Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 (190 okudu )
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1....................... 269-110= 159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190
bade81-------------------100 okudu
feryal37------------------400
mmery--------------------50
paşam3405---------------190 okudu
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50 chnb okudu
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )

Chnb……………................ 250 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal………..................... 100 okudu
Hapykelebek ……………..... 250 okudu
eylülgülü ....................... 100 okudu

Merracığım Enny için 300 Salatı tefriciyeyi tamamladım. Listede de düzeltmeyi yaptım. Allah kabul etsin.

Arkadaslar gurbetci dun gece agrilarindan dolayi hasyaneye yatmis..simdi daha iyimid yarin cikaracaklarmis.lutfen arkadaslar dua edin gurbetci icin su riskli haftalari bitirseydi.onun tefriyecisinide oneu alsak guzel olur.
Bu arafa gurbetci enny icin 200 tane okumus

Canim saglikli bi sekilde AtlAtirsiniz umarim bu zor gunleri de,sende serklaj var miydi

merra bende okudum Enny için.. Allah kabul etsin

Canım merhaba..Rahim Ağzı yetmezliği topiğinin tefricesi diye yada daha güzel bir isimle bir topik açsan..Tefriciye olayına ordan devam etsek..Olurmu??

Arkadaşlar gurbetçiyle konuştum...Hastanedeymiş..Dr elle muayene etmiş karnından..kasılması çıkmış epey..Yatıralım hastaneye demiş..Bugünde ultrasona koymuş..Bebek dikişe başını dayamış...Yarın büyük ihtimalle çıkacakmış hastaneden..Sizlerden dua bekliyor...Tefriciyeyi gurbetçiye başlasak mı diyorum ne dersiniz??

Ol canım kötü ol. Ama bebeğin sağlıklı olsun. İlk oğlum 32 haftalık doğduğunda biz 3 ay eve kimseyi kabul etmedik. Annanesi dedesi geldi uzaktan gördü. 3 ay sonra kucaklarına aldılar. 7 ay sonra yavaş yavaş ev ziyaretlerimiz oldu. 2 sene gripli eve gitmedik. Hamd olsun. 4-5 yaşına kadar kışın kapalı alışveriş merkezlerine girmedik. 1,5 yaşına kadar hasta olmadı. Bu oğlumda insanlar alıştı artık. Misafir kabul ediyoruz. Gelen bebeği odasında kapıdan görüp çıkıyor. Zaten gripli kimse gelmiyor. Rıyorlar gelecektim ama grip oldun geçmedi. Hoşuma gidiyor bazı şeyleri öğrenmeleri. Ben öpmedim yavrunu kimseninkinide öpmem kimseyede öptürmem. Bebek bu çok hasas sağlıklı olsa bile cildi hassa.
O yüzden koru canım yavrunu zamanında doğsa bile kucağa fazla verme.
Allah'a emanet bütün yavrularımız. Biz elimizden geleni yapalım. Mevlam büyük.

evet tup bebek dr ilk görüşmeye gıttığpımızde

tamam ya şu ilaçı verırız sunu yaparız söyle olur böyle vs bır sürü söz

ama ne yapayım gerçekten bılemyorum
Cok gecmis olsun canim
Elim defalarca tlf nagitti ama ariyamadim.

Eski dr derken ozerbeymi
yarin tekrarmi gidiceksin dr a

tesekkür edıyorum cnm samımıyetıne inanıyorum

kalbımız aynı sey için atıyor

cnm yazdıkların hepsi çok doğru ALLAH C.C RAZI OLSUN HEPİNİZDEN

bende bıraz dişliyimdır ama eşim hep benı engeller dün dr gıtttığımızde tabı bır suru insan var bana otur dedıler oturdum sonra gıdıp hemşireye bu kadar insanı beklemeyeceğim değilmi kanamam var benım tekrar uyarayım dedım hemen aldılar ama bu olmaması gerek değilmi eşimde diyor ki annen baban gıbı pışpışlasın istiyorsun her dr bır bahane buluyorsun kımseyı beğenmıyorsun dr ne dedı bebek ıyı buyuyor offfffffffffffffff ben yalan söylüyorum sankı çok yalnızım

bırde kanamam var dıyorum bana dıyor kı aspirini kestın mı ayyy sankı ben dr

daha öncekı muayenede mıdem bulanıyor ne yapayım dedım ihlamur iç yada sekerlı bırsey iç dedı bende sekerlı seylere alerjım var çok yemek istemıyorum tabı arada kacamak yapıyorum ıhlamurda sevmıyorum içince bozağımda kum varmış gıbı oluyorum dedim dr bey bana dedığı laf sendede ne yokkı herşey var

esıme dediğimde çok saygısızca öyle demesı eşimde sende herseye bır cevap verıyorsun adam ne desın kı vs vs vs

dun ultrasonda bebek 9+5 haftalık gözüküyordu ama sat a göre 10+3 olası gerekıyor

neyle beslenıyorum muz yıyorum portakal yıyorum ekşi elma yıyorum ekmek yemıyorum ama börek poğca varsa onları yıyorum yağsız tuzsuz makarna yıyorum ayran içiyorum süt içiyorum baska bırsey yemıyorum herşey bulantılarımı artırıyor

her zaman çok belinçli yazılar yazıyorsun cnm tavsiyelerın için çok çok tesekkür edıyorum

şimdi konuştum fakülteye 28 i geçene dek yatırsın dedim. inşallah yatırır. 28 i geçse ben de rahatlayacağım:))

ben de isterim başlanmasını çabuk okunuyor...

