Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gittigidiyor.com da clearblue diye bi markanın da ovulasyon testleri satılıyor, ben bir keresinde amerikadan getirtmistim.
tavsiye ederim

canım ben senin gibi 22 haftalık kaybımdan sonra 3 ay korundum ve gebe kaldım. ama 15 haftada düştü. o zamandan beri erkenden habile kaldığım için çok üzülürüm. rahim toparlanmadığını düşünüyorum. ama tabi pıhtılaşma ve rahimağzı yetmezliğide buna eklenince düşük kaçınılmaz oldu. yinede bu forumda 3 ay sonra tekrar hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alanda var...

erken doğum yapınca rahimağzı yetmezliğinin oluştuğunu ben demiştim seval hanım dedi banada... zaten farkındaysan erken doğum yapan çoğu kişinin 2.gebelik takibinde açılma oluyor dikiş atılıyor...

benim tavsiyem 3 ay daha korunman.tabi insan çok istiyor kayıptan sonra aynı zamanda ciddi endişe ediyor seni anlıyorum... Arda bey bana 2.kayıptan sonra en az 6 ay dedi. ben 12 ay korundum. o kadar korktum rahim dinlensin istedim...

bu ay bıraktım korunmayı....

Son düzenleme:
RABBİM şifa versin hepinize ve cümlemize AMİN
benim kuzenimin de rahim ağzı yetmezliğimiydi bilmiyorum ama dikiş atılmıştı düşük tehlikesi vardı sonra bir kaç ay doğum yapana kadar hep yattı sonra doğum yaptı çok şükür sağlıklı bir evladı oldu
ALLAH sizlerinde evlatlarını korusun sağ salim sağlıcakla dünyaya getirirsiniz İNŞALLAH AMİN

canım sğl cevap için. bu arasa sen 15. haftada bebeğini kaybettiğinde dikiş var mıydı ya da ilk kaybından dolayı daha sık kontrol falan oluyor muydun?

canım keşke telefonda sorsaydın doktoruna zofran diye bir hap varmış kullanayımmı diye...
en kötü durumda olanlara o hapı veriyorlar. ben doktoruma sormuştum bu hap zararlımı diye o da birşey yememen ve kusman su ve vitamin kayına sebep olduğundan bu beeğe daha çok zarar verir demişti...
chnb de kullanmış bir arkadaş daha benzerini önermiş sana yukarda okudum...

bu arada resmen doktor gibi reçete yazar olduk herkes bir birine ilaç öneriyo, kullanımını anlatıyo :) ...
inşallah biran önce şifa bulursun...

Kızlar merhaba..Biliyorsunuz ben osman hocaya gitmiştim ve folik asit kullanmana gerek yok şimdiden..hamilelikte zaten kullanıcaz demişti..Şimdi onun hastalarını buldum..folik asitle ilgili konuşulmuş..Sizlerlede paylaşayım..
ALINTI:
**arkadaşlar osman hoca sizlere folik asit verdimi?ben hocaya folik asit kullanacakmıyım,hamile kalmayı planlayanlar daha gebelik olmadan başlaması gerekiyormuş dediğimde,onlar kitaba göre hareket ediyorlar dedi.sen yeşillik,kuruyemiş,ekmek yemiyormusun dedi.onlarda zaten doğal folik asit var dedi.ama çevremdeki gebeler kullandıklarını söylüyorlar.sizler kulanıyor musunuz?

**Bana folik asit vücutta depolanmaz demişti Osman hoca.Depolanmadığı için uygun bulmuyorum demişti.hamile kalınca kullanırız yeter diye düşünüyor.

