Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dua eden arkadslrdn allah razi olsun kasilmalarm durduruldu evimdeym cok sukkur cok agladm bebegimi kaaybedecm sandm kanamam falan yokt ama kasilma bituurlu durdurulamadi sabaha kadar dua ettm cok sukur sabah kesildi kasilma enfeksiiyn kapmisim galiba anttibiyotk fitil ve progestn verdi ama benim icim hic rahat degildi serklaj yapan doktorm farklliydi onu arayp sordm oda endol ve nidilt kullanmami onerdi ama nidilti pek onermiyosnz galiba CHNB msjimmi gorursn cvp atarmisin kasilmam yok deneck kadar gubde uckez oluyo arda bety onermedi demissin sence sadece endol mu kullanaym ama pihtilsma sorunu olann kullaniyo demissin bende var gunluk igne vuruluyorm endol kullanamzmiyimm yani
enny cannim seninde skintn var galiba rabbim yardimcimz olsn hayirlisyla 28i bi gecsek rahatlrdk
gurbetcii sendede kasilma oluyrdu sen ne yaptn hangi ilactn kullandn simdi nasilsn

Dua eden arkadslrdn allah razi olsun kasilmalarm durduruldu evimdeym cok sukkur cok agladm bebegimi kaaybedecm sandm kanamam falan yokt ama kasilma bituurlu durdurulamadi sabaha kadar dua ettm cok sukur sabah kesildi kasilma enfeksiiyn kapmisim galiba anttibiyotk fitil ve progestn verdi ama benim icim hic rahat degildi serklaj yapan doktorm farklliydi onu arayp sordm oda endol ve nidilt kullanmami onerdi ama nidilti pek onermiyosnz galiba CHNB msjimmi gorursn cvp atarmisin kasilmam yok deneck kadar gubde uckez oluyo arda bety onermedi demissin sence sadece endol mu kullanaym ama pihtilsma sorunu olann kullaniyo demissin bende var gunluk igne vuruluyorm endol kullanamzmiyimm yani
enny cannim seninde skintn var galiba rabbim yardimcimz olsn hayirlisyla 28i bi gecsek rahatlrdk
gurbetcii sendede kasilma oluyrdu sen ne yaptn hangi ilactn kullandn simdi nasilsn

Canım benim geçmiş olsun.Gözün aydın olsun.Allah tekrarını yaşatmasın.Korkuttun bizi.İlaç kullanımıyla ilgili hiçbir fikrim yok.Arkadaşlar bu konuda yardım edeceklerdir.Çok sevindim.Duam ve temennim hepimiz inşallah bebeklerimize miyadında kavuşuruz ve bu süreci sıkıntısız geçiririz.

Evet o da çok iyi bir Dr Arda bey de aynı klinikte riskli gebelik takibi yapıyor
Bu forumu da çok iyi bilirler :))

İki gözüm iki Çeşme ağladım
Birde bir çiftin dogum hikayesini gösterdiler memorial si
Kızımı tekrar yaşadım sanki :))))

Kanama varken okuyamam herhalde de değil mi?

Sorma canım ya ben de içlendim. konuk olan bayan 24.haftasında doğurmuş bebeği 690 gr imiş ve yaşamış.Benim Zeynep'im de 24.hafta 680 gr doğmuştu.Çok hüzünlendim.Bu mucizeyi biz de yaşayabilseydik dedim.Bebeği olan adam kızını kucağına aldı konuştu ağladı ya orada ipler iyice koptu bende iç çeke çeke ağladım ve Rabbim bu güzelliği hayırlısıyla bana da yaşat diye dua ettim.İnşallah kabul olur:)

Allah şifa versin canım inş. progestan iyi gelir bana doktor 6 saatte bir verdi 200mg , proluton iğnede iyi geliyor onuda 5 günde bir vermişti.
sen kaçıncı haftadasın.Allah 39-40 ları göstersin inş.bebişlerimizi korusun

