- 7 Haziran 2010
- 1.372
- 3
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #40.721
ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR
efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 okudu
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1....................... 269-110= 159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190
bade81-------------------100
feryal37------------------400
mmery--------------------50
paşam3405---------------190 (yoğunluktan dolayı okuyamayacak talip olan var mı:)
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )
Chnb ................ 250 okudu
Hidennisko ............ 100 okudu
Metal ..................... 100 okudu
Hapykelebek ..... 250
eylülgülü ....................... 100 okudu
--------------------------------------------------------------------------------
herkese selamlar hemencik yazıp gidecem ogluma çağırdılar.artık gündüzleri emzirme denemeleri yapıcaz 3 kez akşamları onlar verecekler yorulmasın diye yorulursa 2 yede düşebilirmiş artık hergün ogluşumun yanında olacam kısmetse inşallah biran önce emmeyi ögrenirde evimize geliriz dün doktoruyla uzun uzun konuştum.anne karnında oksijensiz kaldıgı için kalıcı bi hasar olurmu diye bunlar çıkarken biraz daha kesinleşir dedi akciger gelişimini tamamlayamazsa akcigerden yana bi sıkıntı yaşanabilir dedihormon düzeyleri yüksek çıkmış onuda endokrin uzmanı prematüreliğine baglamış bikaç kez daha tekrarlıcaz dedi beyin ve göz emarı için randevuları alınmış böbrek fonksiyon degerleri yavaş yavaş düşmeye başladı.son durum bu inşalah güzel haberler vermeye devam edicem herkesi çok öpüyorum Bu arada 250 tefriciyeyi okudum ben.haberiniz ola.akşama geç gelcem ama yarın kime başlanacagını yayınlarsanız çok iyi olur şimdiden Allah kabul etsin
ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR
efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 (190 okudu )
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1....................... 269-110= 159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190
bade81-------------------100 okudu
feryal37------------------400
mmery--------------------50
paşam3405---------------190 okudu
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50 chnb okudu
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )
Chnb……………................ 250 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal………..................... 100 okudu
Hapykelebek ……………..... 250 okudu
eylülgülü ....................... 100 okudu
Canim saglikli bi sekilde AtlAtirsiniz umarim bu zor gunleri de,sende serklaj var miydi
Bir şey daha eğer anne bebeğe hamileyken uçuk geçirmiş olsaymış bebek bağışıklık kazanacak ve ölmeyecekmiş.Bu gidişle bebeğim doğduğunda kimseyi yaklaştırmayacağım.Ondan sonra kötü gelin,kötü evlat,saygısız ev sahibi yaftalarını bir güzel yiyeceğim:)Ve büyük ihtimalle kimse neden yaptığımı anlamayacak.
evet tup bebek dr ilk görüşmeye gıttığpımızdecanım bu senin tüp dr n mi? erdemir olan?
ne olur yanlış anlama ama ben 15 te bir gittim her sefer yarım saatten önce çıkmadım. gerçi bizim genetik sorun da var diye belki. çok inceliyordu... niye özel ilgilenmiyor ya?
...
Cok gecmis olsun canim
Elim defalarca tlf nagitti ama ariyamadim.