**kızlar folik asit meselesine bende topluca bir yorum yazayım...:)))...ben daha önce ismi lazım değil dış gebeliğimi fark etmeyen doktor vermişti.aylarca kullandım folik asiti.aile hekimimiz aynı zamanda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız bi gün konusu açıldı ben dedim folik asit alıyorum doktor olan arkadaşım dedi ki:kullanma daha hamile kalmadan bu
vitaminlerin yeri geldimi işe yaradığı gibi fazla ve gereksizken alınması iyi olan hücreleri etkileyeceği gibi iyi olmayan hücrelerinide besler olmadık şeyler çıkabilir...düşündüm ve mantıklı geldi hemen bıraktım tabi..sonra bende tedavinin ilk zamanları hocaya sordum gerek yok vitamin filan onlar fasa fiso demişti....:)))))

eğer güzel beslenmek isterseniz tedavi sırasında ceviz,badem,fındık,kabak çekirdeği,hurma (ben bayılırım zaten hurmaya),şu an nar suyu içiyorum rahim duvarım kalınlaşsın ve vitamin olsun diye.ve diğer mevsim meyveleri...özellikle ben semiz otunada bayılırım ondada inanılmaz faydalıdır alıntıdır:

*100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

****VE ÖZELLİKLE.....Semizotunun içerdiği OMEGA 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir...

*Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

kizlar nst de kasilma cikmiyor ben kasildigimi dusunmeme ragmen agri 30 larda sadece bosuna mi ictim nidilati bosunami vurundum igneyi kafayi yiycem akil verin agri sanci kasilma cikmamasina ragmeen niye yapildi

canım sğl cevap için. bu arasa sen 15. haftada bebeğini kaybettiğinde dikiş var mıydı ya da ilk kaybından dolayı daha sık kontrol falan oluyor muydun?

canım ben 7.haftada arda beye gittim.
o bana dikiş atacaktı ama 9.haftada kanama başladı 15.haftaya kadar sürdü...
kanama varken dikiş atılamıyor...
ben kendimi toparlayamadım uzun süre ...
hatta böyle derin psikolojik olaylar yaşandığında vede genelde çlışan sürekli bir yetişme telaşı olan stresli kadınlarda olan fibromiyalji(yumuşak doku romatizması) hastalığına yakalandım...
doktor doktor gezdim geçmedi...

banada 2 kayıptan sonra bir doktor 3 ay sonra yine hamile kal dedi... arda bey kesinlikle en az 6 ay dedi...
bu bir sene içinde çevremde herkez hamile kaldı, doğurdu yada doğurcak, bu insanı biraz üzüyor. bide seni anlamayıp hava atıyorlarsa.
ben birgün yeğenimi seviyordum gelin kıskanma dedi ya ... :)

kizlar nst de kasilma cikmiyor ben kasildigimi dusunmeme ragmen agri 30 larda sadece bosuna mi ictim nidilati bosunami vurundum igneyi kafayi yiycem akil verin agri sanci kasilma cikmamasina ragmeen niye yapildi

canım hiç o haftalara gelemediğim için
bilmiyorum

ama belkide içtiğin ilaçlar öyle çıkmasını sağlıyordur sen doktora güven içini rahatlat biraz ... Allaha sığın elinden geleni yapıyorsun maşallah beeğin bu kadar dayanmış kasılmada yok :) dayanacak Allahın izniyle...

adet oldm canım bugün akşamı kılamadım iyide oldu
canım ben sana zn zn yazıcam ama sonra şimdi yazamam annem var canım eve getirdim ayıp olr söz gönderiyim hemen yazıcam ayrıntılarıyla
evet canım o şahısmış aradım kimsin diye oda benim ya dedi

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen
allahım 40 haftaları göstersin işşalah

canım cok calışıyorsun sen

kesinlikle dogru,folik asit depolanmıyor tam da bu sebepten gebelik ugraşları varken kullanılması tavsiye ediliyor,yani tam da gebe kaldıgında tam da sinir sistemi oluşurken Allah muhafaza folik asit eksikligi varsa cok ciddi sonucları olabilir diye,ama şuna da katılıyorum yıllarca ara vermeden ve yuksek dozda ne alınırsa alınsın en zararsız vitamin bile vucuda neler yapar nasıl zarar verir bilemeyiz bilim adamları da bunu tutup araştıramazlar.Ama gercekten kaliteli bir beslenme durumu varsa gerek olmayabilir,gıdadan alınması en saglıklısı.haa bak aklıma geldi tv de cıkmıştı amerikada aşırı folik asit kullanımına baglı kanserler ortaya cıkmış ama orda artık ekmege bile gida takviyesi olarak folik asit konur olmuş,her şeyi ama her şeyi kılı kırk yararark kullanın,araştırın soruşturun okuyun ve kararınızı ona gore verin.

r bu işkenceyi boşunamı çekiyorum. hap içmekten nefret ediyorum...
ama benim doktorla seninki çok farklı

seninki ilaçtan yana değil...
benimki iğne ilaç herşeyi veriyor...

