrımlarım içleri sizlerded pürttü gibimi ayıp olcek emme benim için bir kolaçan edermisiniz sizlerden başka kimseye soramıyorm inanın yeni farkettim bende çok korkyorm kötü birşey var diye ben ne yapayım korkmdan doktorada gidemiyorm ne yanı doktor bey veya hanım benin şuramda böyle pürtü var bir bakıver diyemiyorm utanırım zatem vajinal mayenede tanıyorm ban çok iyi bir iyilik edersiniz anlamaynlar beni arasın iyi bir anlatıyım klitoris yeri deniyor yavlış anlaşılmasın

canım inan bir bilgim yok olsa seve seve yardım ederim
hayırlı cmalar bebeler

Son düzenleme:
regrete inşallah smearsonucun temiz gelecek telaş etme cnm
arkadaşlar bahsetmiş ama ben yine de düzeltmek istedim kucuk bir ayrıntıyı,kanama olabilir canım,yani kanamayı yaranın yapma olasılıgı tabii ki var.Ben doktora kanama şikayetiyle gitmiştim mesela,cin III Pap 4 seviyesinde bir rahim agzı yaram vardı ve hem muayenede hem de ara ara camaşırıma hafif kanlı akıntı geliyordu.Daha onceki smearın temiz cıktıysa yaranın o seviyeye gelme olasılıgı düşük ama bu demek degil ki olamaz,asla ihmali elden bırakmayıp her yıl testi yineletmek gerek.Ben yurt dışında benim durumumu ilk fark eden doktora sormuştum,bu virusu ben kaptıktan ne kadar sonra bu duruma gelir rahim agzı diye,5-10 yıl arası demişti.Ama bu garaknti degil,belli durumlara baglı olarak 1-2 yılda da durum ilerleyebilir diye.Bu sebepten her yıl duzenli smear testimizi yaptırmalıyız,sen de yaptırıyorsun zaten,hic korkmana gerek yok.Hic yara vs gibi bir durum oldu mu onceki smear testlerinde,bu onemli.

plesanta yaşlanmasını yaşamadım bilgim yok :26:

ama kızım hep 1 hafta 10gün geriden geliyodu benim..32 haftadan sonra toparladı..yine iri bi bebek değil değil enson 3000gr dedi doktor..
sağlıklı olsunda geriden gelmesi önemli değil...
bildiğim gelişimi azda olsa devam ettiği sürece hamilelik sürdürülüyor..b
ebeğin gelişimi durursa falan müdahale ediliyor..
bi arkadaşımın bebeğide geriden geliyodu en son gelişimi durdu 34.haftada doğum yaptırdı doktoru..
2050gr doğdu..3-4 gün küvezde kaldı.
şimdi gayet sağlıklı maşallahhh...enson 3600 oldu demişti.doğum yapalı 1.5 ay oldu

kendini salma moralini yüksek tut..seni çok iyi anlıyorum..
az kalmış inşallah sağlıcakla gelecek bebeğin...

Eltiminde basına geldi sen ona göre cok cok sanslisin onun 6. Ayda yaslanmis 7.ayda fark edildi 1 ay hastanede yattı surekli serum aldı bebeki karninda beslenmeden gelişmeden 2 ay yaşadı 1 kilo doğdu 1.5 ay kuvezde kaldı simdi gayet iyi

Mumudihaba kontrolün iyi geçmiş çok mutlu oldum.Senin bebeğin de prenses demek.Topikte kız bebekler daha fazla sanırım:)Merra sen bebeğinin adını Elif mi koyuyorsun.Eşimle biz de Elif Ece koymaya karar verdik.Ben çok sevdim.Bir değişiklik olmazsa bu isim olacak inşallah.Ama en önemlisi zamanında sağlıklı doğmaları.

Mlkyy bildiğim kadarıyla plasenta yaşlanması,plasentanın kireçlenmesi yani kalsiyum birikmesiymiş.Ultrasonda beyaz plakalar halinde beyazlıklar görünüyormuş.Çok erken dönemde olması sıkıntı yaratıyormuş.Ne kadar alana yayıldığı önemliymiş.Kontrol altında tutulmalıymış.Ultarason ve nst ile takipi gerekliymiş.Sen zaten hastanedesin.Doktorlar sürekli bakıyorlardır.İnşallah bir sorun olmaz.Bebeğini zamanında salıklı bir şekilde dünyaya getirisin.