Sorma canım ya ben de içlendim. konuk olan bayan 24.haftasında doğurmuş bebeği 690 gr imiş ve yaşamış.Benim Zeynep'im de 24.hafta 680 gr doğmuştu.Çok hüzünlendim.Bu mucizeyi biz de yaşayabilseydik dedim.Bebeği olan adam kızını kucağına aldı konuştu ağladı ya orada ipler iyice koptu bende iç çeke çeke ağladım ve Rabbim bu güzelliği hayırlısıyla bana da yaşat diye dua ettim.İnşallah kabul olur:)

yaaa ben izleyemedim o programı çok merak ettim şimdi internetten izleyeyim bari.Allahım bize de mucizeyi yaşatsın evlatlarımız küveze bile gerek kalmadan kollarımızda olsun inşallah.
bende internette görmüştüm Amerikada 5 aylık 280g. doğan bir bebeği yaşatmışlar.
Allahım hayırlısıyla 38-39 ları göstersin hepimize

Melek18 sagol canim bende cok korktm sukurki simdi iyiym insaallah hepimz 40i gorurz
merra canim sagol prolutn bende haftalikkk vuruluyordm sanci varkende vurdulr progestndakullaniyorm korkum sancinin tekrarlamasi onun icinde nidilttla endol verdi 22.haftaya daha bugun girdm canim hayirlisiyla 28 olsm bi rahatlicm insaallah hepimz 40i gorurz

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, okulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”

ben niyet duasını yaptım,namazını kıldım okumak isteyenler başlayabilir arkadaşlar.okuyanlara bir tablo yaparız kaç tane okunmuş bakarız.Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.
Allah dualarımızı kabul etsin ve tüm bebişleri korusun.İnşallah heppy kelebeğin kuzusuda en kısa zamanda toparlar,şifa bulur ve anneciğinin kavuşur.

Bende okumak sterdim canım ama şuan yoğun çalışıyoruz..Yinede okuyabilirsem haber veririm..Bide ben sana bişey sorayım merracım..Bu tefriciye duası yatarkende okunur demişsin..Abdestsizde okunabilirmi?Birde Başımızı örtmek şartmı duayı okurken?Bir tanıdığım ben gün içerisinde yemek yaparken,iş yaparken bile okuyorum demişti..

Efilum cnm gecmis olsun evde daha iyi olursun..
Benim kasilmalar oldugunda hastaneye yattim...
Bos serum verdiler benim haftam 17 di hic bisey yapmadilar ama vajinal progestan cok rahatlatti tavsiye ederim 200 mg 8 saatte bir haftalik proluton..
Endole gelincede icinde cok fazla aspirin varmis bide biz kan sulandirici kullaniyoruz ...
Bebegin damarlarini tikiyormus..
Ankaradaki drlar vermiyor..
Bide bi dr sordum bu yeni dogan bebeklerin bazilarinin kalp damarlari genis oluyormus biraz tikansin diye endol veriyorlarmis..

Bende okumak sterdim canım ama şuan yoğun çalışıyoruz..Yinede okuyabilirsem haber veririm..Bide ben sana bişey sorayım merracım..Bu tefriciye duası yatarkende okunur demişsin..Abdestsizde okunabilirmi?Birde Başımızı örtmek şartmı duayı okurken?Bir tanıdığım ben gün içerisinde yemek yaparken,iş yaparken bile okuyorum demişti..

canım bu bir ayet değil salavat olduğundan okunabilir abdessiz yada açık diye biliyorum ben ama fetva vermek istemem.
bende açığım arabada yolda yürürken vs. de okurum normalde de

şifa duası öğrendim.akşamla yatsı arası 7 defa okunuyormuş.

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin tıbbilkulubi ve devaiha ve afiyetil-ebdani ve şifaiha ve nuril ebsari ve ziyaiha ve ala alihi ve sahbihi vessellim...

başka bir dua:

Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'-hayr

rabbim kolaylaştır zorlaştırma, rabbim hayırla sonuçlandır...

