Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melek18,hiç görmediğim ama acılarımı hisseden arkadaşım...inşallah hep gülsün yüzün bebişinle yıllar boyu.ben de varlığımdan bile hbrdar olmadığınız dönemde burada yazılanları okuyup ağlıyordum tek başıma,hiç tanımadığım insanlara dua ediyordum.şimdi sizlerle paylaştığım için daha güçlüyüm.yalnız dün gece uyuyamadım düşünmekten.bu aralar pek iyi diilim, bazen içimi korkunç bir umutsuzluk basıyor,eşim yeni bebeğimizle ilgili hayaller kurunca bile çok korkuyorum.burada daha fazla kayıplar yaşayanları okudum,hep dua ediyorum,ne diyeceğimi bilemiyorum,tek yapabildiğim bunların da geçeceğini düşünmek ve yıllar sonra yine burada toplanıp bebişlerimizin kocaman insanlar olduğunu paylaştığımızı düşünmek...bu düşünce beni ayakta tutuyor.bizler için bebişlerimiz çok daha kıymetli olacak kuşkusuz,çok daha farklı...

bugün sınavda görevliydim sonra da evi temizledim biraz.ve sanki yük taşıyormuşum gibi karnım,belim ağrıyordu; hep bu rahim ağzı yarası ve enfeksiyon yüzünden.aklıma takılan bazıları bu yarayı yaktırıp hamile kalmış,benim doktorlarsa önermiyoruz diyorlar.tamam normal bi hamile için problem olmayabilir ama bana zaten serklaj yapılacak ve enfeksiyonla nasıl başa çıkılacak?acaba arda lembet bu durumda ne yapmayı önerirdi,çok mrk ediyorum.

Canım bende okudum yazını..aslında hepimizin hikayesi hemen hemen aynı...
sonrasında çekilen acılar da dahil..
ne diyeyim başın saolsun..Allah bir daha yasatmasın kimselere.

dün izmitte oldugunu okudum bende gölcükte yasıyorum.
buraya gelin geldim ailemden 12 saat uzagım.sen hangi ilçedesin?

aaa gebelik öncesi ölçüm önemli degil derse kızarım ama hep programlarda gebelik öncesi görmem önemli diyordunuz dogustan kısalık mı hamilelikte kısalma mı oluyor şimdi ölclmesse nasıl ayırt edilecek derim:KK19:

ayyy bana kalsa simdi atsın dikişimi öle bekleyim...25haftada atılan dikiş ne kadar faydalı olurki tamam metal ve bazı arkadaslara olmustur ama geç kalınan da var:KK43:((

teşekkür ederim güzel dileklerin için...fikirlerinze herzaman ihtiyacım var cünkü benden cok fazla tecrübe var sizde.
evet senin yazdıklarınıda hemen not alıyorum:KK19:

Canım şu anlamda önemli değil ölçtü 4 cm çıktı aaa güzel sorun yok denilmez hamilelikte düşebilir o anlamda gebelik öncesi ölçüm önemli değil...
Canım serklaj da enfeksiyonu tetikliyor ya o yüzden kesin değilse atma taraftarı değil. o yüzden hikayeni en ince ayrıntısına kadar anlat. fadike mesela hikayesinden yola çıkarak serklaj yaptı Arda bey çünkü 12 lerde ölçüm güzeldi...

ooof çok kötü oldum rabbim acılarımızı dindirsin meleklerimizi şefaatçi eylesin.:KK14::KK14:

rüyaya gelince defalarca gördüm ilk önceleri bebekti şimdi bildigin 4yaşında çocuk melegim benim..

