-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.741
Ovulasyn testi aldım eczaneden predictr marka ben 25 günde bir adet oluyorum 6 martta adet olmuştum ovulasyon testindeki çizelgede ve eczacının hesaplamasına göre en erken 9.günü başlayabilirsin teste demişti.yani 15 martla 18i arasında muhtemelen 17si ded ama ben ilkini 14 martta yaptım iki çizgi çıktı(çok koyu değildi sanırım)ama ondan sonra ne 15inde ne 16sında nede bugün çift çizgi göremedim demekki benim yumurtlama günüm çok daha erkenmiş belkide 11i 12 si yada 13ydüü..bakalım tutmazsa öbür ay daha erken başlarım.Canım sen topik annesi gibisin bir nevi annelerde çocuklarının kusuruna bakmaz topiğe çok giremiyrum.Ama sizle bu topik benim için çok özel..
Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.
20 dk da bir nidilat yuklemesi yapiyolar sonra nst sonrada cigergelistirici igneyi vurucaklarmis cok degilmi nidilatakil verin ne olur
canım ben senin gibi 22 haftalık kaybımdan sonra 3 ay korundum ve gebe kaldım. ama 15 haftada düştü. o zamandan beri erkenden habile kaldığım için çok üzülürüm. rahim toparlanmadığını düşünüyorum. ama tabi pıhtılaşma ve rahimağzı yetmezliğide buna eklenince düşük kaçınılmaz oldu. yinede bu forumda 3 ay sonra tekrar hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alanda var...
erken doğum yapınca rahimağzı yetmezliğinin oluştuğunu ben demiştim seval hanım dedi banada... zaten farkındaysan erken doğum yapan çoğu kişinin 2.gebelik takibinde açılma oluyor dikiş atılıyor...
benim tavsiyem 3 ay daha korunman.tabi insan çok istiyor kayıptan sonra aynı zamanda ciddi endişe ediyor seni anlıyorum... Arda bey bana 2.kayıptan sonra en az 6 ay dedi. ben 12 ay korundum. o kadar korktum rahim dinlensin istedim...
bu ay bıraktım korunmayı....
gecmeyen mıde bulantılarım dan çokkkkkkk muzdarıbım
dun 5 kez bugün ise şimdilik 4 kez çıkardım dr aradım ne yapılacaksa yapın artık vede yalan konuşarak antıbıyotik versın dıye
idrarımda yanma var ne yapayım dedim gel bakalım dedı esım sehır dışında telefondan yazdırım bir ilaç alayım şimdilik dedım
augmentın adında 1 mg antıbıyotık verdı kusmam içinde ılaçlarını içmeye devam yaaaaaaaaaaaaaaaa içiyorumda değişen bırşey yok ki
bakalım esım ne zaman gıdelım derse o zaman gıderız artık
canım sğl cevap için. bu arasa sen 15. haftada bebeğini kaybettiğinde dikiş var mıydı ya da ilk kaybından dolayı daha sık kontrol falan oluyor muydun?
kizlar nst de kasilma cikmiyor ben kasildigimi dusunmeme ragmen agri 30 larda sadece bosuna mi ictim nidilati bosunami vurundum igneyi kafayi yiycem akil verin agri sanci kasilma cikmamasina ragmeen niye yapildi
Gunaydin canlar bu gun 28+0 olduk kizcemle beraberce masallah:))
Darisi isteyen herkese insallah..
Umudum cnm valla kendini hazir hisetigin an bence birak daha cok yeni hem rahmin iyice toparlansin cnm ben 3 sene ara verdim onun da etkisi var bence ..
Eger birakmak istiyorsan da evden baglanirsin dugune ikide el cirparsin iste bu :))
Pasam valla cnm 22 sinde olmussa zannetmiyorum yumurtan o zamana kadar coktan catlamistir agri kesici falan icincede gecikiyor..
Ben hamile kaldigim ay lekelenmem oldu yani ben zaten korunmuyordum o ay leke once pembe geldi diger gunde kahverengi oldu ben adet olucam sandim sirtim ve gohsum cok agiriyordu ayni adet olucak gibi ..
Ama yine bi test yap istersen :))
Metal abla masallah hasan basriye tipki abisi valla ayyy masallah subhanallah:)))
Merra cnm magnezyumla ilgili soru sormusun cnm ben ilk basta magnorm kullaniyordum gunde iki kez ama lasilmalarim bu hafta arti dr aradim uce cikar dedi bende cikarinca ishal yapti tekrar aradim diasporal olani al gunde uc kez dedi bende kullaniyorum iyi geliyor ama endol ve nidilat gibi olamaz(
Kasilman siklasirsa bi sase ic dedi gecmezse beni yine ara dedi..
Bide ben bi soru sordum pihtilasmasi olup endol kullanan var mi diye..