Eski dr derken ozerbeymi
yarin tekrarmi gidiceksin dr a
mumu seninle ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorum ama arada kacırmış da olabiliyorum,butun mesajları okuyamıyorum artık cunku
şimdi sen tam olarak kac haftalıksın ve neler kullanıyorsun
prolutonu butun gebelik boyunca kullan,şu ana kadar erken dogumu engellemede faydasının olduguna doktorlarca inanılan tek hormon.nidilat prepar vs hepsi artık uygulamadan kaldırılıyor-fyadasının olduguna inanılmıyor
su icemedigini yazmıştın,neyle besleniyorsun,bulantılarını azaltman yonunde beslenmeye calış,bunu araştır
yogurt yiyebiliyorsan evde kendinizin mayaladıgı yogurdu gunde en az 1 litre olmak şartıyla tuket-enfeksiyonlarla mucadelede ve immun sistemini guclendirmede cok onemli-kefir,tarhana,turşu...bunlar hep probiyotik icerikli gıdalar tuketebilirsen cok iyi(probiyotigi vitamin gibi ek besin olarak hap seklinde de alabilirsin yogurt yiyemiyorsan bunu doktoruna sor,yada kendin eczaneden al kullan)
kuru yemiş kuru meyve yiyebilirsen ye
kişisel temizligini de abartmadan yap,sirkeli su(az sirke koy)kafi
butun bunları hep yazdık hep biliyoruz ama icim elvermiyor soylemeden duramıyorum
doktorun karşısında rahat olmaya calışma izin ver panik oldugunu gorsun,gerekirse ve halden anlamazsa butun sıkıntını memnuniyetsizligini dile getirmekten cekinme yeter artık doktorları kıramayacagız diye canımız yanmasın,kırırılırsa kırılsın ama işlerini yapsınlarbu sefer goz gore gore tersliklerin olamsına izin verme nolur,cadı ol,bagır cagır gerekeni yaptır yapmak spylemek kadar kolay degil biliyorum ama oyle olmak zorundayız.Baş hemşire kuzenim var,onunla konuşuyorduk daha Filiz kucuktu ve doktorların ihmali yuzunden rahatsızlıgı cok ciddileşmişti e biz de daha yeni geldik yurt dışından sistemi bilmiyoruz tabii ona dert yanıyordum ilgilenmiyorlar cok zorlanıyoruz vs diye.Bak dedi sana bu sektorden biri olarak soyleyecegim,eger bir hastanede işin cabuk gorulsun sana insan gibi davranılsın istiyorsan skandal cıkaracaksın,bagırnıp cagrınacak olay yaratacaksın bak nasıl seni sakinleştirmek olayı şikayete vardırmamak icin dort donecekler dedi.Hoş degil ama artık ben de en ufak ilgizislik yada hatada doktorların yuzune vuruyorum,cogunlukla kızmak yerine bu cesareti nerden bulduguma hayretle yuzume bakıyorlar ama inan daha dikkatli oluyorlar.İnci hasta oldugunda muayeneden esnasında doktorla hastalıgı ve uygulanacak tedaviyle ilgili konuşuyorduk,eşim de yanımızda,ben doktorun yazdıgı receteyi gorunce ilaclarla ve uygulama yontemleri yan etki vs ile ilgili fikir beyan edince doktor dondu baktı biraz sonra işine devam etti,eşim de guluyor kadını korkuttun kendi işinden şuphe etti diye :) boyle olmak istemezdim ama şartlar ve dotorların bazen bilgisizligi bazen de ilgisizligi bunu gerektiriyor ve artık nerdeyse taşhisimizi evde koyup recetemizi kendimiz yazıp doktora sadece onaya gider oluyoruz bu cok yorucu ama bazen mecburuz.seni cok da iyi tanımıyorum ama gecmis acılarını okumuş biri olarak sana bunları yazıyorum cunku iş başa duştu,bu sefer işini doktorların eline bırakamazsın,o karnında taşıdıgın bebekten butun doktorlardan once sen sorumlusun,yapişacaksın yakalarına bu sefer Allah´ın izni olursa elbet sag saglim ve vakitlice dogum yapacaksın.Eşinin rahat olması normal,hepimizin eşleri biraz oyle bu insanı daha da yoruyor ama yalnız degilsin,bir seye ihtiyacın olursa veya bursada yardımcı olabilecegimiz bir sey varsa cekinmeden talep et.Feryalle telefonlaştıgınızı biliyorum,o da her zaman elinden gelen bir sey olursa esirgemez,Bade de oyle.Biz burda guclu bir ekibiz aslında,surece bizi dahil etmeye cekinme kendini daha iyi hissedeceksin.Ben topige artık fazla yazmıyorum,dedigim gibi hem arkadaşları artık tanımıyorum hem actıgımda bazen 4-5 sayfa ilerlemiş oluyor ve ben hepsini okuyamıyorum,ozelden yazabilirsin bir sıkıntı ihtiyac oldugunda.Allah´a emanet ol,saglıcakla
Arkadaslar gurbetci dun gece agrilarindan dolayi hasyaneye yatmis..simdi daha iyimid yarin cikaracaklarmis.lutfen arkadaslar dua edin gurbetci icin su riskli haftalari bitirseydi.onun tefriyecisinide oneu alsak guzel olur.