Allah yardımcımız olsun. kime inanacağımızı şaşırdık...
yani 3 aydı

ben 3 aydır vitamin deposu gibi oldum 3 kilo aldım.
ne olacak halim bilmiyorum...
cemil bey en az 2 ay elevit ve folik asit kullanmalısın dedi... o da prof sonuçta...

ayrıca ben folik asitin kan pıhtılaşmasına, bağışıklık sistemiyle ilgili düşüklere iyi geldiğini okumuştum...
yani hiç kesmeden kullanan var bu zararlıdır. fazlasının vücuda zarar verdiğinide duymuştum....
aslında korunmayı bıraktığın an başlamak lazım bence...

mumu aile ilişkilerinizi bilemiyorum o yuzden sana kızmak da istemiyorum eşinden kokruyorsun sanırım,ama lutfen daha cesur ol
augumentin al demiş doktorun ama sen durustce asıl amacına yonelik bir antibiyotik sorsaydın keşke.Şoyle dusun sen simdiye kadarki gebeliklerinde doktorların soyledigi dısında bir sey yaptın mı,sen onların yapma dedigi bir seyi yaptın da mı bebeklerini kabettin,yoksa her denileni yaptın ve ona ragmen mi olanlar oldu.hersey takdiri ilahi elbette ama belki sana yazdıgım bu yazı bile Allah´ın sana bir yardımıdır,Allah yolllarını farklı şekillerde gosterir.doktorun sozunden cık demiyorum ama doktorlara da sakin koru korune guvenme diyorum,onun fikrine ters bir seyi ısrarla istediginde ona ayıp olacak diye korkuyorsan varsın olsun,ayıp olsun ama kayıp olmasın,babanın kucuk oglu mu yahu ne korkuyorsun ondan bundan,icinden ne geciyorsa soyle sor iste,topicten arkadaşlar şoyle şoyle dedi de istersen bizim ustumuze at.Ben filizin gebeliginde gittgiim doktora bir sey danıstıgımda bunu nerden ogrendin demişti-bende okudum dedim,dalga gecer gibi sen de cok okuyorsun ama dedi,ben de evet cok okuyorum bunun sebebi de belli dedim.Oyle gelişti ki olaylar,doktorum başka bir doktora benim araştırmacı girişimci ruhumdan bahsederken duydum,iyi oyle yoksa bebegi kaybetedecktir dedigini de(anne karnında bebegimin kalp damarı tıkanmıştı onunla ilgili bir mevzudan konusuluyordu).Sonra bana sorar bile olmuştu şaka yollu eee başka neler okudun bugun diye,bende soylerdim şoyle şoyle yapan varmış vs.Neyse konu şu ki aklı başında bir doktor senin detaycı ve pimpirikli tavrını kesinlikle hoş karşılayacaktır.Bir de şoyle duşun,antibiyotik ignesi vurulsan burdaki bir cok hamile gibi sana zararı ne olablir,bebegine sana gebeligine nedir zararı,once bunu hesab et,sonra da vurdurmamanın sonucunda enfeksiyon olsan sonucları ne olabilir onu da hesab et.Risk almaya degmez.Ve sunu unutma seni anlıyorum,eşinden dolayı cekimser olmanı da,belki bu kadar ısrarcı olamız seni uzuyor da,ama yanındayız arkandayız nerde istersen ordayız bunu unurtma,ve bil ki burdaki her arkadaş gibi senin de bebegini sag saglim ve vakitlice kucagına alman icin her gun duacıyız.

Sofikacım aklım çok karışıyor..Bazen diyorum adam haklı..Bazende bütün diğer doktorlar yanlışmı biliyor diyorum..Bas bas bağırıyorlar folik asit kullanın diye..Tamam beslenmeme çok dikkat etmeye çalışıyorum.Kola bile içmiyoruz..Ama bebek düşünüyoruz diye değil zararlı diye..Herşeyin doğalını almaya çalışıyoruz.Bu zamanda ne kadar doğal olursa..Vitamini besinlerden almak en güzelidir buna şüpem yok.Vitaminlerin yararının yanında zararınında olabileceği ihtimali kafamı hep kemiriyor..hayatım boyunca vitamin içmedim ben..gerek duymadım..herkes multivitamin alır kutu kutu..Ben hiç bilmem içtiğimi..Rabbim sonumuzu hayır etsin..