Amin...

kızlar ben ilk duayı suyum geldiğinde okumuştum çok...

efulim geçmişte nidilat kullanan olmuş zararı olmuş mu bilmem ama bence kullan. ben endolde kullanamadım bence kullan sancın olunca zaten 48 saatten fazla endol kullanılmıyor...
duayı da oku...

izleyen herkez kendınden bırseyler bulmuş demekkı

bende o sahnede aynı duayı ağlayarak etttım herkezlere dıye onlarında 8 yılllık hasretın sonunda gelmış bebeklerı

veee 23 haftalık doğan bebeğin annesı çok sanslıymış dünyanın yenı doğan konusunda 5.sı olan hastane yakınlarında tatıl yapıyor olmaları

ama ınanç ve ümidini yıtırmemesı çok önemlı

Gurbetci canm sagol cvp icin kafam karisti acikcasi kasilma olmasini istemiyirm dojtr resmen basindn savmk istedi serum iyi ama herzaman takarlr mi bilmem progstn kullaniyorm canim ama agizdn insaallah faydasi olur prolutn da vuruluyorm kese faydasi olsada bu ilaclari kullanmk zorunda kalmas
chnb verdign bilgilr icin sagol mecbr kullanacm ama herzaman kullanmzsm bi zarari olmz in

Kizlr ya doktorn soyledigi iki sey akluma cok takildi biri biraz acilman olms simdi durms 2.side ilk sanci varken bebegn kafasi biraz asagida duruyo demsti 8.ayda asagida durmzmi ya birgn sonra sanci durunca ultrasona tutunca hersey normale donmstu rahim boyu2.7 den 3 e tekrat yukselmsti ama kafam karisti simdi progestn bebegi normal pozisyonuna getirirmi acaba cok korkuyorm carsamba randavm vat ozamana kadar catlarm

herkese slm :KK3:

2 gün giremedim geçmişe bakamadım ....

happy den haber varmı?? enny ve efelium nasıl oldular??

inşallah herkes iyidir...

bende cuma kont gittim...

kan idrar tahlili temiz çıktı..
kasılamam oluyo deyince nst ye girdim ama bişi çıkmadı şükür...

doktor enaz 3 hafta daha sık dişini diyor bana :KK34:..ben sıkıyorumda benim kuru kız sabırısız sanırım...

kasık ağrımı va dikişte hissettiğim sancıyı sordum..bebek büyüdükçe normal diyor...fazla hareket etme dinlen şu 3 haftayı atlatalım dedi...

benim kız 1500 olmuş..rahim ağzı kapalı görünürde bişi yok dedi doktorumuz...

2 hafta sonra çağırdı tekrar..

Allahıma şükürler olsun şimdilik öemli bişi yok...

ciğer geliştirici iğneyi sordum önlem amlaçlı yapılsamı diye senin durumunda şu an için gerek yok dedi...

Efilum cnm progestan agizdan alininca karaciger bunu emiyor rahme cok az kismi gidiyormus vajinal alininca hepsi rahme gidiyormus dr bi sor istersen vajinalde enfeksiyon riskini arttiriyor cnm..
Bide prespektusunu oku istersen karaciger rahatsizlisi olanlar dikkatli kullanmali diyor..
Kizlar benim kalcalarim agiriyor ve agri baldirlarima vuruyor ozellikle aksamlari sizdede oluyormu..

Kizlr ya doktorn soyledigi iki sey akluma cok takildi biri biraz acilman olms simdi durms 2.side ilk sanci varken bebegn kafasi biraz asagida duruyo demsti 8.ayda asagida durmzmi ya birgn sonra sanci durunca ultrasona tutunca hersey normale donmstu rahim boyu2.7 den 3 e tekrat yukselmsti ama kafam karisti simdi progestn bebegi normal pozisyonuna getirirmi acaba cok korkuyorm carsamba randavm vat ozamana kadar catlarm

canım burada olduğuna göre daha iyisin demek..çok sevindim...inşalalh tekrar yaşamazsın böle bişi...

benim bildiğim sancıyla birlikte bebek doğum kanalında ilerleme başlıyo..
yani kızımda doğuma gittiğimde alttan bebeğin gelişini konrol ederken hemşire demişti.
sancı esnasında alttan elle muayaene ediyor çünkü...

rahim ağzı boyu sancıdan sonra yükselebilir..
ama progestanın bebeğin pozisyonu nu değiştireceğini düşünmüyorum ben..sancı bitince bebek yukarı çıkmış olabilir diye düşündüm şimdi

Mulberry sagol canm cok sukur iyiym kurtrdk dimdilk insaallah tekrarlamz bebekte normale doner dua et sende uc hafta daha dayanrsn insaallah
gurbetci cani iki kutu yazms onlari bitirnce alttan alinani yazdiraym bari karacigerde sorunmyokcojsukur senin rahatszliginda kalsiyum eksiklluginndn kalca kemignde agri oolurms cocuk vucuttaki kalsiyumu emerms ondn olabilir canm sut yogrt tuketiyomusn doktoruna dsns istersn kardesmde olmstu ondn biliyorm

canım ayrıca o haftalarda değişir sık sık pozisyonu...

