Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm samimiyetle bana yol göstermek yardımcı olmak istediğinizin farkındayım

annem babam vefat ettı buradakı ablamlar yaşlı benden bır buyuk ablam yurt dışında diğerı başka sehırde yegenlerım var herkezın okula gıden çocukları

ist eşimin teyzesı hıç görmedım benım amca çocuklarım var tanımıyorum bile

su zamana kadar harcadığımız paranın mıktarını düşünmüyoruz bıle ama

gıttık ist bır ıkı gun neyse sonrasında benım yanımda eşim bile kalamaz onunda ne babası var nede burda kardeşi kendi işin olunca takip etmek zorundasın ipin ucu kaçtımı gidiyor

bız tatıllerımızı bile bahar aylarında yaparız işler yazın yoğun olduğu için

şimdi benim enjeksıyonuma da bırşey yapılmıyor yalçın kimyada murat erdemırde hamile olunca anlaşılır dediler eeeeee hamileyim yapılan bırsey yok

sofıka sevket yılmaz araştırma hastanesı oraya mı bı gıtsem hem bıze daha yakın

orayı da hıç bılmıyorum guvenmıyorum ınan gece çok düşündüm uludağ ünivertesı ne mı gıtsem burdamı bır dr bulsam zübeyde hanım doğum evımı olsa
RABBİM KOLAYLAŞTIR ZORLAŞTIRMA İŞLERİMİZİ HAYIRLISIYLA TAMAMLA

hoşgeldin canım evine inş geçecek az kaldı 3 hafta sonra biraz daha rahatlayacağız inş.

merhaba arkadaşlar inşallah iyidir herkes dünden beri kasıklarımda ve belimde çok ağrı vardı bu sabah doktoru aradım çağırdı hemen nst ye bağladılar benim cadı 38-40 haftaları beklemicekmiş sanırım 4 hafta daha tutmamız lazım dedi preparı 2 saatte bir alıcam yine rahim atmaya çalışıyo preparı yiyince vazgeçiyo dedi doktor şimdi doğsada yaşar ama uğraştırır diyo inşallah en azında 4 hafta daha bekler 38-40ı aramıcam artık

Son düzenleme:

Mumudihaba,canım Allah yardımcın olsun...Hayırlı insanlarla karşılaştırsın seni..İnşallah en doğru kararı verirsin...Şevket yılmaza ben gitmiştim arkadaşım..Tahliller için falan..İçeri girmenle çıkman bir oluyor..Ancak dışarda özeli olupta orda çalışan bir dr olursa belki ilgilenirler..Zübeydede öyle..Acaba Bülent Kayhanamı gitsen..Ben hiç gitmedim..Ama eşimin bir akrabası iki doğumunuda onda yapmış..2.ye hamile kaldığında muayene etmiş ve rahim ağzın 1.doğumda çok deforme olmuş serklaj atmamız lazım demiş..Bu olay 12 sene önce olmuş..Sonra serklaj yapmış..15 gün dinlenmeden sonra işine dönmüş..Doğuma kadarda çalışmış..Yani adam uzun zamandır serklaj atıyor..Bursada en çok serklaj atan dr diyorlar..Yalnız hastanede değil işte..Altıparmakta Muayenehanesinde çalışıyor sadece..Birde osman hoca var..Ona hiç gittinmi?Feryalinde doktoruydu hani..Bende gittim..En güzeli inşallah kendi doktorun insafa gelir arkadaşım..Aklın karışmadan bir doktorla başlar bitirirsin..Off ne yapacağız bilmem..Bende doktor konusunda çok kararsızım..Olurda hamile kalırsam sevinemiycem sanırım..Üzüntü korku endişe yaşıycam..Allah yardımcımız olsun..Kanaman ne durumda?Prolutondan sonra düzelmiştir belki..Kan sulandırıcı iğneyi bıraktın asprinemi geçtin sen şimdi?

