- 31 Aralık 2012
- 862
- 0
- Konu Sahibi hidennisko
- #40.701
Kizlar eny icin 50 tefriciye okudum yarinda okur haber veririm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inşallah iyi komşular denk gelir. benim de antepli komşum var herkese lazım. çok yardım eder bana...sağ olsun...
benim o homozigot protrombin heterozigot acaba gebelik sonrası coraspin kullanmalımıyım ? baba tarafımda kalp krizi geçirip 50 ye gelmeden çok kişi var...
çok şükür canım siz iyi olun ben de iyi oluyorum...
canım bu senin tüp dr n mi? erdemir olan?
ne olur yanlış anlama ama ben 15 te bir gittim her sefer yarım saatten önce çıkmadım. gerçi bizim genetik sorun da var diye belki. çok inceliyordu... niye özel ilgilenmiyor ya?
dr ne güzel teselli etmiş. senin de kızdı de mi bebiş
biraz daha dikkat...
çok şükür iyi bir haftadasın tabi ne kadar dursa kar...
ben de 250 okudum Allah kabul ettim...
evet cnım simdiden olumsuz seyler düşünme.45gün bir sag salim gecsin o 1 haftayı illaki halledersiniz.
cogu gitti azı kaldı negüzel
ah ben daha hamile kalacagımda bu haftalara gelecegimde
aminnnnnnnnnnnnnn hemde kocaman bir amin
ENNY İÇİN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 5 MART SALI SAAT 21:00 A KADAR
efulim----------------- 185 okudu
enny .................... 190 okudu
minito ------------------50
kargunesi------------- 300 (190 okudu )
19asos03--------------190 okudu
mulbery .................. 190 okudu
gurbetçii----------------300
melek18-----------------190 okudu
melek81-----------------50
merra1....................... 269-110= 159 okudu
moonsherase84---------50
mumudihaba------------190
Sibel_duru--------------190 okudu
svly88........................190
bade81-------------------100
feryal37------------------400
mmery--------------------50
paşam3405---------------190 (yoğunluktan dolayı okuyamayacak talip olan var mı:)
regrete------------------- 50 okudu
saftunc--------------------50
sutanesi 1982-------------190 okudu
umudum1981 ................190 (50 okudu )
Chnb ................ 250 okudu
Hidennisko ............ 100 okudu
Metal ..................... 100 okudu
Hapykelebek ..... 250
eylülgülü ....................... 100 okudu
--------------------------------------------------------------------------------
proluton iğneyı ol gel bakalım dedı o kadar
Bazen benimde kafami karistiriyor bu durum.
madem bir sikinti var ve gebelikte onemseniyor ama ya sonrasi.
ilacin biranda birakilmasi vucutta ne gibi sikintilar yaratabilir acaba.
Hangi bolum ilgilenir bilmiyorum ama endokrinle bir gorussen.
Yada ordaki kadin dogumcuyla samimiydin ona bir danissan.
mumu seninle ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorum ama arada kacırmış da olabiliyorum,butun mesajları okuyamıyorum artık cunku
şimdi sen tam olarak kac haftalıksın ve neler kullanıyorsun
prolutonu butun gebelik boyunca kullan,şu ana kadar erken dogumu engellemede faydasının olduguna doktorlarca inanılan tek hormon.nidilat prepar vs hepsi artık uygulamadan kaldırılıyor-fyadasının olduguna inanılmıyor
su icemedigini yazmıştın,neyle besleniyorsun,bulantılarını azaltman yonunde beslenmeye calış,bunu araştır
yogurt yiyebiliyorsan evde kendinizin mayaladıgı yogurdu gunde en az 1 litre olmak şartıyla tuket-enfeksiyonlarla mucadelede ve immun sistemini guclendirmede cok onemli-kefir,tarhana,turşu...bunlar hep probiyotik icerikli gıdalar tuketebilirsen cok iyi(probiyotigi vitamin gibi ek besin olarak hap seklinde de alabilirsin yogurt yiyemiyorsan bunu doktoruna sor,yada kendin eczaneden al kullan)
kuru yemiş kuru meyve yiyebilirsen ye
kişisel temizligini de abartmadan yap,sirkeli su(az sirke koy)kafi
