Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

son gebeliğimde 36 artı 4 e dek kullandım. serkladan bir gün önce kullanmadım tek. 36 artı 4 te kontrole gittim. Açılmam olmuş. serklaa baskı vardı bu yüzden acil sezaryen oldum...

okuruz canım ne demek...

Hidennisko sağol canım pijama giydirilmiyo diyolar ama bir tane koyayım yinede izmirdemi oturuyodun sen

ben 3 adet gecelik götürdüm çok rahat ettim
ama hastane çok sıcaktı o yüzden kısa kollu bile götürdüm
izmirde ailem oturuyor
ben eş durumundan uzaklardayım malesef
ama sık giderim, ve çoook özledim izmiriii

Son düzenleme:

Gecmis olsun canim iyisin sukur
En az 28. saglikla gorursun insallah.

Canim sana yazilan progestan jel seklinde degilse hem hap gibi alabilirsin hende vajinal kullanabilirsin.
Benim dr um vajinal kullanimda %85 emildigini ve daha faydali oldugunu soylemisti.

eny
evet canım sayfadaki arapça duayı okuyacaksın.inşallah bunu bitirelim sonra sanada okuruz belki sırayla okuruz listedekilere arkadaşlarda onaylarsa.

happy kelebek için tefriciye okuyanlar;
hidenisko
gurbetcii
metal
sibel duru
feryal37
chnb
mumudihaba
bade81
merra1
eny
hadi hayırlısı bakalım Allah kabul etsin.Yeni doğan prematüre bebeğimize şifa olsun.tez zamanda sağlığına kavuşsun ve anneciğinin yanına gelsin.ve tüm bebekleri Allah annelerine bağışlasın onların acılarını göstermesin

Canim benim mthfr heterozigot,factor v heterozigot.1 dogumum var,2.dusuk,3.de igne kullanmaliymisim gebelik oncesi de coraspirin

günaydın hatunlar sabahı şerifleriniz hayır olsun :)
size birşey sormak istiyorum.bana en son verilen raporda
31.01.2013 - 01.03.2013 dahil istirahatli
02.03.2013 kontrol
yazıyor.ama 2 mart cumartesiye geliyor.sizce 1 mart cuma mı yoksa 4 mart pazartesi mi gitmeliyim kontrole? bilgisi olan var mı?

“Tanrı merhametten de, şefkatten de daha büyüktür. Tabii, şiddet ve cezadan da. O’nda hepsi vardır, O’nda hepsi birdir. Bir olmak demek, çok olanı bir görünümde toplamak demektir, ama farklılıkları silmeden, aynılaştırmadan, birbirine benzetmeden. Çünkü her varoluşun bir anlamı, bir gereği vardır. Çoğu zaman mesele Tanrı’nın ne olduğu değil, bizim O’nda ne gördüğümüzdür. Sevgi dolu olanlar merhameti görür, zalim olanlar şiddeti. Zeki olanlar aklı görür, aptal olanlar kör inancı; âlimler bilimi görür, cahiller mucizeyi.”

Ahmet Ümit | Bab-ı Esrar Kitabından Alıntı sizlerle paylaşmak istedim

Arkadaşlar ben pek dua bilmem biraz eksiklikten biraz da kul sıkışmayınca hesabı ama banada okuyacağınız duayı gönderirseniz HAPPPY arkadaşım için bende dilimin döndüğünce okurum çorbada benimde tuzum olsun

selavatı tefriciyee bende okurum listeye benide yazın okudukca sayısını veririm ayrıca salavat olduğu için abdeste yada baş örtmeye gerek yok diye biliyorum

efulim çok büyük geçmiş olsun allah kurtarsın hepimizi zamanında alabiliriz inşallah yavrularımızı kucaklarımıza

inşallah herkes iyidir kızlar

bu arada ciger geliştirici iğneyi kimler oldu yardımcı olurmusunuz bana

Cnm ben 500 desinde bayağı kişi olmusuz paylaşırsak dahamı hızlı biter acaba ben yanlış mı yaptım siz söyleyin ben okiyim kactane payıma düşerse 500 okumam bayağı gec bitiribilirim beki dımı Allah yardımcısı olsun bebesimizin ve bizimkilerin
Bugün sabah düşündümde benim bebeklerim kaybettiklerim neye benziceklerdi acaba ilki simdi 5 yasında olmuştu . Ya ikizlerin dogum saglikli olsalardı birbirlerin kopyası iki bebek simdi mucize olarak hayatımızda olucaklardi . Bir kız iki erkek acaba nasıl olur neye benzer banami babasinami bunu bukadar gebelikte ilk defa dusunmus um bugün farkına vardım .bu lüksüm bile olmadı aserme , simarma, ay midem bulanıyor deme şansım bile olmadı öyle korkular vardıki mide bulantisi en komik olanı . Gecen TV'de kadın hamileligim cok zor gecti . Kulak kesildim midem cok bulandı uc ay birsey yiyemedim dedi .:) ay nerden geldim ben bu konuya simdi .yinede cok şükür diyorum . Ama moralim bayağı çoluk bu sin gunlerde yasadiklarim benim ümitlerimi kırdı umarım sonuna kadar sizinle olurum . Kimsede aramızdan erken ayrılmasın .

