Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Pazar gecesie bizim burda ( beylikdüzü kolan ) bir hastaneye gittik sancılarım için nst baglandık adam bize arenin 3 kilo olduğunu , sıvının artıpını tehlikeli oldugunu, testislerinde su birikmesi oldugunu söyledi, bebek 39 haftalık bebekle aynıymış vs... Bizde güldük yuh dedik dandirik ultrason dandirik doktor ... Meğer hepsi doğruymuş... banu hoca agzımdan girdi burnumdan çıktı gene... 2 hafta önce 1.700 gr olan bebek daha 33 e yarın girecekmişim onun hesaba göre 3 kilo olmuş, şaka gibi dimi iki haftada 1 kilo 300 gram almış dedi iki ultrasonda.hadi 400/500 yanılma payı olsun 2 bucukta fazla..sıvısıda artmış, testisleri şimdi boşver çocuk doktoru bakar onada dedi... Her an suyun gelebilir kanaman başlayabilir agırlık rahim agzını yırtabilir dedi... Tabiki neden şeker ve düşmeyen bu şeker bebek bir iki hafta bile dayansa kilo alırmış bu gidişle 5 kilo olursa normal doğumu unutalım , dikişi başka türlü hallederiz hele bi o gün gelsin dedi.. Sezeryan olacak vs dedi... Sanki umuruda artık nasıl doğacak... morfin istiyommmm ben artukun!!!! :))) 3 gün içinde çok sıkı diyet ( salata domates süt yoğurt et balık tavuk dısında ekmek dahil ( kepek) yokmuş gerekirse aç kalcakıım... Yoksa daha 34 olmadan doğarsa çokciddi akciğer problemi yaşarmış şekerden dolayı ciğerinde sorun olabilirmiş sakın vurulduğun ciğer geliştirici iğnelere güvenme dedi... Ultrasonda bi ara sinirden kahkaha atıyordum çünkü bunları duydukça ... sinir laçka...o ara meger renklii 3d i açmış bi ara iki parmağım kadar bi baş parmak gördüm sosis halt etmiş o derece... Yani 2 hafta sonra ben bu cocuğu düşünemiyorum kilosunu dedi... Artık ağlasammı gülsemmi oh kiloya bak diye sevinsem maasallah desem sonçuç; iyi değil anormal kilo; zaten psikolojim kalmadı bu kaşıntıdan kurtulana kadar hayata normal bakamıcam... Umarım siz ve bebişlerde iyisinizdir... Çok öpüyorum sizi....Allaha emanet olun...bu arada doktorum doçentliği için hamileliğinde bütün komplikasyonları yaşayan biri olarak beni tezine yazacakmış! He he artık tarihe geçiyorum...

Chnb burayı takip etmek benim için çok zor oluyor , şu an bir kaç sorum var beyaz sarı bazen de şeffaf olan akıntılarım arttı önce mantar ve enfeksiyon için anibiyotiklerin sebep olduğu düşünülerek fitil verildi o sandım ama değil... Böyle bir sey yasayan var mı? Bide adet gibi sancılarım çok arttı nst baglanınca agrı çıkmıo ama:) chnb burda bana özrlden bir msj atsan ben atmayı bilemedim ondan sonra face hesaplarını alırız belki birbirimizin ....ya da burda özrlden yazarım sana

Arkadaşlar benim sancı ve kanamaları sanki banyo etkiliyor gibi geliyor. Geçen haftaki kanamadan sonra 10 gündür banyo yapmıyordum dün banyo yaptım bugün sancı başladı. Genellikle banyo, sancı ardından kanama oluyor ama inşallah öyle birşey olmaz. Banyoyu ılık ve çabuk yapıyorum ama yine de...
Ayrıca bendeki sancı adet sancısı gibi ama özellikle bel, böbrek sırt, mide ve karın ağrısı şeklinde başlıyor. Karın bölgesi daha az ağrıyor. Ardından kanama, sizlerde de böyle şeyler oluyor mu? Bende periyodik olarak karın sertleşmesi vs olmuyor. Gerçi doğum sancısı da adet sancısının biraz daha fazlasıydı ama bilemiyorum