8yıl tüple ugraş 4tutsun havalarda uçarken nerden geldigini bilmeden su gelsin öyle kös kös yat evde sonra dr ve zorla dogum rahim agzı ölçme diye bişey oldugunu kayıplardan sonramı ögrenecegiz:KK50::KK50:
bu kez önlemimi alıcam dikişi attırıp devamlı kendimi koruyacagım derken 5.tüp bebeginde 9hafada karnında ölsün çıkamadım işin içinde n rabbim isterse ol diye yoksa gerisi booş.
en sıkı sessiz takipçilerinizdenim bebegi olanlar umudumuzsunuz ve bende diyorum iyiki varsınız...

ranacığım epey zaman geçti yeni tedavi ne zaman? orada riskli gebelik dr si var mı iyi?

ben mayıs ayında ögrenmiştim hamile oldugumu.
çok sorunsuz bir hamilelik hersey rüya gibi.
tüm gün yatıyorum evde eşim temizligimi yapıyor evde oldugu zamanlar suyumu bile getiriyordu.
21.hafta girerken doktoruma memlekete gitmek istedigimi dogumdan sonrada uzun bir süre gidemeyecegimden söledim.
tamam dedi..hastamızın hiçbir sorunu yoktur uçaga binebilir diye rapor bile yazdı verdi.

orda biraz yogun gecti günler gelen giden ama ben ailem eşim nasıl mutluyduk:KK43:(

olaydan 3gün önce detaylı bir muayene kızımın tüm organları,o minicik kalbinin atısını dakikalarca izledim.
şeker yüklemem yapıldı hersey çok iyiydi.........

işte diger gece 1 saatlik sancı,ikinci gece 12 gibi 40dk adet sancısı gibi bir sancı ama gündüz birseyim yok.
bende pazartesigünkü randevuyu beklıyorum derken o gece kanama geldi hastaneye gittik ama tamamen açılmışım:KK43:
doktor bana bu acıya nası dayandın diye sordu? oysaki ben okadar bişe hissetmemiştim...
sonrada suni sancıyla dogum oldu işte..1 gece bekledik bebek asagıdaydı ama yeterli sancı yoktu...

anlayacagın migde bulantım bile olmayan bir hamilelikti ama sonu kötü bitti

Canım ben bu dr lere kızıyorum suyun gelmemişken niye olan sancıyı durdurmaya çalışıp bebeği kurtarmazlar da doğurturlar nefret ediyorum bu tarz hikayeden...:KK43:(

feryal sofıka merra chnb

saolun kızlar benım için endişe ettiğiniz için hakkınızı helal edın

dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım

Estağfirullah canım hep aklımdasın... Ve endişeleniyorum... Özer beyi niye aramıyorsun canım... canım ya Arda bey seni biliyor en azından mesaj yazsan döner mi acaba?

arkadaşlarrrr

bugün benim kızım pek bi sakin az az hareket ediyor..o eski gümbür gümbür hali yokk..
acaba büyüdüde yer yok diyemiii yoksa endişelenmelimiyim....
moralim bozuldu böyle olunca yaaa...zaten geceleride uyuyamıyorumm...

son haftalar azalıyor canım hareket...

hepimz ayni duyguyu yasiyorz herhalde bende ne zaman o programi seyretsm agliyorm benimde hayal ettigm tek sey bebegm kucagima verildigi an hickirillrla aglamk rabbm hepimize o duyguyu yasatsn amin
mulberryy canm benimde arada oluyo harektleri azaliyo ama senin bebegn benmkindn buyuk galiba onun icin tam bilemiyorm

canım ben hiç o anı yaşamadım:KK43:( büyük oğlanda sezaryen, melek oğlumda hiç o sahne aklımdan çıkmaz:KK43:( 2- 3 ıkınma ve inceden bir ınga sesi bir beze sarılmış yalnız ayağının birini gördüm yoğun bakıma götürürlerken:KK43:( Hiç dokunmadım çok üzülüyorum buna:KK43:( Defin öncesi gördüm ve hayatımda ilk kez yaşamayan birini gördüm malesef evladımdı:KK43:(