Arkadaşım inşallah 1 ay daha dayanır bebeğin..Preparı ne zamandır içiyorsun?Biraz ağır bi ilaç..Rabbim dayanma gücü versin..Sürekli yatıyormusun?Günlerini nasıl geçiriyordun?

Arkadaşım inşallah 1 ay daha dayanır bebeğin..Preparı ne zamandır içiyorsun?Biraz ağır bi ilaç..Rabbim dayanma gücü versin..Sürekli yatıyormusun?Günlerini nasıl geçiriyordun?

27.haftadan beri içiyorum önce 6 saatte bir başladık sonra kasılmalar sıklaşınca 3 saatte bir şimdide 2 saatte bir içiyorum evdeyim ben ama sürekli yatmadım yemeğimi ufak tefek işlerimi kendim yaptım hep ama şimdi en az 4 hafta başında biri olacak yatıcaksın dedi başımda duracak kimsede yok olanında hayrı yok zaten napcaz bakalım bu kadar dayandık inşallah 4 hafta daha dayanırız

Bendede olmuştu. Ben banyo sonrası yavaş yavaş temizlemiştim. Bir göğsümü bir hafta diğerini diğer hafta. Ama uyarırım diye düşünmemiştim. Olmadı bi gittiğinde Dr sor canım.

Allah yardımcın olsun canım
sende dikkat et kendine olur mu
çok stres yapıpı kafana da takma

aynı durum bende de olmuştu
ben lansinohu doğumdan önce kullanmaya başlamıştım
her akşam yatmadan önce sürüyordum
bir süre sonra o sarı kabuk gibi şeyler kendiliğinden döküldü, tabi bebişim emerken yara olmasını engelleyemedim buraya tekrar yazayım, yara olduktan sonra garmastan merhem bana çoooook iyi geldi
ayrıca o kabukların kanalı tıkayacağını zannetmem bebek zaten ağzıyla yumuşatıp dökecektir o kabukları

Saol Canım doktorda ateşini takip et dedi ediyorum,benimde en korktuğum sey ates,hiriltisi ciğerinden gelmiyormuş cok sukur burnundanmis,sık sık temizliyorum hapsurugda azaldı gibi,burnu tikali hala nefes alamiyacak diye korkuyorum ama agzi açık uyuyor akıllı oğlum insallah ailece atlatiriz bu gribi

Esim 2.cocuk fikrine korkudan soguk bakiyo artik ilkinde 13.haftada serklaj olmustum,32.haftadan 39 a kadar sadece wc e gitmek uzere kalktim onun disinda hep yatmistim,sukur cocugum saglikli dogdu.4 ay evvel kardes yapmak istedik,8.haftada kalbi durdu ve kurtaj,kan pihtilasma testi yapilldi ve bu gebelik boyunca hergun igne kullanmam gerektigi ortaya cikti.hem igneli hem serklajli olcak bu gebelik.cok korkuyorum,igne ve serklajdan degil,ya erken dogarsa diye korkuyom,bi de calisiyom zaten 32. Once devamli istirahat da yapamam,kafam cook bulAndi,esim 9 ay igne ile psikolojin de bozulur,sukur bi cocugumuz var kendimizi riske atmayalim diyo

hastaneden mrb kizlar oglumu gordum secdeye yaymis gibi uzanmis pasam yuzunu gostermedi :) serum taktilar yatiyoruz

bende bi ara öyle düşündüm ama nasip kısmet.. ..
ilk hamileliğimde hiç sorun yaşamadım.2 bebeğimi kaybettim.bundada serklaj ve istirahat var...
bazısı banda eskidenşöyleydi böyleydi,onun şusu bunun busu anlatıyor...

bende diyorumki kimse kendisi böyle olmayı istemez..ben neler çekiyorum..evden çıkmayıp yatmak kolaymı,bide kzıım var benim.
sancım ağrım oluıyor kolaymı..ibide cabası kaybetme korkusu yaşıyorum hergün...