KiZlar benim basim cok agriyor bugun o yuzden bana dusen salati tefriciyeyi tamamlayamicam kusura bakmayin dun 50 tane okumustum 140 tane okumam kalmisti gonullu varsa tamamlasin yada tamamlayamazsaniz yarin tamamlarim ben

Canim benimde agrim olmuyo karnmm cok sertlesiyo ultrasndada sanci cikiyo rabbime signdm bebeklerimzi bize bagslasn

senin dr ni anlamadım canım.
gez gez dedi gezdin ne oldu(
bu kadar sürede almaz bence de. gözden mi kaçırdı?
tezde kullanacak demek ...
zor oldu hamileliğin inşallah 34 olur bebiş...
akıntı artması bazen doğum habercisi olabiliyor...

canım bence riskli haftaları geçene dek banyo yapma saçını yatakta yıkasınlar... vücudunu da silsinler...

canım pek yazmıyorsun nasılsın?

chnb nasılsın kusum?
Neler yapıosun arduli nasıl
Bir sen bir de ben varız

şükür canım ev işi yemek uğraşıyorum. Arduli iyi beni çok yormuyor 4 ten sonra büyük oğln geliyor o yoruyor beni...

Allahım bu evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

canım bu dr seni görünce can olmalı ne yorgunluğu. kendi eşinin başına gelse ne tavır beklerdi. forumun başından beri takip ediyorum seni...
hep dualarımdasın.
lütfen net konuş ben böyleyim bu kadar kayıptan sonra ne bekliyorsunuz de...
ne bu tavır (

Ah arkadaşım ah keşke gelseydin Arda beye seni el üstünde tutardı...
çok insan şehir dışından geliyor.
hem bu dr yi pek tanımıyorsun tüp bebek dr si. bakalım serklajda nasıl...
valla ben osman hocayı bile senin dr den daha çok sevdim canım...
bence serklajı araştır...

chnb cnm bır yakınım ilk tup bebek demenessınde ikizlere pozitıf sonuç aldı sonra r,a,y olduğunu anladı ve dikiş uyguladı

dıkışten sonra ona gıtmedıler 26 haftalık sancılarını durduramadı burdakı dr murat erdemır doğum yapmak gerek başka yapılacak yok dedi

üç ay kuvöz den sonra şimdi gayet iyiler bebekler bizede çok çok tavsıye ettıler o yuzden bu dr tercıh ettık

anlamıyorum benmı sansızım çok sey istemıyorum şımarık ve kaprislide değilim

amerıkan hastanesıne gıttık üç kez negatıf sonuç

mustafa bahcecıye gıttk yıne aynı sonuç

10 yıl aynı dr gıt gıt yıne sonuç aynı

kaybettiğim umudumu mu zamanımı yoksa maddıyatımı

devlet hastanelerınden korkuyorum özel hastanelere parayedırmek istemiyorum ahhh ne yapsam ama gıden yıne para olsun gerısı boş

delikanlı gibi konuşan delikanli bir dr istıyorum

bırde nasıl araştıracağım nasıl dikiş konusunda basarıl olduğunu bu dr un

kızlar yumurtlama takibi yaptıracaktım yücel beyde
klomen verdi.
ben ilaçsız takip istiyordum.
önce 200 muayene dedi sonra kan parası almıyoruz muayene alırsak dedi. ama çıkışta 400tl faturayı ödedim. sonra dedimki yücel beye ben spontan takip istiyorum normal hamile kalmak istiyorum dedim. oda daha sık gelmen gerekir 600tl daha verirsin gerek yok dedi. klomenin zararı yok dedi ama ben klomenle hamile kaldığımda biri boş kese ikiz oldu o da sürekli kanmalı geçti. ctemil beyi arıycam birazdan ama onunda yanlış anlamasından korkuyorum. sanki onu aldatmışım gibi hissettim. ama takip için okulumun hemen arkasında yücel beyin kliniği o yüzden istemiştim. ama tam bir para tuzağı şuanda sinirlerimbozuk başka zaman ne yaptıklarını anlatırım.
1000 vermem gerekiyormuş. yani ne yapacağımı şaşırdım.
cemil bey bana alınmaz inşallah...

