Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sen çok şükür 33 gelmişin cok şükür . Ben hamile kalınca bende akinti problemi başlıyor anlamadım ya simdi antibiotikte kullanıyorum yok geçmiyor vajina girişim akıntıyla kapanmış şeffaf gözüküyor . Alınca sari anlamadım valla ya burdan akıntısı olanlara sesleniyorum Allah rızası icin vajinalarini bir kontrol etsinler akinti yoğunluğu varmi ya napicagimi şaşırdım yani insallah kötü birşeyim yoktur gec kalinmamistir . offfff offff bir cocuk doğuracam bitmedi yani bir gunüm rahat geçmedi. Millet pislikte doğurur ben bukadar kontrol , ayrı wc . Aman o aman bu birşeyi beceremedim :..( nefret ettim kendimden . Soruyorum size annelerinizden kackere kultur alındı , ense kalınlığımı vardı , hunı kalp atışı dinlerlermiş , Annem son hft evi boya yapmış , kayınvalidem patates toplarken bahçesinden doğuruyormuş . Ben ben yatakta yediğim önümde yemediğim arkamda bir türlü sorunum bitmiyor. Anlamadım ben bu ısı ?

Canim saglikli bi sekilde AtlAtirsiniz umarim bu zor gunleri de,sende serklaj var miydi

çok saol canım sana ve güzel dileklerde bulunana herkese.evet serklaj vardı fakat bu bebeğimde r.a. y ne baglı gelişmedi dogum bebek sıkıntıya girdi kalp atımları yavaşladı bu yüzden acil sezeryana alındı.şuan horman düzeyleri yüksek çıkıyor belki bu yüzden sıkıntıya girmiş olabilir belkide benim hormonlarım yüksekti bebeği etkiledi bilemiyoruz işte nedeni.

bu arada herkese günaydınlar dün bebeğime gitmiştim kusmaları ve gazı oldugu için anne sütünü kesmişler serumla beslemeye başladılar cerrahlar gelip baktılar midesinden ultrason çektirdik herşey normal çıktı.akşam kan istediler bulmak ne zormuş bide prematüre olunca çok inceliyolar.gece bi yarısı geldim eve bugün tekrar gidecem kısmetse artık 1 saat falan zaman geciriyoruz beraber.

canım sakın şu şöyle yaparak dogurmuş bu böyle olmuş diye sıkma canını kim ne derse desin boşver sen çektiğini biliyosun ben dogum yapmadan 15 gün önce kaynım yatıp durma doguramayan o coxgugu hareket et biraz diyordu pamuk ipliğiyle baglı deil ya abartıyosun dedi baş şimdi yine ben bilirim cektiğimi sakın kafana takıp canını sıkma bizi bizden başkası anlamaz

Rabbîm şifa ve kolaylık versin canım. Üzülme yine başlar anne sütüyle beslenmeye. 34. Haftada fçdığan oğlumun kilosu normal diye ilk gün yoğun bakıma değil yanına verdiler. Anne sütümde gelmeyince mama ike besleniyordu. 25 cc ile başlamışlar kustu yavrum. Morarma olunca 2. Gün yogun bakıma aldılar. 1-2 gün serumla beslediler. Yavrum dinlendi. Rabbimîn izniyle Tekrar anne sütü almaya başlamıştı.
Oda dinlensin annesi. Maşallah BarekAllah oluşuna. Küçük ama savaşçı annesi o.

canım benim bu günlerde geçecek inş. Allah yardımcını olsun

tabi arkadaşlar Allahın izniyle gececek bugünler ben dogumun başından beri hiç negatif bişi düşünmedim bişey olmayacak dedim hep ve oglumda şükür direniyor çok güzel toparlıyor hamileliklerinizdede öyle olsun nolur negatif düşünmeyin güzel düşünelim güzel olsun lütfen

happy kelebekcim gozun aydin canim ne guzel haber bunlar

ben bugun hastaneye yatis yapiyorum kizlar serum takarlarsa pek yazamayabilirim ama girerim bakarim tefriciyeyide okuyunca yazarim

ama bu şekilde olurmu ben o zaman illa yanına gideyim istiyorda ben yakında deilimki bide sanki para için yapıyorlar gibi geldi sekreteri buraya gel muayene ol diyor ancak o zaman sorabilirmişim. yok ya cemilbey bu şekildeyse benim cemilbeylede yıldızım barışmaz...
yanındayken melek gibiydi. bu tavrını yakıştıramadım...

Canımm Allah razı olsun doğru söylüyorsun . Baskası anliyamaz bizi . İnan surdan birimize bisey olsa kendime olmuşdan farksız oluyorum . Sen hastanedeyken hep dua ettim diğer arkadaslar gibi senin bebeğinin saglikli olması icin sen cok güçlü bir kadinsin bu sınavdan başarıyla çıkacaksınız Allah'ın izniyle

