Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bazen benimde kafami karistiriyor bu durum.
madem bir sikinti var ve gebelikte onemseniyor ama ya sonrasi.
ilacin biranda birakilmasi vucutta ne gibi sikintilar yaratabilir acaba.

Hangi bolum ilgilenir bilmiyorum ama endokrinle bir gorussen.
Yada ordaki kadin dogumcuyla samimiydin ona bir danissan.

inş. canım senin de güzel haberlerini alacağız burda mide bulantılarını aşermeni anlatacaksın bize güzel güzel bebişini büyüteceksin sonra bir bakmışsın bebiş doğmuş veeeee uykusuz geceler başlamış :)))))
ayyy uykusuzluğa falan can kurban demi yeterki sağlıklı sıhhatli olsunlar zamanında doğsunlarda
Allah seninde gönlüne göre versin canım inşallah en kısa zamanda önce göbişin sonra kollarını doldurur bebiş

ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 (190 okudu )
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1....................... 269-110= 159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190
bade81-------------------100
feryal37------------------400
mmery--------------------50
paşam3405---------------190 (yoğunluktan dolayı okuyamayacak talip olan var mı:)
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )

Chnb……………................ 250 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal………..................... 100 okudu
Hapykelebek ……………..... 250
eylülgülü ....................... 100 okudu

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar içim hiç dahat degil çekemedigim için tefficiyeyi bilesiniz ben bgün kaynanam gidicem işşallah yatana kadar bitirebilirim tefficiyeyi ben çekerim iş veririsede olsn akıldan karıştırıyorm aslında ezbere biliyorum ama malm panik atak hastasıyım oldmu olmadımı diye kafa yorarım 190 taneyi okundu yazın siz benim çıkmam lazım işşallah yarından sonra her öylen namazından sonra okurum işşallah bu aradad içim rahat eder okuyamazsamda yatarken okurum ykumdan ferakat ederim malm dügün var eltimin çocgu var diye bütün işler bana bakıyor benim çocgum yokya her seferinde bu laf dile getiriliyorneyse benim şimdi çıkmam lazım kaynanam bekler bugün gidilicek cumartesi gidilicek vs 24 kadar anası aglıcek paşanınkendinize iyi bakın olurfmu rabbim karnınızdakilerin acısını göstermesin işşallah dogum yapmış olanlarada ömürl versin bizim gibi bebek isteyenlerede tez zamanda bebek versin bebek mevzsunada gelince sizden istegim bebege vesile ol ne zaman olucan demeyin elimide olmayan bazı sebeplerden dolayı bebegi erteledik işşallah vesile olursamada sizlere yazarım bu bebek figürünü koynca anlarsınız derim zaten sabahlar olmasın artık diyebiraz zaman ihtiyacım var malesef önceden sornm bilmiyordum bebege vesile olamıyormdm şimdi durumumu biliyorum parasızlık yüzünden erteledim açıkçası gidicegim doktor pahalı biliyorsnz beni muayene parası degilde malesef dikiş parası geriyor annemlere güvendim oda fos çıktı artık eşim ben ve dogacak bebegim tekiz kendi ayaklarımınız üstünde drmam lazım karşıda tekstil yeri var ora olursa oraya giricem işşallah olmadı bakıcem bir şekil yapıcam artık neyse benim çıkmam laızm kendinize iyi bakın söyleyin o karnınızdaki sıpalar rahat drsnlar paşa teyzelerini üzmesinler