Bu arada kızlar hamilelik sırasında enfeksiyon olmamak için neler yapılabilir diye düşünürken ,bir ara buradada gündeme gelen kızılcık aklıma geldi..Hemen dedim bakayım hangi ayda çıkıyor..Difrize atayım poşet poşet..Temmuz ortalarında çıkıyormuş..Faydalarıda yazıyordu..Kızılcık suyu kabız yaparmış..Meyvesi de tam tersi kabızlığı giderirmiş..Mesane içinde olsun,vücutta olsun iltihap enfeksiyon varsa giderirmiş..Ama asıl şoke eden nokta kanda pıhtılaşma yapar yazıyor!!!
Yani ben nerdeyse bile bile yanlış yapacaktım..Yararlıda olsa bazı şeyleri abartmamak gerekiyor..Günde 1 bardak içilebilir belki ama..Yinede pıhtılaşma varsa tehlikeli olabilir diye düşünüyorum..

kızlar dün çatlatma iğnesini vurduktan sonra 10. gündü, 2 idrar testi yaptım negatif çıktı çok üzüldüm...
bugün gene yaptım negatif çıktı...
çatlatma iğnesi kullanan var mı aranızda
10-11.günlerinde iğne etkisiyle de olsa pozitif çıkmazmıydı ?

kasığıma iğneden beridir ara ara sızlama var. rahimimde sızlama oluyo bide gaz var.
ama göğüslerimde dolgunluk falan yok ben diğer ikisini göğüslerimden anlamıştım...

şuan yazdıklarımı düşündümde bence hamiş değilim

bide bişey sorcam
benim rahim hafif arkuat. ama çok hafif diye 2.hsgde normal yazıldı arkuat bile denmedi...

seval hanım hamile değilsen histeroskopi yapalır, lenfosit aşısı yapılır demişti...
ben bunlarla zaman kaybetmek istemiyorum en az 3 ay demek bunlar...
ne yapayım bir akıl verin ?

bide histerosskopi sonrası hiç gebe kalamayan yada adet olamayan kişiler varmış iraz ürkütüyor beni bu ameliyat...

bade kız bundan sonra sana danışıcam maşallah araştırmacı gazeteci gibi oldun.
inşallah tertip oluruz :)

Kizlar folik asit hakkinda yazismisiniz..
Benim dr folik asit cok onemli erken dogum uzeeinde de son yillarda etkisi artmis ..
Zaten bizim vucudumuz bebegi tasiyamiyor devamli olmamak sartiyla kullanilmasinda bi zarar gormuyorum..
Yoksa bende omrumde agri kesici yutmus biri degilim bende cok arastirdim uc sene boyunca artik kafayi yemek uzereydim ama insanin anatomisini anlamamizin imkani yok sonusta tip okumuyoruz ..
Riske atmamak lazim her bedenin ilaclara verdigi etki farkli kimi kadin hic bisey yapmiyor cpcugunu tasiyor ama biz tasiyamiyoruz belki ben kendimi buna alistirdim..
Bence hamilelikteki takviyelerin zarari oldugu gibi yararida var biz yararina odaklanmaliyiz ..
Insallah herseyin iyisi ile karsilasiriz iyi drlar oncelikte :))
Merry arda beye gidecekti ne yapti acaba..
Asos cnm nst cihazinda iki alet var biri bebegin kalp atislarini aliyor biride sanci kasilma varmi yokmu onu ..
Seninkinin haftasi kucuk buyuk bi ihtimal kalp olani takmamislardir sanci
Olani midenin orayami yoksa gobek deliginin altinami koydular cnm ..
Midenin oraya koysalar cikmaz cnm gobek deliginin altinda cikiyor cnm..
Bi daha taktirirken ordan iste bi

canim dogru soluyosun gobegin ustune taktilar ama ilkindde dr yana alta takmisti

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…