Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
beceriksiz hatun seni sana dicek lafım yok :63::63:o karnındaki sıpayada aşk olsn okadarda magnm sözü verdim emme dogmadı alıcagı olsun sıpanın :KK9::KK9::KK9:neyse biz ilerdeki günlere bakalım sen pazartesiyi görmeszsin görde bak:KK33::KK33:
canım allahmı söyletiyor ah keşke sende benle graşsam bende desem dikişi aldırdım teyzesi gelmek bilmiyor bu sıpa desem dermiyim acep:KK43::KK43::KK43:

diceksin tabiki allah yanına aldığı meleklerinin kardeşini gönderecek sana en kısa zamanda hemde sağlıkla sıhhatle kucağına alıcaksın olumlu düşün ki hemencik gelsin seninde sıpan:emir_bebek:

Ameliyat teknilkleri
Gebelik oncesi;
1-lash ve lash
2-page
3-mann
Gebelik sirasinda;
1-shirodkar
-stromme
-shirodkar-barter
2-mcdonald
-mcdonald-hofmeister
3-wurm
-davut yildizi modifikasyonu
4-transabdonomial
doktor bu ney:44::44:
diceksin tabiki allah yanına aldığı meleklerinin kardeşini gönderecek sana en kısa zamanda hemde sağlıkla sıhhatle kucağına alıcaksın olumlu düşün ki hemencik gelsin seninde sıpan:emir_bebek:
:KK17::KK17::KK17:vallahi canla başla çalışıyorm canım benim inan bu kadar azim kimse göstermez:KK9::KK9:

Canim seninde schilkor demek kim atti dikisini birde kac paraya maloldu bak bebisini tutuyor ama bu dikis mc olsaydi bence tutmayabilirdi bebegi benim doktor namik demir ikinci bir doktor daha istiyorum senin onerebilecegin birileri varmi birde namik prof. Olmus butun dikis yontemlerini biliyordur sanirim

ben şirinyerde ahmet seçkin önoğluna gidiyorum daha önce tepecik doğum hast. bölüm şefiymiş
aynı zamanda özel çınarlı doğum hastanesinin kurucularından.şimdiye kadarki süreçten çok memnunum inş. sonuda güzel olur tavsiye ederim.daha önce burda ceylinirem diye bir arkadaşı da o takip etmiş 39.haftada doğum yapmış o.inş bizim de öyle olur.çok rahat gece gündüz çekinmeden arayabiliyorum,ultrasonuda ii her gidişimde 4 boyutluya da bakıyor tek tek inceliyor.inş sonu da güzel olur

Merra canım şimdi nasılsın?bir rahatsızlıgın varmı?yemegini yedin mi?
bende seni merakla bekledim dün..
öle kötü haberle gelmişsin üzüldüm ama bence sen bu sekilde de en az 2-3hafta idare edeceksin.
ama eminimki sorunsuzca tamamlıcaksın haftalarını:KK16:

sakın stresse girme elifimizide sıkıntıya sokma canm.hersey güzel olacak..

canım çok sağol iyiki varsınız.dün çok kötüydüm onun için yazamadım.şimdi daha iyiyim elimden geleni yapıyorum takdir allahın.
inş. herşey güzel olacak

amin.inşallah gececekte nasıl gececek.şuan dogum ıznındeyım ızın bıtıp ışe baslayınca asıl sıkıntım dahada artacak.ben bebegımı kaybettıgım hastanede gorevlıyım ve kuzumun yattıgı yogun bakımda yatan bebeklerın tedavılerıne bazen katılmak zorundayım.oraya her gıttıgımde bebegımın yattıgı kuvozu gorecem.buna alısırmıyım bılmıyorum.Allah umut verıcı hıkayelere dahıl olmayı nasıp etsın ısteyen herkesı ınsallah

ilk günler çok zor gelecek insanların yüzüne bakarken utanır yerin dibine girerdim ne alakaysa veren de rabbim alan da...
belkide ilerki günlerde küvez de olup hayata sıkı sıkı tutunan bebekler sana umut olacak canım.sonra da inş. dediğin gibi senin hikayen birilerine umut olacak