proluton iğneyı ol gel bakalım dedı o kadar

mumu seninle ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorum ama arada kacırmış da olabiliyorum,butun mesajları okuyamıyorum artık cunku
şimdi sen tam olarak kac haftalıksın ve neler kullanıyorsun
prolutonu butun gebelik boyunca kullan,şu ana kadar erken dogumu engellemede faydasının olduguna doktorlarca inanılan tek hormon.nidilat prepar vs hepsi artık uygulamadan kaldırılıyor-fyadasının olduguna inanılmıyor
su icemedigini yazmıştın,neyle besleniyorsun,bulantılarını azaltman yonunde beslenmeye calış,bunu araştır
yogurt yiyebiliyorsan evde kendinizin mayaladıgı yogurdu gunde en az 1 litre olmak şartıyla tuket-enfeksiyonlarla mucadelede ve immun sistemini guclendirmede cok onemli-kefir,tarhana,turşu...bunlar hep probiyotik icerikli gıdalar tuketebilirsen cok iyi(probiyotigi vitamin gibi ek besin olarak hap seklinde de alabilirsin yogurt yiyemiyorsan bunu doktoruna sor,yada kendin eczaneden al kullan)
kuru yemiş kuru meyve yiyebilirsen ye
kişisel temizligini de abartmadan yap,sirkeli su(az sirke koy)kafi
butun bunları hep yazdık hep biliyoruz ama icim elvermiyor soylemeden duramıyorum
doktorun karşısında rahat olmaya calışma izin ver panik oldugunu gorsun,gerekirse ve halden anlamazsa butun sıkıntını memnuniyetsizligini dile getirmekten cekinme yeter artık doktorları kıramayacagız diye canımız yanmasın,kırırılırsa kırılsın ama işlerini yapsınlar bu sefer goz gore gore tersliklerin olamsına izin verme nolur,cadı ol,bagır cagır gerekeni yaptır yapmak spylemek kadar kolay degil biliyorum ama oyle olmak zorundayız.Baş hemşire kuzenim var,onunla konuşuyorduk daha Filiz kucuktu ve doktorların ihmali yuzunden rahatsızlıgı cok ciddileşmişti e biz de daha yeni geldik yurt dışından sistemi bilmiyoruz tabii ona dert yanıyordum ilgilenmiyorlar cok zorlanıyoruz vs diye.Bak dedi sana bu sektorden biri olarak soyleyecegim,eger bir hastanede işin cabuk gorulsun sana insan gibi davranılsın istiyorsan skandal cıkaracaksın,bagırnıp cagrınacak olay yaratacaksın bak nasıl seni sakinleştirmek olayı şikayete vardırmamak icin dort donecekler dedi.Hoş degil ama artık ben de en ufak ilgizislik yada hatada doktorların yuzune vuruyorum,cogunlukla kızmak yerine bu cesareti nerden bulduguma hayretle yuzume bakıyorlar ama inan daha dikkatli oluyorlar.İnci hasta oldugunda muayeneden esnasında doktorla hastalıgı ve uygulanacak tedaviyle ilgili konuşuyorduk,eşim de yanımızda,ben doktorun yazdıgı receteyi gorunce ilaclarla ve uygulama yontemleri yan etki vs ile ilgili fikir beyan edince doktor dondu baktı biraz sonra işine devam etti,eşim de guluyor kadını korkuttun kendi işinden şuphe etti diye :) boyle olmak istemezdim ama şartlar ve dotorların bazen bilgisizligi bazen de ilgisizligi bunu gerektiriyor ve artık nerdeyse taşhisimizi evde koyup recetemizi kendimiz yazıp doktora sadece onaya gider oluyoruz bu cok yorucu ama bazen mecburuz.seni cok da iyi tanımıyorum ama gecmis acılarını okumuş biri olarak sana bunları yazıyorum cunku iş başa duştu,bu sefer işini doktorların eline bırakamazsın,o karnında taşıdıgın bebekten butun doktorlardan once sen sorumlusun,yapişacaksın yakalarına bu sefer Allah´ın izni olursa elbet sag saglim ve vakitlice dogum yapacaksın.Eşinin rahat olması normal,hepimizin eşleri biraz oyle bu insanı daha da yoruyor ama yalnız degilsin,bir seye ihtiyacın olursa veya bursada yardımcı olabilecegimiz bir sey varsa cekinmeden talep et.Feryalle telefonlaştıgınızı biliyorum,o da her zaman elinden gelen bir sey olursa esirgemez,Bade de oyle.Biz burda guclu bir ekibiz aslında,surece bizi dahil etmeye cekinme kendini daha iyi hissedeceksin.Ben topige artık fazla yazmıyorum,dedigim gibi hem arkadaşları artık tanımıyorum hem actıgımda bazen 4-5 sayfa ilerlemiş oluyor ve ben hepsini okuyamıyorum,ozelden yazabilirsin bir sıkıntı ihtiyac oldugunda.Allah´a emanet ol,saglıcakla