Canım burda bir kaç arkadaş daha var sancıyla doğuran..Onlarada rahim ağzı yetmezliği demişler.Demeyende olmuş..Gerçekten hep acabalar var..Bende rahimin açıldığını hiç anlamadım..En ufak bir rahatsızlığım yoktu..Ona rağmen enfeksiyonmudur diye bile düşündüm..Sordumda..Cevap buydu..Enfeksiyon olsaydı belirti olurdu dediler..Ağrı,sancı vs..Hep acabalar var..Arda beye telefonda sorduğumda enfeksiyonu anlamak zor demişti..Hani vücutta çok geç belirti verirmiş..Yanlış olması ama kanda kendini belli eder seviyeye gelmesi için bayaa ilerlemiş olması gerekir demişti..e peki nasıl anlıycaz dedim..Amniyo sıvısından örnek alınarak anlaşılabilirmiş..Hiç kesin cevap alamadım..Çünkü gerçekten zor bir konu sanırım..

canım Arda bey programlarda şunu vurguluyor bebeğin eşini tahlile gönderin enfeksiyon var mı diye... bizlerden hiçbirimize bu işlem yapılmadı o zaman anlaşılırdı sanırım...

esim 2saat sonra gideck araya yine hasret gireck goz yaslarima engel olamiyorm bogazima biseylr dugumleniyo sirf bebegm icin katlaniyorz bu hasrete insaallah bebegimi kucagima alip bu acilarn hepsini unuturm

Ah canım ben de hem eşimden hem oğlumdan aylarca ayrı kaldım çok zor gerçekten. İnşallah yavrunuzla döneceksiniz beraber...
nasıl bakan kişiler iyi bakıyorlar mı?

ben mayıs ayında ögrenmiştim hamile oldugumu.
çok sorunsuz bir hamilelik hersey rüya gibi.
tüm gün yatıyorum evde eşim temizligimi yapıyor evde oldugu zamanlar suyumu bile getiriyordu.
21.hafta girerken doktoruma memlekete gitmek istedigimi dogumdan sonrada uzun bir süre gidemeyecegimden söledim.
tamam dedi..hastamızın hiçbir sorunu yoktur uçaga binebilir diye rapor bile yazdı verdi.

orda biraz yogun gecti günler gelen giden ama ben ailem eşim nasıl mutluyduk:KK43:(

olaydan 3gün önce detaylı bir muayene kızımın tüm organları,o minicik kalbinin atısını dakikalarca izledim.
şeker yüklemem yapıldı hersey çok iyiydi.........

işte diger gece 1 saatlik sancı,ikinci gece 12 gibi 40dk adet sancısı gibi bir sancı ama gündüz birseyim yok.
bende pazartesigünkü randevuyu beklıyorum derken o gece kanama geldi hastaneye gittik ama tamamen açılmışım:KK43:
doktor bana bu acıya nası dayandın diye sordu? oysaki ben okadar bişe hissetmemiştim...
sonrada suni sancıyla dogum oldu işte..1 gece bekledik bebek asagıdaydı ama yeterli sancı yoktu...

anlayacagın migde bulantım bile olmayan bir hamilelikti ama sonu kötü bitti[/QUO

mmery ben de 2-3 gün hafif kasık ağrısı çekmiştim ama hiçbişi anlayamadım,olağan bişi sandım.ama meğer o sırada bebeğim benden gitmek üzereymiş.
benim dr.um da rapor vermedi,iyisin dedi.demek ki bugün iyiysek yrn ne olacağını bilemeyeceğiz.allah mutlu sonlar yazsın bundan sonra inş bizlere

Kızlar ben kaybımdan sonra üniversite hastanesinde genetik testlerim yapılmıstı.

Protein s olması gereken rakamken,

protein c 70-140 arası olması gerekken bende 170 çıkmıstı.

Hafta içi burda özel bir hastanede yeniden yaptırdım protein c mi.