Ben gecen gece kullandim kizimin hareketleri azaldi odum koptu sizdede oldumu oyle seyler..
canım ben sana zn zn yazıcam ama sonra şimdi yazamam annem var canım eve getirdim ayıp olr söz gönderiyim hemen yazıcam ayrıntılarıylapaşam hoşbulduk sağol canım yazdıklarını şimdi gördüm,allahım sana sabır versin çok çok üzüldüm.şu an okulda öğle arasındayım.ama sonra geçmişe bakıp yaşadıklarını okuyacağım.
Canım sanırım içinden istiyorsun o zaman dene hamile kalırsan da duruma göre değerlendirirsin o zman...
Sağ ol canım kimle rahat edeceksen ona git rahatlık da önemli... İnşallah bu sefer sorunsuz olur bu arada pıhtılaşman varmıydı yaptırmadıysan testlerini tamamla...
Canım inşallah haile kalırsın yeni hamile gurubu yaklaştı epey aday var bu aralar:))
Canım inşallah gönlüne göre olur. doktorum programından haber yok mu? merak ettim...
Canım kime okunuyor. nazlım var diğer topikten ona da okuyacağım inşallah bir tane okurum ismi ne? perşembe işe dönüyorum daha çok okuyamıyorum...
gurbetçi merra Allahım 28 den sonra 38 i nasip etsin amin...
allahım 40 haftaları göstersin işşalahdua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmediheemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen
Kızlar merhaba..Biliyorsunuz ben osman hocaya gitmiştim ve folik asit kullanmana gerek yok şimdiden..hamilelikte zaten kullanıcaz demişti..Şimdi onun hastalarını buldum..folik asitle ilgili konuşulmuş..Sizlerlede paylaşayım..
ALINTI:
**arkadaşlar osman hoca sizlere folik asit verdimi?ben hocaya folik asit kullanacakmıyım,hamile kalmayı planlayanlar daha gebelik olmadan başlaması gerekiyormuş dediğimde,onlar kitaba göre hareket ediyorlar dedi.sen yeşillik,kuruyemiş,ekmek yemiyormusun dedi.onlarda zaten doğal folik asit var dedi.ama çevremdeki gebeler kullandıklarını söylüyorlar.sizler kulanıyor musunuz?
**Bana folik asit vücutta depolanmaz demişti Osman hoca.Depolanmadığı için uygun bulmuyorum demişti.hamile kalınca kullanırız yeter diye düşünüyor.
**kızlar folik asit meselesine bende topluca bir yorum yazayım...:)))...ben daha önce ismi lazım değil dış gebeliğimi fark etmeyen doktor vermişti.aylarca kullandım folik asiti.aile hekimimiz aynı zamanda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız bi gün konusu açıldı ben dedim folik asit alıyorum doktor olan arkadaşım dedi ki:kullanma daha hamile kalmadan bu
vitaminlerin yeri geldimi işe yaradığı gibi fazla ve gereksizken alınması iyi olan hücreleri etkileyeceği gibi iyi olmayan hücrelerinide besler olmadık şeyler çıkabilir...düşündüm ve mantıklı geldi hemen bıraktım tabi..sonra bende tedavinin ilk zamanları hocaya sordum gerek yok vitamin filan onlar fasa fiso demişti....:)))))
eğer güzel beslenmek isterseniz tedavi sırasında ceviz,badem,fındık,kabak çekirdeği,hurma (ben bayılırım zaten hurmaya),şu an nar suyu içiyorum rahim duvarım kalınlaşsın ve vitamin olsun diye.ve diğer mevsim meyveleri...özellikle ben semiz otunada bayılırım ondada inanılmaz faydalıdır alıntıdır:
*100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.
****VE ÖZELLİKLE.....Semizotunun içerdiği OMEGA 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir...
*Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.
r bu işkenceyi boşunamı çekiyorum. hap içmekten nefret ediyorum...Kızlar merhaba..Biliyorsunuz ben osman hocaya gitmiştim ve folik asit kullanmana gerek yok şimdiden..hamilelikte zaten kullanıcaz demişti..Şimdi onun hastalarını buldum..folik asitle ilgili konuşulmuş..Sizlerlede paylaşayım..
ALINTI:
**arkadaşlar osman hoca sizlere folik asit verdimi?ben hocaya folik asit kullanacakmıyım,hamile kalmayı planlayanlar daha gebelik olmadan başlaması gerekiyormuş dediğimde,onlar kitaba göre hareket ediyorlar dedi.sen yeşillik,kuruyemiş,ekmek yemiyormusun dedi.onlarda zaten doğal folik asit var dedi.ama çevremdeki gebeler kullandıklarını söylüyorlar.sizler kulanıyor musunuz?
**Bana folik asit vücutta depolanmaz demişti Osman hoca.Depolanmadığı için uygun bulmuyorum demişti.hamile kalınca kullanırız yeter diye düşünüyor.