butun bunları hep yazdık hep biliyoruz ama icim elvermiyor soylemeden duramıyorum
doktorun karşısında rahat olmaya calışma izin ver panik oldugunu gorsun,gerekirse ve halden anlamazsa butun sıkıntını memnuniyetsizligini dile getirmekten cekinme yeter artık doktorları kıramayacagız diye canımız yanmasın,kırırılırsa kırılsın ama işlerini yapsınlar bu sefer goz gore gore tersliklerin olamsına izin verme nolur,cadı ol,bagır cagır gerekeni yaptır yapmak spylemek kadar kolay degil biliyorum ama oyle olmak zorundayız.Baş hemşire kuzenim var,onunla konuşuyorduk daha Filiz kucuktu ve doktorların ihmali yuzunden rahatsızlıgı cok ciddileşmişti e biz de daha yeni geldik yurt dışından sistemi bilmiyoruz tabii ona dert yanıyordum ilgilenmiyorlar cok zorlanıyoruz vs diye.Bak dedi sana bu sektorden biri olarak soyleyecegim,eger bir hastanede işin cabuk gorulsun sana insan gibi davranılsın istiyorsan skandal cıkaracaksın,bagırnıp cagrınacak olay yaratacaksın bak nasıl seni sakinleştirmek olayı şikayete vardırmamak icin dort donecekler dedi.Hoş degil ama artık ben de en ufak ilgizislik yada hatada doktorların yuzune vuruyorum,cogunlukla kızmak yerine bu cesareti nerden bulduguma hayretle yuzume bakıyorlar ama inan daha dikkatli oluyorlar.İnci hasta oldugunda muayeneden esnasında doktorla hastalıgı ve uygulanacak tedaviyle ilgili konuşuyorduk,eşim de yanımızda,ben doktorun yazdıgı receteyi gorunce ilaclarla ve uygulama yontemleri yan etki vs ile ilgili fikir beyan edince doktor dondu baktı biraz sonra işine devam etti,eşim de guluyor kadını korkuttun kendi işinden şuphe etti diye :) boyle olmak istemezdim ama şartlar ve dotorların bazen bilgisizligi bazen de ilgisizligi bunu gerektiriyor ve artık nerdeyse taşhisimizi evde koyup recetemizi kendimiz yazıp doktora sadece onaya gider oluyoruz bu cok yorucu ama bazen mecburuz.seni cok da iyi tanımıyorum ama gecmis acılarını okumuş biri olarak sana bunları yazıyorum cunku iş başa duştu,bu sefer işini doktorların eline bırakamazsın,o karnında taşıdıgın bebekten butun doktorlardan once sen sorumlusun,yapişacaksın yakalarına bu sefer Allah´ın izni olursa elbet sag saglim ve vakitlice dogum yapacaksın.Eşinin rahat olması normal,hepimizin eşleri biraz oyle bu insanı daha da yoruyor ama yalnız degilsin,bir seye ihtiyacın olursa veya bursada yardımcı olabilecegimiz bir sey varsa cekinmeden talep et.Feryalle telefonlaştıgınızı biliyorum,o da her zaman elinden gelen bir sey olursa esirgemez,Bade de oyle.Biz burda guclu bir ekibiz aslında,surece bizi dahil etmeye cekinme kendini daha iyi hissedeceksin.Ben topige artık fazla yazmıyorum,dedigim gibi hem arkadaşları artık tanımıyorum hem actıgımda bazen 4-5 sayfa ilerlemiş oluyor ve ben hepsini okuyamıyorum,ozelden yazabilirsin bir sıkıntı ihtiyac oldugunda.Allah´a emanet ol,saglıcakla
Bugün kontrolümüz vardı.Sağolsun doktorumuz çok ilgili.Tek tek bütün organlarını,kemiklerini,yüzünü,kan akımını hepsini kontrol etti.Kızım 185 gr ve 16 cm.17h1g görünüyor.sata göre 4 gün gerideyiz.Doktorumuz bunun çok önemli olmadığını söyledi.Listemdeki bütün soruları sordu(Akşam liste yapmıştım).Bazılarına cevap aldım.Kan ve idrar tahlili verdim.Bazı sorularımızın cevabını test sonuçlarını aldıktan sonra alacağız.Kanda enfeksiyona da bakılacak mı diye özellikle sordum.Çünkü her seferinde baktırmamız yönünde telkinlerde bulundunuz.Demek ki çok önemli.Zaten her seferinde bakılıyormuş. 2-2,5litra su içiyorum(ki suyu çok içmem)hala az içiyorsun 3 lt çıkar dedi.İçiyorum ve wc'den çıkamıyorum:)Bakalım inşallah 3 litraya çıkarabilirim.İnşallah sizler de çok iyisinizdir.Umarım gününüz çok güzel geçer.