Ve bu sefer 132 çıkmış kafam çok karıstı:KK30::KK30::KK30:

E şimdi benim degerim normal mi kötü mü?

canım bence normal. 2 sini de göster Arda beye. bu s ve c lerde taze kanla çalışmak önemli. muhtemelen fakültede kalabalık yüzünden bayat kanla çalışmışlardır...

melek18,hiç görmediğim ama acılarımı hisseden arkadaşım...inşallah hep gülsün yüzün bebişinle yıllar boyu.ben de varlığımdan bile hbrdar olmadığınız dönemde burada yazılanları okuyup ağlıyordum tek başıma,hiç tanımadığım insanlara dua ediyordum.şimdi sizlerle paylaştığım için daha güçlüyüm.yalnız dün gece uyuyamadım düşünmekten.bu aralar pek iyi diilim, bazen içimi korkunç bir umutsuzluk basıyor,eşim yeni bebeğimizle ilgili hayaller kurunca bile çok korkuyorum.burada daha fazla kayıplar yaşayanları okudum,hep dua ediyorum,ne diyeceğimi bilemiyorum,tek yapabildiğim bunların da geçeceğini düşünmek ve yıllar sonra yine burada toplanıp bebişlerimizin kocaman insanlar olduğunu paylaştığımızı düşünmek...bu düşünce beni ayakta tutuyor.bizler için bebişlerimiz çok daha kıymetli olacak kuşkusuz,çok daha farklı...

bugün sınavda görevliydim sonra da evi temizledim biraz.ve sanki yük taşıyormuşum gibi karnım,belim ağrıyordu; hep bu rahim ağzı yarası ve enfeksiyon yüzünden.aklıma takılan bazıları bu yarayı yaktırıp hamile kalmış,benim doktorlarsa önermiyoruz diyorlar.tamam normal bi hamile için problem olmayabilir ama bana zaten serklaj yapılacak ve enfeksiyonla nasıl başa çıkılacak?acaba arda lembet bu durumda ne yapmayı önerirdi,çok mrk ediyorum.

canım rahim ağzı yetmezliğinin dereceleri var mesela r. ağzına yapılan her müdahale daha da yıpratır. sutanesi var burada bir sürü işlem serklaj derken çok yıpranmış bu yüzden laparoskopik serklaj yapıldı ona...
bana da dr doğum yapayana önermiyoruz yakma demişti ki ben de ilk düşük sonrası yaktırmıştım... o da etken oldu u bilmiyorum yaşadığım sorunlara...

bu arada en azından teşhis için bir kere gitmeni tavsiye edetim Arda beye...

Canım bizde pko olduğu için zaten bu bi etken evet birde kiloyu merak ediyorum ben ne kadar ilgisi var acaba ben her iki gebeliğimde aşırı kiloluydum bunu sorarmısın ?

Canım bende okudum yazını..aslında hepimizin hikayesi hemen hemen aynı...
sonrasında çekilen acılar da dahil..
ne diyeyim başın saolsun..Allah bir daha yasatmasın kimselere.

dün izmitte oldugunu okudum bende gölcükte yasıyorum.
buraya gelin geldim ailemden 12 saat uzagım.sen hangi ilçedesin?

sağol mmery,canım ben gebzedeyim.ben de ailemden 13-14 saat uzaktayım.

diloş pkolulara arda bey zayıfla diyor paşama zayıfla dedi... ilaç da verdi şeker ilacı zayıflamaya yardımcı...

Birkaç sayfadir enfeksiyon konuşuluyorda . Ben ilkbebegimi enf . Kaybettim . Akıntım varmiydi hatırlamıyorum ama ! Hickultur alınmamıştı .ivf oldugum icinde belli işlemlerden geçildi. O esnada bile kapmış olabilirim. . Karışık ihmal dolu bir durum bence .

İkincisinde . Açıklık oldugu halde suyum gelmedi doğumda patlatildi . Hatırlıyorum .. Ki ureplasma diye bir enfeksiyonun tedavi asamasindaydim .oda sebeb ağır kanama ve açıklık 3,5 di gittiğimde ve ikiz di ?

