- 14 Kasım 2008
- 3.190
- 8
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.601
Aryamia ve rana hoş geldiniz diyorum üzülerek.Keşke buraya hiç yolunuz düşmeseydi.Ama başa geldi.Şimdi baş etme yollarını birlikte öğreniyoruz.Özellikle aryamia öykünü ağlayarak okudum.Hepimiz benzer acılar yaşadık ve atlatmaya çalışıyoruz.Acılarımla baş etmemde buradaki arkadaşlarımızn büyük yardımlarını gördüm.Umarım siz de en kısa zamnda atlatırsınız.
Kızlar ben bu ilk Nefes programını hep ağlayarak izliyorum ya.Özellikle doğum anını.Anneya bebeğini veriyorlar ya o an tükeniyorum resmen.İnşallah o sahneleri hepimiz yaşarız.
Mumudihaba canım daha önce penisilin türevi bir iğne oldunmu?Alerjin olup olmadığını biliyormusun?
Aryamia ve rana hoş geldiniz diyorum üzülerek.Keşke buraya hiç yolunuz düşmeseydi.Ama başa geldi.Şimdi baş etme yollarını birlikte öğreniyoruz.Özellikle aryamia öykünü ağlayarak okudum.Hepimiz benzer acılar yaşadık ve atlatmaya çalışıyoruz.Acılarımla baş etmemde buradaki arkadaşlarımızn büyük yardımlarını gördüm.Umarım siz de en kısa zamnda atlatırsınız.
Kızlar ben bu ilk Nefes programını hep ağlayarak izliyorum ya.Özellikle doğum anını.Anneya bebeğini veriyorlar ya o an tükeniyorum resmen.İnşallah o sahneleri hepimiz yaşarız.
Sancı ile doğum enfeksiyon şüphesini doğurur demişsin.Ben çok sancı çekerek doğurdum kızımı.Ama ben de hep r.ay şüphesi ile yaklaşıldı.Enfeksiyondan bahsedilmedi.Bir kaç yerde okumuştum.R.a.y 'da ağrı olmaz diye ama ben ciddi anlamda bağıra bağıra doğurdum.12-13 saat sancı çektim.Durdurmaya çalıştıkları halde.Acaba ben de r.ay 'dan değil de enfeksiyondan kaybetmiş olabilir miyim?Hala ihtimaller kafamı kemiriyor.Allahım sen yardım et bize
Canım burda bir kaç arkadaş daha var sancıyla doğuran..Onlarada rahim ağzı yetmezliği demişler.Demeyende olmuş..Gerçekten hep acabalar var..Bende rahimin açıldığını hiç anlamadım..En ufak bir rahatsızlığım yoktu..Ona rağmen enfeksiyonmudur diye bile düşündüm..Sordumda..Cevap buydu..Enfeksiyon olsaydı belirti olurdu dediler..Ağrı,sancı vs..Hep acabalar var..Arda beye telefonda sorduğumda enfeksiyonu anlamak zor demişti..Hani vücutta çok geç belirti verirmiş..Yanlış olması ama kanda kendini belli eder seviyeye gelmesi için bayaa ilerlemiş olması gerekir demişti..e peki nasıl anlıycaz dedim..Amniyo sıvısından örnek alınarak anlaşılabilirmiş..Hiç kesin cevap alamadım..Çünkü gerçekten zor bir konu sanırım..
arkadaşlarrrr
bugün benim kızım pek bi sakin az az hareket ediyor..o eski gümbür gümbür hali yokk..
acaba büyüdüde yer yok diyemiii yoksa endişelenmelimiyim....
moralim bozuldu böyle olunca yaaa...zaten geceleride uyuyamıyorumm...