Bu arafa gurbetci enny icin 200 tane okumus
evet tup bebek dr ilk görüşmeye gıttığpımızde
tamam ya şu ilaçı verırız sunu yaparız söyle olur böyle vs bır sürü söz
ama ne yapayım gerçekten bılemyorum
tesekkür edıyorum cnm samımıyetıne inanıyorum
kalbımız aynı sey için atıyor
cnm yazdıkların hepsi çok doğru ALLAH C.C RAZI OLSUN HEPİNİZDEN
bende bıraz dişliyimdır ama eşim hep benı engeller dün dr gıtttığımızde tabı bır suru insan var bana otur dedıler oturdum sonra gıdıp hemşireye bu kadar insanı beklemeyeceğim değilmi kanamam var benım tekrar uyarayım dedım hemen aldılar ama bu olmaması gerek değilmi eşimde diyor ki annen baban gıbı pışpışlasın istiyorsun her dr bır bahane buluyorsun kımseyı beğenmıyorsun dr ne dedı bebek ıyı buyuyor offfffffffffffffff ben yalan söylüyorum sankı çok yalnızım
bırde kanamam var dıyorum bana dıyor kı aspirini kestın mı ayyy sankı ben dr
daha öncekı muayenede mıdem bulanıyor ne yapayım dedım ihlamur iç yada sekerlı bırsey iç dedı bende sekerlı seylere alerjım var çok yemek istemıyorum tabı arada kacamak yapıyorum ıhlamurda sevmıyorum içince bozağımda kum varmış gıbı oluyorum dedim dr bey bana dedığı laf sendede ne yokkı herşey var
esıme dediğimde çok saygısızca öyle demesı eşimde sende herseye bır cevap verıyorsun adam ne desın kı vs vs vs
dun ultrasonda bebek 9+5 haftalık gözüküyordu ama sat a göre 10+3 olası gerekıyor
neyle beslenıyorum muz yıyorum portakal yıyorum ekşi elma yıyorum ekmek yemıyorum ama börek poğca varsa onları yıyorum yağsız tuzsuz makarna yıyorum ayran içiyorum süt içiyorum baska bırsey yemıyorum herşey bulantılarımı artırıyor
her zaman çok belinçli yazılar yazıyorsun cnm tavsiyelerın için çok çok tesekkür edıyorum
Canlar az önce bir haber okudum.Çok dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.İngiltere'de premetüre doğan bir bebek küvezde kaldıktan sonra taburcu ediliyor.Babasının dudağında uçuk var ve bebeği öpüyor.Daha sonra babağin duumu kötüleşiyor.Bebek babadan uçuk mikrobu(herpes) kapıyor ve bebeğin organları iflas ederek vefat ediyor.
Premetüre bebek ebeveynleri çok dikkatli olmalı değil mi?
Melekçim çok sevindim arkadaşım..Allah 40 haftalarıda görmeyi nasip edecek inanıyorum..
Happykelebek..Allahım yavruna şifa versin..İnşallah en kısa zamanda evine dönecek..
Merra 100 tefriciye okudum enny için..Allah kabul etsin..
Chnbcim ve Feryalcim pıhtılaşma işine hematologlar bakıyor..Kadın doğumcuda anlıyor ama bebekle ilgili kısmıyla ilgileniyor..Bende çok merak ediyorum..Pıhtılaşma varsa her zaman var..Doğum olduktan sonra bitmiyorki..Bunca arkadaş var aynı sorunu yaşayan ama hiçbirimiz cevabı bilmiyoruz..Demekki doktorlar bilinçlendirmemiş hastaları.
Asprin konusunda haklısın chnb cim..Doktorlar tavsiye ediyor..Hatta babamda duymuş her gün bir asprin içiyormuş..Ama bu asprin çokta masum bişey değil..Son yıllarda buda konuşuluyor..İyi bir doktora danışmalı demekki..Hangimizin fırsatı olursa danışalım sonrada yazalım buraya..
Sofika canım duygularımıza tercüman oldun her zamanki gibi...inan bizde feryalle konuştuk.Bu dua işini..Tabiki çok önemli dua...Hepimizin ihtiyacı var..Ama bunun için başka bir topik açılsa çok daha iyi olur..Böylece konu dağılmaz..Son 1 haftadır duadan başka bişey konuşamıyoruz..Durum sarpa sardı...Topik açma işinden anlayan bir arkadaş varsa en kısa zamanda açsak çok iyi olur..Konuyla ilgili arama yapan insanlar konuya dair bişey bulmakta zorlanacaklar...
ooooooo o zaman bidaha hic uzulmuycem ucuk cikartik diye en azindan gebeyken bende her ay cikar neredeyseama cok tehlikeli bir virus oldugunu biliyorum
Arkadaslar gurbetci dun gece agrilarindan dolayi hasyaneye yatmis..simdi daha iyimid yarin cikaracaklarmis.lutfen arkadaslar dua edin gurbetci icin su riskli haftalari bitirseydi.onun tefriyecisinide oneu alsak guzel olur.