Simdi ise serklaj oncesi yaklaşık 2 yada 3 kez kültür alındı temiz . Çıktı . Ama serklaj sonrasi akıntım arttı ! Dr um vajinal fazla mudahale etmek yanlısı degil ama akinti şikayetlerime antibiotik verdi şimdide 3 haftada bir zitromaks bir doz kullanıcam . Ama cok endiseliyim . Çünkü birkez kahve Pelte gibi akinti . Ve antibiotik sonrasi yogun sari akıntım oldu ? Şimdide sizinyazdiklaroniz enfeksiyonlailgili

siz enfeksiyonla bebegini kaybetmiş arkadaslar sizin belirtileriniz varmiydi ! Akintilariniz varmiydi ? Özellikleri neydi ? Bana neonerirsiniz ?

(Chnb kanda crp demişti onu sordum hamilelerde yanıltıcı olabiliyor dedi drum,penisilini sordum kesin kanıtlanmış bir faydası yok dedi , kultur almakta sanirim mudahale cok olmasın diye de almıyor offf) anlayacağınız daraldım ya enfeksiyon olduysam ya keseye zarar vermişse .

Yada enfeksiyon geçirilse bile antibiyotiklerde tedavi olunabiliyormu ? Olan ve bebeğine kavuşan varmi ?

Birkaç sayfadir enfeksiyon konuşuluyorda . Ben ilkbebegimi enf . Kaybettim . Akıntım varmiydi hatırlamıyorum ama ! Hickultur alınmamıştı .ivf oldugum icinde belli işlemlerden geçildi. O esnada bile kapmış olabilirim. . Karışık ihmal dolu bir durum bence .

İkincisinde . Açıklık oldugu halde suyum gelmedi doğumda patlatildi . Hatırlıyorum .. Ki ureplasma diye bir enfeksiyonun tedavi asamasindaydim .oda sebeb ağır kanama ve açıklık 3,5 di gittiğimde ve ikiz di ?

Simdi ise serklaj oncesi yaklaşık 2 yada 3 kez kültür alındı temiz . Çıktı . Ama serklaj sonrasi akıntım arttı ! Dr um vajinal fazla mudahale etmek yanlısı degil ama akinti şikayetlerime antibiotik verdi şimdide 3 haftada bir zitromaks bir doz kullanıcam . Ama cok endiseliyim . Çünkü birkez kahve Pelte gibi akinti . Ve antibiotik sonrasi yogun sari akıntım oldu ? Şimdide sizinyazdiklaroniz enfeksiyonlailgili

siz enfeksiyonla bebegini kaybetmiş arkadaslar sizin belirtileriniz varmiydi ! Akintilariniz varmiydi ? Özellikleri neydi ? Bana neonerirsiniz ?

(Chnb kanda crp demişti onu sordum hamilelerde yanıltıcı olabiliyor dedi drum,penisilini sordum kesin kanıtlanmış bir faydası yok dedi , kultur almakta sanirim mudahale cok olmasın diye de almıyor offf) anlayacağınız daraldım ya enfeksiyon olduysam ya keseye zarar vermişse .

Yada enfeksiyon geçirilse bile antibiyotiklerde tedavi olunabiliyormu ? Olan ve bebeğine kavuşan varmi ?

canım benim Ardamda 9 artı 3 te kanamam oldu çok o zaman crp m yüksekmiş hastanede serumla antibiyotik tedavisi gördüm serklaj öncesi de crp m yüksekti biraz pazartesi yattım çarşamba serklaj oldum yine antibiyotik tedavisi gördüm. suyum geldi 14. haftada yine antibiyotik tedavisi. sonra şükür bir daha hiç enfeksiyon olmadım...

canım bence normal. 2 sini de göster Arda beye. bu s ve c lerde taze kanla çalışmak önemli. muhtemelen fakültede kalabalık yüzünden bayat kanla çalışmışlardır...