hepimz ayni duyguyu yasiyorz herhalde bende ne zaman o programi seyretsm agliyorm benimde hayal ettigm tek sey bebegm kucagima verildigi an hickirillrla aglamk rabbm hepimize o duyguyu yasatsn amin
mulberryy canm benimde arada oluyo harektleri azaliyo ama senin bebegn benmkindn buyuk galiba onun icin tam bilemiyorm
aramızda 5 gün falan var galiba benimde bazen az hareket ediyo bişeyler yiyip uzanıyorum yine kıpırdamazsa oturuyorum ama dik yada sırtımı yaslayarak değil çocuğu sıkıştırıyorum resmennapayım oda beni korkutmasın küçük hanım rahatsız olunca tekmeler yumruklar havada uçuşuyo valla
feryal sofıka merra chnb
saolun kızlar benım için endişe ettiğiniz için hakkınızı helal edın
dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım
yaa bade ne yapcaz o znm hiç bir zaman anlaşılmıyor hiçbirşeyCanım burda bir kaç arkadaş daha var sancıyla doğuran..Onlarada rahim ağzı yetmezliği demişler.Demeyende olmuş..Gerçekten hep acabalar var..Bende rahimin açıldığını hiç anlamadım..En ufak bir rahatsızlığım yoktu..Ona rağmen enfeksiyonmudur diye bile düşündüm..Sordumda..Cevap buydu..Enfeksiyon olsaydı belirti olurdu dediler..Ağrı,sancı vs..Hep acabalar var..Arda beye telefonda sorduğumda enfeksiyonu anlamak zor demişti..Hani vücutta çok geç belirti verirmiş..Yanlış olması ama kanda kendini belli eder seviyeye gelmesi için bayaa ilerlemiş olması gerekir demişti..e peki nasıl anlıycaz dedim..Amniyo sıvısından örnek alınarak anlaşılabilirmiş..Hiç kesin cevap alamadım..Çünkü gerçekten zor bir konu sanırım..
ne demek cnmhelal olsun tabii ki aynen oyle de ama badenin de dedigi gibi penisiline alerjin olmadiginda. eminsen.daha once hic penizilintarzi igne yada ilac kullandin mi
tabletten yaziyorum daha alisamadim
yumurta toplama işlemınden sonra verıyorlar antıbıyotuk ama çok çok düşük dozda ajerjık durum olmadı ama şimdi bırsey olur dıye korkuyorum
bugün bende tesadüf izledim...
salya sümük ağladım...Allahım hepimize yaşatsın inşallah
yaa bade ne yapcaz o znm hiç bir zaman anlaşılmıyor hiçbirşey
yumurta toplama işlemınden sonra verıyorlar antıbıyotuk ama çok çok düşük dozda ajerjık durum olmadı ama şimdi bırsey olur dıye korkuyorum
Valla bende bilmiyorum arkadaşım..Çok muammalı cevaplar aldım bu konuda..İnsan bir yerde tıkanıyor kalıyor..Benimde suyum geldi biliyorsun..Kesem zarar gördü büyük ihtimal enfeksiyon oluştu..Ama kanda bakılmıştı.Enfeksiyon gözükmedi..Doğumdan 1 gün önce..Bunu sordum arda beye..Kanda gözükmesi için annenin hayati tehlikeye girmiş olması lazım dedi..Çok şaşırdım..E peki nasıl anlaşılırdı dedim..Amniyo sıvısından anlaşılabilirdi belki dedi..Ama kesin bişey yok.Varsayım bunlar hep..Geçmişin üzerine konuşmak hep varsayım doktorlara göre..Böyle olsaydı,şöyle olsaydı diye soruyorsun..Bir doktor, önüne bak varsayımlarla bir yere varamayız demişti..Hamile kalacaksın ozaman değerlendiricez..O zamanda geldimi görüyoruz nasıl değerlendiriyorlar..
Penisilin,Penudur önemli canım.Çocukluğumda bademcikten çok çekmiştim..Doktorlar olsun ,sağlık merkezleri olsun iğneyi yapmadan önce hep sorarlardı..Hatta hastaneye yattığımda penisiline alerjin varmı diyede sormuşlardı.