herkese selamlar hemencik yazıp gidecem ogluma çağırdılar.artık gündüzleri emzirme denemeleri yapıcaz 3 kez akşamları onlar verecekler yorulmasın diye yorulursa 2 yede düşebilirmiş artık hergün ogluşumun yanında olacam kısmetse inşallah biran önce emmeyi ögrenirde evimize geliriz dün doktoruyla uzun uzun konuştum.anne karnında oksijensiz kaldıgı için kalıcı bi hasar olurmu diye bunlar çıkarken biraz daha kesinleşir dedi akciger gelişimini tamamlayamazsa akcigerden yana bi sıkıntı yaşanabilir dedihormon düzeyleri yüksek çıkmış onuda endokrin uzmanı prematüreliğine baglamış bikaç kez daha tekrarlıcaz dedi beyin ve göz emarı için randevuları alınmış böbrek fonksiyon degerleri yavaş yavaş düşmeye başladı.son durum bu inşalah güzel haberler vermeye devam edicem herkesi çok öpüyorum Bu arada 250 tefriciyeyi okudum ben.haberiniz ola.akşama geç gelcem ama yarın kime başlanacagını yayınlarsanız çok iyi olur şimdiden Allah kabul etsin
Canlar az önce bir haber okudum.Çok dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.İngiltere'de premetüre doğan bir bebek küvezde kaldıktan sonra taburcu ediliyor.Babasının dudağında uçuk var ve bebeği öpüyor.Daha sonra babağin duumu kötüleşiyor.Bebek babadan uçuk mikrobu(herpes) kapıyor ve bebeğin organları iflas ederek vefat ediyor.
Premetüre bebek ebeveynleri çok dikkatli olmalı değil mi?
Bugün kontrolümüz vardı.Sağolsun doktorumuz çok ilgili.Tek tek bütün organlarını,kemiklerini,yüzünü,kan akımını hepsini kontrol etti.Kızım 185 gr ve 16 cm.17h1g görünüyor.sata göre 4 gün gerideyiz.Doktorumuz bunun çok önemli olmadığını söyledi.Listemdeki bütün soruları sordu(Akşam liste yapmıştım).Bazılarına cevap aldım.Kan ve idrar tahlili verdim.Bazı sorularımızın cevabını test sonuçlarını aldıktan sonra alacağız.Kanda enfeksiyona da bakılacak mı diye özellikle sordum.Çünkü her seferinde baktırmamız yönünde telkinlerde bulundunuz.Demek ki çok önemli.Zaten her seferinde bakılıyormuş. 2-2,5litra su içiyorum(ki suyu çok içmem)hala az içiyorsun 3 lt çıkar dedi.İçiyorum ve wc'den çıkamıyorum:)Bakalım inşallah 3 litraya çıkarabilirim.İnşallah sizler de çok iyisinizdir.Umarım gününüz çok güzel geçer.
herkese selamlar hemencik yazıp gidecem ogluma çağırdılar.artık gündüzleri emzirme denemeleri yapıcaz 3 kez akşamları onlar verecekler yorulmasın diye yorulursa 2 yede düşebilirmiş artık hergün ogluşumun yanında olacam kısmetse inşallah biran önce emmeyi ögrenirde evimize geliriz dün doktoruyla uzun uzun konuştum.anne karnında oksijensiz kaldıgı için kalıcı bi hasar olurmu diye bunlar çıkarken biraz daha kesinleşir dedi akciger gelişimini tamamlayamazsa akcigerden yana bi sıkıntı yaşanabilir dedihormon düzeyleri yüksek çıkmış onuda endokrin uzmanı prematüreliğine baglamış bikaç kez daha tekrarlıcaz dedi beyin ve göz emarı için randevuları alınmış böbrek fonksiyon degerleri yavaş yavaş düşmeye başladı.son durum bu inşalah güzel haberler vermeye devam edicem herkesi çok öpüyorum Bu arada 250 tefriciyeyi okudum ben.haberiniz ola.akşama geç gelcem ama yarın kime başlanacagını yayınlarsanız çok iyi olur şimdiden Allah kabul etsin
Bir şey daha eğer anne bebeğe hamileyken uçuk geçirmiş olsaymış bebek bağışıklık kazanacak ve ölmeyecekmiş.Bu gidişle bebeğim doğduğunda kimseyi yaklaştırmayacağım.Ondan sonra kötü gelin,kötü evlat,saygısız ev sahibi yaftalarını bir güzel yiyeceğim:)Ve büyük ihtimalle kimse neden yaptığımı anlamayacak.