canım rahim ağzı yetmezliğinin dereceleri var mesela r. ağzına yapılan her müdahale daha da yıpratır. sutanesi var burada bir sürü işlem serklaj derken çok yıpranmış bu yüzden laparoskopik serklaj yapıldı ona...
bana da dr doğum yapayana önermiyoruz yakma demişti ki ben de ilk düşük sonrası yaktırmıştım... o da etken oldu u bilmiyorum yaşadığım sorunlara...

bu arada en azından teşhis için bir kere gitmeni tavsiye edetim Arda beye...

canım benim bi tanıdığım da hamile kalamıyordu,yaktırınca kaldı.hatta bugüne dek 2 defa yaktırıp bi kez de dondurmuş ama yine yarası varmış.yani tekrarlıyormuş.seninki bi kere yaktırınca tekrarlamadı sanırım.yaşadıklarında yaktırmanın etkisi var mıydı ben de çok mrk ettim şimdi.ama bi çok insan yaktırıp hamile kalmış.
arda beye teşhis için gitmeyi düşünüyorum,ona gitmek rüya gibi olur benim için:)ama muayenehanesine mi gitsem hastanesine mi daha doğru olur bilemiyorum.bi de ben randevu almak istesem 1 aydan önce alamam dimi,eminim ki çok yoğundur.

chnb canım ben burda bi dr.a benim bebğimin eşini filan enfeksiyon var mı diye incelemediler dediğimde,enfeksiyon hiçbi şekilde anlaşılamazdı zaten dedi.hakikaten bu nasıl iş ya! burdaki dr.lar o kadar detaylı düşünmüyor demek ki

canım benim bi tanıdığım da hamile kalamıyordu,yaktırınca kaldı.hatta bugüne dek 2 defa yaktırıp bi kez de dondurmuş ama yine yarası varmış.yani tekrarlıyormuş.seninki bi kere yaktırınca tekrarlamadı sanırım.yaşadıklarında yaktırmanın etkisi var mıydı ben de çok mrk ettim şimdi.ama bi çok insan yaktırıp hamile kalmış.
arda beye teşhis için gitmeyi düşünüyorum,ona gitmek rüya gibi olur benim için:)ama muayenehanesine mi gitsem hastanesine mi daha doğru olur bilemiyorum.bi de ben randevu almak istesem 1 aydan önce alamam dimi,eminim ki çok yoğundur.

Yok canım tekrarlamadı. Ben ilk düşüğümü 8 haftalık hastanede yaptım kürtaj olmadı ama. Yine de yara oluşmuş dr m yaktı epey de acımıştı hatta. Ben hareket ettim acaba yanlış yer mi yaktı bilmem. Benim doğuştan kısalık varmış burada yine popüler dr Cemil Akgül demişti doğuştan kısa demişti bana...

Anladığım kadarıyla özel sağlık sigortan yok . O zaman Femicale git derim hastane daha dolu radevu açısından. Hem femical biraz daha samimi bir ortam. Hastane ortamı daha geriyor insanı...

canım ben geçen salı konustum Arda Beyle bir hafta sonraya bu salı randevu verdiler bana.
Memorial çok yogunmus ama femical öyle değil sanırım

ooof çok kötü oldum rabbim acılarımızı dindirsin meleklerimizi şefaatçi eylesin.:KK14::KK14:

rüyaya gelince defalarca gördüm ilk önceleri bebekti şimdi bildigin 4yaşında çocuk melegim benim..