Valla bende bilmiyorum arkadaşım..Çok muammalı cevaplar aldım bu konuda..İnsan bir yerde tıkanıyor kalıyor..Benimde suyum geldi biliyorsun..Kesem zarar gördü büyük ihtimal enfeksiyon oluştu..Ama kanda bakılmıştı.Enfeksiyon gözükmedi..Doğumdan 1 gün önce..Bunu sordum arda beye..Kanda gözükmesi için annenin hayati tehlikeye girmiş olması lazım dedi..Çok şaşırdım..E peki nasıl anlaşılırdı dedim..Amniyo sıvısından anlaşılabilirdi belki dedi..Ama kesin bişey yok.Varsayım bunlar hep..Geçmişin üzerine konuşmak hep varsayım doktorlara göre..Böyle olsaydı,şöyle olsaydı diye soruyorsun..Bir doktor, önüne bak varsayımlarla bir yere varamayız demişti..Hamile kalacaksın ozaman değerlendiricez..O zamanda geldimi görüyoruz nasıl değerlendiriyorlar..
Penisilin,Penudur önemli canım.Çocukluğumda bademcikten çok çekmiştim..Doktorlar olsun ,sağlık merkezleri olsun iğneyi yapmadan önce hep sorarlardı..Hatta hastaneye yattığımda penisiline alerjin varmı diyede sormuşlardı.
tm yalçın kimyada dr murat beyde bana hamile kal o zaman anlaşılacak ne olduğu demişlerdı hamıle olmadan 3 ay önce gıttığım de
şimdi dr 12 haftadan önce bırsey anlaşılmaz bırsey olmaz tm onuda geçtık sımdı 16 hafta dıyor zaten benım sabıkam 16 hafta
hayırlısı RABBİM neylerse güzel eyler
Mmery canım chnbnin dediği hikayeni tüm detaylarıyla anlat..Hatta bir kağıda yaz madde madde oradan oku..
Rahim ağzı yetmezliği dışında başka neyin bu duruma sebep olabileceğini sor..
Rahim ağzı yetmezliği olanlarda sancı olurmu diye sor..(benim doktorum sancıyla gitseydin enfeksiyondan şüphe ederdik demişti)
Birde doğuştan rahim ağzının kısalığına nasıl karar veriyorsunuz de?(su tanesini muayene edip doğuştan çok kısa rahim ağzın,normal serklaj yetmez,abdominal olacaksın demiş ve hamilelikten önce dikmiş)
Hamilelikten önceki ölçümler ne kadar güvenilir de?
Birde canım normal bir kadında rahim ağzı uzunluğu ne kadar de?
Serklajı hangi usulde yaptığını sor..Mc donald mı,Shirodkar mı?İkisinin birbirine üstünlüğü varmı onu sor..
Birde zamanında yapılan bir serklajdan sonra enfeksiyon için ilaç kullanmalımı diye sor bakkalım ne diyecek..
Bu arada sen pıhtılaşma testlerini yaptırmışmıydın?Hatırlayamadım..Yaptırmadıysan onlarıda ister belki..
Klomen kullandığınıda söyle..Bakalım sıcak bakacakmı..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım..Yine gelirse yazarım..
SOFİKA BADE CHNB kızlar sizler de de soru varmı aklınızda?
hepiniz çok bilinçlisiniz bu konuda
METAL41 teşekkür ederim arkadasım çok faydalı oldu bana.
tm yalçın kimyada dr murat beyde bana hamile kal o zaman anlaşılacak ne olduğu demişlerdı hamıle olmadan 3 ay önce gıttığım de
şimdi dr 12 haftadan önce bırsey anlaşılmaz bırsey olmaz tm onuda geçtık sımdı 16 hafta dıyor zaten benım sabıkam 16 hafta
hayırlısı RABBİM neylerse güzel eyler
cnm penisilin alerji testi koluna cizik atilarak cizik yere azmiktar penisilin damlatilarak yaopiliyor 20 dkda cildin verdigireaksiyonagore sonuc bellioluyor eger alerjin yoksa kormmadan igneni yaptirabilitsin badenin dedigi gibi enfeksiyon isi cok karisik amaerken dogumlarin daenbuyuk sebebi kabul ediliyor
canım bizde pko olduğu için zaten bu bi etken evet birde kiloyu merak ediyorum ben ne kadar ilgisi var acaba ben her iki gebeliğimde aşırı kiloluydum bunu sorarmısın ?