Merhaba arkadaşlar foruma çok sık giremiyorum NEDEN? Sabah 8 de evden çıkıyorum öğlene kadar okul öğleden sonra ve cumartesi günüde bir klinikte aile danışmanlığı ve özel eğitim danışmanlığı yapmaya başladım Eve gelmem 6 buçuk 7yi buluyor yemek vs derken gündüz de evde olmadığımdan ve işler güçler derken yatağa nasıl düştüğümü nerde uyuyup kaldığımı bilimiyorum.Bu arada bu ayın sonunda yeni evimize taşınıyoruz fırsat buldukçada eşyaları koliliyorum bu pazar kitaplarımızı topladım kütüphaneyi boşalttım cdler filimler derken yarım günümü aldım yatak yorgan ve mutfak eşyalarını toplamaları için kaynanama rica etti kadın sağolsun hiç ikiletmedi kendi ailem tarafından umudu kestim çünkü ablamın yeni bebeği olduğu ve 1.side henüz 2 yaşında olduğu için annem zaten çok zorlanıyor.Ablamın ilk bebeğinde çok gider gelirdim hem ablama hemde anneme yardım olsun diye ama bu sefer hem gidemiycem yoğunluğumdan hemde gitmiycem herkes düzenini kurarken yada bebek yaparken bana güvenerek yapmıyorya .Geçen senede okuldan sonra bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyordum ablam görüşemiyoruz !! diye mırın kırın ediyordu.Valla arkadaş bu devirde herkes kendini düşünüyor.Benimde paraya ihtiyacım var ve bende kendimi ve sadece kendi evimi düşünüyorum artık.Hayat bana bunu öğretti.

feryalcim TÜP BEBEĞEMİ BAŞLIYORSUN NEREDE ?HADİ HAYIRLI UĞURLU OLSUN CANIM bizim önümüzde şuanda tekrar bir tüp bebek planı yok doktor sperm sayımızın artması için prooxeed diye bir vitamin verdi ona devam edecez belki kendiliğinden olur umuduyla ayrıca bu ay tanıdık bir aktardan aldığım macunlarıda yedirttim eşime bende çörek otu tarçın yaptım.Önümüzdeki ay TABİİİ HAMİLE DEĞİLSEM hahahahaha )eşime proxeed+e vitamini+çinko+keçiboynuzu kürü yapcam,birde kendime soğan suyu yapsam nasıl olur herkes diyo diyo bunu diyo birde bunu deneyim..

Arkadaşlarım dualarınıza katılamadım .Mahcubum ama yoğunluğumu bir görseniz.Bugün okula bilgisayarımı getirdimde beslenme saatinde yazıyorum.Facebookumuda kapattım bebek bebek bebek çok üzülüyorum.Arkadaşlarım 2.ciyi .cüyü doğuruyor ama iyi bir yanı var artık bana kimse bebek varmı diye sormuyor.Anladılar neyseki olmadığını.Birde şu yaşın genç olur olur diyenler varya içimi dışımı bilmeden tövbe tövbee...

Mumudihaba canım geçmiş olsun.

Hidenisko canım köpek iyi bir arkadaş olur bencede.

Kızlar hani dedimya bir klinikte çalışmaya başladım.İstanbulun en gözde en lüks semtlerinden biri çalıştığım yer kliniğe çocuklarını getiren anneler italyaya alışverişe nişantaşına kahve içmeye gidiyorlar.Demem o ki Allah sağlıkta ve mutlulukta harcıycak paralar nasip etsin herkese Oraya gidince silkelenip kendime geliyorum...Sağlık sağlık sağlık Unutmayıııın en büyük zenginliğimiz sağlığımız ve sağlıklı çocuklarınız,sizleri seviyoruuum çook öpüyorum...

