Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb nasılsın kusum?
Neler yapıosun arduli nasıl:KK1:
Bir sen bir de ben varız:KK19:

ayyyyy bir sen bir ben dedim de bize bir de bebek lazım:KK53::KK53:

Senin bebeğin var o zaman bu bebek benim olmalı:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Ay 10gün kaldı korunmama artık benimde bebeğim olsun ne heyecanlıyım bilsen

Enny icin 400 adet okudum.
Allah kabul etsin.

Tefriciye icin bir alt topic acsak ve orda takip etsek bencede iyi olucak.
burda konu dagiliyor

canım iim teşekkür ederim.
kpss calısmalarıma agırlık verdim herseyi de unutmusum iyimi?yeniden basladım
kitaplar aldım birsürü..soru çözümleri hatta yeniçıkan romanlar bile.
çünkü okuma tembelligim basladı ve farkındayım pcde cok zaman gecırıyorum uzaklasmam gerek.

fikir cok güzel yeni bir dua topici lazım ama dua fikrine MERRA arkadasımızla basladık
ve listeleri takipleri o cok güzel yapıyor.
ben bir listeyi zor beceriyorum :KK9::KK9:
bence bu topici MERRA arkadasımız yapmalı.hem hamile olup sürekli evde olması daha da müsait
zaten örgü de öremıyormus:KK1::KK1:

heyyy MERRA NE DERSİN BU FİKRE CANIM?

ayy evet ya öyle becerilerim yok malesef:))
olabilir aslında dua işide,paylaşım işi de daha düzenli olur.yeni listeyle bir deneyelim bakalım.topiğimiz ürüyor:) önce bebişler topiğiyle şimdi dua topiğiyle hadi hayırlısı :)))

gurbetçiyle aynı haftadayız allah yardımcısı olsun ben de çok etkilendim.keşke hep güzel haberler alsak ama...
neyse inş. hemencecik toparlar ilaçları şifa olur sıkıntılarından kurtulur.yeni listeyi yeni topikte onun için yapıyorum ozaman sanırım herkes hemfikir

ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 okudu
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300 (200 okudu)
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1.......................159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190 okudu
bade81-------------------100 okudu
feryal37------------------400 okudu
mmery--------------------50 okudu
paşam3405---------------190 okudu
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50 chnb okudu
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )

Chnb……………................ 250 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal………..................... 100 okudu
Hapykelebek ……………..... 250 okudu
eylülgülü ....................... 100 okudu

canım gecen gün mumudıhaba ne demek dıye sormustum cevap veremedım

ilk bebeğimin adı muhammed muhsın dı=mumu

ikinci bebeğim dilara =di

üçüncü bebeğimin hasan basri=haba

toplam sonuç mumudihaba

4 bebeğim dilay 5 bebeğim ali efe 6 bebeğimin adı da yiğit armağan efe idi hepsının isimlerı vardı

dr konusunda içim bulandı zaten ne yapacağımı bilemıyorum cuma günğ kontrolumuz var bır aksılık olmazsa bakalım şimdi ne dıyecek d bey

ilk görüşmemızde güler yüzlü sevecen di hemşirelerde öyle ama

ben zor olduğum içinmi öylemı algılıyorum bilemıyorum bazen güler yüzlü bazen yorgun

ikinci hamileliğimde bebeğimin suyu geldiğinde özer beyın bile gözlerı dolmuştu hastane de polikinikte olmasına rağmen hastalarını bırakıp benımle ilgilenmişti

gurbetçiyle aynı haftadayız allah yardımcısı olsun ben de çok etkilendim.keşke hep güzel haberler alsak ama...
neyse inş. hemencecik toparlar ilaçları şifa olur sıkıntılarından kurtulur.yeni listeyi yeni topikte onun için yapıyorum ozaman sanırım herkes hemfikir

Merracım bir an önce açarsan topiği çok iyi olur canım..Burada konu daha fazla dağılmamış olur..