canım verdiğin baştaki örnekte murat beyde değil başkasında mı hamile kaldı sonra murat beye gidip 26 da onda mı yaptı doğum yani onun serklajını murat bey yapmadı...doğru mu anladım.

canım tabi araştırmak zor belki kk dan araştırabilirsin. bir de istanbulda örnekler vermişsin. olumsuz...
Ama burada cemil bey ve arda bey gibi serklajı defalarca denenmiş dr ler var.
beni yanlış anlama ama 6 kayıptan sonra bence o dr ye attırma.
lütfen gerekirse gel istanbula eşin bu inadını kırsın...
senin hikayenden etkilenip seni arayan ve sana ilgileneceğine dair sinyaller veren bir dr dururken ne uğraşıyorsun oralarda canım arkadaşım...

cemil beye söylemene gerek var mı?

tup bebek murat bey yaptı serklajıda 16 haftadan sonra gıtmedıler

sancıları başlayınca 26 haftada muray erdemır ciğer geliştırıcılerı yaptı ve 4 gun sonra doğum oldu

bursaya zor gdıyorum ist nasıl ıdeyım nefes nefese külce gibi yoruluyorum

ben de adet olmadım dedim ya bugün oldum dememi bekliyormuş...
gözünaydın canım
insan psikolojik olarak cok rahatlıyor

of ne pahalıymıs yumurtlama takibi.
benim dr.da gelirsin mart ayında yumurtlama takibide yaparıs bi duruma bakarıs dedi ama hic paradan bahsetmedi gecen ay

cemil beye söylemene gerek var mı?

keşke daha önce söyleseydin chnb....
gerçekten klomenle hamile kaldım diyelim söylemek zorundamıyım sanki ama ben dürüst olmak istedim...

cemil bey i kaç kere aradım açmadı meşkul yaptı bir ara...
sonra durumuanlatan msj yazdım dönmedi... çoküzüldüm...
ben cemil beye hamileykende ulaşamam o zaman ne yapıcam ya....

hele o sekreteri gel muayene ol öyle sorablirsin diyor. herkes paranın derdine düşmüş lanet olsun dedirttiler bana artık...

sen bilirsin tabi... Ama yerinde olsaydım kritik haftalarımda istanbula giderdim. metal mesela geldi... orada da bir dr bulur belli ufak işler için ona giderdim. bu naçizane fikrim canım...

ne olur yanlış anlamayın. benim oğlum vardı 3 kaybım biri ileri 2 si erken hafta. evimi kapattım oğlumdan eşimden ayrı kaldım aylarca görümcelerin tartışmaları içinde yaşadım. onca harcama yapmışsın gerekirse bir pansiyon tutup giderdim canım. yazıyorum yazmazsam içimde kalınca da içim içimi yiyor. her şey Allahtan tabi ama kul olarak biz her şeyi denemeliyiz. o dr riskli gebelik dr si değildi di mi? o arkadaşların kaybı yok. sen özelsin mumudihaba... öyle normal başarılı dr lere gitmemelisin...

gözünaydın canım

benim dr.da gelirsin mart ayında yumurtlama takibide yaparıs bi duruma bakarıs dedi ama hic paradan bahsetmedi gecen ay

canım hamile kalma sürecinde klomenle kalsan da normal dr ye gittim diyebilirsin bunda kötü bir durum yok. yücel beye dersen bozulur ama...