Cumanız mübarek,gününüz aydınlık olsun:)

hayirli cumalar canlar..
rabbim dualarimizi peygamberimizin yuzu suyu hurmetine kabul etsin insallah :)
mlkyyy cnm bu durumu bilmiyorum
hasbinallahu ve nimel vekil
cek aglaman geldiginde ben cok faydasini gordum banada metal ablam ogretmisti umarim kendisi iyidir bi turlu konusamadik telden
insallah rabbim guc kuvvet versin yar ve yardimcin olsun hamile olmasaydim yanina gelirdim cnm inan destek olurdum sana...
mumu cnm allahim kucagina almayida nasip etsin bi prenses daha gelecek :)

Canım çok sevindim.Hayırlı olsun inşallah..Demek prenses geliyor:)Kaç haftalık oldun bu arada?

maşallah bir prenses daha geliyor. çok mutlu oldum

Canım çok geçmiş olsun..Üzme kendini hemen..Doktorun açıklama yapmadımı?plesanta yaşlanması ne demekmiş?Haftan güzel Allah tamamına erdirsin .Amin.

Kızlar bizde bugün güp güpleri duyduk :)
Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..

bade cnm gozun aydin olsun rabbim kucagina almayi nasip etsin simdi sira geldi dikise cnm:)
kizlar benim de saat 5 de kontrolum var insallah guzel haberlerle gelirim..
kizlar kanal 7 de dua zamani var hep beraber dua edelim:)

Maşallah BarekAllah kız demek sağlıkla zamanında gelsin annesi.

ayy demek kız

sağlıcakla gelsin inşallahhhhhh

mumudihaba çok sevindim Allah tamamına erdirsin 15 günde 1 e de sevindim çok....
Bak içime kız doğmuştu...

Ne guzel haberlerle gelmissin cok sevindim.
Insallah ilerliyen haftalardada hersey iyi gidecek

Cinsiyetinizde belli olmus icime dogmus galiba

Maşallah canım hep böyle güzel devam etsin inşallah Prensesin hayırlı olsun zamanında sağlıkla zamanında gelsin güzel kızın

Canım ya tüylerim diken diken oldu okurken , prensesimize maşallah Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin

mumudihaba
hep güzel haberlerle gel inş. canım
prensesler kervanına hoşgeldiniz :)

Canım çok sevindim nasıl mutlu oldum benim kızım olacakmış gibi..Bu sefer her şey güzel olacak inşallah sağlıkla mutlulukla haberlerin olsun hep..

hayirli cumalar canlar..
rabbim dualarimizi peygamberimizin yuzu suyu hurmetine kabul etsin insallah :)
mumu cnm allahim kucagina almayida nasip etsin bi prenses daha gelecek :)

Canım çok sevindim.Hayırlı olsun inşallah..Demek prenses geliyor:)Kaç haftalık oldun bu arada?
çok çok tesekkür edıyorum sevgili arkadaslarım

HAYIRLISIYLA İNŞ HERKEZ BÜTÜN GÜZELLİKLERİ YAŞASIN

henüz prensesin ismi ne olur bilemiyorum arastırıyorum
Kızlar bizde bugün güp güpleri duyduk :)
Allahıma şükerler olsun..Herşey yolunda dedi doktor..15 gün sonra bir daha gideceğiz kısmetse..

HAYIRLI OLSUN CNM İNŞ HERSEY GÜZEL İLERLEYECEK

Hayirli cumalr kizlr nasiksnz ben pek iyi deglm sabah kalktigmda karnm bayagi sertti kahvaltidn sonra 10gibi nidilt aldm 12den beride 4kez falan kasilmam oldu halama cok uzuluyorm ondnda oluyi galiba once karnm yukari dogru sivrilesiyo fuze gibi sonra kasiliyorm simdi sizde bukadar kasilnca doktora gidip serummu taktiriyosnz yoksa nidiltmi iciyorsnz seruma bisey katmiyolr ondn gitmk istdmiyorm ama doktora gidincede kendimu emin ellrde hissediyorm kasilmalr cok ama duzenli degl

Canım bana ringer dıye bı serum takılıyo rahatlamam için.hidrasyon önemliymiş.bol su iç sol yan yat.drunu arayabılırsen nidilatı ıkı tane al.?nsallah başka olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…