ben şirinyerde ahmet seçkin önoğluna gidiyorum daha önce tepecik doğum hast. bölüm şefiymiş
aynı zamanda özel çınarlı doğum hastanesinin kurucularından.şimdiye kadarki süreçten çok memnunum inş. sonuda güzel olur tavsiye ederim.daha önce burda ceylinirem diye bir arkadaşı da o takip etmiş 39.haftada doğum yapmış o.inş bizim de öyle olur.çok rahat gece gündüz çekinmeden arayabiliyorum,ultrasonuda ii her gidişimde 4 boyutluya da bakıyor tek tek inceliyor.inş sonu da güzel olur

Anladim canim dikiside o mu atti riskli gebelik uzmanimi ben zaten namik demire gidiyorum ona devam edecegim dikiside ona attiririm sadece ultrason takibi icin acil birsey olursa arayabilecegim bir doktor ariyorum

Ya su dikise basini dayams minik kuslarn anneleri bu is benm kafami karstrdi norml ultrasndn anliyomu doktr bakinca sizde bir farklilj oluyimu anliyomusnz yani dikise dayandigini
Merra canm kasilma olsada olmasada 2saatte bir al dedimi doktr nidilt dikiye yaslanmasi degstrmzki
Metal canm duygulndm hayrladm o msjmi ogunlr cok skintiliydm hamile kalamiyordm ogunlrdn bu gunlere rabbime binlrce kez sukurlr olsn

canım kasılmayla beraber serviks kısalıyor ve açılma olabiliyor buda erken doğum demek ben şimdi her koşulda 2 saatte bir alıyorum
bebeğin dikişe dayandığını pek anlamadım arada aşağı doğru baskı oluyor.vajinal ultrasonda çok daha net gözüküyor kafayı dayadığı ama normalde de anlaşılıyor.bir de bizimki her gidişimizde 4 boyutluda bakıyor

Merra canm cvp icin sagol biliyorm kasilma rahim boyunu bayagi kisaltiyo oda acilmaya sebep oluyo benim alttn muayenemde aninda bir kasilma geldi hemen rahm boyu 2.5a dusmstu doktr herhalukrda bilir yani dikisi zorladigini en son muayenmde kasik agrim var asagidada baski oluyo demstm oda bebegn basi asagida o skinti veriyo demsti belkide dikise baskiyi kast etti cok sukur uzun zamandr asagida baski hissetmiyodm az once yine vurdu bikackez herseyn hayrlisi insaallah hepimz 38i gorurz

18 NİSAN DR KONTROLUMUZ DEN GELDİK

bebeğin genel sağlık durumu iyi suyu vs hersey güzel

ben bır gram bile kılo almamışım (güzel)

rahım kısalığı 22 cm (şimdilik iyi)

bebek ayaklarını poposuna doğru kıvırmış tam dikişin üstünde oturuyor

rısklı gebe olduğum için kontrollerım 15 günde bır olacakmış

veeeeeeeeeeeee cinsiyetimiz küçük bir prenses hayırlısıyla gelsinde

Maşallah BarekAllah kız demek sağlıkla zamanında gelsin annesi.

ayy demek kız :KK6:

sağlıcakla gelsin inşallahhhhhh

mumudihaba çok sevindim Allah tamamına erdirsin 15 günde 1 e de sevindim çok....
Bak içime kız doğmuştu...

Ne guzel haberlerle gelmissin cok sevindim.:nazar:
Insallah ilerliyen haftalardada hersey iyi gidecek

Cinsiyetinizde belli olmus icime dogmus galiba

Canim ya takma kafana bence sikintili bir durum yoktur adetin yeni gecmis belki kan birikmisti ondan kanama yapmistir canim pko gecmis bak ama sizin birarada olamamaniz sikinti oluyor iste esin hep disarlarda sonucunda temiz gelir canim canini sikma

Dr dan çıktım biraz geldi bir daha gelmedi kendimi de kastım sanırım inşallah sonucum güzel gelsinde gerisi önemli değil :KK50:

Ragrete cnm bencede coraspirin kullaniyorsun ondan dr sinir oldum neden bisey belirtileri olsa dahi bu kadar onemli bi hastaligi hemen agzina almamali daha hol yok yumurta yok gicik sen bos ver yok oyle bisey .
Rahat ol cnm sen arda beye git bosver sen eften pusten dr..