ben bunları yaşadığım için mutlumu oluyorum sanki...
herkesin sınavı farklı..allahım böyle nasip etmiş..maddi maneevi yıpranıyoruz..
inşallah bukadar çabalıyorum allaım kucağıma almayı nasip eder...

sende takma kafana..üzme kendini yapçak bişi yok..allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın..korkularımızdan emin eylesin hepimizi

hep aklımdasınız canım..dua ediyorum hep..
inşallah Muhammedimiz toparlayacak..çok güçlü bir bebek o sende öylesin...
allah yardımcınız olsun inşallah

bende de oluşmuş canım..yağ sürerken bakıyorum hep ama ellemeye korkuyorum dediğin gibi bişeyi tetiklerse diye..
kızımda varmıydı hatırlayamadım şimdi..

kendi kendine dökülüyorlar..ben zorlamıyorum..banyo sonrası yada yağ sürdükten sonra kum gibi düşüyor elime bazıları..
temizlenir onlar..ama yinede istersen sor doktoruna..banada yaz burdan

inşallah 4 hafta daha sabreder kuzucuğun canım..ilaçları ihmal etme..
inşallah 38 haftalarıda görücez...
bende 34 ü geçsem rahatlıcam sanki..az kaldı

aspirini kestım kan sulandırıcı iğneyi iki günde bır oluyorum

kanamam kahverengıne döndü

gürkan uncuyamı bı gıtsem dıye düşünüyorum

feryal dedı bulent kayhan aklımın bır köşesinde ne yapayım offffff ne yapacağım

nacizane fikrim en önce stres yapma ben kanamam olduğunda aşırı stres yaptım stresten internette araştıra araştıra mahvoldum kaç doktora göründüm...
Yani ben de doktordan yana tamam işte bu diyemedim bir türlü...
canım inşallah bişey olmayacak...

Gurbetci canm gelmissn evine cok sevindm hayirlisyla 28e bir girsk rahatlicktk gerci bende dogm korkusu var pekte rahalicami ssnmiyorm ama en azindn kaybtme korkusu azalrdi
kasilmalarm azaldi dun gece ilk defa rahat bir uyku uyudm bugunde birazz gariibm sol tarafima agri giriyo bobrek var orafa galiba korkuyorm enfeksiyonun oraya gecmesne insaallah antitok ise yaramstr yaramadysa baaska hastaneye gidp kultr verecm gec kalmktn ve enfeksiyn yuzundn kaybtmk isteiyorm arada sag kasigimma agri giriyo rabbime sigiiyorm bebeklerimizi bizlere bagslasn

kanama önemli ama enfeksıyon ve serklaj ve sonrasını düşünüyorum

RABBIM NEYLERSE GUZEL EYLER İNŞ HERŞEY ÇOK ÇOK GÜZEL OLACAK HERKEZLER İÇİN

Bide kizlr kasilma sadece sertlesme degil biri karnimi skiyo gibi yada bebek sanki cikack gibi oluyodu karnimdn simdi norml bir sertlesme bile olsa korkuyorm paranoyk olacm karnm yeni yeni buyumeye basladi garp geliyo kasiliyo saniyorm

hastaneden mrb kizlar oglumu gordum secdeye yaymis gibi uzanmis pasam yuzunu gostermedi :) serum taktilar yatiyoruz

Sağlıkla zamanında doğar inşallah...

Allah doğru dr ile karşılaştırsın canım...

çok zor bir süreç ama bence değer.
ben 2. çocuk için çok uğraştım.
pgt li tüp bebek bile denedik 2. için.
ki ondan önce 25 haftalık ve bir de 8 haftalık düşüğüm var.
9 ay iğne oldum. 7. haftadan itibaren hep yattım.
şayet yaşım genç olsaydı ve genetik sorun olmasaydı kız için 3. yü düşünürdüm:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…