8yıl tüple ugraş 4tutsun havalarda uçarken nerden geldigini bilmeden su gelsin öyle kös kös yat evde sonra dr ve zorla dogum rahim agzı ölçme diye bişey oldugunu kayıplardan sonramı ögrenecegiz:KK50::KK50:
bu kez önlemimi alıcam dikişi attırıp devamlı kendimi koruyacagım derken 5.tüp bebeginde 9hafada karnında ölsün çıkamadım işin içinde n rabbim isterse ol diye yoksa gerisi booş.
en sıkı sessiz takipçilerinizdenim bebegi olanlar umudumuzsunuz ve bende diyorum iyiki varsınız...

canım inş.bundan sonra rüyaların gerçek olur,kucakların bebişlerinle dolar..ben de bebeği olanları okudukça avunuyorum.
allah yardımcın olsun,umutların emeklerin boşa çıkmasın,sessiz takipçi ama sonra mutluluk ışıklarınla aydınlat buraları,boz sessizliği ranacığım

Yok canım tekrarlamadı. Ben ilk düşüğümü 8 haftalık hastanede yaptım kürtaj olmadı ama. Yine de yara oluşmuş dr m yaktı epey de acımıştı hatta. Ben hareket ettim acaba yanlış yer mi yaktı bilmem. Benim doğuştan kısalık varmış burada yine popüler dr Cemil Akgül demişti doğuştan kısa demişti bana...

Anladığım kadarıyla özel sağlık sigortan yok . O zaman Femicale git derim hastane daha dolu radevu açısından. Hem femical biraz daha samimi bir ortam. Hastane ortamı daha geriyor insanı...

anladım canım.evet yok sigortam.femicalden alayım o zaman rndvuyu

canım ben geçen salı konustum Arda Beyle bir hafta sonraya bu salı randevu verdiler bana.
Memorial çok yogunmus ama femical öyle değil sanırım

canım sen önceki hastalarından olduğu için mi erkene alabildin acaba.peki ben şansımı femicalde deneyeyim o zaman

feryal sofıka merra chnb

dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım

Askolsun canim olurmu oyle sey.:KK70:
Helal olsun keske bir faydasi olsun.

Canim dr a korkularini birkez daha anlat.ve israr et bence

Uzun sureli kullanim icin birsey diyemem ama hemen hemen herkes serklaj sonrasi bir antibiyotik kullandi.

Bende kullanmistim ama hatirlamiyorum.
O zamanlar dr ne derse.onu yapiyordum sadece

Keske o zamanda ilaclari not alsaymisim.

Olmadi ozer beyi ara.

of o zaman kimse ünv hastanesinde yaptırmasın bunları.
direk ilac kullansın herkeste bi sorun cıkartıoar zaten.

cidden bazen işin içinden cıkamıorum:KK50:

feryal sofıka merra chnb

canım kızların yadıklarını okudum bende deposilin oluyorum hatta bugün oldum 3. iğnemi normalde iğnelerimi eşim yapıyo onu hastanede yaptırıyoruz öncesinde alerji testi yapılmadı bana ben deposilin olduğuda prolutonu bi gün önce yada sonra oluyorum onu esnetiyorum ama depsilini ayın 24 ünde oluyorum mutlaka

uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
topicte yapamadığım tek şey rumuzlarınızı ezberlemek...kim kimdi malesef aklımda kalmıyor...aklımda kalan 2-3 kişi...
diyeceğim o ki erken ve zamanında doğuranlar oldu.. ben zaman zaman yazılarınızı okudum...takip ettim sizleri...
küvöze konan bi bebiş vardı..kimindi o??? sağlığı nasıl onu çok merak ediyorum... hani tefriciye okudunuz ya 2 kişiye..sanıyorum biri bebişe diğeri hamileye..o hamiş kimdi..durumu nasıl kaç haftasında....

bende bu arada panik atak başlangıcı olmuş..tam panik atak değilmişte...kaygı endişe anksiyete bozukluğu çıkmış...üstüne üstlük bide ritm bozukluğu çıktı...EKG de çıktı...doktor dedi stres üzüntü yasak kahve çay yasak dedi..onlar tetikliyomuş önemli değilmiş felan...ama o kalbin değişik atışınını hissetmesini bide bana sorun..öyle huzursuz oluyorumki...bazen günde 5- sefer oluyo bazen akşamdan başlıyo sabaha kadar....arada fazladan atıyo kalbim... ilaç verdi ama nafile geçirmedi ilaç... tekrar antipepresana başlattı psikiyatri...lustral 100 mg içiyorum....