malesef ben cmil beyi o yüzden bıraktım 2 ay aradım hiç ulaşamadım sekreteri vasıtasıyla hep haftaya arasın dedi. bir kez bile aramadı. hem de sekreteri çaldırıyordu ben arıyordum onca kazanıyorlar hoş gelmedi bana. ben de bu yüzden Arda beye gittim. sizin yıldızınız barişmadı gerçi ama hiç ulaşamamazlık yaşamadım ne zaman arsam döndü mesajlarıma cevap yazdı...

yoksa cemil beyin serklajına Arda beye güvendiğim kadar güvenirim ben...
benim sorunlarımı o buldu teşhiste de süper ama ulaşamamak ve dönmemesi olmuyor işte

mery canım 10 gün sonra başlıyorsun ha... hemen takibe geç....
bu sefer beklemeyelim...

gözünaydın canım

Mart ayındayız. Hadi hayırlısıyla başlıyorsun canım. İzmitte kime gidiyorsun canım n

yücel bey umrumdadeğil... bugün beni kndırdılar cemil beyede msjda yazdım keşke yazmasaydım msja döner sandım...
ama cemil bey gebelik takibim için seçtiğim bir doktordu o bozulmasında...

ama niye dönmedi ki... saat 9a kadar çalışıyooo...
umarım dönerya cemil bey.
arda beyi eşim istemiyor yoksa ben devam ederdim gerçekten bak adam dönüyordu test sonuçlarını direk kendi anlatıyordu ...

ya benim şansım olmayacak doktor konusunda galiba...

seval hanıma kim gidiyordu o nasıl hemen dönüyormu ulaşılıyormuymuş ona acaba?

birde yücelbey mthfr testlerinin önemsizliğinden bahsetti hatta o kadarki hastalarına verdikleri listeden çıkarmışlar yapılmasını istemiyorlrmış

yani bende sende sorun yok dedi rahime dikiş atılması yeterli dedi...
:)

Allah yardımcımız olsun çok zor bu süreç...

mery canım 10 gün sonra başlıyorsun ha... hemen takibe geç....
bu sefer beklemeyelim...
evet canım 10gün sonra son adet ve sonra calısmalar baslasın:119:
aslında sigorta sürem bugün itibariyle doldu ama son adeti gecirmem gerekmiş.

evet adetin 2.günü gidip takiplere baslayacagım
doktorumda dedi elimizden ne gelıosa yapalım bu sefer diye.
Mart ayındayız. Hadi hayırlısıyla başlıyorsun canım. İzmitte kime gidiyorsun canım n

evet canım mart mart diye diye getirdim mart ı....
zaman ne de cabuk geciyor aslında hiç gecmez sanarken.

bundan sonrası hayırlısı olsun insallah

ben aslında Aile tıp ta gölcükte Veysel bey e gidiyordum.
sonra dedim İzmit e Konak a gideyim orda Kazım bey e gittim ama bende pkos troid ve adet düzensizligi teshislerime aynı ilaçları verdi baska yapacak sey yok dedi yani burdaki dr.mun dedigi seyin aynını.
öle olunca burdaki doktorum Veysel bey e devam ettim hamile kaldım.
aslında dr.umu cok seviyorum rahatca herseyimi anlatıyorum kızımı kaybettigimde 2 kere aklıma esince gittim agladım agladım adam da beni dinledi:) hemde evime 100mt ötede poliklinigi..

umarım döner...

istersen yarın ara tekrar sekretere kız gerekirse. ben kendisine devam edeceğim hep de...

gerçekten dr işi şans işi...

biraz rahatlamaya çalış canım... rahat olmazsan hamilelik de gecikir. yumurta takibini basit bir özel hastanede yaptırabilirsin bence onca paraya gerek yok...

canım Arda bey i eşin neden istemedi?
bende ona baslayacagım ama merak ettim bak simdi

burcim hani 200 dü 400 de nesi demedin mi?

mthfr ler de ilginç. biz zavallı hastalar ne yapacağız kime inanacağız((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…