Arda bey bana da sen bombasın senden korkuyorum derdi ve çok titizlenirdi. bebek iri doğum tarihini konuşacağız. iri diye tekrar baktı ilk ultrasonlara içeri gidip. yok dedim tarih doğru ovulasyon testi yaptım:))

mumudihaba başta hastası değilken naıldı şimdi nasıl? hem o tüp bebek dr si. bence başka dr ile devam et...
bir de gayet iyi yiyorsun ben peynir ekmek yedim aylarca.şu an kaç oldun? serklajı konuştunuz mu? coraspini ben de kestim...

Yazık ya... uçuk tehlikeliymiş...

canım iyi dr bulmak da zor. burada fakülte ve devlette varmış hematoloji. dr nasıldır bilmem. fakülteden nefret ettim gidesim de yok. Ama kafamı kurcalıyor pıhtılaşma durumum...

ooooooo o zaman bidaha hic uzulmuycem ucuk cikartik diye en azindan gebeyken bende her ay cikar neredeyse ama cok tehlikeli bir virus oldugunu biliyorum

ben de çıkardım hamileyken...

Benimde gönlümden gurbetçi geçiyor ne zamandır
Hatta enny içim bitirenler hemen başlasak

Canım merhaba..Rahim Ağzı yetmezliği topiğinin tefricesi diye yada daha güzel bir isimle bir topik açsan..Tefriciye olayına ordan devam etsek..Olurmu??

Hay yaşa bende aynı şeyi düşündüm
Topic tefriciye ile dolmaya başladı

Kıyamam ya
Kaçıncı haftada şimdi o
İyi olacak eminim

Canım aynı durumdayız
Benim etfarımda fır dönen komşularım arkadaşlarım artık pek aramaz sormaz geşmez oldu
Ben pinpirik yapıyormusum sigara içirmiyormusum diye
Toplandıklarında da çok nadir haber veriyorlar sigara dumanından rahatsız oluyorsun diyorlar

Tabiki olacagım tabiki dikkat edicem benim kızım daha minicik
Onu bırak ben oğlumun yanında bile sigara içirtmem kesinlikle
İnsanlar çok duyarsız sen duyarlı olunca pinpirik dşyorlar

ay ne güzel seyler yazmıssın pek sevindim mutlu oldum

sabahta teyem aradı rüyasında beni hamile görmüş bişeyler mi var diyor
pek bir sevindirik oldum
sofika yazdıklarına hak vermemek mümkün degil.
topici dualarla cok doldurduk evet yeni gelen veya bir bakan arkadslar bilgi bulmakta zorlanacaklar
bunu arkadaslarımızla bir konusmalı...

sen gerekli gördügün bizim düşenemedigimiz seyleri dısardan bir göz olarak yazarsan sevinirim
hattta neden dısardan olasın ki.
gel bize yaz sık sık senin bilgi tecrübe hatta fikirlerine bile ihtiyacımız var
ben görüyorum bazen burayı okuyorsun yazmıorsun sonra kardeş bebişli topicimize yazıorsun burkuluyorum.
ben mesela daha hamile bile degilim ama eksikliginize üzülüyorrum sizlere ilerde daha da ihtiyacımız olacak

mutlu olmana sevindim canım:)kızına da kocaman bir maasallah
ne güzel hersey yolunda demek.
listendeki sorular neler?bizimle de paylasırmısın doktorunn yorumlarıyla birlikte.
2.5litre suya az dedi demek..bu su sadece enfeksiyon içinmi bukadar tavsiye edilior acaba?

çok sevindim canım çok güzel haberler getirmişsin bize
seninde maasallah oglusuna

hersey iyi olacak yavrunda cok güclü bir bebek asacak herseyi
güzel haberlerini eksik etme bizlerden

hidennisko canım benim çevremde sigara içen az. babam balkonda içer. etrafındakiler de niye öyleler. bize gelen de içiyorsa balkona çıkar her yerde de öyle kime gitsek içen balkona çıkıyor. hükümetin iyi oturttuğu güzel bir şey oldu şu sigara işi...

Aaa kızlar ben dr den gelince, dr gak dese guk dese hepsini yazardım...

siz de yazın. o an belki o sorunun cevabını başkası da merak ediyordur...

ah gurbetci insallah iidir.o benim umudum içim cız etti bak şimdi.
ne d eiiydi oysaki o gülen yüzlerini görünce bende pek mutlu oluyordum

evet tefriceyeye bu aksam gurbetçi için baslayalım bencede.

canım iim teşekkür ederim.
kpss calısmalarıma agırlık verdim herseyi de unutmusum iyimi?yeniden basladım
kitaplar aldım birsürü..soru çözümleri hatta yeniçıkan romanlar bile.
çünkü okuma tembelligim basladı ve farkındayım pcde cok zaman gecırıyorum uzaklasmam gerek.

fikir cok güzel yeni bir dua topici lazım ama dua fikrine MERRA arkadasımızla basladık
ve listeleri takipleri o cok güzel yapıyor.
ben bir listeyi zor beceriyorum
bence bu topici MERRA arkadasımız yapmalı.hem hamile olup sürekli evde olması daha da müsait
zaten örgü de öremıyormus

heyyy MERRA NE DERSİN BU FİKRE CANIM?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…