enny ciğim inşallah iyi olsun her şey. Arkadaşım dün de paylaştım akşamla yatsı arası 7 defa okunan şifa duasını. ben suyum geldiğinde hep okudum canım. oku hem rahatlık gelir sana da... Allahım bir daha acısını göstermesin amin...
kanama filan yok di mi?

Az önce hapy ile konuştum selamı var tefriciyeyi söyledim...çok sevindi. sen yap duasını dedim:)) bebiş iyiymiş birkaç güne anne sütü vermeye başlayacaklarmış trabzona gidecekmiş...

yakın zamanda olanlardan ben varım sanırım.. Geçtiğimiz Cuma sabah 2 doz akşam 2 doz oldum. Önümüzde ki Cuma yine aynı şekilde sabah 2 doz akşam 2 doz olacağım

yakın zamanda olanlardan ben varım sanırım.. Geçtiğimiz Cuma sabah 2 doz akşam 2 doz oldum. Önümüzde ki Cuma yine aynı şekilde sabah 2 doz akşam 2 doz olacağım

canım ciğer geliştirici toplamda kaç doz oluyor.bir de önlem amaçlı yapıldı senin değil mi?
son bir soruda diğelimki bebek zamanında doğdu (inşallah) bir yanetkisi falan varmıki

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

bu duayı okuyoruz canım katılmak istermisin.istersen sana 50 tane yazayım yavaş yavaş okursun.ya da nasıl istersen

hidenisko= 400
gubetçi = 400
metal= 400
sibel duru = 400
feryal = 400
chnb = 400
mumudihaba = 400
eny = 400
19asos03 = 400
saftunç = 50
merra = 794 okudum

bu şekilde tam 4444 yapıyor.cuma gününe kadar bitirelim.arkadaşlar okuyamayanlar birbiriyle paslaşabilir ya da bana özelden yazabilir eksikleri ben okurum.kendinizi sıkmayın özellikle çocuklu arkadaşlar ben paylaştırdım ama sizin eksiklerinizi ben okuyabilirim yeterki cumadan önce yazın bana cumaya bitirelim.
sayıları paylaştırdım ama umarım yanlış yapmamışımdır.herkes kafasına göre okursa sayıyı geçebiliriz diye düşündüm ve bir de eny arkadaşımın tavsiyesiyle

Gecmms olsn dilekleri icin cok sagolun kizlr cok sukur atlattm insaallah bidaha olmz tefriciyeyi happp icinmi okuyorz 100 tanede bana yazzin aslinda 20li riskli haftalrda olan skintidaki arkadslarada boyle bisey yapilabilr
bu arada ben nidilt ve endolu aldm zor drumda kalmadkca kullanmiiyim diyormama sabah bayagi kasilmam oldu doktoor cokilgisz oldugndn kasilma oldkca yutsm diyorm eczaci olan enisteme sordm hamileolan cok bayana verdk zarari yok bu hapi proflr yaziyo dems endolde yszdrdm yanlsalmisim fitil olanini alacm agriolunca kullandemmsti doktr karnimda siddetli olmayn garip bir agri var kullansm mi acaba kafsm cok karisik dun gurbetcyle chnb yazdi biseylr ama baska kullanan varmmi varmi bir onerisi olan

Son düzenleme:

Canım ben ciğer geliştirici iğne oldum.
28 haftalık olunca iki doz birgün iki doz ertesi gün şeklinde oldum. 32. Haftada erken doğum riskim tekrar baş gösterince iki doz bi ertesi günde iki doz şeklinde vuruldum.
Ciğer geliştiriciler 48 saat sonra etkisini gösteriyormuş.

hidenisko= 300
efulim46 = 100
gubetçi = 400
metal= 400
sibel duru = 400
feryal = 400
chnb = 400
mumudihaba = 400
eny = 400
19asos03 = 400
saftunç = 50
merra = 794 okudum

hidenisko= 300
efulim46 = 100
gubetçi = 400
metal= 400
sibel duru = 400
feryal = 400
chnb = 400
mumudihaba = 400
eny = 400
19asos03 = 400
saftunç = 50
merra = 794 okudum

merra cım bende en az 100 tane okurum.
şimdilik 100 yazabilirsin daha cok olursa haber veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…