kızlar yeni topiği açtım gurbetçinin listesini de yayınladım bundan sonra ordan devam edelim tefriviye işine.
Rahim Ağzı Yetmezliği dua topiğinde tefriciyelerle ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum.
enny nin tefriciyelerini de orda bitirelim

canım gecen gün mumudıhaba ne demek dıye sormustum cevap veremedım

ilk bebeğimin adı muhammed muhsın dı=mumu

ikinci bebeğim dilara =di

üçüncü bebeğimin hasan basri=haba

toplam sonuç mumudihaba

4 bebeğim dilay 5 bebeğim ali efe 6 bebeğimin adı da yiğit armağan efe idi hepsının isimlerı vardı

dr konusunda içim bulandı zaten ne yapacağımı bilemıyorum cuma günğ kontrolumuz var bır aksılık olmazsa bakalım şimdi ne dıyecek d bey

ilk görüşmemızde güler yüzlü sevecen di hemşirelerde öyle ama

ben zor olduğum içinmi öylemı algılıyorum bilemıyorum bazen güler yüzlü bazen yorgun

ikinci hamileliğimde bebeğimin suyu geldiğinde özer beyın bile gözlerı dolmuştu hastane de polikinikte olmasına rağmen hastalarını bırakıp benımle ilgilenmişti

canım çok üzüldüm inş. Allah sana bir daha evlat acısı yaşatmasın.bebeğini doğru zamanda sağlıklı bir şekilde kucaklarsın inş.
sen kocana aldırma onlar bizim yaşadığımız acının çok daha hafifini yaşıyorlar.biz hem bedenen hem de ruhen etkileniyoruz.doktorundan memnun değilsen biraz olsun ihmal edildiğini düşünüyorsan seninle ilgilenmesi için bastır daha da olmadı haftan ilerleeden biran önce değiştir.tabiki herşey allahtan ama önce biz tedbirimizi almalıyız sonrası takdiri ilahi

kızlar meler81 bayadır girmiyor görüşen var mı?
sanırım haftası 33 -34 gibiydi merak ettim inş. herşey yolundadır

Sofikacım yazdıklarını yeni gördüm
Sen bu topic için bence en donanımlı, en yardımsever isimlerden birisin
Diğer arkadaşlarımız alınmasın ama ben nir soru sorduğumda sen cevap yaz diye sabırsızlanırdım
Benim için de topic içinde anlamın büyük
L

Ben soru listesiyle gidiyorum çünkü BALIMI görünce heyecandan her şeyi unutuyorum.Düzenli olarak tansiyonumu sabah akşam ölçüyoruz.Bazen kalp atışı 100'ü buluyor.Neden diye sordum.Kalbin yükü artıyor ve büyüyormuş.Denğesizlikler olabilir dedi.Belimin çok ağrıdığını söyledim.Tarif et dedi.Sanki kemikler birbirinden ayrılıyor gibi ağrıyor.Bu ağrı hamileliğin son iki ayında olurmuş ama ben de erken başlamış.Migrenim var.Baş ağrılarım oluyor.Ağrı kesici alabileceğimi söyledi.Minoset ya da Parol alabileceğimi söyledi.Ama ben çok sıkışmayınca almayı düşünmüyorum.Böbrek ağrısı ve yanma şikayetim var iki gündür onlarla ilgili sonuçlar çıkınca konuşacağız.Su ne kadar içersem yetersiz buluyor.Enfeksiyon olmamdan çok korkuyor.Önce 1 lt içiyordum anacak zorladım 2 lt oldu.Şimdi yine yetersiz buldu 3 lt iç diyor.Zorlayacağım artı ne yapayım.Doktorla görüşmemizden aklımda bunlar kaldı.Dedimya BALIMI görünce her şey uçup gidiyor.

Canlar az önce bir haber okudum.Çok dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.İngiltere'de premetüre doğan bir bebek küvezde kaldıktan sonra taburcu ediliyor.Babasının dudağında uçuk var ve bebeği öpüyor.Daha sonra babağin duumu kötüleşiyor.Bebek babadan uçuk mikrobu(herpes) kapıyor ve bebeğin organları iflas ederek vefat ediyor.
Premetüre bebek ebeveynleri çok dikkatli olmalı değil mi?
Canım sadece premiturelernicin degil bütün bebekler icin gecerli,benim bı arkadasım hamileyken doguma yakın uçuk çıktı doğumdan sonra gecene kadar hep maske taktı bebek ölümlerine neden oluyo,arkadasım vakti normal doğurmuştu cok tehlikeli

Gurbetçi insallah bunuda atlatacak 28 az kalmıştı ha gayret

X