Canım merhaba..Rahim Ağzı yetmezliği topiğinin tefricesi diye yada daha güzel bir isimle bir topik açsan..Tefriciye olayına ordan devam etsek..Olurmu??
Arkadaşlar gurbetçiyle konuştum...Hastanedeymiş..Dr elle muayene etmiş karnından..kasılması çıkmış epey..Yatıralım hastaneye demiş..Bugünde ultrasona koymuş..Bebek dikişe başını dayamış...Yarın büyük ihtimalle çıkacakmış hastaneden..Sizlerden dua bekliyor...Tefriciyeyi gurbetçiye başlasak mı diyorum ne dersiniz??
Ol canım kötü ol. Ama bebeğin sağlıklı olsun. İlk oğlum 32 haftalık doğduğunda biz 3 ay eve kimseyi kabul etmedik. Annanesi dedesi geldi uzaktan gördü. 3 ay sonra kucaklarına aldılar. 7 ay sonra yavaş yavaş ev ziyaretlerimiz oldu. 2 sene gripli eve gitmedik. Hamd olsun. 4-5 yaşına kadar kışın kapalı alışveriş merkezlerine girmedik. 1,5 yaşına kadar hasta olmadı. Bu oğlumda insanlar alıştı artık. Misafir kabul ediyoruz. Gelen bebeği odasında kapıdan görüp çıkıyor. Zaten gripli kimse gelmiyor. Rıyorlar gelecektim ama grip oldun geçmedi. Hoşuma gidiyor bazı şeyleri öğrenmeleri. Ben öpmedim yavrunu kimseninkinide öpmem kimseyede öptürmem. Bebek bu çok hasas sağlıklı olsa bile cildi hassa.
O yüzden koru canım yavrunu zamanında doğsa bile kucağa fazla verme.
Allah'a emanet bütün yavrularımız. Biz elimizden geleni yapalım. Mevlam büyük.
ay ne güzel seyler yazmıssın pek sevindim mutlu olduminş. canım senin de güzel haberlerini alacağız burda mide bulantılarını aşermeni anlatacaksın bize güzel güzel bebişini büyüteceksin sonra bir bakmışsın bebiş doğmuş veeeee uykusuz geceler başlamış :)))))
ayyy uykusuzluğa falan can kurban demi yeterki sağlıklı sıhhatli olsunlar zamanında doğsunlarda
Allah seninde gönlüne göre versin canım inşallah en kısa zamanda önce göbişin sonra kollarını doldurur bebiş
sofika yazdıklarına hak vermemek mümkün degil.bunun dışında Allah kabul etsin cok guzel bir dayanışma gosterip tefriciye okuyorsunuz dua olmadan Allah´ın izni takdiri olmadan hicbirsey olmuyor,ama keşke bunu icin başka bir topic acılsaydı ve orda kim kac kişi okumuş nasıl pay edilmiş sadece tefriciye ile ilgili yzılsaydı,yanlış anlaşılmak istemedigim icin yazmadım bugune kadar ama arada durumunu merak ettigim arkadaşların mesajlarını inanın bulmakta zorlanıyorum,yada bilgi paylaşımı yapılmış mesajlar o kadar azaldı kioysa ben topigimizla gurur duyardım,birinim bir sıkıntısı olsa yazar herkes konuyla ilgili fikrini bilgisini paylaşır sonra beklenirdi arkadaşın veya doktorun kararı,gereksiz yada saglam temelleri olmayan bilgi paylaşımı koru korune tavsiye olmazdı.ben artık degil bilgi paylaşımı durumunuzu bile paylaştıgınızı goremiyorum durum paylaşmak ben bugun cok kotuyum demek degil,neden kotusun dkotorun ne dedi,o gun ne yaptın da odlu ne ilac kullanıyorsun kacıncı haftadasın nerde yaşıyor hangi doktora gidiyorsun isim vererek acık acık yazacaksınız ki size faydası dokunsun başından benzer şeyler gecen biri.cogunuz daha gebelik haftanızı bile belli etmiyorsunuz,bu forumda ben acık olmayı sevdim,ki cok kişisel olan facebookumu bile burdaki arkadaşlara actım,herseyim gittgim doktorların isimlier yazdıkları ilaclar hataları sevaplarıyla burayı okuduklaırnı bile bile yazdım,siz neden cekiniyorsunuz anlamıyorum.ustelik arada bilgi paylaşımı yapmaya calıştıkca felak tellalı gibi kabul gordugunu hiisedince de cok uzuldum,benim kadar ince ince araştırmadan fikir sunan var mı acaba,buna ragmen sen karışma doktorum dedi tavırları oldu gecmişte ve aldık agzımızın payını hala arada yanlış buldugum gozume carpan seyler oluyor ve icim gidiyor uyarmak istiyorum ama korkuyorum bunca yogunlugun arasında zaman ayırıp yazıdgım halde ters anlaşılınca.