herkese slm :KK3:

2 gün giremedim geçmişe bakamadım ....

happy den haber varmı?? enny ve efelium nasıl oldular??

inşallah herkes iyidir...

bende cuma kont gittim...

kan idrar tahlili temiz çıktı..
kasılamam oluyo deyince nst ye girdim ama bişi çıkmadı şükür...

doktor enaz 3 hafta daha sık dişini diyor bana :KK34:..ben sıkıyorumda benim kuru kız sabırısız sanırım...

kasık ağrımı va dikişte hissettiğim sancıyı sordum..bebek büyüdükçe normal diyor...fazla hareket etme dinlen şu 3 haftayı atlatalım dedi...

benim kız 1500 olmuş..rahim ağzı kapalı görünürde bişi yok dedi doktorumuz...

2 hafta sonra çağırdı tekrar..

Allahıma şükürler olsun şimdilik öemli bişi yok...

ciğer geliştirici iğneyi sordum önlem amlaçlı yapılsamı diye senin durumunda şu an için gerek yok dedi...

bana da yapılmamıştı önlem amaçlı ben de sormuştum gerek yok demişti...

duygu173: Arkadaslar merak ettigim bir konu daha vae,aranizda rahim agzi yetmezligi yuzunden hem serklajli olup hem clexane vurulan var mi? diye pıhtılaşma topiğinde sormuşsun buradan cevaplayayım...

benim mthfr c677t homozigot ve protrombin heterozigot. ben de Arda beyin tavsiyesiyle hamilelikten 3 ay önce apicopal, folbiol, coraspin kullandım. 3 artı 4 te adete 2 gün varken 144 çıktı kanda. o gün Arda beyin tavsiyesiyle ve hataydaki dr min tavsiyesiyle cleksan 0.6 kullandım. bir önceki gebeliğimde yine erken öğrendim gebeliği. onda innohep 0.4 kullandım ama düşük yaptım. gerçi eşimde genetik sorun vardı ya ondan düştü ya da kan pıhtılaşması iğnenin dozu az geldi bilmiyorum...

sizin hangi değerde problem vardı?

Bende okumak istiyorum cahilliğe verin sayfadaki duayı mı okicam dımı ? Öyleyse 500 tane okurum Allah nasip ederse :.( arkadasımızın bebegi ve butun bebeklerimiz icin . Allah kabul ederse :.( benimde ihtiyacım var hepimizin oldugu kadar bunu bitirdikten sonra toplu isim listesiylede okusak hepimiz icin çünkü Rabb'inin merhametine cok ihtiyacım var . Rabbim bu konuda boynumuzu bükük bırakmasın, hem çevremde edilen laflar yine aynı donemde hamilelik geçirdiğim arkadasım , hemde esime cok üzülüyorum ümitle ümitsizlik arasında gelip giden ani anımı tutmayan bir insan oldum .

Bugünkü programı bende seyrettim . Tabi çaktırmadan agalayarak ağlamaktan istemiyorum karnım kasiliyor sonra. . Premature bebek annesi , ve yanındaki anne nekadar farklıydı dımı ya biz nekadar farklı hikayeler . Biri hamile oldugunu bile unutmuş , digeri 23 hft kadar normal tatile gidiyor orda olan oluyor . Ya biz ivf süreci yada iste sayısız bebek kaybedip bir umut yataktan tuvalete giderken bile korkan gunde onlarca ilac içen . En ufak bir problemde butun ümitlerimizin kırıldığı serklaj olucam , oldum , 20 hft o bu bitmiyor bizim sınavımız . Ama Rabbim bize merhamet edicek eninde sonunda bizimde anne diye kosan konuşan bebeğimiz olucak dımı arkadaslar . Rabbimden ümit kesilmez insallah bn her gun sabah aksam hem kendim hem hurdamı butun arkadaslarımız icin okuyorum insallahhhh okumaya devam edicem çünkü ne Dr ne ilac şifa rabbimde Allah güzel yazılar yazmış olsun insallah .

X