mumu cok zor iş,ben serklaj icin doktor araştıtırken kabuslarıma giriyordu tanıdık tanımadık butun doktorlar,cok sıkıntılı bir surecti cunku verdigim karar gebeligimin geri kalanının kalitesini belirleyecekti.Ben aradım taradım sordum soruşturdum ama sonuc alamadım.Oyle onune gelen doktora da soramıyorsun serklaj tecruben nedir diye aslında sormak da gerek.İsmail beye gitmiştim o donem ona yaptırırım serklajı diye sonra ondan da vaz gectim.Ama yine de dusunulebilecek bir doktor,en azından merhametli insancıl-fakat o da tup bebek drsi riskli gebelik takibi icin cok uygun olmadıgını dusunuyorum yine de.maddi olanakların elveriyorsa belki istanbula gidilebilir,sonucta bu hayatınızın en onemli adımı olabilir,bunun sonunda bu emeklerin karşılıgında bebegin inşallah sana gelebilir ve sırf bu yuzden deger biraz daha zor yoldan ama emin yoldan gitmeye.Ben senin yerinde olsaydım sanırım Arda beyle bir goruşurdum ve bu gorusme esnasında bana guven verdiyse de serklajımı ona yaptırırdım.O kadar arastırmama ragmen ben bursada bana guven veren dr bulamadım,ben de cok kolay bir hastayım aslında,doktordan cok sey beklemem,ufak tefek seylere takılmam,ama kan uyusmazlıgı oldu mu yurumuyor hasta doktor ilişkisi :) dur bakalım 2 hafta kadar suren var serklaj icin,etraflıca dusun taşın yine konuşuruz.

canım gecmiş olsun,takipte tut,ateşini sık sık kontrol et,hırıltısında degişiklik var mı bak,ıslık seklinde hırıltı olursa,dakikada 40 dan fazla nefes alıp veriyorsa,tıkanma,emmede gucluk varsa,ishal olursa yada herzamankinden farklı bir durum hemen hastaneye gotur.Ufak bebelerde saatlerle ilerliyor o yuzden dikkatli ol,inşallah sadece basit bir soguk algınlıgı olarak atlatır,kendin ve eşin icin de eger durumunuz grip gibiyse ihmal etmeden antibiyotik,gargara seklinde tedaviye başlayın yetişkin ve bebeklerin hastalıgı yaşama surecleri farklı oldugu icin tekrar tekrar birbirinize bulaştırabilirisiniz hemen iyileşmeye bak

Gurbetci icin 200tefriciyeyi tamamladm rabbim kabul etsn dualr yuzu suyu hurmetins sifa versn tlfndn girdigm icin diger topigi buladm kizlr artk siz oraya yazarsinz

Adet oldum yine!!!Öpüyorum hepiniziiii

canım üzülme
ben de demiştim maşallah hemencecik alıştı annesinin sütüne diye
çok normal bunların yaşanması, şükür ki midede sıkıntı yokmu

Merhaba arkadaşlar.
Eylülgülü geçmiş olsun canım.İnşallah sıkıntınızı biran önce atlatırsınız.Mumucuğum umarım iyi bir dr bulursun.Canını sıkma ne olur.Evet heppykelebek çok pozitif ve çok güçlü bir kadın,ayrıca savaşçı.Ben bu topikteki kadınların hepsinin savaşçı ve güçlü olduğunu düşünüyorum.Pozitifliğe gelince malesef her zaman iyimser olamıyoruz.Muhammed'de annesi gibi savaşçı.Maşallah iyi direniyor eminim yakında hepsini atlatacak ve ailesi ile mutlu mesut yaşayacak inşallah.Gurbetçi bugün taburcu oluyormuş geçmiş olsun inşallah bundan sonra benzer sorunlar yaşamaz.

Benim kan ve idrar tahlili sonuçlarım çıktı.Kan değerlerim normalmiş.Kan hapına filan gerek görmedi.Zaten çok ilaç kullandırmama taraftarı.Bu beni biraz endişelendiriyor ama dr çok ilgili ona güveniyorum.Söylediklerini yapmaya çalışıyorum.inşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız.İdrar yolu enfeksiyonu çıktı.Tek kullanımlık suda eritilerek alınan bir ilaç yazmış aldık.Akşam kullanacağım.Eşime yine bol su içsin demiş.İçiyorum ama idrar yolu enfeksiyonu için yapabileceğim başka bir şey var mı?Çok korkuyorduk enfesiyondan çıktı.Umarım ilerlemez

geçmiş olsun canım inş. enfeksiyon ilerlemez ve biran önce geçer.çok sık çamaşır değiştir belki saat başı,bol su iç ve birde benim doktorum suyu faklı şekillerde de kullanabilirsin bir kısmını yani demişti.örn ıhlamur,maden suyu,taze sıkılmış meyve suyu vs.
inş hemencecik geçer

Canlar bu gun hamd olsun evimdeyim su 3 haftayi atltsaydim rahatlardim insallah dualariniz icin cok saolun pek gjremiyorum kusura bakmayin telime ulasamiyanlar dun gece hastaneye yattigim icin sarj aletini almamistim yanima o yuzden sarjim bitmisti Allaha emanet olun dualarinizi eksik etmeyin..

kızlar size birşey sormak istiyorum
ben 25.haftadayım ve meme uçlarım sarı sarı kabuk bağladı.göğüsler süt yapmaya hazırlanıyor diye düşünüyorum.peki bu kabukları temizlemelimiyim özellikle duş aldıktan sonra iyice yumuşuyor biraz uğraşsan kabuklar soyuluyor.ama göğüsleri tetiklerim diye korkuyorum uğraşmak istemiyorum bir yandanda kabuk kanallarıda tıkar mı diye düşünüyorum.
ayy bilemedim şimdi ne yapmalıyım hamişler sizde de varmı?
taze annelerimize de soruyorun sizde de olmuşmuydu ne yapmalıyım acep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…