İki gebeligimi bu topicte gecirdim ve cok olmasa da benim de emegim var bu yuzden dusuncelerimi yazmayı hak gordum kendimde,kimseyi uzmek kırmak istemiyorum o yuzden genel bir mesaj yazdım,bende ve cocuklarımda burdaki bircok arkadaşın hakkı vardır.hakkınızı helal edin.ara ara gerekli gordugumde yazmaya calışacagım ama ihtiyacınız olursa ben hep burdayım,ozelden yazabilirsiniz.Allah´a emanet olun
mutlu olmana sevindim canım:)kızına da kocaman bir maasallahBugün kontrolümüz vardı.Sağolsun doktorumuz çok ilgili.Tek tek bütün organlarını,kemiklerini,yüzünü,kan akımını hepsini kontrol etti.Kızım 185 gr ve 16 cm.17h1g görünüyor.sata göre 4 gün gerideyiz.Doktorumuz bunun çok önemli olmadığını söyledi.Listemdeki bütün soruları sordu(Akşam liste yapmıştım).Bazılarına cevap aldım.Kan ve idrar tahlili verdim.Bazı sorularımızın cevabını test sonuçlarını aldıktan sonra alacağız.Kanda enfeksiyona da bakılacak mı diye özellikle sordum.Çünkü her seferinde baktırmamız yönünde telkinlerde bulundunuz.Demek ki çok önemli.Zaten her seferinde bakılıyormuş. 2-2,5litra su içiyorum(ki suyu çok içmem)hala az içiyorsun 3 lt çıkar dedi.İçiyorum ve wc'den çıkamıyorum:)Bakalım inşallah 3 litraya çıkarabilirim.İnşallah sizler de çok iyisinizdir.Umarım gününüz çok güzel geçer.
herkese selamlar hemencik yazıp gidecem ogluma çağırdılar.artık gündüzleri emzirme denemeleri yapıcaz 3 kez akşamları onlar verecekler yorulmasın diye yorulursa 2 yede düşebilirmiş artık hergün ogluşumun yanında olacam kısmetse inşallah biran önce emmeyi ögrenirde evimize geliriz dün doktoruyla uzun uzun konuştum.anne karnında oksijensiz kaldıgı için kalıcı bi hasar olurmu diye bunlar çıkarken biraz daha kesinleşir dedi akciger gelişimini tamamlayamazsa akcigerden yana bi sıkıntı yaşanabilir dedihormon düzeyleri yüksek çıkmış onuda endokrin uzmanı prematüreliğine baglamış bikaç kez daha tekrarlıcaz dedi beyin ve göz emarı için randevuları alınmış böbrek fonksiyon degerleri yavaş yavaş düşmeye başladı.son durum bu inşalah güzel haberler vermeye devam edicem herkesi çok öpüyorum Bu arada 250 tefriciyeyi okudum ben.haberiniz ola.akşama geç gelcem ama yarın kime başlanacagını yayınlarsanız çok iyi olur şimdiden Allah kabul etsin
Arkadaşlar gurbetçiyle konuştum...Hastanedeymiş..Dr elle muayene etmiş karnından..kasılması çıkmış epey..Yatıralım hastaneye demiş..Bugünde ultrasona koymuş..Bebek dikişe başını dayamış...Yarın büyük ihtimalle çıkacakmış hastaneden..Sizlerden dua bekliyor...Tefriciyeyi gurbetçiye başlasak mı diyorum ne dersiniz??
merra; enny için 190 tefriciye okudum allah kabul etsinnnn
Canım merhaba..Rahim Ağzı yetmezliği topiğinin tefricesi diye yada daha güzel bir isimle bir topik açsan..Tefriciye olayına ordan devam etsek..Olurmu??