(takip edemediğim ve sıkıntılı paylaşımları olan arkadaşlarım umutta mutlulukta sizinle olsun.)Bana sormak istediğiniz bir şey olursa ben tüp bebek bilgisi vermekte yardımcı olurum sve seve bana yazabilirsiniz)

bunun dışında Allah kabul etsin cok guzel bir dayanışma gosterip tefriciye okuyorsunuz dua olmadan Allah´ın izni takdiri olmadan hicbirsey olmuyor,ama keşke bunu icin başka bir topic acılsaydı ve orda kim kac kişi okumuş nasıl pay edilmiş sadece tefriciye ile ilgili yzılsaydı,yanlış anlaşılmak istemedigim icin yazmadım bugune kadar ama arada durumunu merak ettigim arkadaşların mesajlarını inanın bulmakta zorlanıyorum,yada bilgi paylaşımı yapılmış mesajlar o kadar azaldı ki oysa ben topigimizla gurur duyardım,birinim bir sıkıntısı olsa yazar herkes konuyla ilgili fikrini bilgisini paylaşır sonra beklenirdi arkadaşın veya doktorun kararı,gereksiz yada saglam temelleri olmayan bilgi paylaşımı koru korune tavsiye olmazdı.ben artık degil bilgi paylaşımı durumunuzu bile paylaştıgınızı goremiyorum durum paylaşmak ben bugun cok kotuyum demek degil,neden kotusun dkotorun ne dedi,o gun ne yaptın da odlu ne ilac kullanıyorsun kacıncı haftadasın nerde yaşıyor hangi doktora gidiyorsun isim vererek acık acık yazacaksınız ki size faydası dokunsun başından benzer şeyler gecen biri.cogunuz daha gebelik haftanızı bile belli etmiyorsunuz,bu forumda ben acık olmayı sevdim,ki cok kişisel olan facebookumu bile burdaki arkadaşlara actım,herseyim gittgim doktorların isimlier yazdıkları ilaclar hataları sevaplarıyla burayı okuduklaırnı bile bile yazdım,siz neden cekiniyorsunuz anlamıyorum.ustelik arada bilgi paylaşımı yapmaya calıştıkca felak tellalı gibi kabul gordugunu hiisedince de cok uzuldum,benim kadar ince ince araştırmadan fikir sunan var mı acaba,buna ragmen sen karışma doktorum dedi tavırları oldu gecmişte ve aldık agzımızın payını hala arada yanlış buldugum gozume carpan seyler oluyor ve icim gidiyor uyarmak istiyorum ama korkuyorum bunca yogunlugun arasında zaman ayırıp yazıdgım halde ters anlaşılınca.İki gebeligimi bu topicte gecirdim ve cok olmasa da benim de emegim var bu yuzden dusuncelerimi yazmayı hak gordum kendimde,kimseyi uzmek kırmak istemiyorum o yuzden genel bir mesaj yazdım,bende ve cocuklarımda burdaki bircok arkadaşın hakkı vardır.hakkınızı helal edin.ara ara gerekli gordugumde yazmaya calışacagım ama ihtiyacınız olursa ben hep burdayım,ozelden yazabilirsiniz.Allah´a emanet olun

bade bu konuları epey araştırdı. acaba hematolog mu uygun olur?
geçen bir yazı okudum. diyor ki başınızın altında aspirin bulundurun kriz geçirdiğinizi anladığınızda 2 tane için.
dediğim gibi baba tarafımda 50 yi geçen az ani kalp krizi yüzünden.
acaba ben kullanmaya hep devam mı etmeliyim.? büyük ihtimal akrabalarım pıhtılaşma yüzünden kalp krizi geçirdi.
ve Arda bey bana apikobal başlatmıştı gebelik öncesi. b 12 takviyesi. ve b12 pıhtılaşmada kullanılıyor. iğneyi kestim ve şu an b1 eksikliği de çıktı yine ilaç kullanıyorum.
demekki ciddi olarak görünmek lazım. bir de kadın doğumcumun bilgisi var mıdır bilmiyorum belki bir yere yönlendirir. Artık onu da meşgul etmek istemiyorum...