GELELİM ASIL KONUMA.... kıslar ben arda lembente gözükmek istiyorum...ASLINDA O BANA ZAMANINDA DEMİŞTİ...EN SON RAHİM FİLMİNİ GÖNDER VE ELİNDE TÜM KAN SONUÇLARINI GÖNDER BANA KARGOYLA DİYE.. film kaybolur felan diye göndermemiştim....ŞİMDİ BENİM O SONUÇLARIMI GÖNDERMEM NE DERECE ETKİLİ OLURKİ..ALTTAN DA MUAYENE ETMEK İSTEMEZMİ....diyorumki nisanda eşim 20 günlüğüne ankaraya gidiyor eğitime...bende o sürede istanbulamı gitsem..yol bilmem iz bilmem..nasıl gidilecekse...

yada İSTANBULA GİTMESEMDE SONUÇLARIMIMI KARGOYLA YOLLASAM..TELEFONDA KONUŞURUM SONRA...rahim ağzı açıklığını ölçmek isticektir eminim...ben hamileyken kızlar 13. 14. haftamda alttan ölçtürmüştüm..gayet güzel demişti doktorum..ona göre yolculuk yapıcaktım..hamileyken demekki rahim ağzı ölçümü normalse şimdide normaldir sanıyorum tahminimce...

2,5 aylıkken bebişin kalbi durduğu gebeliğimi saymazsak ve miyomlarımın olduğu rahmimde septum perde olduğu zaman 1 haftalık kendiliğinden düşen ilk gebeliğimide saymazsak eğer... diğer son 2 gebelik 20 haftaya kadar gidebildiğine göre..demekki bende ilk 4-5 ay problem olmuyor rahat geçiyor...kasılma felanda duymadımdı hiç olmadıydı bende...bu kanıya vardım kendimce.. hatta son gebeliğimde adet düzensizliğim başlamıştı tam 2,5 aylıkken haberim olmuştu..tabi bu arada antidepresan ilacımı kullanıyodum başka ilaçlarımı içiyodum...ya sağlıklı olmazsa diye korkmuştum 3lü 4lü tarama testlerim normal çıkmıştı gelişim güzel gidiyodu..işte kısmet olmayınca aniden kanamayla gittik...

ACABA BENDE ANİDEN RAHİM AĞZI AÇILMASI FELANMI VAR AĞRISIZ SIZISIZ BİRDEN KANAMA OLUNCA..BÖYLE BİŞEY OLUYOMUKİ..HİÇ YATMADIM ..DİYORUMKİ DEMEKKİ 20 HAFTALIĞA KADAR HAMİLELİĞİMİ AYAKT6A ÇALIŞARAK FELAN GEÇİREBİLİYORUM..O ZAMAN DEMEKKİ 4-5 AYDAN SONRA YATILACAK....NE BİLEYİM KENDİMCE BÖYLE SONUÇLAR ÇIKARDIM...

dicem o ki ben sonuçlarımı arda beye yollasam kargoyla telefonda görüşsek sonra tekrar bebek için çalışmalara başlasam olmazmı..gerçi bebeğimi kaybedeli 3 ay oldu ama...hemen de tutmazki saten bebiş..belli olmaz ama..ne bileyim sabırsızlanıyorum artık.....atama bekliyorum mebden ağustosta o zaman uzak kalcam eşimin tayini çıkasıya yanıma..o zaman çocuk yapamıcam yani...o zamanda 1 sene geçer...32 oldum yaşım daha geçmesin.....ben değilde eşim yaşından şikayet eder oldu 35 yaşında...artık çocuk mocuk istemediğini sağlığımın bozulduğunu yaşının geçtiğini felan saçmalayıp duruyo...oda çok etkilendi tabi...... allahım yüzümüzü güldür artık... ooffffff :KK43:

X