Sorma ya bütün enerjimi aldı kendisi benim ilk jinekoloğum bide biraz Anne gibi bir kadın aslında seviyordum ama bu sefer soğudum b sonucum çıksın bir daha gitmeyeceğim insan biraz moral verir ...

Canım sakın hemen üzülme..Allahın izniyle hiç bir şey çıkmayacak..Bencede asprinden..Canım yumurta günde 2mm büyüyor..Ama istisina olup 1mm de büyüdüğü oluyor..Ama sen 2mm den kabul etsen 15-17-19-21-23te çatlayacak(yani adetin 19.günü) büyük ihtimal..Gün aşırı ilişki..spermde 72 saat yaşıyor diyorlar..Eşin gitmediyse değerlendirin..Yok gittiyse kısmet canım..İnşallah bir dahaki sefere..

İnşallah canım..biraz üzüldüm enerjimi düşürdü Yumurta gelişmesini bilmiyordum tşk ederim cnm eşim gitti kısmet değilmiş bu kadar dayandım 1 ay daha sabrederim artık :KK1:..Kalbimde hep Mayıs ayında hamile kalmak vardı ama çalışma yapacaktım ne kadar yürekten istediysen çalışma yapmak bile kısmet olmadı İnşallah kalbimden geçen olur ..

Yok ben gene de gülmelere devam da arada geliyor gelen, bu arada Mayıs'ta izmire gideceğim orda olursan görüşürüz, İSTANBUL sayfasını uzunca bi süre kapadım :))))

Ben 4 gün önce yapmıştım idrarda çıkmamıştı kanda çıkmıştı

Canım sakın moralini bozma , sonuç iyi gelecek bence, sen çalışmalara başla gene de, sonuçta ovulasyonla hamile kalan çok kişi var, doktorun dediği tarihlerde de çalışın :)) paşamın dediği gibi adam yoksa sen git :))

AAA Süper olur cnm mayıs ayında mutlaka giderim tarih aralığını bilmiyorum ama İnşallah denk düşeriz süper olur :) ..Olur öyle arada kafa gider gelir kendimden iyi bilirim :) Hep gül İnşallah cnm :nazar::)

Maşallah canım :nazar: hep böyle güzel devam etsin inşallah :nazar: Prensesin hayırlı olsun zamanında sağlıkla zamanında gelsin güzel kızın :nazar:

ay ne şom ağızlıymış o doktor,sen kafana takma coraspinden olmuştur canım bir de zorladıysa.
sen arda beye git o seni rahatlatır.iyi gelişmelerde varmış sevindim inş. herşey yolunda gider ve en kısa zamanda hayırlısıyla alırız müjdeni.

evet canım ya tam şom ağızlı sinir oldum çokkk Sadece o konuda da değil ne sorsam sinirimi bozdu sadece rahim içi düzgün temiz PKO çok azalmış dedi onun dışında ne sorsam tüm enerjimi aldı en kısa zamanda Arda Bey'e gidip moral depolamam lazım :KK1:

Canım ya tüylerim diken diken oldu okurken , prensesimize maşallah :nazar: Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin

Ayrıntılı ultrason çektirdim bugun.amacım sırf kızımım 4d fotoğraflarını almaktı.tabi nerde bende o sans ben hamileliğin magazinel olaylarını yasayamamki..:KK43:bu kezde plesanta yaşlanması çıktı üstelik 2 hafta geriden gelıyo kızım.varmı bu konuda bilgisi olan napım ne yıyım:KK43:bıktım artık bu hamilelikten hergun ağlamaktan bıktım:KK43:

X