bir de bir ay oldu ben adet oldu ben adet olmadım ama hamile değilim... Başta çok kanamam oldu diye sanırım olmuyorum:))

sofika canım tabi yazacaksın görüşlerini... bu konuda sıkıntı yok. biz de bildiklerimizi yazacağız. Dr ler dediğin gibi malesef ihmal edebiliyor.
Hiç kayıp yaşamadan sorunu anlamış dr leri tebrik ediyorum. bunca kayıba rağmen 5 dakika da bakıp hastayı gönderenleri de yeterli bulmuyorum. belki 5 dakikada durum anlaşılabilir ama bizim gibi özel hastaların psikolojisini rahatlatmak adına da daha fazla ilgilenilmeli.
mumuya tavsiyelerine katılıyorum. Çok da dua ediyorum. Eşler bizler kadar etkilenemez kesinlikle. kızlara da tavsiyem eşlerinizi bu noktada bir yere kadar dikkate alın. Arda oldu eşim melek oğlumu unuttu. Ama ben hala unutamıyorum yeri geliyor hastaneden ayak izi kağıdı vermişlerdi ona bakıyorum( o kor hiç geçmiyor. o acı sizle baki. siz ne istiyorsanız ne zaman dr ye gitmek istiyorsanız kime gitmek istiyorsanız imkanlar doğrultusunda gidin kızlar

sofika dua konusunda kimsenin aklına gelmedi. dediğin gibi konu dağılmış oluyor. düşünemedik...
kızlar takvim yapmıyor kaybetme korkusuyla. ben de zorlanıyorum kim hangi haftada diye. ben kalp atışını duyunca yapmıştım. pozitif düşünelim pozitif olsun... Aslında yapsalar iyi olur...

ben okudum merra gözden kaçmış..250 tasne Allah kabul etsin...

Bugün kontrolümüz vardı.Sağolsun doktorumuz çok ilgili.Tek tek bütün organlarını,kemiklerini,yüzünü,kan akımını hepsini kontrol etti.Kızım 185 gr ve 16 cm.17h1g görünüyor.sata göre 4 gün gerideyiz.Doktorumuz bunun çok önemli olmadığını söyledi.Listemdeki bütün soruları sordu(Akşam liste yapmıştım).Bazılarına cevap aldım.Kan ve idrar tahlili verdim.Bazı sorularımızın cevabını test sonuçlarını aldıktan sonra alacağız.Kanda enfeksiyona da bakılacak mı diye özellikle sordum.Çünkü her seferinde baktırmamız yönünde telkinlerde bulundunuz.Demek ki çok önemli.Zaten her seferinde bakılıyormuş. 2-2,5litra su içiyorum(ki suyu çok içmem)hala az içiyorsun 3 lt çıkar dedi.İçiyorum ve wc'den çıkamıyorum:)Bakalım inşallah 3 litraya çıkarabilirim.İnşallah sizler de çok iyisinizdir.Umarım gününüz çok güzel geçer.

herkese selamlar hemencik yazıp gidecem ogluma çağırdılar.artık gündüzleri emzirme denemeleri yapıcaz 3 kez akşamları onlar verecekler yorulmasın diye yorulursa 2 yede düşebilirmiş artık hergün ogluşumun yanında olacam kısmetse inşallah biran önce emmeyi ögrenirde evimize geliriz dün doktoruyla uzun uzun konuştum.anne karnında oksijensiz kaldıgı için kalıcı bi hasar olurmu diye bunlar çıkarken biraz daha kesinleşir dedi akciger gelişimini tamamlayamazsa akcigerden yana bi sıkıntı yaşanabilir dedihormon düzeyleri yüksek çıkmış onuda endokrin uzmanı prematüreliğine baglamış bikaç kez daha tekrarlıcaz dedi beyin ve göz emarı için randevuları alınmış böbrek fonksiyon degerleri yavaş yavaş düşmeye başladı.son durum bu inşalah güzel haberler vermeye devam edicem herkesi çok öpüyorum Bu arada 250 tefriciyeyi okudum ben.haberiniz ola.akşama geç gelcem ama yarın kime başlanacagını yayınlarsanız çok iyi olur şimdiden Allah kabul etsin

Ağzına sağlık canım arkadaşım..Sofikaya katılıyorum mumudihaba..İnan eğer en ufak bir ihtiyacın olursa elimizden ne gelirse yapmaya hazırız..Hepimiz aynı acıları tattık..Sen bzden dahada fazlasını..Allahım merhamet versin şu doktorlara..İnşallah kanaman bitmiştir..

maşallah canım sana ve kızına...

canım çok pozitif birisin inşallah her şey pozitif gerçekleşecek... maşallah muhammed emine de...

merra canım saftunç okuyamayacak sanırım yerine 50 tane okudum canım...Allah kabul etsin...