**kızlar folik asit meselesine bende topluca bir yorum yazayım...:)))...ben daha önce ismi lazım değil dış gebeliğimi fark etmeyen doktor vermişti.aylarca kullandım folik asiti.aile hekimimiz aynı zamanda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız bi gün konusu açıldı ben dedim folik asit alıyorum doktor olan arkadaşım dedi ki:kullanma daha hamile kalmadan bu
vitaminlerin yeri geldimi işe yaradığı gibi fazla ve gereksizken alınması iyi olan hücreleri etkileyeceği gibi iyi olmayan hücrelerinide besler olmadık şeyler çıkabilir...düşündüm ve mantıklı geldi hemen bıraktım tabi..sonra bende tedavinin ilk zamanları hocaya sordum gerek yok vitamin filan onlar fasa fiso demişti....:)))))
eğer güzel beslenmek isterseniz tedavi sırasında ceviz,badem,fındık,kabak çekirdeği,hurma (ben bayılırım zaten hurmaya),şu an nar suyu içiyorum rahim duvarım kalınlaşsın ve vitamin olsun diye.ve diğer mevsim meyveleri...özellikle ben semiz otunada bayılırım ondada inanılmaz faydalıdır alıntıdır:
*100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.
****VE ÖZELLİKLE.....Semizotunun içerdiği OMEGA 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir...
*Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.
canım cok calışıyorsun sen
kesinlikle dogru,folik asit depolanmıyor tam da bu sebepten gebelik ugraşları varken kullanılması tavsiye ediliyor,yani tam da gebe kaldıgında tam da sinir sistemi oluşurken Allah muhafaza folik asit eksikligi varsa cok ciddi sonucları olabilir diye,ama şuna da katılıyorum yıllarca ara vermeden ve yuksek dozda ne alınırsa alınsın en zararsız vitamin bile vucuda neler yapar nasıl zarar verir bilemeyiz bilim adamları da bunu tutup araştıramazlar.Ama gercekten kaliteli bir beslenme durumu varsa gerek olmayabilir,gıdadan alınması en saglıklısı.haa bak aklıma geldi tv de cıkmıştı amerikada aşırı folik asit kullanımına baglı kanserler ortaya cıkmış ama orda artık ekmege bile gida takviyesi olarak folik asit konur olmuş,her şeyi ama her şeyi kılı kırk yararark kullanın,araştırın soruşturun okuyun ve kararınızı ona gore verin.
canım cok calışıyorsun sen
kesinlikle dogru,folik asit depolanmıyor tam da bu sebepten gebelik ugraşları varken kullanılması tavsiye ediliyor,yani tam da gebe kaldıgında tam da sinir sistemi oluşurken Allah muhafaza folik asit eksikligi varsa cok ciddi sonucları olabilir diye,ama şuna da katılıyorum yıllarca ara vermeden ve yuksek dozda ne alınırsa alınsın en zararsız vitamin bile vucuda neler yapar nasıl zarar verir bilemeyiz bilim adamları da bunu tutup araştıramazlar.Ama gercekten kaliteli bir beslenme durumu varsa gerek olmayabilir,gıdadan alınması en saglıklısı.haa bak aklıma geldi tv de cıkmıştı amerikada aşırı folik asit kullanımına baglı kanserler ortaya cıkmış ama orda artık ekmege bile gida takviyesi olarak folik asit konur olmuş,her şeyi ama her şeyi kılı kırk yararark kullanın,araştırın soruşturun okuyun ve kararınızı ona gore verin.
Sofikacım aklım çok karışıyor..Bazen diyorum adam haklı..Bazende bütün diğer doktorlar yanlışmı biliyor diyorum..Bas bas bağırıyorlar folik asit kullanın diye..Tamam beslenmeme çok dikkat etmeye çalışıyorum.Kola bile içmiyoruz..Ama bebek düşünüyoruz diye değil zararlı diye..Herşeyin doğalını almaya çalışıyoruz.Bu zamanda ne kadar doğal olursa..Vitamini besinlerden almak en güzelidir buna şüpem yok.Vitaminlerin yararının yanında zararınında olabileceği ihtimali kafamı hep kemiriyor..hayatım boyunca vitamin içmedim ben..gerek duymadım..herkes multivitamin alır kutu kutu..Ben hiç bilmem içtiğimi..Rabbim sonumuzu hayır etsin..
Bu arada kızlar hamilelik sırasında enfeksiyon olmamak için neler yapılabilir diye düşünürken ,bir ara buradada gündeme gelen kızılcık aklıma geldi..Hemen dedim bakayım hangi ayda çıkıyor..Difrize atayım poşet poşet..Temmuz ortalarında çıkıyormuş..Faydalarıda yazıyordu..Kızılcık suyu kabız yaparmış..Meyvesi de tam tersi kabızlığı giderirmiş..Mesane içinde olsun,vücutta olsun iltihap enfeksiyon varsa giderirmiş..Ama asıl şoke eden nokta kanda pıhtılaşma yapar yazıyor!!!
Yani ben nerdeyse bile bile yanlış yapacaktım..Yararlıda olsa bazı şeyleri abartmamak gerekiyor..Günde 1 bardak içilebilir belki ama..Yinede pıhtılaşma varsa tehlikeli olabilir diye düşünüyorum..