Canlar az önce bir haber okudum.Çok dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.İngiltere'de premetüre doğan bir bebek küvezde kaldıktan sonra taburcu ediliyor.Babasının dudağında uçuk var ve bebeği öpüyor.Daha sonra babağin duumu kötüleşiyor.Bebek babadan uçuk mikrobu(herpes) kapıyor ve bebeğin organları iflas ederek vefat ediyor.
Premetüre bebek ebeveynleri çok dikkatli olmalı değil mi?

Melekçim çok sevindim arkadaşım..Allah 40 haftalarıda görmeyi nasip edecek inanıyorum..

Happykelebek..Allahım yavruna şifa versin..İnşallah en kısa zamanda evine dönecek..

Merra 100 tefriciye okudum enny için..Allah kabul etsin..

Chnbcim ve Feryalcim pıhtılaşma işine hematologlar bakıyor..Kadın doğumcuda anlıyor ama bebekle ilgili kısmıyla ilgileniyor..Bende çok merak ediyorum..Pıhtılaşma varsa her zaman var..Doğum olduktan sonra bitmiyorki..Bunca arkadaş var aynı sorunu yaşayan ama hiçbirimiz cevabı bilmiyoruz..Demekki doktorlar bilinçlendirmemiş hastaları.
Asprin konusunda haklısın chnb cim..Doktorlar tavsiye ediyor..Hatta babamda duymuş her gün bir asprin içiyormuş..Ama bu asprin çokta masum bişey değil..Son yıllarda buda konuşuluyor..İyi bir doktora danışmalı demekki..Hangimizin fırsatı olursa danışalım sonrada yazalım buraya..

Sofika canım duygularımıza tercüman oldun her zamanki gibi...inan bizde feryalle konuştuk.Bu dua işini..Tabiki çok önemli dua...Hepimizin ihtiyacı var..Ama bunun için başka bir topik açılsa çok daha iyi olur..Böylece konu dağılmaz..Son 1 haftadır duadan başka bişey konuşamıyoruz..Durum sarpa sardı...Topik açma işinden anlayan bir arkadaş varsa en kısa zamanda açsak çok iyi olur..Konuyla ilgili arama yapan insanlar konuya dair bişey bulmakta zorlanacaklar...

Evet melekçim uçuk çok önemli bişey..Bizlerde bile çıktığında dikkatli olmak,bardakları,havluları hemen ayırmak lazım...

Bir şey daha eğer anne bebeğe hamileyken uçuk geçirmiş olsaymış bebek bağışıklık kazanacak ve ölmeyecekmiş.Bu gidişle bebeğim doğduğunda kimseyi yaklaştırmayacağım.Ondan sonra kötü gelin,kötü evlat,saygısız ev sahibi yaftalarını bir güzel yiyeceğim:)Ve büyük ihtimalle kimse neden yaptığımı anlamayacak.

oyyy maşallah kuzucuğa
insan bebeğini görünce daha bir motive oluyor,içi umut doluyor.rabbim 38-40ları göstersin canım
su konusunda benimde içim hiç rahat değil max 2 lt.içebiliyorum biraz daha zorlamalıyız kendimizi

maşallah canım sana ve oğluşuna
allah enerjini ve gücünü daim etsin,kat kat arttırsın.inş hep güzel haberlerini alırız topiğimizdeki en miniğin.içtiği sütler şifa olsun en kısa zamanda toparlanıp evine kavuşsun inş. oğluşun

ooooooo o zaman bidaha hic uzulmuycem ucuk cikartik diye en azindan gebeyken bende her ay cikar neredeyse ama cok tehlikeli bir virus oldugunu biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…